Kafa Kurcalayan Telefon Seçememe Sorunu

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
2000-2999 gibi bir bütçe aralığında akıllı telefon almayı düşünüyorum şuana kadar android platformunda giriş telefonları kullandım. Bir süre windows phone kullandım(rezalet bir deneyimdi. Belkide giriş seviyesi olduğu içindir)
aslında kafama yatan bir telefon var ios platformuna geçiş yapmayı düşünüyorum ama yeni çıkacak olan iphone 6s kafamı biraz kurcalıyor bildiğiniz gibi dolar kuru aldı başını gitti akıl almaz derecede artmış bir içimde hala
artmaya devam ediyor. İphone 6s özelliklerine bakarakta telefonu almaya kalkarsak 4k video ceken bir telefonun 16 gblik versiyonunda çok muzdarip oluruz 64 gb alma gibi bir durumumuz ortaya cıkar.(ki bence öyle) benim için
performansı iyi olması yeterli öyle 4k gibi preminium özellikleri önemsemiyorum diyebilirim. Sizce ne yapmalıyım android platformundaki akıllı telefonlara mı yönelmeliyim yoksa iphone 6 mı almalıyım ? İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim
bak kardeşim belli ki windowsphone u beğenmemişsin bulaşma derim açıkcası üst seviyede aynı performans var merak etme ağerki android platformuna alıştıysan ve sevdiysen android telefonlara bakmanı öneririm fakat beğenmediysen zor karışık bulduysan ios tam senlik telefon önermeyeceğim bu yorumumda ilk önce platforma karar ver sonra telefonlara karar ver....

SeeTake

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bence iOS kardeşim. Performans demişsin. Tam senlik ;)

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya sunu bir ogrenemediniz android git gide hizlaniyor ve gayet hizli suan 5 1 1 bile 6.0 gelince gorcez.
Saf android hızlı fakat firmaların modifiye etmesi sonucu zamanla sorunlar oluşabiliyor (tüm markalar icin geçerli değil tabi)

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Saf android hızlı fakat firmaların modifiye etmesi sonucu zamanla sorunlar oluşabiliyor (tüm markalar icin geçerli değil tabi)
Samsungun arayuzu bile hizli calismaya basladi birkac seneye android cok hizli olacak. (Bunu donanim farkini katmadan diyorum).

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Samsungun arayuzu bile hizli calismaya basladi birkac seneye android cok hizli olacak. (Bunu donanim farkini katmadan diyorum).
S6da bile zamanla hantallasma var ilk zamanlar hangi telefon hızlı degilki note5i bilmiyorum kullanmadım daha fakat onun dışında note4 s6 vs zamanla hantallasiyor nedenide bariz ortada touchwiz

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
S6da bile zamanla hantallasma var ilk zamanlar hangi telefon hızlı degilki note5i bilmiyorum kullanmadım daha fakat onun dışında note4 s6 vs zamanla hantallasiyor nedenide bariz ortada touchwiz
Ya orada haklısın da androidin geleceği çok parlak Samsung arayüzü hala şişiyor ama düzeltmeler yapılıyor git gide iyi olmaya başlıyor . Diğer arayüzler zaten oldukça hızlı , saf android desen İOS'ten hiçbir stabilite hız farkı yok desem yeridir . Hala İOS stablite diyosunuz hadi atıyorum S3 vs iPhone 4'te stabilite farkı var ama yeni android telefonlarda acayip donanım yükselmiş fark azalıyor androidde git gide stabilleşiyor .

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya orada haklısın da androidin geleceği çok parlak Samsung arayüzü hala şişiyor ama düzeltmeler yapılıyor git gide iyi olmaya başlıyor . Diğer arayüzler zaten oldukça hızlı , saf android desen İOS'ten hiçbir stabilite hız farkı yok desem yeridir . Hala İOS stablite diyosunuz hadi atıyorum S3 vs iPhone 4'te stabilite farkı var ama yeni android telefonlarda acayip donanım yükselmiş fark azalıyor androidde git gide stabilleşiyor .
Donanım yükseldi fark azaldı diyorsun da donanım olarak bakarsan 1gb ram vs 4 gb ram 2 cekirdek islemci vs 8 cekirdek frekansları arasında da daglar kadar fark var su halde androidin iosu piyasadan silmesi lazımdı silemedigine göre demekki hersey donanım değil android mi ios mu desen ben android derim ama ios yazılım donanım uyumu,animasyonlar,stabilite gibi alanlarda androidden üstün android ios kadar stabil olsaydı aynı fiyata donanım 2 3 kat daha fazla degilmi insanlar niye gidip iphone alsın androidin ios stabilitesine ulaşmasına bana göre daha cok var fakat androidde 5.0la beraber yeterince iyi oldu

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Donanım yükseldi fark azaldı diyorsun da donanım olarak bakarsan 1gb ram vs 4 gb ram 2 cekirdek islemci vs 8 cekirdek frekansları arasında da daglar kadar fark var su halde androidin iosu piyasadan silmesi lazımdı silemedigine göre demekki hersey donanım değil android mi ios mu desen ben android derim ama ios yazılım donanım uyumu,animasyonlar,stabilite gibi alanlarda androidden üstün android ios kadar stabil olsaydı aynı fiyata donanım 2 3 kat daha fazla degilmi insanlar niye gidip iphone alsın androidin ios stabilitesine ulaşmasına bana göre daha cok var fakat androidde 5.0la beraber yeterince iyi oldu
Ben önceki mesajımda donanım farkı katmadan dedim aynı fiyatı veriyorsun hatta iphone'a daha fazla veriyosun neden donanıma bakıyosun aldığın performansas bakcaksın Apple 1 GB RAM 1.2 Ghz koyar androidde 2.5 4 GB olur ama aynı fiyata alırsın ben bu mantıkla dedim . Aynı donanımda tabi ios daha iyi fakat verdiğin parayla aldığın performans kısmını söylüyorum .

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben önceki mesajımda donanım farkı katmadan dedim aynı fiyatı veriyorsun hatta iphone'a daha fazla veriyosun neden donanıma bakıyosun aldığın performansas bakcaksın Apple 1 GB RAM 1.2 Ghz koyar androidde 2.5 4 GB olur ama aynı fiyata alırsın ben bu mantıkla dedim . Aynı donanımda tabi ios daha iyi fakat verdiğin parayla aldığın performans kısmını söylüyorum .

Iste bende onu diyorum 1gb 1.2 ghz vs2.5 ghz 4gb ram ve hala iphone satılıyor buda yazılımın daha iyi olduğunu gösteriyor buarada yanlış anlaşılmasın bana göre android iostan daha iyidir. [emoji4]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eger donanım performans geyiği yapacaksanız, bilmeniz gereken şey gerçek son kullanıcıların yani ben teknolojiden anlarım diyen yeni yetmeler değil, ne istediği önemlidir. Yoksa nerede görülmüş bu düz mantık. Neymiş android in piyasadan ios u silmesi lazımmış. Bu kafayla bi yere varamazsınız benden söylemesi. Biraz daha ayrıntılı düşünün becerebilirseniz. Ya da bırakın becerebilen düşünsün, siz yiyin.

SeeTake

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Android belli zaman sonra şişer. iOS ta o durum yok. iOS U 3 yıl ilk gün ki gibi aynı performansta kullanabilirsin ama Android perti çıkar 3 seneye...

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Iste bende onu diyorum 1gb 1.2 ghz vs2.5 ghz 4gb ram ve hala iphone satılıyor buda yazılımın daha iyi olduğunu gösteriyor buarada yanlış anlaşılmasın bana göre android iostan daha iyidir. [emoji4]
Neyse 2 mizde ayni seyleri diyoruz farkli sekilde. 😀

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eger donanım performans geyiği yapacaksanız, bilmeniz gereken şey gerçek son kullanıcıların yani ben teknolojiden anlarım diyen yeni yetmeler değil, ne istediği önemlidir. Yoksa nerede görülmüş bu düz mantık. Neymiş android in piyasadan ios u silmesi lazımmış. Bu kafayla bi yere varamazsınız benden söylemesi. Biraz daha ayrıntılı düşünün becerebilirseniz. Ya da bırakın becerebilen düşünsün, siz yiyin.
Fanboy anlamadığın şey şu kullandığın işletim sistemi telefon vs eksiklerini söylemek verdiğin paraya hakaret olmuyor tarafsızca dusunemedigin için şimdi ne kadar yazsam boş bırakın şu ios mükemmel android çöp yada android varken iosda neymiş laflarınıda tarafsızca eleştiri yapmayı öğrenin biraz her kullandığınız şeye mükemmel gözüyle bakmayın

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Apple zaten donanımı değil yazılımı satıyor. iOS, çok fazla donanım gerektirmeyen bir işletim sistemi. Cihaza 1GB RAM'de koysa, hiçbir şekilde eksiklik hissetmiyor. Her türlü uygulamayı kasma olmadan, rahatlıkla açabiliyorsunuz
Ama Android'de? Adamlar 2GB RAM koyuyor, resmen oyun oynanmıyor ya.
Eğer Apple, iOS diye bir şey geliştirmeyi durdursaydı, Android'e geçerek cihaza 1GB RAM koyup, 2700TL'ye satsaydı, Apple'ın yüzüne bakan olmazdı.
Zaten Türkiye'de vergiler yüksek olduğu için devlet bize büyük bir kazık atıyor. Ortalama 2000TL'lik bir cihazı, bize 2700TL'ye satıyorlar.
Eğer yatlarınız, hamamlarınız yoksa bir telefona 2700TL verilmez.

Özetle, Android'te donanıma para verirken, iOS'te ise yazılıma para veriyorsunuz ve iOS/Mac cihazlar çok pahalı değil. Devletimiz sağolsun, araya "yalnızca" 700TL"cik" bir fark koyuyor.

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sonuç olarak %90 3 4 gün sonra note 5 almaya karar verdim. Hepinize teşekkür ederim. Söylemek istediginiz birşey varsa belirtirseniz iyi olur. AAA sunu yapma bunu yap tarzı yada sunu yaparsan daha iyi olur tarzı

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Sonuç olarak %90 3 4 gün sonra note 5 almaya karar verdim. Hepinize teşekkür ederim. Söylemek istediginiz birşey varsa belirtirseniz iyi olur. AAA sunu yapma bunu yap tarzı yada sunu yaparsan daha iyi olur tarzı
Note 5 suan icin en iyi karar , fiyati biraz tuzlu ama. Suan alcam diyorsanz note 5 ama ilerde alirim diyorsaniz bekleyin guzel s820 li teller cikacak hatta samsungunda parmagi var bu islemcide.

SeeTake

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Samsung Cihazlar Belli Bir Zaman Sonra Sorun Çıkarıyor Ama Hayırlısı...

Senfonist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu anda alınabilecek cihazlardan birini tercih etmişsiniz. Aciliyeti yoksa Z5'in çıkıp incelenmesinide bekleyebilirsiniz.

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün gece iphone un tanıtımından sonra 6sden soğudum diyebilirim nerdeyse onun için note 5 mi edge plus mı yoksa edge mi sizce

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Dün gece iphone un tanıtımından sonra 6sden soğudum diyebilirim nerdeyse onun için note 5 mi edge plus mı yoksa edge mi sizce
Note 5 😀 Edgeler farkli oldugu icin o kadar fiyat farki olmaz ya. Edge ayni fiyat ama note 5 bir tik daha onde.