Murataltug
Müdavim
- Katılım
- 15 Ekim 2017
- Mesajlar
- 5,873
- Reaksiyon puanı
- 3,096
- Puanları
- 113
- Yaş
- 38
Kabak arapçada Yaktin anlamı na gelir sözlükte Yaktîn kelimesi karpuz, acur, hıyar gibi sapı üzere durmayan her bitkiye "yaktîn" tabir edilir.
Kur`an`da "...Ve üzerinde (gölge yapması için) kabak türünden bir ağaç bitirdik. " âyetinde zikri geçer.
Hz. Peygamber sav bir yemeğe davet edilir Ev sahibi Hz Resule arpa ekmeği ile içinde kabak ve kurutulmuş et bulunan bir çorba takdim eder
Enes b. Mâlik kabak yiyor ve şöyle diyordu: "Ey kabak! Hz. Peygamber`in sana olan sevgisinden dolayı sen, bana ne kadar sevimlisin!"
Hz. Peygamber buyurdu.
Ey Âişe! Ocağa bir tencere koyduğunuz zaman, içine bolca kabak koyun o hüzünlü kimsenin kalbini güçlendirir."
Kabak soğuk ve rutubetlidir hafif bir gıdadır, mideden inmesi süratlidir.hazm olmadan önce güzel bir karışım oluşturur.
Kabağın Özelliklerinden birisi de diğer gıdalarla uyumlu güzel bir karışım oluşturmasıdır. Hardal ile yendiğinde sert, tuzla yenildiğinde tuzlu, olur.
Kabak Ayva ile yenildiği zaman bedene güzel bir gıda verir.
Kabak hafif ve suludur
hararetli kimselere fayda verir,
Soğukluk hissedenlere ve balgamlı mizaçlara Kabak
Kabak Suyu susuzluğu keser. İçildiği veya baş yıkandığında baş ağrılarını giderir.
Kabak karnı yumuşatır. Hararet tedavisi için onun gibi çabuk faydasını gösteren başka bir şey yoktur.
Kabak suyu çıkarılır ve meşrubat ile birlikte içilirse ateşli hummaların hararetini dindirir, susuzluğu keser, güzel bir gıda verir.
Kabak terbiye edilmiş ayva ile içildiği zaman ishal eder
kaynatılır ve suyu birazcık bal, birazcık da sodyum karbonat ile içilirse balgam ve safrayı indirir.
Kabak Ezilir ve bıngıldak üzerine sargı yapılırsa, dimağdaki sıcak özellikli şişliklere fayda verir.
Kabak Kabuğu sıkılır ve suyu gül yağı ile karıştırılarak kulağa damlatılırsa sıcak özellikli şişliklere iyi gelir.
Kabak Kabuğu yine sıcak özellikli göz şişliklerine, "sıcak özellikli nikrise gut hastalığına karşı fayda verir.
Kabak sıcak mizaçlı ve hummaya çok faydalıdır. Midede kötü bir karışım ile karşı-laştığında onun tabiatına dönüşür ve bozulur bedende kötü bir karışım oluşturur.
Kabağın zararı sirke ve tarhana ile giderilir. kabak, en hafif ve en süratli etkilenen bir gıdadır.
Enes (r.a.) nın rivayet eddiğine göre Hz. Peygamber sav Kabağı çok yerlermiş.
Kur`an`da "...Ve üzerinde (gölge yapması için) kabak türünden bir ağaç bitirdik. " âyetinde zikri geçer.
Hz. Peygamber sav bir yemeğe davet edilir Ev sahibi Hz Resule arpa ekmeği ile içinde kabak ve kurutulmuş et bulunan bir çorba takdim eder
Enes b. Mâlik kabak yiyor ve şöyle diyordu: "Ey kabak! Hz. Peygamber`in sana olan sevgisinden dolayı sen, bana ne kadar sevimlisin!"
Hz. Peygamber buyurdu.
Ey Âişe! Ocağa bir tencere koyduğunuz zaman, içine bolca kabak koyun o hüzünlü kimsenin kalbini güçlendirir."
Kabak soğuk ve rutubetlidir hafif bir gıdadır, mideden inmesi süratlidir.hazm olmadan önce güzel bir karışım oluşturur.
Kabağın Özelliklerinden birisi de diğer gıdalarla uyumlu güzel bir karışım oluşturmasıdır. Hardal ile yendiğinde sert, tuzla yenildiğinde tuzlu, olur.
Kabak Ayva ile yenildiği zaman bedene güzel bir gıda verir.
Kabak hafif ve suludur
hararetli kimselere fayda verir,
Soğukluk hissedenlere ve balgamlı mizaçlara Kabak
Kabak Suyu susuzluğu keser. İçildiği veya baş yıkandığında baş ağrılarını giderir.
Kabak karnı yumuşatır. Hararet tedavisi için onun gibi çabuk faydasını gösteren başka bir şey yoktur.
Kabak suyu çıkarılır ve meşrubat ile birlikte içilirse ateşli hummaların hararetini dindirir, susuzluğu keser, güzel bir gıda verir.
Kabak terbiye edilmiş ayva ile içildiği zaman ishal eder
kaynatılır ve suyu birazcık bal, birazcık da sodyum karbonat ile içilirse balgam ve safrayı indirir.
Kabak Ezilir ve bıngıldak üzerine sargı yapılırsa, dimağdaki sıcak özellikli şişliklere fayda verir.
Kabak Kabuğu sıkılır ve suyu gül yağı ile karıştırılarak kulağa damlatılırsa sıcak özellikli şişliklere iyi gelir.
Kabak Kabuğu yine sıcak özellikli göz şişliklerine, "sıcak özellikli nikrise gut hastalığına karşı fayda verir.
Kabak sıcak mizaçlı ve hummaya çok faydalıdır. Midede kötü bir karışım ile karşı-laştığında onun tabiatına dönüşür ve bozulur bedende kötü bir karışım oluşturur.
Kabağın zararı sirke ve tarhana ile giderilir. kabak, en hafif ve en süratli etkilenen bir gıdadır.
Enes (r.a.) nın rivayet eddiğine göre Hz. Peygamber sav Kabağı çok yerlermiş.