Kalekollar PKK'da panik yarattı

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
kalekollar_pkkda_panik_yaratti13412946650_h898397.jpg

TOKİ'nin inşa ettiği süper karakollardan 60'ı faaliyete geçti. Şırnak ve Tunceli'de bu karakollara yönelik iki saldırıda güvenlik güçleri kayıp vermedi

Yeni yapılan tam korunaklı karakollar, Güneydoğu'da savunmasız vadilere kurulan küçük karakolları hedef alan PKK'lı teröristlerde panik yarattı.

60'I TAMAM 140'I SIRADA

PKK, 2012 stratejisinde karakollara saldıracak, kaçıracağı askerleri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için pazar aracı olarak kullanacaktı. Ancak örgütün hesaba katmadığı nokta ise son zamanlarda inşası tamamlanan kale gibi karakollar oldu. Bölgede TOKİ tarafından yapımına başlanan 300 süper karakoldan 60'ı tamamlanarak askere teslim edildi.

Tunceli ve Şırnak'ta bu karakollara yönelik terörist saldırılar etkisiz kaldı. Saldırıya anında karşılık verilmesi ve devam eden operasyonlarda teröristler ağır kayba uğradı. Bölgede görev yapan üst bir düzey bir yetkili 'karakolların güçlendirilmesi örgüttü panik havası yarattı. Bu karakolların sayıları bir an önce artırılmalı. Özellikle sınır boylarındaki öncelik tanınmalı' dedi. Örgüt mensuplarının da bu nedenle seçeceği hedefler arasından bu kale gibi karakollardan uzak durduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz ay güvenlik güçlerine teslim olan N. K. adlı terörist son dönemlerde askeri birlikler için yapılan yeni karakol sistemlerinde örgüt mensupları çok çekiniyor. Ağır kayıplar veriliyor' dedi.
Başta Hakkari ve Şırnak gibi sınır illeri ve iç kısımlarda terör olaylarının yoğun olduğu bölgelere kurulan üs karakollar önceki yıllarda 'baraka' tabir edilen bir durumdayken örgüt tarafından sık sık hedef haline geliyordu.

Duvarlar rokete dayanıklı

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TOKİ arasında imzalanan protokol doğrultusunda, güvenlik açısından yüksek risk taşıyan bölgelerde yaklaşık 240 yüksek güvenlikli karakol daha inşa edilecek. Yeni binalar 80 santim kalınlığındaki dış duvarları havan ve roket saldırılarına karşı güçlendirilmiş malzemeyle inşa ediliyor. Çatısı havan toplarına karşı dayanıklı, dış kapıların tamamı çelik, pencereleri de kurşun geçirmez camdan. Karakolun dışı da üç aşamalı özel betonarme duvarlarla çevriliyor. 12 metrelik kuleler nöbet tutan askerleri, taciz atışı ve keskin nişancı tehlikesine karşı korumak için özel tasarlandı. Askerler nöbet mevzilerine tüneller aracılığıyla ulaşıyor. Karakol çevresinin emniyeti ise ASELSAN'ın geliştirdiği 'İzci'' adı verilen uzaktan kumandalı robot araçlarla sağlanıyor.

kaynak

Choice

Asistan
Reaksiyon puanı
1
madem bunu yapabiliyorduk neden acaba yıllar öncesinden yapmaya başlamadık ki?? şimdi yapıldığına sevinmeki mi yoksa yapılabilyordu da neden şimdiye kadar yapılmadı diye düşünüp üzülmeli mi?

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Çok güzel. Bence acilen arttırılmalı. Şehitlerin çoğu karakol saldırılarında veriliyor zaten.

Reaksiyon puanı
10,315
budur!
hiç kimse devlet ile baş edemez, nihayetinde mağlup olmağa mahkümdür.
bu hain çakalların devlet ve asker içindeki işbirlikçileri temizlendikçe iyot gibi açığa çıkacak,
türk devletinin kahhar gücü karşısında yapacak bişey bulamayacaktır.

devlet, zayıflatılabilir, yorgun düşürülebilir, ama asla yıkılamaz.
devlet ile aşık atan ne kadar terörist, anarşist, hain ve çakal varsa sonunda yenilmiştir,
ve kaybetmiştir. bugüne kadar olduğu gibi...

bundan sonra da kaybedecektir.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
budur!
bu hain çakalların devlet ve asker içindeki işbirlikçileri temizlendikçe iyot gibi açığa çıkacak,

devlet ile aşık atan ne kadar terörist, anarşist, hain ve çakal varsa sonunda yenilmiştir,

Eline Sağlık :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
budur!

Hangi devlet diyecem siyasete giricek. Umarım böyle adımlar atılmaya devam ederki Türkiye Cumhuriyeti o zman tam bir devlet olur. Bütünlüğümüzün bölünmezliğide tüm Dünya ya kanıtlanmış olur.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Teröre karşıda koruma ne yazıki yetersiz görüyörum
daha çok güvenli korumaya ihtiyacımız olacaktır..

Reaksiyon puanı
10,315
Hangi devlet diyecem siyasete giricek.

değerli kardeşim, devlet ve siyaset çok farklı şeylerdir.
siyaset gelip geçicidir, ama devletimiz kıyamete kadar bakidir.
üzerindeki biniciler değişir, kimi oraya sürer, kimi buraya sürer devleti, tıpkı bir at gibi... ama,
biniciler değişir, at değişmez.
bazen olur ki, siyaset hatalar yapabilir, hatta ihanet içinde dahi olabilir belki...
ama devlet kendini koruma altına almasını bilir.
çünkü devletin içinde kendini koruma mekanizmaları vardır.

mesela, ergenekon operasyonlarını çoğu insan siyasetin, hükümetin tasarrufu olarak bilir.
halbuki ben bunun bir devlet iç operasyonu olduğunu biliyorum.
çünkü buna siyasetin gücü yetmez, aşar.
bir asırdan fazladır örgütlenmiş bir çeteye, siyasetin, hükümetin gücü yetmez.

devletin içindeki mekanizmalar bu iş için belki, siyaseti, hükümeti kullanabilir, ama son tahlilde bu tip büyük temizliği ancak devlet yapabilir.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
sizi bilmem ama benim böyle haberlere karnım tok.30 yıldan beri aynı hikaye.

black-hawk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu karakolların bi an önce sayısı artırılmalı bu sadece bi önlem olmaz bu karakoları anında koruyabilecek tank gibi zırhlı araçlarında olması şart...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu kaleleri isterseniz çelikten yapın.bu yorumları yapan arkadaşlar unutmayın kaleler içten feth edilir...u içindeki hainler askeri haritaları ve nöbet çizelgesini bazılarıda silahlarını veriyor hain takımına sadece vurmak kalıyor.33 erin şehadetini hatılyın ve diğerlerini her pkk baskınında ..du içindeki hainlerin katkısı vardır.En gerekli olan bu hainlei artık ..dudan atmaktır askerlerinin şehadetini uydudan canlı saatlerce seyredipte yanındaki birliği yönlendirmeyen hainler varoldukça bu kalelerin hiçbir fonksiyonu olmayacaktır her kilidin bir anahtarı vardır ve bu vakit geçirilmeden hainlere laştırılmıştır yani bu kalelerin yıkılması için gerekli plan harita ve silah.
Bizler la'net örgütün içimizdeki hainlerce yönetildiğive lojistik desteğinde onlarca verildiği düşüncesindeyiz.Kimse kendini kandırmasın
hainler susturulsun mehmedimin kaleye ihtiyacı yoktur

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
askeri anlamda bizi çözüme ulaştırmasını umut ediyorum. herşeye rağmen bazı projelerin üzerinde çalışılıyor olması güzel.

30 yıldır aynı hikaye diyerek karamsarlığa kapılmayalım. yakın zamana kadar ordunun silahları hükümete dönüktü. ordunun yönetimi böyle bir tavır içindeyken, e-muhtıra verirken böyle projeler üretilmesi mümkün değildi.

o yüzden ne bedelli çıkartılabildi nede böyle karakollar yapılabildi. ancak artık ordumuz yıllardır olması gerektiği gibi hükümetin emrinde. yıllar önce polisle askerin ortak harekat yaptığına hiç şahit olmazdık ancak artık ortak bilgi paylaşımı için ağlar kuruluyor.

umarım en yakın zamanda hainler toprağın 7 kat altına, kandırılmışlar ise analarının yanına gönderilir.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
değerli kardeşim, devlet ve siyaset çok farklı şeylerdir.
siyaset gelip geçicidir, ama devletimiz kıyamete kadar bakidir.
üzerindeki biniciler değişir, kimi oraya sürer, kimi buraya sürer devleti, tıpkı bir at gibi... ama,
biniciler değişir, at değişmez.
bazen olur ki, siyaset hatalar yapabilir, hatta ihanet içinde dahi olabilir belki...
ama devlet kendini koruma altına almasını bilir.
çünkü devletin içinde kendini koruma mekanizmaları vardır.

mesela, ergenekon operasyonlarını çoğu insan siyasetin, hükümetin tasarrufu olarak bilir.
halbuki ben bunun bir devlet iç operasyonu olduğunu biliyorum.
çünkü buna siyasetin gücü yetmez, aşar.
bir asırdan fazladır örgütlenmiş bir çeteye, siyasetin, hükümetin gücü yetmez.

devletin içindeki mekanizmalar bu iş için belki, siyaseti, hükümeti kullanabilir, ama son tahlilde bu tip büyük temizliği ancak devlet yapabilir.

Karayiplerdeki Dominik Cumhuriyetide bir devlettir. Ama sana sorarım hangi devlet.

Reaksiyon puanı
10,315
Karayiplerdeki Dominik Cumhuriyetide bir devlettir. Ama sana sorarım hangi devlet.
[MENTION=137719]madmex[/MENTION], saçmalıyorsun!
tc üçbin yıllık tarihi olan köklü bir devlettir.
elmalarla armutları karıştırma istersen.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
@madmex, saçmalıyorsun!
tc üçbin yıllık tarihi olan köklü bir devlettir.
elmalarla armutları karıştırma istersen.

Bak aslında bende aynı şeyi söylüyorum , Bunca yıldır kürt-laz-çerkez-alevi-sünni kardeş gibi yaşadık. Hatta Kurtuluş savaşında kürtlerde bizimle beraber savaştı. Ama geldiğimiz duruma bakın. Eski haberleri okuyorum 2007 den beri SDN 'nin forumunda var Daha eskisi eminim vardır ama araştırmadım açıkcası.

Neyse , Haberlerde Mehmetçik kuzey ırağa girdi , mehmetçik pkk ile çatıştı , 20 pkk lı öldü , 10 mehmetçik öldü , istanbulda bomba paniği vs diye devam ediyor. Şuan 2012 senaryo aynı. Ak partiyle ilgili birşey demiyorum , ondan öncekilerde bu konuyu çözemedi.

Dünyanın en büyük ordularından birine sahibiz ,yeraltı zenginliklerimiz var , denizlere kıyılarımız var .

Dağda toplasan kaçkişi var ve neden üstesinden gelemiyoruz. Durum böyleyken sormazlarmı adama hani nerde 3000yıllık Osmanlı torunları

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
danışıklı dövüşten başka birşey değil.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hepinize kardeşinizden bir bardak soğuk su iyi gider
Yeni torba yasa ile silivri davalarının boyutu değişmiş her ne kadar etkilenmeyecek denilsede en az pkk kadar suçlu özellikle üstüne basa basa söylüyorum şüpheli değil suçlu olan muazzaf tekrar görevine dönecek ve komutan eliyle infazlar devam edecektir Davalar herhalde ağır gelmiş kısa yoldan kıvırmanın yolları aranmıştır yeni torba yasa ile anayasanın eşitlik sistemine vurgu yapılarak bu kiiler serbest kalacaktır
beyler tuz kokmuş tuz siz nerelerdesiniz yok kale gimişmiş ya sınırların içinde kaleye ne gerek var sen gidipte ordu evlerinin törenlerin hastanelerin kapısında sotaya yatıp başörtülü avı yapacağına sana emanet edilen askerinin nöbet listesini haritaları kendi örgütünüz pkk ya vereceğinize sınırlarınızı koruyunuz yeni yönetimle gn kur daha yeni düzelmeye başladı hainler geri dönerse yine büyük şehadetler yaşanacaktır hainler içtedir yönetimdedir ayıklanmalıdır

Reaksiyon puanı
10,315
Bak aslında bende aynı şeyi söylüyorum , Bunca yıldır kürt-laz-çerkez-alevi-sünni kardeş gibi yaşadık. Hatta Kurtuluş savaşında kürtlerde bizimle beraber savaştı. Ama geldiğimiz duruma bakın. Eski haberleri okuyorum 2007 den beri SDN 'nin forumunda var Daha eskisi eminim vardır ama araştırmadım açıkcası.

Neyse , Haberlerde Mehmetçik kuzey ırağa girdi , mehmetçik pkk ile çatıştı , 20 pkk lı öldü , 10 mehmetçik öldü , istanbulda bomba paniği vs diye devam ediyor. Şuan 2012 senaryo aynı. Ak partiyle ilgili birşey demiyorum , ondan öncekilerde bu konuyu çözemedi.

Dünyanın en büyük ordularından birine sahibiz ,yeraltı zenginliklerimiz var , denizlere kıyılarımız var .

Dağda toplasan kaçkişi var ve neden üstesinden gelemiyoruz. Durum böyleyken sormazlarmı adama hani nerde 3000yıllık Osmanlı torunları

kıymetli abim, bak şimdi...
mesele dağdaki üç beş çakal meselesi değil.
mesele bu hain çakalların arkasındaki büyük oyuncular.
bu oyuncular öyle sadece israil, abd falan da değil.
bu çakallar tıpkı bir yosma gibi.
birinin işi bitiyor, ötekinin kucağına oturuyorlar.
kimin türkiye ile menfaatleri çelişmeye başlıyorsa onlar bu hainleri kullanmaya başlıyor.
bu bazen israil oluyor, bazen almanya oluyor, bazen ingilizler, bazen de iran denen iki yüzlü kahpe oluyor.
onlar bu çakallara her türlü lojistik, finansal yardımı sağlıyorlar.
o yüzden ki bunların kolları uzun, tıpkı bir ahtapot gibi.
yeri geliyor, amip gibi bölünerek farklı farklı hücrelere ayrılıyor,
değişik cephelerde seninle mücadele ediyorlar.

bunlara bu tür güçler yardım etmeseydi, kullanmasaydı eğer otuz yılı aşkın bir süredir dayanabilirler miydi?
avrupanın hemen her ülkesinde bu kadar güçlü organize olabilirler miydi hiç?
o yüzden ki devletimizi çok fazla kınamamak lazım.
yalnız, devletimiz içinde bu hainlere arka çıkan şerefsizler, asıl hainler vardı,
şu an onlardan temizlenme, kurtulma aşamasındayız.
bunu başarabilirsez diğer adımlara sıra gelecek, ve ilanihaye bu Allahsız vatan hainleri mutlaka yok edilecektir.
buna inanıyorum...

çünkü hiçbir şer örgütü sonsuza kadar baki kalamaz.