Soru Kaç saat antrenman yapılmalı ?

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Arkadaşlar 1 ayda 10-20 kilo vermek istiyorum kafamda 8 saat antrenman yapmak var ama emin olamıyorum zararlı mıdır ? Futbol antrenmanları kardiyo ve kas geliştirme antrenmanları bu 8 saate dahil belki 6 saatte olabilir. Yağ oranimi olabildiğince düşürmek istiyorum hızımı azaltıyor. 1-2 saat ip atlama + 1-2 saat koşu ve geri kalan sürede de futbol antrenman programı+Kas geliştirme. İp atlama saatlik 800 kalori yakiyormus ortalama olarak koşma ise 600 kalori yakiyormus ben kalbimi güçlendirmek için aniden hızlanıp aniden yavaşlayarak koşmayı düşünüyorum böylece 600 kaloriden daha çok yakmış olurum. Sabah aç karna limon suyu ve antrenmanlardan önce zencefil tarçın limon yeşil çay karşımı içsem metabolizmaya katkısı olur değil mi ? Bir kilo 7500 kalori düz hesap 3000 kalori yaksam ip atlama ve koşudan günde yarım kiloya yakın yakmış oluyorum. Peki bu sağlıklı mıdır ?

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
5-6saat idealdir ama kendinizi çok yormayın

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
1 ayda 10-20 kilo vermek için yaş ve kilo durumunuzda çok önemli. Sizin yaptığınız hesaba göre tahminimce 4. gün ağrılarınızdan yürüme eylemini bile zor gerçekleştireceksinizdir.

Tavsiyem ilk önce yeme düzeninize el atıp spora yönelmelik. Sabah aç karna limonlu su içip koşuya çıkmak gibi antremanlar çok destekleyecektir durumunuzu.

Caqry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
1 yeter, her şeyin fazlası zararlı.

Caqry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Ne kadar komik(!) 1saat kabul edilemez ondan dedim. Arkadaşın hedefi doğrultusunda en az 3-4saat lazım. Günde 1 saat spor hiç bir şeye yaramaz.
nasıl yaramaz ya. sporun zararlı olduğu bünyeler bile varken 3-4 saat nedir? Uyku mu bu? Adam şampiyonalara mı hazırlanıyor? Sağlık için 1 saat yeterli. Abartıp erken bırakmak ya da zarar görmek içten bile değil.

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
nasıl yaramaz ya. sporun zararlı olduğu bünyeler bile varken 3-4 saat nedir? Uyku mu bu? Adam şampiyonalara mı hazırlanıyor? Sağlık için 1 saat yeterli. Abartıp erken bırakmak ya da zarar görmek içten bile değil.
Kilo vermek istiyor arkadaş,beyefendi?. O yüzden 1saat bir işe yaramaz.

Son düzenleme:

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
aaa kilo iyidir boşver :p yağ yaşlanmayı engeller.
Bazen fazla kilo dış görünüşü olumsuz da etkileyebiliyor ama maalesef. Belki o yüzden bunu istiyordur. Yada fazla kilolu olmasa bile daha fit olmak istiyordur. Öte yandan dediğiniz de doğru aslında ama yinede fit ve boy-yaşa göre normal kiloda olmak daha iyidir?

Caqry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
1 saat diyorum yine de. Her şeyin fazlası zarar. Asansör, ,yürüyen merdiven, toplu taşıma ve araç kullanma. Yakın yerlere yürü, orta uzak yerlere bisiklet sür ve 1 saat egzersiz yap yeterli. Çok yeme tabi bu arada.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Bu sezon bitti bir dahaki sezon futbol amatör altyapıya yazilicam hocam :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 ayda 10-20 kilo vermek için yaş ve kilo durumunuzda çok önemli. Sizin yaptığınız hesaba göre tahminimce 4. gün ağrılarınızdan yürüme eylemini bile zor gerçekleştireceksinizdir.

Tavsiyem ilk önce yeme düzeninize el atıp spora yönelmelik. Sabah aç karna limonlu su içip koşuya çıkmak gibi antremanlar çok destekleyecektir durumunuzu.
Uyuku ve yeme düzenim yurtta olduğum için yok ama zaten bu hafta içerisinde nakil aldiricam. Vücut geliştirme yapıyordum spor salonuna gidiyordum hocam 5 kilo vermiştim dengeli beslenme olmamasına rağmen. 2 ay gittim bu ay gidemedim kardiyo pek yapmıyordum. Esneme hareketleri ve soğuk su banyosu üstüne uyumadan önce protein tuketsem ekstra olarak,acı hafifler mı ?

Son düzenleme:

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Tabii ki hafifler. En büyük tavsiyem spora abanıp hem kendinizi soğutmayın, hem yürüyemez hale gelmeyin. Her şey in dozu olduğu gibi bununda dozu olduğunu bilin. Tuz tüketimine ve soda gibi ürünlerin tüketimi kas gelişiminde çok önemlidir. Vücut, yaş ve boyunuza göre bunların günlük takiplerini yapın. Günde 2 bilemedim 3 saat spor salonunda olmanız vücudunuzu daha homojen şekilde geliştiricek ve bir sonraki güne enerji ile motivasyon bırakacaktır.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Tabii ki hafifler. En büyük tavsiyem spora abanıp hem kendinizi soğutmayın, hem yürüyemez hale gelmeyin. Her şey in dozu olduğu gibi bununda dozu olduğunu bilin. Tuz tüketimine ve soda gibi ürünlerin tüketimi kas gelişiminde çok önemlidir. Vücut, yaş ve boyunuza göre bunların günlük takiplerini yapın. Günde 2 bilemedim 3 saat spor salonunda olmanız vücudunuzu daha homojen şekilde geliştiricek ve bir sonraki güne enerji ile motivasyon bırakacaktır.
Antrenmadan kastım full vücut gelişimi değil hocam. Kardiyo esneme vücut gelişimi şut çekme pas verme top sürme teknik geliştirme çalım hareketlerine çalışma merdiven antrenmanı var kupaların arasından geçme gibi gibi hepsi antrenmana dahil. Antrenman süresinin büyük bir kısmını sahada gecirebilirim yani. Vücut gelişimi icinse spor salonuna gidicem ama çok ağır çalışmayı düşünmüyorum olabildiğince hafif esnek atik ve güçlü olmaya çalışıyorum top sürmeme ve diğer şeylere doğrudan etki edecektir diye düşünüyorum.

5-6saat idealdir ama kendinizi çok yormayın
Olabilir hocam 8 çok gelirse büyük ihtimalle 5-6 ya indiricem.

Son düzenleme:

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Antrenmadan kastım full vücut gelişimi değil hocam. Kardiyo esneme vücut gelişimi şut çekme pas verme top sürme teknik geliştirme çalım hareketlerine çalışma merdiven antrenmanı var kupaların arasından geçme gibi gibi hepsi antrenmana dahil. Antrenman süresinin büyük bir kısmını sahada gecirebilirim yani. Vücut gelişimi icinse spor salonuna gidicem ama çok ağır çalışmayı düşünmüyorum olabildiğince hafif esnek atik ve güçlü olmaya çalışıyorum top sürmeme ve diğer şeylere doğrudan etki edecektir diye düşünüyorum.

Olabilir hocam 8 çok gelirse büyük ihtimalle 5-6 ya indiricem.
Şut çekme gibi futbol antremanlarının etkileri konusunda çok fazla bir fikrim yok. 5-6 saat antreman süresi gün içine yayarak yapmaya çalışınız.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537

Kamedeli olarak arttırırsa bu durum önlemiş olur.

Limonlu suyun faydası var mı hocam?