Kamerasını bantlayanlarr

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
Hangi dostlarım güvenlik amaçlı,telefon ve laptoplarının kameralarını bantlıyor ?

Anivia

Doçent
Reaksiyon puanı
450
düşünmek bile istemiyorum bilgisayarın kamerasını bantlayıp bant izi bırakmak

daily.Chavo

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,494
Bantlayan parayonak falandır

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
Yılar yılar önce evlatlarım bir dedikodu yayılmıştı, webcamlardan izleniyoruz diye.Kimi dedi hackerler kimi dedi ingiliz derin devleti.

USTA DELETE

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Orkun Abi'miz anlatmış videoda hatta kendinide hackledi. Kameranızı izleyebilir birileri ama uğraşması lazım size kafayı takması lazım ama ben bantlamam hiç bir kamerayı. Zaten bakıp ne yapacak?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,438
Telefonda Kamera ve Parmak izi sensörünü kapatırım. Şu yeni telefonda kameranı kapatıcamda parmak sensörü sanırım baya güçlü çalışıyor. Biraz kalın yapışkan birşeyler arıyorum.

Laptop var diğer evde onunda kamerasını kapatmışım.

seymaermantas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Açıkçası ben bilgisayarımdaki kamerayı bantlıyorum. Sebebi de son zamanlarda kullandığım anti-virüs yazılımının görselde olduğu gibi uyarı vermesinden dolayı... Uyarının olduğu zamanlarda kamera gerektiren bir şey açılı değil ve hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım illa bu uyarıdan çıkıyor.

ss.jpg

ahmetysf099

Asistan
Reaksiyon puanı
222
ben kapatıyorum ne olacağı belli olmaz

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
Açıkçası ben bilgisayarımdaki kamerayı bantlıyorum. Sebebi de son zamanlarda kullandığım anti-virüs yazılımının görselde olduğu gibi uyarı vermesinden dolayı... Uyarının olduğu zamanlarda kamera gerektiren bir şey açılı değil ve hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım illa bu uyarıdan çıkıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 118495
Bir uygulamaya kamera izni vermişsin o yüzden çıkıyor.

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641

Gerçektenmi bunun için kılıflar varmı ya

SOLTER

Doçent
Reaksiyon puanı
560

Banada bu mesaj gelmişti.

seymaermantas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Bir uygulamaya kamera izni vermişsin o yüzden çıkıyor.
Bilgisayarda böyle bir izin verdiğimi hatırlamıyorum zaten Windows'un gizlilik ayarlarını ilk kurulumda yapmıştık. ?

Gerçektenmi bunun için kılıflar varmı ya
Tam olarak ne demek istediğini anlayamadım ama ben kılıf kullanmıyorum, siyah bant yapıştırmıştım.

Banada bu mesaj gelmişti.
Yalnız değilmişim :screamcat:

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Bilgisayarda böyle bir izin verdiğimi hatırlamıyorum zaten Windows'un gizlilik ayarlarını ilk kurulumda yapmıştık. ?

Tam olarak ne demek istediğini anlayamadım ama ben kılıf kullanmıyorum, siyah bant yapıştırmıştım.

Telefon için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Telefon için

CoffeX

Doçent
Reaksiyon puanı
518

O programlara çok güven olmaz. En iyisi sizin alacağınız tedbir.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,494
Kameradan izlenmek her zaman anlaşılır veri kullanımında uploada bakın izleyin sürekli.
Kameradan veri gitmeye başladığı an uploadınız yükselir.

Windows sırf bu nedenle kamera ve mikrofon için windows 10 da uygulama bazlı izin istemeye vermeye başladı. Ancak bilgisayarda trojan varsa ve biri onu kullanırsa kameradan izlenirsiniz.

Asıl tehlike mikrofon ama sanırım onu da kimse kapatamaz :).
Ok Google, Siri ... Alexa vs vs hepsi sürekli dinliyor sizi 7/24.

Geçen gün ders için tv boxa zoom yükledim gelen ses o kadar net ki anlatamam çok düşük sesleri dahi çok çok net bir şekilde aktarıyor. Bunun için normal diye düşünebilirsiniz ama bu cihaz telefon değil TVBox ve kumandasında da ayrı mikrofon var. Kumanda nerede duruyor sürekli elinizde peki söylediğinizi duymama ihtimali var mı? Aynı şey akıllı tvler için de geçerli.

Kameradan izlenme ihtimali %5 ise mikrofonla dinlenme ihtimali %100 ses tanıma teknolojileri zaten bu nedenle uçtu.

KRZMNİTK

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,071
Hangi dostlarım güvenlik amaçlı,telefon ve laptoplarının kameralarını bantlıyor ?
Herkez microsoftun bizi dinlediğini biliyor zaten. Ancak sözleşmenin alt maddelerinde kamerayla ilgi bir bilgi yok. Ancak ben çok fazla güvenli olmayan siteye girdiğim ve laptobun 5 yıllık olması sebebiyle bantlıyordum. Taaki yeni laptop alana kadar

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
Kameradan izlenmek her zaman anlaşılır veri kullanımında uploada bakın izleyin sürekli.
Kameradan veri gitmeye başladığı an uploadınız yükselir.

Windows sırf bu nedenle kamera ve mikrofon için windows 10 da uygulama bazlı izin istemeye vermeye başladı. Ancak bilgisayarda trojan varsa ve biri onu kullanırsa kameradan izlenirsiniz.

Asıl tehlike mikrofon ama sanırım onu da kimse kapatamaz :).
Ok Google, Siri ... Alexa vs vs hepsi sürekli dinliyor sizi 7/24.

Geçen gün ders için tv boxa zoom yükledim gelen ses o kadar net ki anlatamam çok düşük sesleri dahi çok çok net bir şekilde aktarıyor. Bunun için normal diye düşünebilirsiniz ama bu cihaz telefon değil TVBox ve kumandasında da ayrı mikrofon var. Kumanda nerede duruyor sürekli elinizde peki söylediğinizi duymama ihtimali var mı? Aynı şey akıllı tvler için de geçerli.

Kameradan izlenme ihtimali %5 ise mikrofonla dinlenme ihtimali %100 ses tanıma teknolojileri zaten bu nedenle uçtu.
Mikrofonu ayarlardan kapattık.Windowsta normalde hep çalışıyor dikkat.