Soru Kablonet ve mesh sistem hakkında...

trakyali86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazın ortasına doğru taşınacağım evde kablonet var ve DOCSIS 3.0 üzerinden internet veriliyor.
Polish_20250504_220908547.png
Evin plani bu şekilde.

Modem TV yanında olacak. İnterneti en uç odaya kablosuz olarak ulaştırmak istiyorum.

Bunun için mesh sistem kurmayı düşünüyorum.

4 portlu DOCSIS 3.0 modem almayı bir portunu mesh sisteme Bir portunu Tv ye bir portunu da android box a ayıracagim.

Modem ile mesh sistem arasına başka Bir cihaz bağlamam gerekir mi?

Kablonet modemi 2. El olarak almak istiyorum.

Wifi olması önemsiz sadece 4 portlu olması önemli olan bir modem öneriniz var mı kablolu da sorunsuz olması lazım.

Mesh sistem olarak hangi markayı önerirsiniz?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,258
Size netmaster infinity 401 falan verecekler zaten almanıza gerek yok modem. Ek olarak herhangi bir firmanın G-PON'u yani fiberi var ise onu bağlatın. Hiç başka firmalardan altyapı sorgusu yaptınız mı? Taşınacağınız il ilçe neresi?

trakyali86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Size netmaster infinity 401 falan verecekler zaten almanıza gerek yok modem. Ek olarak herhangi bir firmanın G-PON'u yani fiberi var ise onu bağlatın. Hiç başka firmalardan altyapı sorgusu yaptınız mı? Taşınacağınız il ilçe neresi?
docsis 3.0 üzerinden internet gelecektir çünkü binada 72mbit VDSL var. Onların modemini istemiyorum kira vermektense 2.el temiz wifi olmayan en az 4 portlu modem alıp mesh sistem kurmak amacım.