Kaç tane incil var? Gerçekten çok sayıda mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pavlus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://forum.shiftdelete.net/din-ku...5624-iznik-konseyinde-ne-oldu.html#post631705

bu linki okuman senin yararına.

ayrıca 124bin peygamberden bana 1000 tanesinin ismini kaynak gösteremezsin. laf kalabalığı yapma.

kabul ediyorsan, dediğini yapacaksın.
tevrat, zebur, incil diyorsun ama dediğini yapmıyorsun.
tahrif edildi diyerek sıyrılıyorsun.
kuran'a yalan, peygamberine sahte peygamber dediği için mi tahrif edildi?

inkar edemiyorsun diyorsun.
inkar etmekten öte, biliyorum. islam peygamberi olan, hz.muhammed dediğiniz kişi tevrat, zebur, incil'e göre sahte peygamberdir.

insanları kandırmayın burada boş iftiralarınızla.
dürüst konuşun. cahil yerine koyan sizsiniz insanları.

bizden senin inancına saygı duymamızı bekliyorsun fakat sen bizim inancımıza saygı duymuyorsun olmadı bu bence sözlerine dikkat et.

physco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tevrat'ı zebur tamamladı, tevrat ve zeburu incil tamamladı. demişsin

tevrat zebur ve incilide Kur'an-ı Kerim tamamladı. Ben şahsen bir kere açıpta incil, tevrat veya zebur okumadım nelerden bahsettiğinide bilmiyorum.

Kur'an-ı Kerim farklı şeyler öğretiyor farklı peygamberlerden bahsediyor demişsin farklı peygamber filan yok arkadaşım kabul etmediğiniz peygamber var.

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yani sizin inandığınız allah sözüne sadık değil, hükümleri sonsuza kadar geçerli değil. bugün tevratta başka şey söyler, sonra başka yasa koyar sonra yine değişir. evet'i evet, hayır ı hayır olmayan bir allah a inanıyorsunuz.

Hoş.
Bizim Tanrımız öyle değil hamdolsun. :)
Bizim Tanrımızın evet'i evet. Hayır'ı Hayırdır.
Sözü sonsuzluklar boyunca değişmez. Kimseninde değiştirmeye gücü yetmez.
Sadakati kuşaklar boyunca sürer. Yaptığı antlaşmalara sadıktır.
Fikirleri değişmez, çünkü kusursuzdur.
Kitaplarını insanların eline bırakmamıştır, insanların değil kendi koruması altına almıştır sözünü.
Çünkü bizim Tanrımız mükemmeldir. Sözü o kadar kusursuzdur ki çağlar önce dediği en ufak söz bile çağlar sonra yine aynıdır. Asla O'nun sözleri geçersiz olmaz. Bu bizim Tanrımız :) O'na şükürler olsun.

Ama sizin inandığınız tanrıya birşey diyemem.

birşey sorabilirmiyim papazmısınız:turned::D

apprentice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
incil neden değişmiş de kuran değişmemiş tir diye soruyorsunuz bu mantıkla binlerce yıl boyunca tek bir peygamber olsaydı tek bir kitap olsaydı gibi bir sonuca ulaşmak mümkün dünyada çok az sayıda insan varkenörneğin daha ortada yokken içkinin kumarın yasak olduğunu düşün zamanla yeni peygamberler ve yeni kitaplar gelmiştir dinin temeli hep aynıdır Yaratıcının birliği her zaman vurgulanmıştır Kuran ın değişmesi imkansız başlangıçta hafızalara ve sayfalara öyle sağlam yerleşmişki isteyen değiştirebilir heralde Kuranı ama uygulamada bu imkansız :) Kuranın değişmediğinin ve bundan sonrada değişmeyeceğini anlamak zor olmasa gerek. Ben hiç a kuranı b kuranı diye duymadım kuran sadece bir tane değiştirilme diye bir lafta duymadım Kuran yanlış diyenler çoktur vardır değiştirilmiş diyenler yok zannedersem. Düşünün hayat binlerce yıl daha devam etse kuranda en ufak değişiklik yapılabilirmi sizce.

metehan760

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ya arkadaşım sen Hz. İsa nın Allah'ın oğlu olduğuna inanıyor musun?, böyle şey olur mu? Allah'ın neden bir çocuğa ihtiyacı olsun. Mademki Kur-an dışındaki diğer dinler birbirinin devamı o zaman yahudilerden ne istiyorsunuz onlar neden hıristiyan değil. Sence bir tane papazın çıkıp işlediğin günahları affetmesi mümkün mü? Papaz kim? Kim takar papazı? onu da Allah yaratmadı mı? ne farkı var senden? Siz alışmışsınız içkiye zinaya, gel keyfim gel, bu burada kalır mı? Allah bunların hesabını sormaz mı? Haftada birgün kiliseye git günahlar affolsun ne güzel.. İnsan üç kuruş için haftada 6 gün 45 saat çalışıyor, ama yaradana gelince haftada 1 pazar...

Hz. İsa bir gün göl kenarında dolaşırken bembeyaz bir güvercin gördü. Güvercin gölün kenarındaki bataklığa girdi ve kirlendi, sonra oradan çıkıp suya dalarak tekrar bembeyaz odu, Güvercin bu hareketi 5 defa tekrarladı. Hz isa güvercinin birşey anlatmak istediğini anladı ve Rabbine dua etti, "Allah'ım bu güvercin bana ne anlatmaya çaılışıyor" dedi. O sırada bir vahiy geldi, "senden sonra son peygamber gelecek, onun ümmeti hergün işlediği günahlarla kirlenecek, ve sonra 5 vakit namaz kılarak o güvercin gibi tertemiz olacak". Bunun üzerine Hz. isa dua etti " Allah'ım beni ona ümmet et". Hz. İsanın bu duası kabul edildi ve kıyamete yakın tekrar yeryüzüne gönderilecek.

Kafirun Suresinde şöyle der;
"De ki: Ey kafirler! Ben sizin kulluk ettiğinize kulluk etmem. Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edenler değilsiniz. Ben sizin kulluk ettiğinize kulluk edecek değilim. Sizde benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz. Sizin dininiz size benim dinim bana".

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Pavlus inandıkların seni ilgilendirir senin incili tevratı ve zeburu senin bildiğin şekilde kabul etmememiz sana nasıl itici geliyorsa senin söylediğin şekilde incilin tevratın ve zeburun kuranı yalanlaması , Peygamber Efendimizi (sav) yalancı peygamber kabul etmesi de bize itici geliyor, bu hamur çok su götürür. Teslis inancına gelirse biz müslümanların inancına göre Allah birdir, doğurmamıştır, doğrulmamıştır. Bu çok çirkin bir yakıştırmadır. Sen buna inanırsın inanmazsın. Din akıldan uzak kalamaz.
Örneğin bizim dinimizde varolan kurallar ve yasaklar akla ve mantığa kesinlikle ters düşmemektedir. Bizim değişimizle tahrif edilmiş kitapta bulunan bazı sosyal kurallar kişiyi zor duruma sokabilmektedir. 'Yüzünüze tokat atıldığı zaman diğer yüzünüzede tokat atılması için diğer yüzünüzün dönülmesi isteği' gibi... yeni doğmuş herkes günahkar olduğu için alkol gibi (bugün hristiyan ülkelerin dahi sosyal yaşamı bozacağı düşüncesiyle belli yerlerde tüketimi yasaktır) kişinin yüzünü dönmesini sağlayacak imkan bırakmayan bir içki ile günahlarından arındırılmaktadır.
Akla ve mantığa aykırı herşey kutsal kitaplarda bulunamaz. Bu yüzden birçok hristiyan kiliseye karşı ayaklanmış, bilime ters düştüğü için bugün bir çok avrupalı ateisttir veya kiliseyi bilime karşı görür, böyle görmesi doğaldır çünkü zamanında dünyanın yuvarlak olmadığını iddia eden kilise galileo'yu iftiralarla kiliseye karşı geldiği iddiasıyla idam etmiştir.
Nasıl ki buradaki yazdıklarım senin hoşuna gitmedi bize kuru kuru zebur tevrat incil kuranı ve Peygamber Efendimizi (sav) kabul etmez savını sanki herkesçe kabul edilmiş gerçekmiş gibi iddia etmeniz sizi kutarmaz. Amacım senin inandıklarınla dalga geçmek değil. Senin inancın sana, bizim inacımız bize!
Biz senin bahsettiğin gibi birbirimizi yemeyeceğiz, inandıklarımız uğrunda birleştik ve itaat ettik.

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pavlus öbür tarafta görüşürüz o zaman.Eğer öbür tarafta hristiyanlık varsa öbür tarafta cayır cayır yanmaya hazırım.gerekirse senin köpeğin olurum.Ama sen de benim gibi böyle bir şey söylersen senin dinine ne kadar güvendiğini anlar hak veririm.

Son kez söylüyorum.eğer sen haklıysan öbür tarafta cayır cayır yanmayı kabul ediyorum.gerekirse tüm hristiyanların öbür tarafta kulu kölesi olmayı kabul ediyorum.

Bu arada herkesin dini kendine.

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bundan sonra sizin saçma cevaplarınıza cevap vermekle uğraşmicam.
kurandan öğrendiğinizi burada çok güzel yansıtıyorsunuz.
seviyeniz belli. sakın ola ki buna şaşırdığım zannedilmesin.
birbirinizi yiyebilirsiniz :))

benim dediklerim açık.
anlayan ve anlayacak olan anlar.
mesaj net.
evet mesaj net ve açık.öbür tarafta görüşürüz pavlus.sevgili müslüman kardeşlerim boşuna tartışmayın.ne yazarsanız yazın ikna olmaz.ümit yok yani.öbür tarafta hesaplaşılacak zaten kim haklı kim haksız görülecek tek yer öbür taraf.bizim inanışımıza göre asıl öbür tarafta onlara bakıp üzüleceğiz.

nesta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
inkar edemiyorsun diyorsun.
inkar etmekten öte, biliyorum. islam peygamberi olan, hz.muhammed dediğiniz kişi tevrat, zebur, incil'e göre sahte peygamberdir.

.

Tebrik ederim arkadaşım seni.Hem incil değişmemiştir deyip aynı anda tevrat , zebur , incil'e göre Hz. Muhammed S.A.S sahte'dir diyerek kilidi çözdün.

Kuran-ı Kerim 3 kitaptan sonra geldi.Nereden biliyorlardıda bizim peygamberimizin geleceğini hemen yalanladılar.Demekki tahrif edilmiş.Yıllar sonra peygamberimiz dahil olmuş ki kitabınıza sahte peygamber ilan etmiş.
Aramızdaki farkta bu bizim dinimiz sizin peygamberinize sahtedir demiyor.Ve çok saygı duyuyor.

Evet arkadaşım bak kendi ellerinle yazdın.Eğer bizim kitabımız her 10 yılda bir vahi alıyor dersen ona saygı duyarım.

kenansartekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a perspektif olalım.H.z.İsa yahudidir.1.yahudi dinini yani Museviliği yenilemek için geldi.2.İncil kitab değildir hz.İsanın öğretileridir.(yani barnabasın duyup pavlosun duyup yazdıklarıdır.arada felan köyde şemsiyemi unuttum bile yazar.)3.Hayatının tamamı bilinen tek peygamber Hz.Muhammed(sav)dirmesela Musa a.s doğar firavunun sarayında büyür ve bir kıptiyi öldürür kaçar yıllar sonra peygamber olarak döner aradaki yıllar kayıp.İsa a.s da doğumu anlatılır ve peygamber olup yahudilerce çarmıha gerildiği aradaki yıllar kayıp..İsa aleyhisselamın öğretisi çok sert olan Museviliği biraz yumuşatmaktır hristiyanlık diye bir din yoktur yahudilik diyede bir din yoktur Musevilik ve İsevilik vardır ve bunlar IRK dinidir yani hz.MUSA da H. İSA da yahudi ırkına peygamber olarak gelmiştir.Cihanşümul yani tüm insanlara indirilen tek din İSLAMdır.Gönderilen tek peygamberde Hz.MUHAMMETTİR...Selam ve dua ile kalın

Gestapo42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar bu zatla tartışmanız yersiz. Bu zat apaçık bir misyoner. Buraya yazılar yazacak dini bilgisi eksik olanların aklını karıştıracak sonra da bu forumdan çıkacak bir daha uğramayacak. Bu zatlar birer fitneci. Kafa karıştırıcı yazıları koyup belki bir saf inanır felsefesiyle hareket eden zavallı mahluklardan. Boş verin siz onu yazsın yazsın dursun. Bize Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed S.A.V gibi hoş görmek düşer.

Ağzına sağlık
fitnecilere uymayın bırakın kendi fitnelerini yaymaya çalışsınlar. Siz imanınızı kuvvetlendirmeye bakın.

bu konun sahibi bide çıkmış "siz Kuran dan öğrendiklerinizle konuşuyorsunuz" diyor. ya nerden öğrendiğimizle konuşacaktık. Madem o icil diye çarşaf çarşat gezdirdiğin fitne kitabı doğruydu güzel di neden inananının bol olduğu memleketlerde bile tamamen birbirine zıt ifadeler içerdiği için reddedildi. İncil dediğin o zehir kusan yazılar madem doğruydu nasıl bir insana (ki insan müslüman hristiyan o bu fark etmez nefsine yenik düşebilir ve harama, inkara, zülüm etmeye müsaittir) kendisinden başka insanları diri diri yakma özgürlüğü verir. Nasıl bir kutsal kitabı okuyan ve onun koruyucusu olduğu idda edilen insan sırf kendi inancına sahip değil diye bütün bir şehri kılıçtan geçirebilir.

Kuşkusuz ki insanlar içinde inancına sahip tek örnek gösterilecek insan Son Peygamber Gaye Ufuk Işık insandır. Onun topuğuna deyen kumtanesi bile değilim diye bilen Hz. Ali(r.a.) dan bir örnek vermek gerekirse şavaşta düşmanını yere düşürdükten sonra bir daha kalkmaması için öldürmekten sırf küfür ehli yüzüne tükürdüğü için vazgeçmiştir. Sebebini de "ilk başta islam için öldürecektim, yüzüme tükürünce nefsim için öldürmek istedim ve vazgeçtim." demiştir. Bu kitap bu peygamber insanı bu hale getirmiştir.

o incil dediğin insanın makatına kazık sokmanın cennetten üç öküz dört süt danası iki dönüm yonca tarlası olduğunu insanlara söyletmiştir.

Orhun67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türk'ü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir. Haksız saldırılar ve adi iftiralar önünde Türk'ün vakur kalışı, kuşku yok ki< körlerin gerçeği, eşyayı anlamadıklarını düşündüklerinden ve körlere acıdıklarındandır. Bu soylu bir davranış o adi iftiralara ne açık bir cevap oluyor. .....Pierre Loti

hristiyan bir adam ne güzel söz yazmış bizim hakkımızda biz böyle bir milletin torunlarıyız . yermiyiz senin misyonerlik ayaklarını biz ne misyonerler gördük yavrucum... benden sana tavsiye geç olmadan samimi ve içten tevbe et müslüman ol yeniden doğmuş gibi olursun ALLAH'ın rahmetine ve bereketine nail olursun yolda yürüyen hacıdan daha az günahın olur çünkü bazı kaynağını bilmediğim bazı hadislerde yahudi,hristiyan veya dinsiz herhangi bir insan samimi bir şekilde tevbe edip kalbiyle beraber müslüman olursa yeni doğmuş bir bebek gibi günahları tertemiz olur fakat dediğm gibi samimi ve içten olacak ....benden sana bir abi,kardeş,düşman,dost tavsiyesi...

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
oradaki kardeşlerimiz hristiyamn değil misyoner hiç değil
bir uygulamaydı devamını getiremediler sonra küt....
bu konuda bizlerin söyleyeceği söz şudur
içinde Allah(cc]tarafından indirileni tanırız iman ederiz

burada işin makarası yapılmıştı
gerçek olanı aslının israilde saklandığı iddiaları vardır
şimdiki metinler Ruhullah[as]efendimiz Meryem oğlu İsanın göğe yükselmesinden 100 sene sonra ortaya çıkmış çok sayıda kopyadan muteber olarak dört tanesi seçilmiştir
gerçeğinde efendimiz[sav]nin isim veya sıfatı heraklid olarak müjdelenmiştir Ahmed ismi kullanılmıştır
biz işi garantiye alıyoruz Allah[cc]tan geleni işittik iman ettik diyoruz yani külliyen değiştirilmiştir demek eğer o mushaf olduğı iddia edilen metinde gerçektende bir harf dahi gerçek olsa imanımızı sakatlar
semiğna ve atağna deriz

MuratSelim

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Neden papa bazı incilleri yasakladı. O zaman

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
islam peygamberi olan, hz.muhammed dediğiniz kişi tevrat, zebur, incil'e göre sahte peygamberdir.

1.kuran'ı kerim diğer bütün kutsal kitaplardan sonra geldi.ondan önce gelen bu kitaplarda "bizden sonra muhammed diye biri gelecek.o yalancıdır,sahte peygamberdir." diye bir ibare mi var.

burada bir çelişki yokmu.?

2. Madem Hz. isa Tanrının Oğlu yani o da tanrı. hz. isa'nın neden bir oğlu ya da torunu ya da torununun torunu (devam edersek bugüne kadar geliriz ve yüzlerce tanrı olur) yok.

3. madem 3 tane tanrı var neden dünyayı yaratan bir tek tanrı var. yani hz.isa ve kutsal ruh'un yaratıcı özellikleri neden yok. onları da bir yaratıcı yaratmadı mı ?. eğer onlarıda bir yaratıcı yarattıysa o nasıl tanrı olabiliyor.

... daha birsürü aklımda soru var.
bunlara pavlus samimiyetle yanıt verebilir mi. ?

şahsivar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiristiyanlar derlerki zebur tevrat incili tamamlar ozaman neden tevrata zebura iman etmiyorsun dediğimizde onlar tahrip edildi insanlar tarafından deyiştirildi derler hükmü kalmamıştır diye cvb verirler ama kendi kitaplarının deyiştirilmiş veya tahrip edildiğine inanmazlar hz. isadan once çok peygamber geldiğini soylerler ama ondan sonra bi peygamberin geldiğine inanmazlar yani son peygambere iman etmezler haşa hazreti isaya alahın oğlu ve ya bizat ilah olduğunu ida ederler neden ilahtır dediğimiz zaman o bakire bi anadan doğdu derler o yüzden ilahtır diye cvb verirler ama hz.ademle hava enamizin ne anesi nede babası yoktur bu durumda haşa onlar ilah olamazmı diye sorarsan hayır boyle bişi mümkün olamaz derler hz. isayı haşa alahın oğlu yada haşa ilah derler bide yahudilerin onu çarmıha gerdiğini akıl almaz işkenceler yaptığını ida eden misyonerler bu yalana nasıl inanırsınız hem hz. isaya ilah yada oğlu diyeceksin hemde bi gurup yahudi çarmıha gerdi bukadar acizdi diyeceksin haşa sen gidip bi putpereste sorsan desenki senin ilahını ben çarmıha gericem yada haşa senin ilahının oğlunu ben çarmıha gericem akıl almaz acılar yaşatıcam desen sana güler derki alah oğluna boyle bişi yaptırmaz nitekim hz. isa alahın kulu ve elçisidir o bir peygamberdir biz elhamdulillah müslümanız 4 kitabada iman etik alahın gonderdiği bütün peygamberlede iman etik alah herşeyden münezehtir deki alah birdir eşi benzeri yoktur o yarattıklarına ihtiyac duymaz ne doğururu nede doğrulur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Alemde tek gerçek vardır "LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULALLAH" - "Allah birdir , Hz. Muhammed onun Resuludur....

Talisin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pavlus kardesim, yazdigin bilgiler icin tesekkurler. Ben de biraz bilgi vermek istiyorum arkadaslara, Izhak (gulus,kahkaha demektir cunku Saray (sonradan Sara olmustur, prenses anlamina gelir) gec yasta anne olacagina inanmamistir ve Tanri'nin soylediklerine gulmustur.. Tanri'nin Avram'a (sonradan Ibrahim oldu) soz verdigi cocuktur. Ama Saray'in inanacsizligi ve sabirsizligindan dolayi Misirli kolesi Haceri hamile kalmasi icin Ibrahim'e verir. Hacer'den Ismail ( anlami Tanri isitir) olur. Ismail'in soyundan Araplar ve Muslumanlar gelir. Tanri'nin verdigi soz yerine gelir ve Izhak olur. Izhak'in ikizleri olur Esav ve Yakup (topuk tutar ya da hileci anlamina gelir). Esav ilk dogan cocuk hakkini bir mercimek corbasina hileci Yakup'a kaptirir. Yakup, Israil adini bir gece boyunca Tanriyla gurestikten sonra alir. Bu Yakup'un isyankarligini kirmak icin olmustur.

Yaratilis 32
24 Böylece Yakup arkada yalnız kaldı. Bir adam gün ağarıncaya kadar onunla güreşti. 25 Yakupu yenemeyeceğini anlayınca, onun uyluk kemiğinin başına çarptı. Öyle ki, güreşirken Yakupun uyluk kemiği çıktı. 26 Adam, ‹‹Bırak beni, gün ağarıyor›› dedi. Yakup, ‹‹Beni kutsamadıkça seni bırakmam›› diye yanıtladı. 27 Adam, ‹‹Adın ne?›› diye sordu. ‹‹Yakup.›› 28 Adam, ‹‹Artık sana Yakup değil, İsrail denecek›› dedi, ‹‹Çünkü Tanrıyla, insanlarla güreşip yendin.›› 29 Yakup, ‹‹Lütfen adını söyler misin?›› diye sordu. Ama adam, ‹‹Neden adımı soruyorsun?›› dedi. Sonra Yakupu kutsadı. 30 Yakup, ‹‹Tanrıyla yüzyüze görüştüm, ama canım bağışlandı›› diyerek oraya Peniel adını verdi. 31 Yakup Penielden ayrılırken güneş doğdu. Uyluğundan ötürü aksıyordu. 32 Bu nedenle İsrailliler bugün bile uyluk kemiğinin üzerindeki siniri yemezler. Çünkü Yakup'un uyluk kemiğinin başındaki sinire çarpılmıştı.

Israil Tanriyla guresir anlamina gelir. Israilogullari Ibrahim, Izhak ve Yakup'un soyundan gelir.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu konuya cevap yazmayalım konu iki sene önce maksatlı açılmıştı ve sitemiz bu konuda hayli yara almıştı.