Kara Kule Serisi

-MuzaffeR-

Adult games: dating for spicy meetups
Katılım
26 Şubat 2012
Mesajlar
809
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Serinin Öyküsü Şöyle :
Seri, King'in yarattığı fantastik bir paralel evren olan orta-dünya'da, hayatta kalmış son silahşor olan Roland'ın, "geçip gitmiş" dünyanın kötü gidişatını durdurmak için, varlığın merkezi olan Kara Kule'ye yaptığı tehlikeli yolculuk anlatılıyor. Bizim dünyamıza benzer dünyasıyla, bizim dünyamızdan "çektiği" ve silahşor yaptığı unutulmaz karakterler ile, yüzyılları bulan geçmişi ve ağır ama sağlam işleyen beyni ile Roland Deschain, unutulmaz karakterler arasına çoktan girdi bile.
Zaman ve mekân kavramı tam bir bilmece. Romanda geçen kişiler ise yardımcı kahramandan çok ana kahramana yakın. İlk başta kendi başına çıktığı Kara Kule yolculuğunda yanına bir kaç yoldaş daha edinen Roland çeşitli mekânlardan ve zaman tünellerinden geçerek büyülü ve sıradışı dünyalarda bir çok savaşa girer. Aslında oldukça kararlı bir yapıya sahip olan silahşor bazı yerlerde kendini tutamayacak kadar duygusallaşıyor. Birçok zorluklardan geçerek kendisini yetiştirmiş, eğitmiş, zeki ve kıvrak bir silahşorun amacına ulaşması yolunda verdiği savaş ve bu savaşın okuyucuya aktarımı inanılmaz.
Kitapta arada sırada geçmişe dönerek silahşorun sır olan hayatına bir göz attığımız da oluyor ve böylece yaratılmış kişiliği çözme imkânımız da doğuyor. Okuyucuya azmi ve sabrı gösteren bu roman, zorluklara, tersliklere ve sırlara akılcı çözümler sunarak görüş açısını ileri seviyeye, hayal gücünü ise her zaman zorlayan bir yapıya da sahip aynı zamanda.


Kendi Görüşlerim: Tüm seriyi okumuş birisi olarak çok akıcı bir seri ile karşı karşıyasınız. Fırsatınız varsa mutlaka okuyun.

Not: Edindiğim son bilgilere göre bu seri gelecek yıllarda sinemada görmek mümkün olacak. Filmin bütçesini siz düşünün :)
 
Üst