Kadın, hacda bile tacize uğruyor

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
kadin-hactaciz.jpg

İlahiyatçı yazar Hidayet Şefkatli Tuksal sadece dekolte giyen kadınların değil, son derece kapalı olanların da tacize uğradığına dikkat çekerek, “Hacca giden kadınlar dahi tacize uğruyor” dedi

Hidayet Şefkatli Tuksal... Muhafazakâr kesimin yakından tanıdığı, feminist, ilahiyatçı, yazar... Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Hadis Anabilim Dalı’nda “Kadın Aleyhtarı Rivayetler Üzerinde Ataerkil Geleneğin Tesirleri” konulu teziyle doktorasını verdi. Başkent Kadın Platformu’nun aktif üyesi, İslam ve kadın sorunları üzerinde ses getiren çalışmaları bulunuyor.
Geçen hafta, ilahiyat profesörü Orhan Çeker’in tecavüz ve açık giyinme ilişkisi üzerine yaptığı açıklamayla ilgili sorularımızı yanıtlayan Tuksal, sadece dekolte giyen kadınların değil, son derece kapalı giyinen kadınların da tacize uğrayabildiğini söyledi. Tuksal hacca giden, örtülü kadınların dahi tacize uğradıklarını belirtti.
Sadece dekolte giyen kadın mı tacize uğrar, örtülü kadınlar tacize uğramıyor mu?
Dekolte tartışmasını saptırıcı bir tartışma olarak görüyorum. Çünkü sadece dekolte giyen kadınlar değil, son derece kapalı giyinen kadınlar da tacize uğrayabiliyor, uğruyor. Bunun için önümüzde hac örneği var... Bu, kadınların örtülü ya da açık olmasıyla alakalı bir şey değil. Bu iş, bir toplumdaki erkeklerin buna cüret edebilme kolaylığıyla ilgili. Kadınların bu meseleleri açıklamayacağından emin olmalarına dayanıyor. Bir kadına, başına geleni açıkladığında, “Kimbilir ne yaptın da başına bu geldi” diyorlar. “Öyle giyindin, şöyle güldün, şurada bulundun.” Kadına bakıyorlar, taciz eden erkeğe bakmıyorlar.

mynet

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu konuyu fitneye vesile olur amacıyla vermemiştim madem kardeşimiz açmış yorumlayalım.
Bir sürü ne konuştuğunu bilmeyen nereye gittiğini bilmeyen islami yazar kisvesiyle yazarlığa başlıyor.
Talihsiz bir yazı.
İnsan ömrünün en değerli anını salise türünden yaşayacağı bu an için maddi manevi birsürü özveride bulunur Belki hastadır belki son parasını bu işe ayırmıştır.Hacc her müslümanın hayalinde bile gözlerinin yaşardığı bir farizedir.
Birde taciz fantazisine bakalım.İnsan bula bula kabeyi mi bulur veya o anı mı bulur
Hayır.
Maksat kadınlar hacca gitmesin göndermesinler maksat islama birkara bulaştırmaya çalışmak
Bu hanım kardeşimize müjdeler olsun ki bu yazısıyla islamda çığır açmıştır bu sebeble hacca gitmeyenlerin vebali kendisinin üzerinedir.

şunlarıda eklemek istiyorum ki
Mekke emin beldedir orada kanlınla dahi hesaplaşamazsın ki müşrikler dahi bu saygıyı gösterir.
Bu hatunda psikolojik yönden bir sıkıntı var.milletin her an erek. halde dolaştığını ve kişilerin sadece bı işi düşündüğünü sanıyor.Bu aile hayatınıda yansıtıyor sanırım

_Neotwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne kadar ziyan bir mevzu...çok üzülüyorum toplum da hiç olmaması gereken bu bakış açılarına..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bu "ilahiyatçı -yazar" arkadaşımız Mynet'ten başka bir yer mi bulamadı bu yazısını yayınlayacak, yoksa Mynet mi her zamanki gibi haberi aldı fanteziye dönüştürdü acaba?

Kabe'de konuyla ilgili bir sıkıntı tamamen alakasız bir şekilde sunulmuş-ki bunda bir kötü niyet kokusu var. Kabe'de maalesef Arabistan'ın Vahhabi zihniyetinden ötürü kadın ve erkekler birlikte tavaf ediyorlar. Bunu kulaktan dolma değil, gerçekten gidenlerden dinlemek gerekir. Bu birlikte tavaftan dolayı binlerce insan aynı yerde sıkışıyorlar. Böylece sen istemesen de birbirine temas ediyor insanlar. Bu dar bakışlı yazarın gözünden bakarsak, bir kimse istemediği halde kendisine değip duranlardan dolayı tacizci etiketi yiyebilir; hatta kadının kendisi bile tacizci konumuna düşebilir. Çünkü bu dar bakışa göre bir erkeğin, kadına dönüp "ne dokunuyorsun, beni niye taciz ediyorsun" demesi mümkün olabilir. (Bugünlerde kadına şiddet konusu çok yanlış şekillerde dillendiriliyor; altından bakalım ne çıkacak.)

Maalesef kadın ve erkeğin beraber tavaf etmesi ciddi bir sorundur; bu da Arabistan'ın hatasıdır; bunu farklı bir şekilde sunmak da, kötü niyetten başka neyle açıklanabilir, doğrusu ben bilemedim.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hacc bir yevm-id din kıyamet temsilidir.Aynı o dehşetli gün gibi her milletten her ırktan müslümanlar kıyamet meydanına akın etmektedir.
Efendimiz [sav]zamanı hariç her detayı hadis-i şerifleriyle bildirmiştir.Efendimiz[sav][Ra]Kızı Fatima validemize[ra]toplananların anadan üryan olacaklarını söylediği vakit cennetin hanımefemdisi annemiz Fatima[ra)hayretler içinde Babasına[sav]sorar kimse birbirine bakmayacakmı.Aldığı cevap o güünün dehşetinden herkez kendi derdine düşecek.
Yani hacc ta haremlik selamlık olmaz kişi kıyamet günündeki gibi cinsiyetini sosyal kimliğini bırakıp gelmiştir.
Hiçkimsede haşyetillahtan bir diğerini rahatsız edecek harekette bulunmaz.
Ha kimilerinde dizginlenemeyen arzular bulunabilir daima ereksiyon halde bulunabilir veya çocukken karşılaştığı erken uyanmasına neden olan bir davranış onu çevresininde aynı duyguları paylaştığı hissini uyandırabilir.Bu hanım kardeşimizin bu yönde sıkıntısı vardır.İnşaallah şifa bulur.
Bence tedavi olmadan topluma karışması kendisi açısından sakıncalıdır.Yazarlıktanda uzak durmalıdır.Bu konuda ihtisaslaşmış siteler yazar sıkıntısı çekmektedirler.
yazdıklarımda lütfen ironi aramayın bu samimi düşüncelerimdir.
selam ve dua ile

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
H**t etmişsin sen feminist teyze...

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Gündemde olsun diye yazmış :D. Hacca Allah'ın davet ettiği kişiler gidebilir sadece. Allahu teâlanın davet ettiği biri de ondan başka birşey düşünemez

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
muhafazakar kesimin yakından tanıdığı deniliyor ama ben tanımıyom.üstelik o kadar kişi tanıyorum.bi de müslüman bi kadının feminist olması doğru bişey değil.bu insanın aşırıya kaçan yönlerinden biridir.islamiyet zaten kadına hakettiği değeri şu anki en demokratik ülkeden daha fazla bir şekilde vermiştir.açıkçası bu kadın bana güvenilir gelmedi.

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Gündemde olsun diye yazmış . Hacca Allah'ın davet ettiği kişiler gidebilir sadece. Allahu teâlanın davet ettiği biri de ondan başka birşey düşünemez

Şeytan Her yerden şeytandır. ayrıca bu kadın sözde profesör'ün dediklerini onaylıyorum deseydi. Ozaman ne diyecektiniz.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
feminizm başına vurmuş, bütün erkeklerin kendisini düşleyip fantaziler kurduğunu sanıyor. bu kadına erkek şart yoksa Ahirette bile taciz var diycek :P

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
yok canım daha neler acaba kendi uğramış mı ?

fergan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence tacize uğramak istiyor..
kimsede taciz etmez bunu.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ya biraz abartmış yada tacizi kastederken cümle içinde kullanılan imaları da bunun içine katıyor. tabi böyle düşünürsek "müslüman kadınlar neden örtünmeli, ne faydası vardır" sorusunu cevaplarken bile taciz etmiş oluruz. alınganlığını paranoyaya dönüştüren bu bayanın bu cümleyi "sansasyonel olsun cebimiz dolsun" maksadıyla kurduğunu düşünüyorum. bu suçlamayı yapmamın sebebi bu bayanın bu cümle sonrasında toplumdaki yansımaları hesap edebilecek bilgi ve kapasitede biri olduğunu bildiğim için yapıyorum. nitekim yazının devamı da bu suçlamayı destekler nitelikte.

Reaksiyon puanı
0
taciz taciz diye diye başımızın etini yediler.Şuana kadar gelmiş geçmiş en şanslı kadınlarsınız hala isyan hala sitem.İşlerde,toplu taşıma araçlarında,burökratik alanlarda öncelik sizde.Bi koz olarak taciz kaldı elinizde hala kadın hakları diye zırvalıyorsunuz.Bi zaman makinası icad olsaydıda şimdiki kadınları orta çağya gonderme şansımız olsaydı.O zaman şimdiki avantajlarının ve özgürlüklerinin değerlerini anlarlardı.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
erkekleri bu kadar baskı altına alıyor ama sonunu düşünmüyorlar. yakında erkekler tacizci damgası yicem korkusuyla nerede kız görse yolunu değiştirip başka yöne bakacak. o zaman ukraynada ki gibi soyunma eylemlerine başlarlar :d

ertgrlygmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bu sene hac farizasını yerine getirdi ALLAH'ın izniyle ama ne yalan soylim bu kadının haklılık payı var.Öyle insanlar varki orada Tavaf sırasında hırsızlık yapmak icin orada bulunuyorlar.İnsan kabede cüzdanını cantasını koruyarak hareket ediyor.Bana kalırsa bunu yapabilen insanın aklından tacizde gecer.ALLAH ıslah etsin demektende baska bişi gelmiyor elden.Islahı mümkün olmayanlarıda helak etsin insaallah.