Jant Akordu Yapma !

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
[video=youtube;s-1n--L8Pjs]http://www.youtube.com/watch?v=s-1n--L8Pjs[/video]

Kolay öğrelinecek bişey değil arkadaşlar biraz zaman alır öğrenmek :)

Reaksiyon puanı
16,128
benim takanın jantları sekiz çiziyordu hurdaya gidene kadar hiç ayar yapılmadı...

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bir yere vurduysan sekiz çizmesi normaldir .:)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bana lazım:)
Normal kullanıcının hemen öğreneceği iş değil, sürekli jantı yamultuyorsa öğrenir ama kim öyle öğrenmiştir ki?:)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bisiklet sürmeyi çok seviyorum ama çocuk işi gibi geliyor sokağa falan bisikletle çıksam çok utanırım sizdede öyle bişey var mı :D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Çocuk işi mi? Dostum sen hiç Konya gibi düz bir şehre gittin mi? Birçok genç ve yaşlı sokaklarda bisiklet ile geziyor araç kullanmak yerine. Upuzun bir Bisiklet yolu bile yapıldı 240 km galiba. Bu insanlar utanmıyor da sen mi utanacaksın :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Çocuk işi mi? Dostum sen hiç Konya gibi düz bir şehre gittin mi? Birçok genç ve yaşlı sokaklarda bisiklet ile geziyor araç kullanmak yerine. Upuzun bir Bisiklet yolu bile yapıldı 240 km galiba. Bu insanlar utanmıyor da sen mi utanacaksın :)

Keşke fırsatım olsada bende katılsam ama şehir içinde ne bileyim dediğim gibi günübirlik böyle yapılsa etkinlikler hep katılırım toplu şekilde o zaman utanmam hiç :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Keşke fırsatım olsada bende katılsam ama şehir içinde ne bileyim dediğim gibi günübirlik böyle yapılsa etkinlikler hep katılırım toplu şekilde o zaman utanmam hiç :)
Zaten günübirlik geziyorlar. Iki tekerlek bisiklet grubu var. Birçok insan buna katılıyor.

Reaksiyon puanı
16,128
Bir yere vurduysan sekiz çizmesi normaldir .:)

bisikletim sözde sarda marka power modeli idi çakma çıktı yeniasır gazetesinin verdiği hiç jant ayar hiç yapılmamıştı jantları o kadar kötüydü ki yokuş aşağı kopmuş giderken yumruk kadar bir taş arka tekere geldi jant'a taşın şeklinde yamulma olmuştu çekiçle düzeltmiştim...
ucuz bisiklet alma mesajı veren ucuz bisikletti o.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bisiklet sürmeyi çok seviyorum ama çocuk işi gibi geliyor sokağa falan bisikletle çıksam çok utanırım sizdede öyle bişey var mı :D
Bu zihniyet değişmedikçe ülkemizde bisiklete ve bisikletçiye verilen önem böyle olur zaten.
Bisiklet sürmenin neyi çocukluk? Utanılacak neyi var?
Ben Allah'a şükür bisiklet sayesinde hastalıklara karşı ayakta durabiliyorum.
1,5 sene oldu aradan 10 yıl geçtikten sonra aldım bisikleti.
Sürmeden önce grip nezle isimlerini duysam hemen o kişiden uzaklaşırdım, tabi fayda etmez hastalanırdım.
Ondan sonrasında o hastalıklar gece başlangıç işareti verirdi ama ilaçsız geçmeyen hastalık sabaha kalmaz oldu çok şükür.
Bisiklet hiç bir şekilde çocuk işi değil.
Şunu da söyleyeyim grubumuzda yaşı 50nin üstünde birine 7 8 yaşındaki çocuk "abi bisiklet sürmek için çok geç değil mi?" diye sordu. Çocuk soruyor bunu dikkatinizi çekerim, onlarla aynı zihniyette olmayın derim.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bisikletin yaşı olmaz. Ayaklarımın gücü yettiği güne kadar pedallayacağım :)

Reaksiyon puanı
16,128
bisiklet sürerken bütün kasların çalışıyorçok iyi bişey bu.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu zihniyet değişmedikçe ülkemizde bisiklete ve bisikletçiye verilen önem böyle olur zaten.
Bisiklet sürmenin neyi çocukluk? Utanılacak neyi var?
Ben Allah'a şükür bisiklet sayesinde hastalıklara karşı ayakta durabiliyorum.
1,5 sene oldu aradan 10 yıl geçtikten sonra aldım bisikleti.
Sürmeden önce grip nezle isimlerini duysam hemen o kişiden uzaklaşırdım, tabi fayda etmez hastalanırdım.
Ondan sonrasında o hastalıklar gece başlangıç işareti verirdi ama ilaçsız geçmeyen hastalık sabaha kalmaz oldu çok şükür.
Bisiklet hiç bir şekilde çocuk işi değil.
Şunu da söyleyeyim grubumuzda yaşı 50nin üstünde birine 7 8 yaşındaki çocuk "abi bisiklet sürmek için çok geç değil mi?" diye sordu. Çocuk soruyor bunu dikkatinizi çekerim, onlarla aynı zihniyette olmayın derim.

Kardeşim kusura bakmada sen böcekten korkarsın ben sana derim ki neden korkuyorsun seni öldürmez huy edinmişsin ne olursa olsun bunu değiştiremezsin. Buda böyle bişeydir bence senin yaptığın yanlış. Ben isterim ki bu huyum değişsin utanarak çıkmayayım bisikletle sokağa. Lütfen böyle düşünme gerçekten saçma oluyor

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Kardeşim kusura bakmada sen böcekten korkarsın ben sana derim ki neden korkuyorsun seni öldürmez huy edinmişsin ne olursa olsun bunu değiştiremezsin. Buda böyle bişeydir bence senin yaptığın yanlış. Ben isterim ki bu huyum değişsin utanarak çıkmayayım bisikletle sokağa. Lütfen böyle düşünme gerçekten saçma oluyor
Bisiklet seçerken bile insanlar 300 400 liralık çelik yığını bisikletlere yönleniyor. Neden? Çünkü çocukların bindiği şey fazla para vermeye değmez dedikleri için böyle. Bu şekilde de alınan bisikletler zırt pırt arıza çıkardığı için herkes soğuyor ondan sonra bir köşeye çürümeye bırakılıyor.
İşin utanma kısmı farklı ama yine de bunun utanılacak hiç bir şeyi yok. Biz grup halinde geceleri giderken tüm gözler üzerimizde oluyordu, insanların yüzü ayrı gülüyordu. Hoşlarına gidiyordu çünkü.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bisiklet seçerken bile insanlar 300 400 liralık çelik yığını bisikletlere yönleniyor. Neden? Çünkü çocukların bindiği şey fazla para vermeye değmez dedikleri için böyle. Bu şekilde de alınan bisikletler zırt pırt arıza çıkardığı için herkes soğuyor ondan sonra bir köşeye çürümeye bırakılıyor.
İşin utanma kısmı farklı ama yine de bunun utanılacak hiç bir şeyi yok. Biz grup halinde geceleri giderken tüm gözler üzerimizde oluyordu, insanların yüzü ayrı gülüyordu. Hoşlarına gidiyordu çünkü.

Tek başıma kral yarış bisikletinide sürsem gene utanırım bilmiyorum popom her halde arabaya alıştı aşağısı kesmiyor olabilir yani

Reaksiyon puanı
16,128
kaliteli güzel bir bisikletten utanmaya gerek yok araba parasına aldıysan özellikle.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Polo 1.4 2001 model ama kız gibi bakıyorum :D

O zaman utancınız size bakılmasından değil ve sadece bisiklet sürmekse, durum varsa bir de 1300 liralık bisiklet alın.
Ondan sonra dönüp bakanları saymaya başlayın:)
Bisiklet kötüyse belki çelik yığını felansa o utandırıyordur:)

Reaksiyon puanı
16,128
ben çakma sarda power kullanıyordum utanmıyordum millete çarpınca da utanmıyordum topukluyordum dünyanın en kötü yayaları türkiyede sonuçta be adam bisiklet geliyor çekilsene zınk diye durmuyor ki...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
O zaman utancınız size bakılmasından değil ve sadece bisiklet sürmekse, durum varsa bir de 1300 liralık bisiklet alın.
Ondan sonra dönüp bakanları saymaya başlayın:)
Bisiklet kötüyse belki çelik yığını felansa o utandırıyordur:)

Ne bileyim amele gibi pedal çevir çevir :D Bide haklısın herhalde turşu bisikletleri sürmekten öyle bi bilinçaltı olmuştur :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben çakma sarda pwer kullanıyordum utanmıyordum millete çarpınca da utanmıyordum topukluyordum dünyanın en kötü yayaları türkiyede sonuçta be adam bisiklet geliyor çekilsene zınk diye durmuyor ki...

Bide böyle karşına insan gelince sen sağa oda sağa sonra sen sola oda sola sonra birbirinize çarparsınız ya işte ondanda sürmek istemiyorum :D

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ne bileyim amele gibi pedal çevir çevir :D Bide haklısın herhalde turşu bisikletleri sürmekten öyle bi bilinçaltı olmuştur :D
Ben bacaklarımın gücüyle ulaştığım hızlardan zevk alıyorum, gaza basıp hızlanma devri bende 4 sene önce bitmişti(arabayı satmıştık):) Bisikleti alınca da ben nereye o oraya:)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ben bacaklarımın gücüyle ulaştığım hızlardan zevk alıyorum, gaza basıp hızlanma devri bende 4 sene önce bitmişti(arabayı satmıştık):) Bisikleti alınca da ben nereye o oraya:)

Bak 3 arkadaş sırt çantasıyla dağ bisikletiyle dağa çıkmak kadar zevkli bişey yoktur eminim şimdi geldi aklıma vallahi piskelet alıp yapasım geldi o derece yani :)

Reaksiyon puanı
16,128

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bide böyle karşına insan gelince sen sağa oda sağa sonra sen sola oda sola sonra birbirinize çarparsınız ya işte ondanda sürmek istemiyorum :D
durmaya çalışıyordum bmx frenleri ha deyince durmuyordu çarpıyor kaçıyordum...

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bisiklet çocuk işi değildir, Bisiklet bir spordur,
Bisiklet bir hobidir,
Bisiklet kolay, doğaya zarar vermeyen ve masrafsız ulaşım aracıdır,

Kısacası bisiklet zevk meslesidir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bisiklet çocuk işi değildir, Bisiklet bir spordur,
Bisiklet bir hobidir,
Bisiklet kolay, doğaya zarar vermeyen ve masrafsız ulaşım aracıdır,

Kısacası bisiklet zevk meslesidir.

Aynen öyle çok haklısınız bende zevkle sürerim fakat insan içinde olmuyor nedense bana öyle geliyor yani saygı duyarım herkesede söylediğim gibi 3 kişiyle bisikletlerle dağa çıkıp vakit geçirmek kadar güzel bişey yok diyebilriim

Reaksiyon puanı
16,128
Bide şey vardı ayağı arkaya atıp tekeri ayakkabıyla sıkıştırıp fren yapardık ayakkabı sonra delinirdi ahh o günler :)

benim kinde ayağım o yere girmiyordu fren papuçlarını değiştirir teli keman teli gibi gererdim fren kollarını daha fazla ayar yapanla değiştirmiştim yağmurda farklı ayar kuru havada farklı ayar yapardım ...