kali linux vs windows defender

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
Arkadaşlar,ben kali linux virtual box üzerinden kurdum fakat windows defender da virüs taraması yaptığımda kali linux a kurduğum programları virüs olarak algıladı.Sonra windows defender kafayı yedi ve bir daha çalışmadı bende bilgisayarı sıfırladım.Bunları neden yaşadım yardımcı olursanız sevinirim.

Rootsyl

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
516
kim takar caddesi, kemalpaşa tatlısı, no:3,
kalinin iso dosyasının içerdiği programlarıda tarıyor defender, ve doğal olarak isonun içindeki programları kötü olarak algılıyor. Bu programlar sadece isonun içinde vardır ve vm i çalıştırdığınızda çalıştırılabilir. Bu sorunun çözümü defenderdan isonun bulunduğu dosyayı beyaz listeye eklemek olacaktır.

Bende aynısını yaşadım o yüzden biliyorum :)

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
kalinin iso dosyasının içerdiği programlarıda tarıyor defender, ve doğal olarak isonun içindeki programları kötü olarak algılıyor. Bu programlar sadece isonun içinde vardır ve vm i çalıştırdığınızda çalıştırılabilir. Bu sorunun çözümü defenderdan isonun bulunduğu dosyayı beyaz listeye eklemek olacaktır.

Sendede windows defender kafayı yedi mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tavsiyeni uygulayacağım.Senin dediğini yapıyor çoğu kişi.sağol

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178
Siber güvenlik araçları bulunuyor disk imajının içerisinde, bu yüzden böyle davranması muhtemel.

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
Siber güvenlik araçları bulunuyor disk imajının içerisinde, bu yüzden böyle davranması muhtemel.
Sen nasıl bir çözüm önerirsin?

Birde hangi isoları beyaz listeye ekliyecem? Kali linux u mu?

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178

Windows defender'da bu karantinaya alma karantinadan çıkarma olayı varsa oradan halledebilirsiniz. Ben Windows kullanırken böyle işlerde AV'u kapatırdım. Açmazdım hiç zaten. :D

Birde hangi isoları beyaz listeye ekliyecem? Kali linux u mu?

Kali Linux'u.

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178
Kali çöp başka dağıtım kullan

Hiçbir dağıtım çöp değildir, hepsinin kullanım alanları farklı. Kali Linux'u siber güvenlik uzmanları kullanır, Linux Mint genel olarak ev ve ofislerde kullanılır. Birde Damn Small Linux var. Namı değer küçük enişte :D 50MB bir boyutu var sistemi de yemiyor tüy kadar işletim sistemi. Neden yapmışlar o dağıtımı bilemiyorum. :D Acaba IBM 5150 için mi? :D

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,026
Hiçbir dağıtım çöp değildir, hepsinin kullanım alanları farklı. Kali Linux'u siber güvenlik uzmanları kullanır, Linux Mint genel olarak ev ve ofislerde kullanılır. Birde Damn Small Linux var. Namı değer küçük enişte :D 50MB bir boyutu var sistemi de yemiyor tüy kadar işletim sistemi. Neden yapmışlar o dağıtımı bilemiyorum. :D Acaba IBM 5150 için mi? :D
Önünde duran... Otomatik programlar sana t-shirt sitesi kırdırır, en bilgisayardan avare 60 yaşındaki amcamın tarih öncesinden kalma güncellemeleri kapalı windows xp'sine girdirir. Daha fazlasını yapmak istiyorsan seve seve kendi toolarını kendin yaparsın. Onda da işletim sistemi hiç bir şey değiştirmez.

Bana ubuntuda veya başka bir linux ta olmayıp kalide olan birşey söyle

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178
Önünde duran... Otomatik programlar sana t-shirt sitesi kırdırır, en bilgisayardan avare 60 yaşındaki amcamın tarih öncesinden kalma güncellemeleri kapalı windows xp'sine girdirir. Daha fazlasını yapmak istiyorsan seve seve kendi toolarını kendin yaparsın. Onda da işletim sistemi hiç bir şey değiştirmez.

Kali Linux tamamen siber güvenlik için geliştirilmiş bir dağıtım. Her dağıtımın geliştirilme amacı farklıdır.

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178
Teknik farkı anlar hadi

Teknik farkları çekirdeklerin ayrı ayrı düzenlenmesi. Ubuntu ile Kali'nin çekirdeği Linux çekirdeği ama iki dağıtımın da çekirdeği farklı alanlar için düzenlenmiş değiştirilmiştir.

DeepLearning

Öğrenci
Reaksiyon puanı
42
kali linux avantajı hazır tool lar.

arkadaşlar birde usb wifi adaptoru kali ye bağladığımda windows mavi ekran verip kapandı ,sonra tekrar acıldı wifi adaptoru takmadığımda sorun olmadı neden?,

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,026

arkadaşlar birde usb wifi adaptoru kali ye bağladığımda windows mavi ekran verip kapandı ,sonra tekrar acıldı wifi adaptoru takmadığımda sorun olmadı neden?,

Allah hepinize akıl fikir versin

Kali linux siber güvenlik ve onla ilgilenenler için bir insan ofis için kalimi yükler mintmi hepsinin kullanım alanı farklı
Kali'de de olduğu gibi Linux Mint'te Debian tabanlı olarak geliştirilmiş. Herhangi bir aracı x dağıtımında veya y dağıtımında kursanız aynı randımanı alırsınız

Onlar sana hiçbir şey katmayacak eğer butona basma ile hacker olunsaydı insanlar yerine maymunlar olurdu

Son düzenleme:

daily.Chavo

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,494
Onlar sana hiçbir şey katmayacak eğer butona basma ile hacker olunsaydı insanlar yerine maymunlar olurdu
İnsan her şeyi anında öğrenemez.İlk önce başka uygulamalarda kendini geliştirirsin öğrenirsin her şey bir anda olmaz