Kanada'nın Vahşetine SDN'den Dur Çağrısı!

SDN'in Kanadan'in Vahset'ini protesto etmesini istermiydiniz?

• Kullanılan toplam oy
    168

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sivaspor yanlış anlama sakın. Seninle diğer başlıklarda epey atışmamız oldu ama bu sefer seni haksız çıkarmaya çalıştığımı düşünme.

Yaptığın şey ve buna duyarsız kalmaman çok güzel ama burada istediğin kadar bağır sesin hiç kimseye ulaşmaz. Eğer bu düşüncelerini gerçekten faydaya çevirmek istiyorsan aktivist olmalısın. Ben pek çok gruba üyeyim. 1999 depreminde Gölcük'de yaşadığım için duyduğum dehşet bazı şeyleri farketmemi sağladı ve ciddi anlamda bu yollara baş koydum. Gönüllü itfaiyeci 3 yıldız Balıkadam ve Altın Cankurtaran, Akut üyesi, Halkların Direnişi örgütü üyesi, Tema, Unicef ve Greenpeace üyesi ve bağışcısıyım. Ayrıca Divx Planet sitesinde işitme engelliler için altyazı hazırlayan gruptayım. Son olarak da Kardeşini Seç sitesinin destekçisiyim. Dostlarımızla birlikte Çorum da bir köy okulunu baştan yaptık ve hala orada okutulmayan kızlar için aileleri ikna etmeye çalışıyoruz. kabul eden ailelerin çocuklarının tüm okul masrafını üstleniyoruz.

Duyan olmadıktan sonra bağırmanın anlamı yok diyorum ben... Sonunda umutsuzluğa kapılmaktansa enerjimizi asıl kanallara yöneltmeliyiz. SDN bunun için çok uygun gelmiyor bana sadece bunu belirtmek istedim.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bence yapılmalıdır faydası olmaz diye yapmamak bence doğru değil. oradaki sokak satıcıları bile fok derisinden yapılma eşyalar satıyorlar (ayna prog.) türkiyenın en buyuk sitelerinden birinde yapılmassa nerde yapılcak ki bu

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Sivaspor yanlış anlama sakın. Seninle diğer başlıklarda epey atışmamız oldu ama bu sefer seni haksız çıkarmaya çalıştığımı düşünme.

Yaptığın şey ve buna duyarsız kalmaman çok güzel ama burada istediğin kadar bağır sesin hiç kimseye ulaşmaz. Eğer bu düşüncelerini gerçekten faydaya çevirmek istiyorsan aktivist olmalısın. Ben pek çok gruba üyeyim. 1999 depreminde Gölcük'de yaşadığım için duyduğum dehşet bazı şeyleri farketmemi sağladı ve ciddi anlamda bu yollara baş koydum. Gönüllü itfaiyeci 3 yıldız Balıkadam ve Altın Cankurtaran, Akut üyesi, Halkların Direnişi örgütü üyesi, Tema, Unicef ve Greenpeace üyesi ve bağışcısıyım. Ayrıca Divx Planet sitesinde işitme engelliler için altyazı hazırlayan gruptayım. Son olarak da Kardeşini Seç sitesinin destekçisiyim. Dostlarımızla birlikte Çorum da bir köy okulunu baştan yaptık ve hala orada okutulmayan kızlar için aileleri ikna etmeye çalışıyoruz. kabul eden ailelerin çocuklarının tüm okul masrafını üstleniyoruz.

Duyan olmadıktan sonra bağırmanın anlamı yok diyorum ben... Sonunda umutsuzluğa kapılmaktansa enerjimizi asıl kanallara yöneltmeliyiz. SDN bunun için çok uygun gelmiyor bana sadece bunu belirtmek istedim.

Katilimlarin ve calismalarin kayda deger ve guzel seyler,
Lakin herkes buna musait olmayabilir, ornegin isten aksam gelip yeniliklere goz atmak isteyenler icin internet kisa bir zaman araligidir. Bu kisilerden hayatlarini birakip bu sosyal aktivitelere katilmasini beklemek her zaman uygun olmaz.
Yada ogrenciler icin Turkiyede bu tur organizasyonlara kayitli olmak bazen sorun olabiliyor.
Yani sozun kisasi,
Aktif olarak katilamasada insanlar pasif olarak seslerini duyurabilir, boylece aktif katilanlar icinde bu manevi olarakta olsa bir destek olur.
Veya ilerde ses duyurmanin faydasini gorup maddi destekte saglamak isteyebilirler.
Sonucta bu tip protestolar bir baslangic veyahut ilk adim niteligindedir.
Bak 59 kisi burda bu katliami kinadi,
Insanlik icin bunun yanlis birsey oldugunu dusundugunu soyledi,
Belki bu 59 kisiden bir kismi daha aktif katilmak isteyebilir yahut bu konuda daha arastirmaci olabilir.
Hic bir zaman gorusunu dile getirmek suc yada zaman kaybi olmaz.
Her tepki ses yukseltmekle baslar.

Seni yanlis anlamadim, bir noktada haklisin ve yaptiklarinida takdir ediyorum.
Ama sende kabul edersin ki herkes her olusuma her zaman aktif katilamayabilir.
Saygilar,

aşkıtuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
buna kayıtsız kalınamaz ama farklı bir platform denemekte fayda var

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
64.420 uyenin 90'i oy kullanmis bunlardan 83'u Evet demis,
En azindan bu durumdan rahatsiz olan ve destek veren 83 kisi var.
Ama bu destek bana yada bu basliga degil, orda VAHSICE katledilen zavalli foklara..

Foklar icin zaman cizelgesi...

2vwzs0i.jpg

epep21.jpg

2zny620.jpg

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Kimse yokmu? :wassat:

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
dünya genelinde bu kadar tepkiye rağmen bu vahşet yapılıyo ne yazık ki..

isimya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok uykulu bir forummuş burası :)

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bak Sivasspor...
tepki giderek yavaşladı ve yok oldu çünkü aslında bir tepki yok. Çünkü bu tarz bir eylem aslında eylem bile değil ve sonuca hiç bir şekilde etki etmez. Bakanlar "ayyy yazık" derler ve seneye bugün hatırlamak üzere unuturlar.

Diyelimki Apartmanda yaşayan zorba kılıklı bir adam komşunun oğlunu hergün dövüyor. Biz de bu şiddete tanıklık ediyoruz ama adamı uyarmak yerine internette çocuğun ağzı burnu dağıtılmış fotolarını koyup "bu şiddete son!" diyoruz. Diğer komşular da bu resimleri görüp " Allah belasını versin, insan değil bu" diye yazıyorlar ama o adamla karşılaşan hiç kimse adama hiç bir şey söylemiyor ve Adamın internet umurunda olmadığı için dayak faslı devam ediyor.

Bu adamı durdurmak için ne yapmak gerekir?
1- komşuları acilen örgütlemek
2- komşularla birlik olarak adam çocuğu dövecekken karşısına dikilip yapamazsın demek
3- adamı daha beter dövmek

bunlar dışında yapılanlar suya yazı yazmak olacaktır. Bütün SDN kınasa ne olacakki? Rüzgarda bir toz kadar kıymeti yok...

İnternet protestoları hiç bir işe yaramaz... Hatta bu puştların daha çok işine gelir. "Ben görevimi yaptım" duygusu ile hiç bir şey yapılamaz...

İletişim ve örgütlenme için internet çok faydalıdır ama bu sadece başlangıçtır. Sonrasında eğer ki dünyayı değiştirmek istiyorsak ayakkabılarımızı giyip sokağa çıkmalıyız.

Mesela senin sonrası için fikrin nedir? Sadece buradan protesto etmekle mi yetineceksin? Bunları da bilmek isterim.

Eğer yapacakların bu kadarsa boş işle uğraşıyorsun ve vaktimizi çalıyorsun. Ama ben buradan çıkar, yapılacak her şeyi araştırır, gerekirse protesto toplantılarına katılır. Green Peace'ci olup o fok avlayanların gemilerine çürük yumurtaları atar, bulduğum her yerde taciz ederim dersen o zaman da sana kocaman bir helal olsun :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Ama ben buradan çıkar, yapılacak her şeyi araştırır, gerekirse protesto toplantılarına katılır. Green Peace'ci olup o fok avlayanların gemilerine çürük yumurtaları atar, bulduğum her yerde taciz ederim dersen o zaman da sana kocaman bir helal olsun

Öyle bişey yapıcağını sanmıyorum...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Onlarda Bizim "Kurban Bayramımıza " Vahşet Diyorlar.!

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bak Sivasspor...
tepki giderek yavaşladı ve yok oldu çünkü aslında bir tepki yok. Çünkü bu tarz bir eylem aslında eylem bile değil ve sonuca hiç bir şekilde etki etmez. Bakanlar "ayyy yazık" derler ve seneye bugün hatırlamak üzere unuturlar.

Diyelimki Apartmanda yaşayan zorba kılıklı bir adam komşunun oğlunu hergün dövüyor. Biz de bu şiddete tanıklık ediyoruz ama adamı uyarmak yerine internette çocuğun ağzı burnu dağıtılmış fotolarını koyup "bu şiddete son!" diyoruz. Diğer komşular da bu resimleri görüp " Allah belasını versin, insan değil bu" diye yazıyorlar ama o adamla karşılaşan hiç kimse adama hiç bir şey söylemiyor ve Adamın internet umurunda olmadığı için dayak faslı devam ediyor.

Bu adamı durdurmak için ne yapmak gerekir?
1- komşuları acilen örgütlemek
2- komşularla birlik olarak adam çocuğu dövecekken karşısına dikilip yapamazsın demek
3- adamı daha beter dövmek

bunlar dışında yapılanlar suya yazı yazmak olacaktır. Bütün SDN kınasa ne olacakki? Rüzgarda bir toz kadar kıymeti yok...

İnternet protestoları hiç bir işe yaramaz... Hatta bu puştların daha çok işine gelir. "Ben görevimi yaptım" duygusu ile hiç bir şey yapılamaz...

İletişim ve örgütlenme için internet çok faydalıdır ama bu sadece başlangıçtır. Sonrasında eğer ki dünyayı değiştirmek istiyorsak ayakkabılarımızı giyip sokağa çıkmalıyız.

Mesela senin sonrası için fikrin nedir? Sadece buradan protesto etmekle mi yetineceksin? Bunları da bilmek isterim.

Eğer yapacakların bu kadarsa boş işle uğraşıyorsun ve vaktimizi çalıyorsun. Ama ben buradan çıkar, yapılacak her şeyi araştırır, gerekirse protesto toplantılarına katılır. Green Peace'ci olup o fok avlayanların gemilerine çürük yumurtaları atar, bulduğum her yerde taciz ederim dersen o zaman da sana kocaman bir helal olsun :)

Yazilarina katilamiyorum malesef,
Cunki bir seye tepki koymak icin illada gidip yumurta atmak gerekmez,
Dunyada insanlar bilgilendikce ogrendikce tepkilerini daha acik ve net koyarlar.
Bir onceki yazidada belirttigim gibi herkesin durumu sizin gibi musait degildir, Hayatta ekmek kavgasi derdi var, Bir cok insan bu parayi kazanabilmek icin agir sartlarda calisabiliyor ve gunun yorgunlugunu atmak icin internet'e giriyor ve bu girenlerden SDN'i secenler icin bende burada dunyada bakin bu katliam gerceklestiriliyor ne dusunuyorsunuz diyorum.
Amacim vicdan rahatlatmak degil, cunki vicdanimi rahatlamak icin sebebim yok.
cunki bunda suclu ben degilim,
Cunki ben bu tur hayvanlarin derisi yada benzeri uretim mamullerini kullanmam kullananlarida bilgilendiririm.
Hayatimda hic yilan derisi, fok derisi yada baska bir sus esyasi niteliginde kullanacagim bir esyam olmadi.
Paradan degil istemememden.
Ben tepkimi boyle koyuyorum, siz gidip yumurta atarsiniz oburu baska birsey yapar.
Onemli olan insani tepkileri verebilmektir.
Ornek vermissiniz,
Cocugunu doven baba diye,
Bakin gecenlerde Sagopa 11 yasinda bir cocugu dovdu ve inanilmaz destek gordu.
Kabile hayati yasiyoruz cumbur cemaat ve bu internete bile tasinmis.
Burdada konuyu acacaktim ama insanlara birseyler anlatmaya calismaktan BIKTIM.
Bir baslik acarsiniz anlamini bilmeyen niye acildigini umursamayan bir suru sazan dalar ve aklina eseni yazar.
sonra suclu siz olursunuz.
Bu yuzden bu baslik haric bundan sonra bu sitede sosyal icerikli bir baslik acmayacagim.
Baba konusuna geri donersek,
Bu o babanin bulundugu yere gore degisir, kultur dedigimiz sey altlara kadar bolunur bu cok genis ve acilimli bir konu oldugu icin burada yazmayacagim ama kisaca sunu belirteyimki o baba bazi yerlerde iyi bir dayakta yiyebilir.

Bu baslikla zaman harcamaktan cok 1400 kisiyi bu konuda bilgilendirdigimi dusunuyor ve bundan gurur duyuyorum ayrica buna karsi cikan 87 kisi ilede gurur duyuyor hepsine tesekur ediyorum.
pesimist bu basligin gereksiz oldugunu ve insanlarin umursamayacagini soyluyordu ve o zaman 10 kusur kisi katilmisti.
simdi bakin 87 kisi tepkisini belirtti.
Onemli olan bunun SDN'e yansimasi yada SDN'in bunu protesto etmesi degil.
Tabiki bunu gonulden isterdim,
Isterdimki SDN duyarli oldugunu gostersin, isterdimki bu duyarlilik internette dolassin ve ornek olsun.
Lakin site yonetiminin bir bildigi oldugunu dusunerek israrci olmadim sadece ricada bulundum.
Ve bunun faydasi olacagina sonuna kadar inaniyorum ve bu inancim surecek.
Bugun dunyada sadece hayvan katledilmiyor,
Filistinde 2-3 aylik bebekler hatta gunluk bebekler katlediliyor.
Dunya ve sizin o anlattiginiz GP gibi bir cok orgut yumurta atmaktan bile malesef acizler.
Evet acizler cunki 100 binlerce katilimi olan bu buyuk orgutlerin hepsi bir sekilde susturuldu.
Ozgurluk savunan gazeteler tank altinda kalan gazetecinin adini bile agzina alamadi.
Bu iki yuzluluk degilmidir?
Asil bu degilmidir vicdan rahatlatmak icin sagda solda ciplak eylem yapmak?
Soyleyin bana sadece hayvanlar ve dogami masumdur?
O dogada masum insanlar yokmudur?
O insanlari yumurta atarakmi koruyacagiz?
Bunun icin en guzel yol bilgidir, insanlar bilgilendirilirse sorunlar kendiliginden azalir.
Cunki sorunlari yaratanlar cahil insanlardir.
Bugun dunyanin icine edenler para hirsi dolu olan cahiller surusunden baska birsey degildirler.
Bu insanlarin cahilligi elbet bir gun son bulacak ama o gun geldiginde ne protestolar nede yumurtalarin bir faydasi olacaktir.
Asil misyon bilgidir.
Insan bilgilendirildikce yanlisliklar duzelir.
Ve toplum yanlislardan vazgectikce bu yanlislar tarihe gomulur.
Eylem bir noktaya kadardir ve etkisini kaybeder kaybetmesede sizin burada bana atfettiginiz gibi duraklar!
Yani ne kadar bagirirlarsa bagirsinlar cigliklari kendilerinde kalir.
Oysa onlari duymasi gereken insanlara neyi duymalari gerektigini anlatirsaniz, gosterirseniz, ogretirseniz o zaman o cigliklar yayilir ve heryerde yankilanir.

Simdi siz bu basligi yada konusunu belki sadece oy veren 87 kisi olarak dusunebilirsiniz.
Ben 1400 * 1400 olarak dusunuyorum.
cunki bu basligi okuyanlar artik foklarin ne icin nasil katledildiginden haberdarlar. Ve bunu 1400 lere anlatacaklar.
umurlarinda olmasada artik biliyorlar ve bunu mutlaka bir yerde konusup baskalarinada anlatacaklardir.
Ve birgun TV yada gazetede yada internette o eylemleri gorduklerinde
BAKIS ACILARI DEGISMIS OLACAKTIR.
Ve eger bu degisime katkida bulunmak istiyorsaniz bu basligi elestirip bana yumurta atmayi tavsiye etmektense bu baslik icin faydali birseyler yapmaniz gerekir.

Bu basligi okuyan sayin ziyaretciler ve uyeler.
Belki sizde bu basligi ve icerigini gereksiz gorebilirsiniz, anlamsiz bir anket olarak dusunebilirsiniz.
Ama sizden bir ricam var.
Hayir,
bu oy vermeniz degil.
Burada yazilanlari iyi okumaniz, ve baskalarinada anlatmanizdir.

Bu cevabin yeterli olacagini dusunuyorum ve bir daha bu konuyla ilgili yorum yazmayacagim.

Saygilarimla,

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bunu yapanların hatta bütün hayvanlara eziyet edenlerin allah belasını versin ama ne dersen de nafile bile olsa ben gene de içimi dökmek isterim böylebi şerefsizlik böyle bi merhametsizlik mi olur insan olan insanda ne olursa olsun azda olsa bi acıma duygusu oluur ama bunlar insan bedeninde olan yaratıklar inşallah bunların sonu bu hayvanlardan daha kötü olurr...

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Vahsetten goruntuler,

seal_hunt_13sfw.jpg

sealhunt_18_large.jpg

31SEALS_wideweb__430x272.jpg

050401_seal_hunt_04.jpg

seal-hunt.jpg

canada-seal-hunt_5106.jpg

seal-camp-008.jpg

Benim icin aglama,

Sakin uzulme benim icin,
Iki damla goz yasi istemem
Sakin aglama benim icin,
Ben aglamadim, sende benim icin aglama.
Yikilmadi duvarlarim saldirdiklarinda her yandan.
Yerlerde surundum, dayak yedim, binlerce kere tattim olumu.
Ama susmadim, ama yikilmadim, ama ben...
Ben kaybetmedim benligimi ve sakladim seni..
Icinde sakladigim senligini.
Goremediler goz yaslarimi,
cokmedim onlerinde
Kirdilar ayaklarimi...
Ellerimin uzerinde durdum cokmedim yine.
Kopardilar kollarimi....
Koymadim basimi yere...
Alamadilar benden, vursalarda, oldurselerde, vermedim ruhumu.
Soylemedim onlara duymak istediklerini.
Sende aglama sakin.
Eger istiyorsan olsun bana bir faydam.
Anlattiklarimi sakin unutma!

Siir bir yerden alinti degildir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Yerdekiler mi hayvan ?, ayaktakiler mi insan ?
Ya da tersinden sorayım..
Vazgeçtim...
...
Masum cana kıyan canidir.
Caniye, yardım eden, göz yuman da ortaktır..

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Reis,
Video'yu bir seyretsende gorsen, kafasina vuruyorlar ya,
Gozlerim doluyor izlerken...
Boyle bir sey varmi ya :sorry2: :'(

☻/|sDn|
/▌
/ \

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
canada-seal-hunt_5106.jpg

İçim parçalandı yazık günahtır ya bunlar insanı bırak hayvan bile olamazlar ş.r.fsizler

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
% 93 | % 7
Kişi sayıları da 93 ve 7 :)

10y0v7n.jpg

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
reis bakarsin 200 / 10 olur ne dersin :)

☻/|sDn|
/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Anket ne zamana kadar açık kalacak ?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Yillarca :D

☻/|sDn|
/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Fakat anketler belirli bir zamanı ve kitleyi hedef alması gerekmez mi?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bu bir anketten cok insanlari bilgilendirmek icin reis,
Dunya genelinde milyonlar bu olayi goruyor ve tepki veriyor.
Bu katliam durana kadar bizde birseyler yapalim :D

http://www.youtube.com/watch?v=7FIRnv74n5c

Bu vahsiler durana kadar!:angry:

☻/|sDn|
/▌
/ \

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
"Bu baslikla zaman harcamaktan cok 1400 kisiyi bu konuda bilgilendirdigimi dusunuyor ve bundan gurur duyuyorum ayrica buna karsi cikan 87 kisi ilede gurur duyuyor hepsine tesekur ediyorum.
pesimist bu basligin gereksiz oldugunu ve insanlarin umursamayacagini soyluyordu ve o zaman 10 kusur kisi katilmisti.
simdi bakin 87 kisi tepkisini belirtti.
Onemli olan bunun SDN'e yansimasi yada SDN'in bunu protesto etmesi degil.
Tabiki bunu gonulden isterdim,
Isterdimki SDN duyarli oldugunu gostersin, isterdimki bu duyarlilik internette dolassin ve ornek olsun.
Lakin site yonetiminin bir bildigi oldugunu dusunerek israrci olmadim sadece ricada bulundum.
Ve bunun faydasi olacagina sonuna kadar inaniyorum ve bu inancim surecek.
Bugun dunyada sadece hayvan katledilmiyor,
Filistinde 2-3 aylik bebekler hatta gunluk bebekler katlediliyor.
Dunya ve sizin o anlattiginiz GP gibi bir cok orgut yumurta atmaktan bile malesef acizler.
Evet acizler cunki 100 binlerce katilimi olan bu buyuk orgutlerin hepsi bir sekilde susturuldu.
Ozgurluk savunan gazeteler tank altinda kalan gazetecinin adini bile agzina alamadi.
Bu iki yuzluluk degilmidir?
Asil bu degilmidir vicdan rahatlatmak icin sagda solda ciplak eylem yapmak?
Soyleyin bana sadece hayvanlar ve dogami masumdur?
O dogada masum insanlar yokmudur?
O insanlari yumurta atarakmi koruyacagiz?
Bunun icin en guzel yol bilgidir, insanlar bilgilendirilirse sorunlar kendiliginden azalir.
Cunki sorunlari yaratanlar cahil insanlardir.
Bugun dunyanin icine edenler para hirsi dolu olan cahiller surusunden baska birsey degildirler.
Bu insanlarin cahilligi elbet bir gun son bulacak ama o gun geldiginde ne protestolar nede yumurtalarin bir faydasi olacaktir."

Kafan çok karışık... Neyse, kolay gelsin, Sonuçta faydasız bir iş ama iyi niyetlisin.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Sagol respector kardes,
Bekliyoruz bakalim 1400 oldu 1900 belki 3000 belki 5000 olacak.
Su oy verenleride bir 200 yapsak :D

☻/|sDn|
/▌
/ \

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu Kanada medeniyet distrübitörü Amerika' nın burnunun dibinde vahşetini sürdürüyor mu hâlâ ?
Nereden takip edeceğiz?