Kadınlar Neden Konuşur

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Çok iyi bildiğiniz gibi, günlerden bir gün, Nasreddin Hoca iğnesini kaybeder. İğnesini evin avlusunda aramaya başlar.

Fakat onca zaman aramasına rağmen iğne bulunamaz. Komşusu iğneyi nerede düşürdüğünü sorar. Hoca kendinden emin cevap verir: “Ahırda!” Hayretler içinde kalan komşusu, “Ahırda kaybettiğini ahırda aramalısın!” der. Nasreddin Hoca cevap verir: “Ama avlu daha aydınlık!”

Kaybettiğiniz şeyi niye ararsınız? Elbette bulmak için, değil mi? Bulunca onu aramaktan vazgeçersiniz; böylece arayışınız biter. Peki ya, size arama eyleminin kendisi de güzel ve anlamlı geliyorsa? Yani, bizzat arama eyleminin kendisi aradığınız şeyse? İşte, Nasreddin Hoca’nın da fısıldadığı bu: “İğneyi aramıyorum ki onu düşürdüğüm yere bakayım. Benim için önemli olan aydınlıkta olmak, ışıkta kalmak. Bu yüzden avluda arıyorum.” Onun önce ve öncelikle aradığı iğne değil, ışıktır. Ve işte avluda yeterince ışık vardır!

Kadınların da “iğneyi bulmak” için konuştukları olur. Ancak, kadınlar, çoğunlukla, hemcinsleri olmayan Nasreddin Hoca gibi iğneyi aramayı bahane edip, avluda ve aydınlıkta kalmayı tercih ederler.

Kadınlar konuşurlar, çünkü ne söylemek istediklerini konuşarak bulurlar. Yani, sesli düşünürler. Erkekler ise, söylemek istediklerini bulmak için susmayı yeğler.

Kadınlar konuşurlar, çünkü yakınlık kurmak isterler. Kadınlar için sözcükler bir başkasının ruhuna uzattıkları küçük halatlardır. Sözcüklerin içeriği değildir önemli olan; sözcüklere tutunabilmektir. Oysa erkekler, yakınlık kurmak istediklerinde sözcükleri değil, suskunlukları kullanırlar; onlar için sözcüklerin anlamlarından öte bir amacı yoktur. Kadınlar için içinde hiç iğne bulunmasa da avlunun aydınlık olması önemlidir.

Kadınların diğer konuşma amaçlarında erkeklere düşen sessizlik ve suskunluktur. İşte bu yüzden, erkekler suskun kalmayı ve suskun kalınmasını yeğledikleri özel durumlarda kadınlara dinleyici olmayı beceremiyorlar. Yine bu yüzden, kadınlar kendilerinin konuşmayı ve konuşulmayı yeğledikleri özel durumlarda erkeklere suskun kalmayı ve beklemeyi beceremiyorlar. Sorunların çoğu da bu karşılıklı beceriksizliklerden kaynaklanıyor.

Bilmem anlatabildim mi?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Alıntıladığın yeri de belirtseydin keşke... Kimin yarası varmış öğrenirdik...

Kadınlar iğne ararlar ama paslı çivilere daha çok meyillidirler.

Sonra da suçu bu tarz iletişim becerisizliklerine yıkarak aradan sıyrılmaya çalışırlar...

Ne deseniz haklısınız...Sonuçta anlaşamadığımız ve anlaşamayacağımız ortada...

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Haklılar :D. Bi kız bulsam, konuşurken sus dersem namerdim :P ama ciddi ciddi aşık olmam lazım

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bir Kadını Mutlu Edenilmenin Yolu :

1- ... Şaka Lan Öle Bişey Yok :)))

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Bir kadın sizinle delice tartışabiliyorsa sevinin. Çünkü susmuş bir kadın için, bitmişsiniz demektir..

Bir kadın söyleyeceği çok şey olduğu halde susuyorsa, erkek artık tüm şansını kaybetmiştir

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Bir kadın sizinle delice tartışabiliyorsa sevinin. Çünkü susmuş bir kadın için, bitmişsiniz demektir..

Bir kadın söyleyeceği çok şey olduğu halde susuyorsa, erkek artık tüm şansını kaybetmiştir

sanırım evowinds buna cevabı vardır:)))

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Verecek cevabım elbet var ama sözcükleri boşa israf etmeyi sevmem.

Genelde erkeklerde sevmez...Hoyratca kelime sarfedilmesi bize biraz tuhaf gelir.

Bu yazılanlara da aynı cihette cevap vererek konunun döngüye girmesini istemiyorum.

Benim için ilk mesajımdaki konu hala geçerlidir.

Ne deseniz haklısınız...Sonuçta anlaşamadığımız ve anlaşamayacağımız ortada...

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Seçilim onların seninle konuşacak 3 güzel kelama ayıracak vakitleri yoktur onu boş laf sayarlar lakin , galatasaray - fenerbahçe maçı için saatlerce tartışabilirler kendi aralarında . 1 topun peşinde koşan 25 adamı bu kadar önemseyen kişilerden çokta bişey beklemek doğru değil arkadaşım üzülüp sıkma canını boş yere :)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Seçilim onların seninle konuşacak 3 güzel kelama ayıracak vakitleri yoktur onu boş laf sayarlar lakin , galatasaray - fenerbahçe maçı için saatlerce tartışabilirler kendi aralarında . 1 topun peşinde koşan 25 adamı bu kadar önemseyen kişilerden çokta bişey beklemek doğru değil arkadaşım üzülüp sıkma canını boş yere :)

25 değil 22 kişi + yedekleri de eklersen 28 eder :P

Soru : Kadınlar neden konuşur.

Cevap : Kocalarını öbür tarafa erken göndermek için :P

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

Abartıyorsunuz. 1. 25 değil 22.

Bunlar boş laflar. Erkekler ile ilgili 4 katını bulabilirim. Siz erkeklere cephe alırsanız, erkekler de size değer vermez. Kadınlar ve Erkekler her şeyi konuşamazlar.

İyi bir kadın bir erkeği etkiler, zeki bir kadın onda ilgi uyandırır, güzel bir kadın büyüler, anlayışlı bir kadın ise ona sahip olur. (Helen Rowland)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kıvırmaya çalışma furkan :D

O daha yeni desperedo :D bizim liglerde yok hem ben görmedim :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Des cevabı verdi :P İlla bozucaksın dimi abi ciddiyetimi :D

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sanki kadınların konuştuğu şeyler futboldan çok daha doyurucu çok daha önemli şeyler :P Ay Melisin yeni sevgilisini gördünmü! offf Esranın yeni elbesisi ne öyle kıskandım valla! Kız acaba hangi çantayı alsam! Beni kötü kötü konuşturmayın, kendinizi vazgeçilmez sanıyorsunuz. Kocalarınızın sevgilililerinizin cebini boşaltmaktan başka birşey düşündüğünüz yok, ama iş kendi paranıza gelince kıymetli oluyor harcamaya korkuyorsunuz!

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
+ daha geçenlerde kadınlar dünya futbol şampiyonası yok muydu yavv TRT'de yayınlanıp duruyordu
smiles20.gif
+ oradaki kadınlar çatır çutur birbirini parçalıyordu yavvv :P

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Bizim konuştuklarımız doyurucu diye bişey iddia ediyormuyum ? Nerden ne anlayıp nereye çekiyosunuz kadınlara değer vermek onları mutlu etmek için sarf edeceğiniz 2-3 kelam boş gelirken sabaha kadar futbol muhabbeti yapmak size dolu gelebiliyor diyorum bundan açık ne olabilir nasıl yanlış anlayabilirsiniz şu kadar net bi cümleyi hayretler içindeyim !!!!

Hem bence bu zihniyetteyken bu konuya yazmanız bile mantıksız ayrıca bu size vereceğim son cevap tartışmaya bile değmez ...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ne kadar boş tartışmalar. Kimse kimseyi tanımıyor burada, sen öylesin sen böylesin erkekler böyle kızlar böyle falan, gereksiz.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Haklısınız, tartışmaya değmez. Üstte yazdığım gibi, İyi bir kadın bir erkeği etkiler, zeki bir kadın onda ilgi uyandırır, güzel bir kadın büyüler, anlayışlı bir kadın ise ona sahip olur. (Helen Rowland)

Karar sizin :wink:

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
bana göre, konuşmasın abi! kadın da erkek de. en güzeli :) ne o öyle dır dır dırr
konuşmadan anlaşabileceğiniz birini bulabiliyosanız, süper. yoksa işiniz zor.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
He he dedikoduyu gjybeti, milletin arkasindan konusma gibi eylemleride yapmazlar.
Bos bos konusup insanin basini agritmazlar..
Yeteri kadar sahit olmasak belki inanirdik bunlara:D

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0

budur! beni anlamayacağını düşündüğüm, gözden çıkattığım kişi karşısında susarım. sonuçta senin anlattıkların karşıdakinin anlayabildiği kadardır.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bizim konuştuklarımız doyurucu diye bişey iddia ediyormuyum ? Nerden ne anlayıp nereye çekiyosunuz kadınlara değer vermek onları mutlu etmek için sarf edeceğiniz 2-3 kelam boş gelirken sabaha kadar futbol muhabbeti yapmak size dolu gelebiliyor diyorum bundan açık ne olabilir nasıl yanlış anlayabilirsiniz şu kadar net bi cümleyi hayretler içindeyim !!!!

Hem bence bu zihniyetteyken bu konuya yazmanız bile mantıksız ayrıca bu size vereceğim son cevap tartışmaya bile değmez ...
Görelim bakalım o cevabını hanfendi ondan sonra görürüz kim dut yemiş bülbüle dönecek :P

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8

kesinlikle çok doğru..
erkekler karşılarındaki kişiyi çözdükten sonra.. kadının konuşması bir şey ifade etmiyor onlar için.. o böyle düşünür diyip bitiriyorlar konuyu kendi kafalarında sorma ihtiyacı bile duymadan..