Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Latince ismi Capparis spinosa olarak bilinen çalı biçimindeki dikenli bitkiye kapari otu adı verilmiştir. Killi ve zengin toprakları seven bitki güneşi sevdiğinden güney yamaçlar yetişmesi için daha uygundur. Kapari otu Capparaceae familyasındandır ve spinosa ile ovata olarak iki çeşidi bulunmaktadır. Genellikle Akdeniz iklimini sevse de ülkemizde İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu bölgesinde de yetişmektedir.
Kapari otunun içeriğinde birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Bezelye büyüklüğünde olan tomurcukları besin değeri açısından oldukça zengindir. 100 gram kapari otunun 4 mg C vitamini, 64 mg K vitamini, az miktarlarda E vitamini, niasin, riboflavin içerdiği bilinmektedir. Kaparinin 1,7 mg demir, 0,4 gram şeker içerdiği tespit edilmiştir. İçinde 3 gram kadar diyet lifi olduğundan, şeker oranının azlığından ve 0,9 gram yağ içerdiğinden sağlıklı beslenme programlarında kolaylıkla yer etmiştir.Kapari otu hakkında her şeyi bu yazıdan öğrenebilirsiniz.