Kablosuz internete bağlanamıyorum

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar bılgısayrıma format attıktansonra gereklı drıverlerı kurdum.fakat kablosuz ağa bağlan dedığımde sınırlı yada bağlantı yok şeklınde uyarı çıkıyr.bu sorunumu nasıl halledebılırım.yardımlarınızı beklıyom

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
yardım etcek kımse yokmu?

mixer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modeminin ne oldugunu bir söyler misin

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Kablosuz ağın şifresini doğru girdiğinizden emin misiniz?

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ağ paylaşım merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirine tıkla > Oradan kablosuz ağ bağdaştırıcısına sağ tıklayıp tanıla yı tıkla bakalım düzelecek mi?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bence modemin içine gir ve kablosuz ağ şifreni öğren.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
modeminin ne oldugunu bir söyler misin
modemım aırtıes 206
Kablosuz ağın şifresini doğru girdiğinizden emin misiniz?
evet emınım.şifrede sorun yok
Ağ paylaşım merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirine tıkla > Oradan kablosuz ağ bağdaştırıcısına sağ tıklayıp tanıla yı tıkla bakalım düzelecek mi?
hocam bu ayarlara nereden giriyoruz.normalde formatdan sonra masaüzerınde ağ bağlantılarım sımgesı de gözukmuyor.ben normalde saatın saatındekı sımgeye tıklıyorum.açılan pencerede kablosuz ağ seceneğıdne tıklayınca modemım marka modelı çıkıyor.sağ alttan bağlan dıyorum önume ağ anahtarı çıkıyor.ağ anahtarını her ıkı bölume yazıp tekrar bağlan dıyorum. bi süre ağın hazır duruma gelmesı beklenıyor dıyor.en sonunda sınırlı bağlantı veya bağlantı yok mesajı çıkıyor

---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:28 ----------

Bence modemin içine gir ve kablosuz ağ şifreni öğren.

bı ara bende modemın ıçersındekı ayarlardan yapılacağını düşündüm ama modemın kulanıcı adı ve şifresını de kabul etmıyor yada ben unuttum

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
modemım aırtıes 206

evet emınım.şifrede sorun yok

hocam bu ayarlara nereden giriyoruz.normalde formatdan sonra masaüzerınde ağ bağlantılarım sımgesı de gözukmuyor.ben normalde saatın saatındekı sımgeye tıklıyorum.açılan pencerede kablosuz ağ seceneğıdne tıklayınca modemım marka modelı çıkıyor.sağ alttan bağlan dıyorum önume ağ anahtarı çıkıyor.ağ anahtarını her ıkı bölume yazıp tekrar bağlan dıyorum. bi süre ağın hazır duruma gelmesı beklenıyor dıyor.en sonunda sınırlı bağlantı veya bağlantı yok mesajı çıkıyor

---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:28 ----------

bı ara bende modemın ıçersındekı ayarlardan yapılacağını düşündüm ama modemın kulanıcı adı ve şifresını de kabul etmıyor yada ben unuttum

İşletim sistemin XP sanırsam benim dediğim 7 içindi.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Modemdeki şifreleme wpa2 ise onu web şifreleme olarak değiştirirsen bi ihtimal girebilirsin...

Modemin içerisine modemin üzerinde yazan ıp adresini tarayıcıyı açıp tarayıcının adres çubuğuna yazıp enterlayarak girebilirsin...

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Modeminizin arayüzüne ulaşabilmek için gelen ''Kullanıcı Adı'' ve ''Şifre'' bölümünü eğer değiştirmediyseniz şöyle

Kullanıcı adı : admin

Şifre : ttnet

Şifrede sorun yok demişsiniz, zaten yanlış olsa hatalı şifre diye uyarı verirdi.

Modeme reset atmak ve bilgileri yeniden girmek sorunu düzeltebilir, ama önce modemin içine girip giremediğinizi öğrenin, sonra reset atmayı deneyin.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Format attıktan sonra oldu diyosan,eğer virüs koruma programı varsa onu bi kaldırıp dene.bende xp kullanıyorum aynı durum bende de olmuştu.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
AirTies 206 ıp adresi buymuş bunu adres çubuğuna yapıştırıp enter yap

192.168.2.1

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
modemın kullanıcı adını ve şifresını öğrenmek ıçın ttnetı aradım.verdığı bılgılerı gırıyorum fakat kabul etmıyor.tekrar aradığımda bu sefer kı müsterı temsılcısı de başka hava çalıyor.bıktım bu ttnetden

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
bende bu sorun olunca windows 7 de onar diyorum mutfaga gidiyorum bir çay alıp geliyorum düzeliyor :D

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Modeminizin arayüzüne ulaşabilmek için gelen ''Kullanıcı Adı'' ve ''Şifre'' bölümünü eğer değiştirmediyseniz şöyle

Şifre : ttnet

Şifrede sorun yok demişsiniz, zaten yanlış olsa hatalı şifre diye uyarı verirdi.

Modeme reset atmak ve bilgileri yeniden girmek sorunu düzeltebilir, ama önce modemin içine girip giremediğinizi öğrenin, sonra reset atmayı deneyin.
yanlış şifrede demıyor.aynı ekran yıne çıkıyor
Format attıktan sonra oldu diyosan,eğer virüs koruma programı varsa onu bi kaldırıp dene.bende xp kullanıyorum aynı durum bende de olmuştu.

cıddımısınız?bununla alakası olabılır mı?özellıklerı düşük olduğundan kasmasın dıye esed smart 4 kurmuştum

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bu sayfada mı takılıyorsunuz acaba? Anladığım kadarıyla burada takılıyorsunuz.

Eğer bu sayfada kaldıysanız daha ileri gidemiyorsanız TTnet'in buraya girdiğiniz şifreyi bilmesi pek mümkün değil. Eğer kullanıcı adı şifre değiştirmediyseniz

Şifre : ttnet olmalıdır. Küçük büyük harf duyarlıdır. Tamamı küçük harf yazılmalıdır. Yeniden aynı sayfa açılıyor demişsiniz. Hatalı girildiğinde genelde sayfada uyarı vermiyor, aynı sayfada kalıyor.

Birde kullanıcı adına ''admin'' yazın, şifre bölümünü boş bırakarak girmeyi deneyin...

Eğer burada takılıyorsanız, modeme reset atarak bilgileri yeniden girmek kolay.

( Bu resim RT 205 modelinin arayüzüne ait. RT 206 modelinin arayüzü biraz farklı olabilir )

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Valla bendeki de esetti kaldırdık tekrar kurduk oldu.Hatta konu açmıştım bende bununla ilgili.öyle düzeldi yani

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar sorunumu hala çözemedım.yaptığım ışlemlerı vıdeoya kaydedıp sıze gösterıyorum

[video=youtube;BrtlHvnV1Nc]http://www.youtube.com/watch?v=BrtlHvnV1Nc[/video]

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bir şey geldi aklıma, daha önce yaşadığımız bir sorunu böyle çözmüştük.

Bu sorunu Xp de format attıktan sonra yaşadığınızı belirtmiştiniz. Format atmadan önce güncellemeleriniz yüklümüydü acaba? SP2 yada 3 mü yüklüydü?

Formattan sonra hangi SP kurulu?

Eğer Xp'de gerekli güncellemeleri yapmadıysanız, modemlerdeki Wpa2 şifreleme sistemini çözmede dolayısıyla modeme bağlanmada sıkıntı yaşarsınız.

Aşağıdaki linkten edineceğiniz küçük boyutlu yama ( Güncelleme ) ile bilgisayarınızın, Wpa2 şifreleme sistemini tanımasını ve çözmesini sağlayabilirsiniz. Mutlaka deneyin. Ayrıca SP3' ü yüklemenizi tavsiye ederim.

http://www.microsoft.com/downloads/...ilyID=662bb74d-e7c1-48d6-95ee-1459234f4483###

yükledikten sonra bilgisayarınızı ve modeminizi yeniden başlatın...

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Bir şey geldi aklıma, daha önce yaşadığımız bir sorunu böyle çözmüştük.

Bu sorunu Xp de format attıktan sonra yaşadığınızı belirtmiştiniz. Format atmadan önce güncellemeleriniz yüklümüydü acaba? SP2 yada 3 mü yüklüydü?

Formattan sonra hangi SP kurulu?

Eğer Xp'de gerekli güncellemeleri yapmadıysanız, modemlerdeki Wpa2 şifreleme sistemini çözmede dolayısıyla modeme bağlanmada sıkıntı yaşarsınız.

Aşağıdaki linkten edineceğiniz küçük boyutlu yama ( Güncelleme ) ile bilgisayarınızın, Wpa2 şifreleme sistemini tanımasını ve çözmesini sağlayabilirsiniz. Mutlaka deneyin. Ayrıca SP3' ü yüklemenizi tavsiye ederim.

http://www.microsoft.com/downloads/...ilyID=662bb74d-e7c1-48d6-95ee-1459234f4483###

yükledikten sonra bilgisayarınızı ve modeminizi yeniden başlatın...

yaklaşık 1.5 senedır format atmamıştım.yanı sp2 yüklüydü.şuan formatla beraber sp3 yükledım ve güncelledım.sadece ie güncellemesını kaldırdığımdan yapmadım.wpa 2 şifreleme olayından bılgım yok.sanırım sorunu ttnet ıle ırtıbaat geçerek halletmem gerekıyor.sonradab hatırladım ılk kullanmaya başladığımda yıne modemın ıçersıne gırıp ayarlamaları yapmıştık

sorunumla ılgılenıp vaktını ayıran sdn uyelerıne ayrı ayrı teşekkürlerımı ıletıyorum

mehmet_497

Asistan
Reaksiyon puanı
0
modeme ethernet kablosuyla giriş yapabilirsin. kablosuz modemler nedense uzaktan ilk aldığında ya da formatladığında girilmiyor. ttnet'i aramıştım bu sorun için adamla kavga ederken bunu yapıyordum düzeldi bir anda :laugh

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
modeme ethernet kablosuyla giriş yapabilirsin. kablosuz modemler nedense uzaktan ilk aldığında ya da formatladığında girilmiyor. ttnet'i aramıştım bu sorun için adamla kavga ederken bunu yapıyordum düzeldi bir anda :laugh
ethernet kablosuyla nasıl gırış yabılırım?zaten normal kablolu olrak bağlanabılıyorum.benım amacım kabloszu bağlanmak

arkadaşlar mt yı aradım.modereset atmamı söledıler.bende aynısını yaptım.modeme ttnet ve admın yazarak girebıldım.fakat benım sorunumun modemın hangı ayarlarından yapılacağını bılmıyorum.bılgısa oılanlar rıca etsem yardım edebılır mı?modemım markası RT206 aırtıes

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ethernet kablosuyla nasıl gırış yabılırım?zaten normal kablolu olrak bağlanabılıyorum.benım amacım kabloszu bağlanmak

Sorduğunuz sorunun cevabını da vermişsiniz zaten :D Modemin USB portu olmadığından mecburen ethernet kablosu ile bağlantı yapmışsınız. Ethernet kablosu ile bağlantı, kablolu bağlantının diğer adıdır...

arkadaşlar mt yı aradım.modereset atmamı söledıler.bende aynısını yaptım.modeme ttnet ve admın yazarak girebıldım.fakat benım sorunumun modemın hangı ayarlarından yapılacağını bılmıyorum.bılgısa oılanlar rıca etsem yardım edebılır mı?modemım markası RT206 aırtıes

Reset attığınızda modem fabrika ayarlarına döner, hiç bir işlem yapmadan yine internete girebiliyorsanız, modeme reset atamamış olabilirsiniz.

Eğer MT ile görüşmenizde size yapmanız gerekenleri anlatmış ve gerekli bilgileri gerekli alanlara girmenizi sağlamış ise ve şu anda internete sadece kablolu olarak girebiliyorsanız, anladığım kadarıyla sadece kablolu bağlantı ile internete girmenizi sağlayan, temel ayarları yapmışsınız. Kablosuz bağlantı ayarlarınız ise fabrika ayarlarında kalmış durumda.

Kablosuz ağa ayarlarını yapılandırmak için;

Modemin içine girin, sol taraftaki panelden KABLOSUZ' u tıklayın. Hemen altında açılan bölümde KABLOSUZ AYARLARI'nı tıklayın. Ekrana aşağıdaki görüntü gelecek ( resimler biraz kötü, kusura bakmayınız )

KABLOSUZ AĞI ETKİNLEŞTİR yanındaki kutucuğu tıklayın, hemen altındaki bölüme de KABLOSUZ AĞ ADI'nı yazın. ( Kendi belirlediğiniz ağ adı ) Sonra sağ alt köşede KAYDET butonunu tıklayın.

2. adımda, sol bölümden KABLOSUZ AĞ GÜVENLİĞİ'ni tıklayın, ekrana aşağıdaki görüntü gelecek...

Burada seçim kullanıcıya aittir. Tavsiyem ise, WPA şifreleme sistemidir. WPA'nın yanındaki kutuyu işaretleyin. WPA'yı seçince aynı sayfada alt bölümde aşağıdaki resimdeki gibi yeni bir bölüm açılacak.

Bu bölümde ise, WPA 2' nin yanındaki kutuyu işaretleyin. PSK ANAHTARI yanındaki kutuyu işaretleyin ve aynı hizadaki ŞİFRE bölümüne de şifrenizi yazın. ( Bilgisayardan modeme kablosuz bağlanırken girdiğiniz şifre ) En az 8 karakter girmeniz gerekiyor. Şifrenizi sadece harf, sadece rakam, ya da hem harf hem de rakam (Alfanumerik) girebilirsiniz. Büyük harf, küçük harf duyarlı olabilir, buna dikkat edin. Daha sonra sağ altta KAYDET butonunu tıklayın.

Eğer, yok ben WEP şifreleme kullanacağım derseniz ( kırılması en kolay şifreleme sistemidir ) sizi aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran karşılayacaktır.

ONAY MODU yanındaki kutuyu AÇIK konumuna getirin. Hemen alt bölümdeki ŞİFRE bölümünde ilk satıra 10 haneli şifrenizi girin. aynı hizadaki bit değeri seçeneklerinde 64 bit seçili olmalı. Sonrasında KAYDET butonunu tıklayın. Daha sonra bilgisayarı ve modemi yeniden başlatmakta fayda var.

Kablosuz bağlantınız için yapmanız gereken işlemler bunlar. Burada dikkat edilmesi gereken şey, modeme bağlanacak bilgisayar, akıllı telefon gibi cihazların modemde seçmiş olduğunuz şifreleme sistemini destekleyip desteklemediğidir. Genelde WEP şifreleme sisteminde sorun çıkmamaktadır. Ancak WPA ve WPA2 şifreleme sistemlerinde bu sebepten dolayı zaman zaman sorunlar çıkmaktadır. Küçük bir güncelleme ile giderilebilir. Eğer WPA ve WPA2 şifreleme sisteminde yine bağlanamazsanız WEP şifreleme sistemini deneyin.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Sorduğunuz sorunun cevabını da vermişsiniz zaten :D Modemin USB portu olmadığından mecburen ethernet kablosu ile bağlantı yapmışsınız. Ethernet kablosu ile bağlantı, kablolu bağlantının diğer adıdır...

bendekı modemın ayarları ıle resımdekı ayarlar farklı çıkıyor.yınede buna bakarak yapmaya çalıştım.daha önce bu ayarları kendım yapıyor fakat modeme reset atmadığım ıçın kullanamıyordum.sayenızde sorunumu çözmüş oldum.çok teşekkür ederım..
son olarak bır sorum daha olacak.benım dizüstü bılgısayarın touch ped kısmı çalışmıyor.formatdan sonra düzelır dedım ama olmadı.sızce bunun sebebı ne olabılır?

Reset attığınızda modem fabrika ayarlarına döner, hiç bir işlem yapmadan yine internete girebiliyorsanız, modeme reset atamamış olabilirsiniz.

Eğer MT ile görüşmenizde size yapmanız gerekenleri anlatmış ve gerekli bilgileri gerekli alanlara girmenizi sağlamış ise ve şu anda internete sadece kablolu olarak girebiliyorsanız, anladığım kadarıyla sadece kablolu bağlantı ile internete girmenizi sağlayan, temel ayarları yapmışsınız. Kablosuz bağlantı ayarlarınız ise fabrika ayarlarında kalmış durumda.

Kablosuz ağa ayarlarını yapılandırmak için;

Modemin içine girin, sol taraftaki panelden KABLOSUZ' u tıklayın. Hemen altında açılan bölümde KABLOSUZ AYARLARI'nı tıklayın. Ekrana aşağıdaki görüntü gelecek ( resimler biraz kötü, kusura bakmayınız )

KABLOSUZ AĞI ETKİNLEŞTİR yanındaki kutucuğu tıklayın, hemen altındaki bölüme de KABLOSUZ AĞ ADI'nı yazın. ( Kendi belirlediğiniz ağ adı ) Sonra sağ alt köşede KAYDET butonunu tıklayın.

2. adımda, sol bölümden KABLOSUZ AĞ GÜVENLİĞİ'ni tıklayın, ekrana aşağıdaki görüntü gelecek...

Burada seçim kullanıcıya aittir. Tavsiyem ise, WPA şifreleme sistemidir. WPA'nın yanındaki kutuyu işaretleyin. WPA'yı seçince aynı sayfada alt bölümde aşağıdaki resimdeki gibi yeni bir bölüm açılacak.

Bu bölümde ise, WPA 2' nin yanındaki kutuyu işaretleyin. PSK ANAHTARI yanındaki kutuyu işaretleyin ve aynı hizadaki ŞİFRE bölümüne de şifrenizi yazın. ( Bilgisayardan modeme kablosuz bağlanırken girdiğiniz şifre ) En az 8 karakter girmeniz gerekiyor. Şifrenizi sadece harf, sadece rakam, ya da hem harf hem de rakam (Alfanumerik) girebilirsiniz. Büyük harf, küçük harf duyarlı olabilir, buna dikkat edin. Daha sonra sağ altta KAYDET butonunu tıklayın.

Eğer, yok ben WEP şifreleme kullanacağım derseniz ( kırılması en kolay şifreleme sistemidir ) sizi aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran karşılayacaktır.

ONAY MODU yanındaki kutuyu AÇIK konumuna getirin. Hemen alt bölümdeki ŞİFRE bölümünde ilk satıra 10 haneli şifrenizi girin. aynı hizadaki bit değeri seçeneklerinde 64 bit seçili olmalı. Sonrasında KAYDET butonunu tıklayın. Daha sonra bilgisayarı ve modemi yeniden başlatmakta fayda var.

Kablosuz bağlantınız için yapmanız gereken işlemler bunlar. Burada dikkat edilmesi gereken şey, modeme bağlanacak bilgisayar, akıllı telefon gibi cihazların modemde seçmiş olduğunuz şifreleme sistemini destekleyip desteklemediğidir. Genelde WEP şifreleme sisteminde sorun çıkmamaktadır. Ancak WPA ve WPA2 şifreleme sistemlerinde bu sebepten dolayı zaman zaman sorunlar çıkmaktadır. Küçük bir güncelleme ile giderilebilir. Eğer WPA ve WPA2 şifreleme sisteminde yine bağlanamazsanız WEP şifreleme sistemini deneyin.

benım modemın ayarları ıle resımdekı ayarlar farklı.yınede bakarak yapmaya çalıştım.daha öncede bu şekılde yapıyordum.fakat işlemlerı tamamladıktan sonra modeme reset atmıyordum.şimdı yapınca sorunum düzeldı.çok teşekkür ederım...
son olarak bırşey daha sormak ıstıyorum.benım bılgısayarın touch ped kısmı çalışmıyor.formatdan sonra düzelır dedım fakat düzelmedı.sızce bunun sebebı ne olabılır?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
benım modemın ayarları ıle resımdekı ayarlar farklı.yınede bakarak yapmaya çalıştım.daha öncede bu şekılde yapıyordum.fakat işlemlerı tamamladıktan sonra modeme reset atmıyordum.şimdı yapınca sorunum düzeldı.çok teşekkür ederım...

Rica ederim. Özellikle modeminizin PDF kullanım kılavuzundaki görsel bilgileri kullanarak anlatmaya çalıştım, kafanız karışmasın diye. Ama sonuç olarak sorunun çözülmesine sevindim.

son olarak bırşey daha sormak ıstıyorum.benım bılgısayarın touch ped kısmı çalışmıyor.formatdan sonra düzelır dedım fakat düzelmedı.sızce bunun sebebı ne olabılır?

Bilgisayarınızın touchpad'i için ise FN+F6 ya da FN+F7 gibi tuş kombinasyonları vardır, kısayoldan touchpadi açıp kapatmaya yarar. Sizin bilgisayarınızın marka ve modelini bilemiyoruz. bu yüzden kesin bir şey söyleyemiyorum. :D

Bu sıkıntı Format'tan sonra oluştuğuna göre, touchpad'in driver'ı kurulmamış da olabilir, aygıt yöneticisinden bakmanızda fayda var. Aygıt yöneticisine bakmak için Başlat+ Denetim masası+ Performans ve Bakım + Sistem'i tıklayın. SİSTEM ÖZELLİKLERİ penceresi açılacak, Burada üstteki sekmelerden DONANIM ı seçin açılan bölümde ise AYGIT YÖNETİCİSİ'ne tıklayın ve açlan listede ''FARE ve DİĞER İŞARET AYGITLARI'' içeriğine bakın. Eğer touchpad yanında soru işareti varsa, sorunu driver yükleyerek çözebilirsiniz.

Birde Denetim masası + Yazıcılar ve diğer donanım + Fare'yi tıklayarak Fare özellikleri içinde touchpad açma /kapama ile ilgili bölüm vardır. Buradan açık konuma da getirebilirsiniz.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
galıba yanlış anlaşılma oldu.touch ped sorunu format atmadan öncede vardı.yanı harıcı mouse kullanıyorum

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Evet yanlış anlamışım...

Eğer Touchpad arızalı değilse, yeniden çalıştırmak zor değil. Yukarıda anlattığım yöntemleri denediniz mi?

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Evet yanlış anlamışım...

Eğer Touchpad arızalı değilse, yeniden çalıştırmak zor değil. Yukarıda anlattığım yöntemleri denediniz mi?

benım denetım masasında perfonmasn ve bakım bölümü yok.touch ped açık görunuyor
sorun touch ped de ıse bunu nasıl anlarım?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sanırım farklı bir XP sürümü kullanıyorsunuz. Bazı sürümlerde denetim masası seçenekleri değişiklik gösterebiliyor.

O halde şunu yapın;

Başlat + Çalıştır'ı tıklayın. Açılan küçük penceredeki bölüme,

mmc devmgmt.msc

yazın ve TAMAM'ı tıklayın. Aygıt yöneticisi açılacaktır. ( klavye ile yazın )

Aygıt yöneticisinden, FARE ve DİĞER İŞARET AYGITLARI içerisine bakın.

Eğer driveri yüklü değil ise ya da bir problem varsa, yukarıdaki resimdeki gibi soru işareti ile otomatik olarak sorun olduğunu belirtir.