Kaplan vs. Aslan ?

Kaplan'lar mı Daha Güçlü, Aslan'lar mı ???

• Kullanılan toplam oy
    143

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
oy oy kurban olsun ona hemşosu :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bencede kardeşlik kazasın ama hani sanki kaplan daha iyii :D

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Zibi$ dedi ki:
ASlanda ısrarlıyım :D

Şu konuyu bu kareyle kapatalım :)

ok güzel foto ama bizimkinin yeleleri çok asil yaawwww B) aman allahım şu karizmaya bakarmısın kaplana sanki taktik verir gibi ya godfather mısın be mübarek :D :D :D

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Aslında soru yanlış :) Aslan mı ? Kaplanlar mı ? Olacaktı :P

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Nmss dedi ki:
Aslında soru yanlış :) Aslan mı ? Kaplanlar mı ? Olacaktı :P
nmss videoyu ekleyende bi fenerlilik var kesin teketek gelsin kaplanlar delikanlılarsa :D ya bunu bilimadamları araştırdı sonuçta aslan kavgaya daha alışık bir hayvan daha savaşçı ve kaplandan az da olsa iri.yeleleri yeter ürkütmeye zaten :D

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
yaw Ormanların Kralı diye neden ona demişlerki hikaye gerisi :)

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,
Bir kedigillerin büyük hayranı olarak her iki hayvanında muhteşem yaratıldığına inananlardanım. Estetik olarak bir Kaplan ile Aslan arasında tartışmasız Kaplan'ı seçerim. Ama bunun dışında yetişkin bir Aslan ile yetişkin bir Kaplan arasında siklet farkı olduğunu da belirtmek gerek. Aslanlar ortalama 250 kilo iken Kaplanlar 350 kilo ağırlığa sahip. Aslanlar daha kavgacı ama Kaplanların ön pençeleri daha yaralayıcı büyüklükte.
Videolara bakarak Kaplanın veya Aslanın üstün olduğunu anlamak zor. Bir sirk Aslanıyla Sibirya Kaplanını aynı kafese koymak istemezsiniz. Yani hayvana göre değişir Aslan-Kaplan kapışması. Bu hayvanların doğada karşılaşıp kavga etme ihtimalleri de yok ki Serengeti Aslanıyla Sibirya Kaplanının doğal kapışmasını seyredesin ;)
Eşit şartlarda yetişmiş Kaplan ve Aslan arasında Kaplan üstün gelir.

Öte yandan Galatasaray için şu sıra pek Afrika Aslanı gibi demek pek mümkün değil ^^

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bkz. birileri dhaa önce bu konuda meraklanmış ve uzmanından cevabı almış :)

Expert: David Stringer
Date: 7/15/2006
Subject: Tiger vs Lion: Who wins?

Question
Hi David, You have probably been asked this a lot, but who would win a fight, a Lion or Tiger? lets take the mordern day African Lion and put it against either a Bengal or Siberian Tiger, who would win. Now, from what I have understood is that the Tiger is the bigger, stronger, more agile cat, but the Lion is the more aggressive, has the more fighting experience and has the mane which is said to protect it. Are these statistics true and who in your opinion would win?

Thankyou for your time,

Scott.

Answer
Hi Scott,

I have had a lot of "who would win in a fight" questions, but surprisingly this is the first tiger vs. lion Q. I am highly opposed to any animals actually fighting unless outside of completely natural situations, but as I assume this is all hypothetical, here's my take...
Given the physical and behavioural attributes of both cats, it is indeed a difficult question as they are both built killing machines. As per your points above, it is debatable if the lion is more aggressive, but it generally does have more fighting experience. Male lions often must fight off other lions challenging for the pride, as well as other predatory animals on the African plains. Although lionesses do a large majority of the hunting, males are very good hunters too (young, individual lions manage to hunt on their own until they **** a pride of their own).
Tigers are solitary animals and are more of a stalker than the lion (ie, they creep up and pounce on prey). So compared to a lion with strong forepaws, the tiger has very strong hindlegs for pouncing.
Overall, I would peg their strength as being approximately equal, so I will give the edge to tigers on agility. They are both highly successful cats, but the overall stamina and movement of the tiger will come out on top.

David

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
çoğu kısmı anladımda keşke arkadaşlara Türkçe yazsaydık bende tam anlamadım yani :)

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bak türkçesi aslan kazanır çünkü daha agresif kaplan süt dökmüş kediye döner diyor :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yav görmedin tam galiba :D araştırmalar kaplan diyo ama aslan hala ününden kazanıyo :D ben çatpat anlıyorum ama çeviremem o kadarda bilmiyorum :D biri Türkçesinide yazsa iyi olur :)

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bdco dedi ki:
yav görmedin tam galiba :D araştırmalar kaplan diyo ama aslan hala ününden kazanıyo :D ben çatpat anlıyorum ama çeviremem o kadarda bilmiyorum :D biri Türkçesinide yazsa iyi olur :)
bdco bakhhh beni getirme düzceye bir aslanla :D bende diyorumki aynı araştırmayı tvden izledim aslan kazanıyordu gs liyim diye değil cidden aslan daha vahşi yaw.

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kaplanların birçok çeşidi var bazılarının boyutları aslandan küçük (özellikle adalarda yaşayan kaplanlar), bazılarının ise büyüktür. Ayrıca aslanın yelesi onu daha iri göstermektedir.
Kedigillerin en büyüğü sibirya kaplanıdır, muhtemelen sibirya kaplanı aslanı yenecektir.
Doğal ortamda hindistanda karşılaşabilirler, orada doğal ortamda asya aslanları bulunmakta, ama bunlar afrika aslanlarına göre daha ufak yapılı ve yeleleri daha azdır. Ama aslanlar sürü halınde yaşadığı için doğal ortamda aslanların şansı daha yüksektir.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yok kaplan güçlü onu biliyoruz da :D olay ondan ziyade normal bir aslan ve yanında normal bir kaplan yani ikisininde en güçlüleri işte o durumda kaplanın kazanacağını söylüyoruz dimi :D

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
söylemiyoruz ya beni deli etme :D eşit boyutlarda aslan kazanır diyoruz :D ben çıktım arkamdan konuşma bdco son sözüm aslan :D :D

byee görüşmek üzere aslanım bdco :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
görüşürüzz be arada önceki sayfada cems zaten söylemiş kaplanın kazandığını görmemişim orayı pardon :D eşit durumda kaplan haşat ediyomuş :D

burhan altıntop

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bdco dedi ki:
ben hemen türkçesini yazayım :D

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70

LIGER
http://www.metacafe.com/watch/250400/liger/

Liger
Liger, aslanla kaplanın çiftleşmesinden ortaya çıkan yavruya verilen isim. Bu isim ingilizce Aslan (lion) ve kaplan (tiger) kelimeleri birleştirilerek türetilmiştir. Bu melez yaratık doğada büyük kediler familyasının en dev üyelerinden biri olarak yer almaktadır. Ortalama bir erkek aslan 250, bir erkek kaplan 300 kilogram olarak yaşamlarını sürdürürken, aslan baba ile kaplan anneden doğan bu melez yaratıkların vücudunda büyümeyi durdurucu bir şey bulunmaz ve ölene kadar büyüyüp serpilebilme yetenekleri vardır. Sibirya Kaplanı'nın iki katı büyüklüğüne erişebilirler.

Genellikle hayvanlar dünyasindaki melez canlıların kısır olmasına karşılık, ligerler az rastlansa da üretkendirler. Hem kaplan gibi çizgileri hem de aslanlardan aldıkları noktaları vardır. Ayakta durduklarında 4 metre kadar olabilirler.

Ortaya Çıkışları

Aslında Ligerlar insanların laboratuvarlarda özellikle ürettikleri bir tür olmamasına rağmen hayata gelmelerinde insan payı da yok değildir.

Ligerler kaza eseri oluşan durumlar sonucu ortaya çıkmışlardır. Normal şartlar altında aslanların ana vatanının Afrika, kaplanlarınkinin ise Asya olduğunu düşünürsek zaten ligerların hayata gelmeleri imkansız gibi görünüyor. Fakat 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana bu hayvanların doğal bulundukları yerlerden ayırılıp hayvanat bahçeleri ya da sirkler gibi merkezlerde bir arada tutulmalarının sonucunda Ligerler dünyaya gelmişlerdir.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
paylaşım süper teşekkürler güzel olmuş ama kaplanı bende çok seviyorum dediğin gibi süper bi hayvan çizgileri muhteşem öncede dedim evcil bir kaplanım olsa diye :D

bülbüll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence kaplan daha güçlü..
hem daha ağır, hem daha çevik.yine de birbilerini kolay kolay öldüremezler
ama aynı kiloya sahip aslan- kaplan kavgasını aslan kazanır. aslann boynundaki yele, kaplanın ısırmasını engeller.
zaten doğal yaşamına bakıldığında kaplanların tek yaşadığı, aslanların sürü ile yaşadığı görülür. bu bile kaplanın aslandan güçlü olduğunun kanıtı

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar izleyenler vardır discovery channel da bir program vardı.vahşi hayvanların kıyaslanmasını yapıyorlardı.timsah hippo , goril çita , ayı aslan vb...o programda aslan ve kaplan karşılaştırıldı adamlar pc teknolojileri ile istatistiki bilgiler falan her iki hayvanıda test ettiler çene basınçları, pençe kuvveti, hızı, kuvveti. ve sonuçta aslanın kaplana oranla daha savaşçı ve inatçı olduğu çıktı yapılan simulasyonda kazanan aslandı...;)
izlemiştim makina mühendisleri makina ve bilgisayar simülasyonlarıyla canlandırdılar ve aslan parçalamıştı kaplanı.

istisnalar kaideiyi bozmaz denir ya buda öyle işte ona bakılacak olursa geçende kedi rotvailer köpeği pataklamıştı yalanmı?

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ya beyler noluyo burda hopppppppppp !!!

herkes bişiler demiş ama "cems" son noktayı koymus.Ben bir kaplan için canımı verebılırım yani.O kadar cok sevıyorum kaplanları.O yuzundekı çizgiler(aynı ınsanın parmak ızı gıbı, bir kaplanın yuzundekı cızgılerın aynısı baska bır kaplanda asla olamaz) gözleri, aerodinamik yapısı, dev pençeler, renk uyumu.Tek kelımeyle MUHTESEM bir yaratık.

Videouyu ızledık dıyosunuz.Körsünüz heralde.Ormanda onlarca aslan sadece bır kaplana saldırıyo ve kaplan onlara kafa tutunca hepsı duruuyo sadece bır erkek aslan cıkıyo ortaya onuda kaplan haşat edip atyo kenara.Zaten kaplan ve aslanın dogaları cok farklı.Aslanlar grup halınde gezerler ama kaplanlar yanlız yasarlar.Onlara kımse yardım etmez.Hayattakı butun zorulukları tek baslarına atlatırlar.Ve bunun verdıgı cesarette aslanınkınden onlarca kat daha fazla.Yetıskın erkek bır kaplan 350 kg cıvarındadır ve en buyuk sılahı pencelerıdır.Yetıskın bır erkek aslan ise 250 kg cıvarındadır.Aradakı 100 kg fark nereye gıdıyo acaba? Bosunamı 100 kg daha agır.O 100 kg kaplana daha ustun olma sansı verıyo.Videoyu cok dıkkatlıca tekrar ızleyın.Ve en sonda aslanların ve kaplanlanların kardeslıgınin bır kanıtı olarak alttakı videoyu verıyorum !!!
ben sokak kedisinden tutta bütün kedi cinslerinin hastasıyım ama sen kaplana olan sevginden dolayı olaya biraz duygusal bakıyosun.Doğal olarak hiç bir kedi türü sürü halinde gezmez(köpek türevleri sürü gezer)seninde deiğin ama tam anlamıyla çözümleyemediğin nokta yaşam alanlarının farklılığı aslan yaşadığı coğrafya gereği birçok güçlü düşmanla birlikte aynı coğrafyada yaşar ama kaplan ormanlarda tek başına en güçlü hayvandır.İkincisi avlanma konusu;aslan yaşadığı coğrafya açısından açık alanda avlanmak zorundadır ve avlarının tamamı hızlı hayvanlardır çita kadar hızlı olamayan kaplan kadar gizlenebileceği ve zayıf avları bulunmayan bu kedi aklının sayesinde sürü halinde avlanır ve hayatta kalır.Kaplanın yanlız yaşaması asaletinden değil sonuçta hepsi kedigillerden

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bi kaç video izlemiştim hepsinde kaplan aslanı dövüyodu benim gözümde aslanın hiçbi karizması kalmadı :D

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
ne biçim anket olmus :D

bide el padrino sen çok seviyorsun kaplanı yanına git bakalım o seni ne kadar okşıyacak :D

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yense de yenilse de aslanın yanındayız.Ne de olsa kulübümüzün sembolü.