Kablolu İnternete Bağlanma

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Kusura bakmayın.
Rektörlükte çalışmaktayım. Wifi'si çok yavaş geliyor. Masaüstü bilgisayardaki kabloluyu alıp dizüstüme bağladığımda internete girmiyor. Geçen geldiler odaya IP adresi tanımlamamı ne yapıyordu. Yardımcı olur musunuz, nasıl bağlayabilirim ?

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İki bilgisayarın da işletim sistemini yazar mısın? Ona göre yardımcı olalım.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bulunduğun yerdeki IP ler statik olarak veriliyordur. O yüzden gelip IP ayarlaması yapmışlar. Bilgi işlem bölümünü ile irtibata geçmelisin. Bulunduğun yerdeki boştaki ipleri onlar bilir. Yoksa önemli bir cihaz ile ip çakışması yaptırıp, birşeyleri göçertirsin. Dikkatli olmak lazım.

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Bulunduğun yerdeki IP ler statik olarak veriliyordur. O yüzden gelip IP ayarlaması yapmışlar. Bilgi işlem bölümünü ile irtibata geçmelisin. Bulunduğun yerdeki boştaki ipleri onlar bilir. Yoksa önemli bir cihaz ile ip çakışması yaptırıp, birşeyleri göçertirsin. Dikkatli olmak lazım.

Bilgi İşlem Bölümü'ne hiç ulaşmak istedim kendim yapmak istedim. Dokunma yapma wifi ile devam et diyorsunuz yani.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Evet. Başını ağrıtırlar. Evdeki bulgurdan olmak istemezsin :wink:

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Üniversitede Wifi söylediğiniz kadar yavaş olmaması lazım. Wifi güçlendirici de alabilirsiniz.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Kullanıcı bazında veya vlan bazında bant genişliğini sınırlandırmış olabilirler. Herkese aynı hızı vermezler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yada da dediğin gibi iyi çekmiyordur.

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Rektörlük binasından bahsediyor. :)

Onu da geçtim, bir çok farklı üniversitede bulundum ve üniversitede ki internet hızları çok iyidir.

UysalMuzaffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Bilecik'teki üniversiteyi düşünün bir de :)
Rektörlüğün en köşesindeyim buraya kadar yavaş çekiyor.

Şimdi de wifi'ye bağlanamıyorum, anladılar mı nabtılar :mrgreen:

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bilgi işlem bağlanan cihazın adresinin farklı olduğunu görürse de sıkıntı yapabilir( uğraşmazlar sanırım bununla ama). stajda falansın herhalde idare et artık, varsa özellik telefondan mobil veri paylaş laptopa belki daha hızlı girebilirsin.