"Kahrolsun Beşiktaş, Kahrolsun Galatasaray"

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
243
Almanya 5. Ligi’nde yer alan Leipzig taraftarları maçlarda “Kahrolsun Beşiktaş ve G.Saray. Türkler evinize dönün” diye bağırdı.

350736758444.jpg


Avrupa'da son yıllarda arka arkaya patlak veren 'ırkçılık' olayları öyle bir noktaya ulaştı ki, Almanya'da yaşanan bir olay, "Bu kadar da olmaz" dedirtti. Ülkenin yüksek trajlı gazetelerinden Bild'in haberine göre, 5. Lig'de mücadele eden Lokomotiv Leipzig kulübü taraftarlarının, iç sahada oynanan maçlarda Beşiktaş ve Galatasaray'a küfür ettikleri ortaya çıktı.

Habertürk'ün haberine göre; Irkçı tutumlarıyla bilinen Leipzigliler'in son haftalarda oynadıkları tüm maçlarda, "Kahrolsun Beşiktaş. Kahrolsun Galatasaray. Türkler evinize dönün" şeklinde besteler yaptıkları öğrenildi. Yaşananlardan sonra ise Alman savcılığı, Lokomotiv Leipzig hakkında 'ırkçılık' suçlamasıyla soruşturma başlattığını açıkladı. Aslında Leipzig'in Süper Lig'in iki dev kulübüyle bir alıp veremediği yok. Çünkü bu ekip ne Galatasaray ne de Beşiktaş'la antreman maçı dahi yapmadı. Alman ekibinin 44 bin kişilik stadyumunda bu 'iğrenç' bestelerin söylemesinin arkasındaki tek neden ise taraftar gruplarının içindeki 'Türk düşmanlığı'.

HEDEF TÜRKLER VE YAHUDİLER
Aslında Alman tribünlerinde Türkler'e yönelik ırkçı tezahüratlar yapılması yeni bir olay değil. Özellikle alt liglerdeki oynanan karşılaşmalarda, rakip bir Türk takımı ise stadyumlarda sıklıkla 'ırkçı' sözler duyuluyor. Hatta sadece Türkler'le sınırlı kalmıyor, Yahudi karşıtı tezahüratlar da yapılıyor. Ancak iki Alman takımı arasında yapılan maçlarda Türklere ve Türk takımlarına yönelik tezahüratlar yapılmasına ilk kez şahit olunuyor. Konuyla igili olarak soruşturma başlatan Alman yargıç Stefan Oberholz yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirterek, "Bu tür söylemleri ilk kez 18 yıl önce duymuştum. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. Leipzig tribünlerinden yapılan bu tezahüratların yabancı düşmanlığı içerip içermediği incelenecek ve kısa süre içinde bu olay çözülecek" dedi.

Sabah
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,200
Reaksiyon puanı
662
Puanları
293
Pehhh "Tavşan dağa küşmüş, dağın haberi olmamış" :mad:
 

pesimist

Rektör
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,593
Reaksiyon puanı
2,035
Puanları
3,293
Yaş
40
Görünen o ki Avrupa'da Beşiktaş ve Galatasaray haricinde tanınmıyoruz :D Beşiktaşıııım oleeey
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
243
Haber Almanyadaki ırkçılık olaylarının geldiği son noktaya dikkat çekmek hazırlanmış. Adamlar ırkçılık olsunda kulvarı farketmez mantığındalar.
Yoksa ne Bjk nede Gs ile uzaktan yakından alakaları olduğunu sanmıyorum.Alman vatandaşı Ernst'in yıllardır Beşiktaşta oynadığından bile habersizlerdir ki önceki Alman teknik adamları ve futbolcuları saymıyorum.

Pesi sende olayı farklı bir boyuta taşımışsın haha:D
 

angel75

Dekan
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,272
Reaksiyon puanı
18
Puanları
218
derbiden önce yayınlanacak en güzel haberdi... bravo...
 

orcnd

Dekan
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
243
Haber değeri taşıyan bir olay değil bu. Avrupada vakit geçirmiş herkes türklere karşı bir ırkçılığın olduğunu söylüyor zaten.
 

senar1st

Profesör
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
2,551
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
görünen o ki avrupa'da beşiktaş ve galatasaray haricinde tanınmıyoruz :d beşiktaşıııım oleeey
:D :D Kahrolsunu görünce aklıma şu çocuk geldi

[video=youtube;njoA18QZ2pI]http://www.youtube.com/watch?v=njoA18QZ2pI[/video]
 

ALPARS

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2011
Mesajlar
3,883
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
beşiktaş napmış yahu
Kimsenin bir şey yaptığı yok.

Bir kaç amatör insanın yaptığı ırkçı davranış.

Zamanında bize muhtaçlar ne çabuk unutmuş.

Bugün Almanya diye bir ülke varsa atalarımız sayesinde...
 
Üst