Kablosuz modem access point olurmu?

by_erdal21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben adsl yi iptal edip kablo internete geçmeyi düşünüyorum(telefon hattınıda iptal edip kâra geçecem ;) ).Kablolu modem veriyorlar.Acaba mevcut kablosuz modemimi(linksys wag200g) access point olarak kullanabilirmiyim.Dizüstü kullandığım için kablo ile uğraşamam.Kablointernet için modeme para vermek istemiyorum.Sizce olurmu düşündüğüm şey:helpsmilie:.hiç kablomodem görmedim nasıl birşey acaba o da ayrı konu :D

projessor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Modemde dhcp'yi kapat.Wireless'i aç.Yerel ağ ayarları menüsünden modeme ip adresini elle ver.Yeterli.Modemin kablosuz ağ erişim noktası oldu bile.

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Kablolu tv (Uydunet) için olan modem ile adsl için olan modem birbirinden farklıdır.
Adsl modemler telefon hattı kullanırken, uydunet modemleri ise tv'ye bağlanan anten kablosunun aynısı kullanır.

Uydunet modemlerinin kablosuz bağlantıya sahip modelleri de var, onlara bakabilirsin.

Netmaster-CBW-700V-Wireless-4-Port-Uydunet-Modem__21202141_0.jpg

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
normal adsl modemlerini kullanamazsin modem almak zorundasin. cunku adsl icin olan modemler telefon cikisli bu uydunet modemi farkli arkasinda tv girisi var normal televizyon gibi anten kablosu modemin o girisine baglaniyor. adsl modemlerde bu giris yok o yuzden yeni modem almak zorundasin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kızım için topladığım masaüstü PC nin anakartı MSI 970A-G46 ve elimde iki adet modem var. tilgin HG 1311C ve airties RT 205. kablo çekmek istemediğimden bu iki modemi kablo kullanmadan birbiriyle bağlayabilirmiyim veya ne tavsiye edersiniz.
Bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var.