Çocuk işi mi? Dostum sen hiç Konya gibi düz bir şehre gittin mi? Birçok genç ve yaşlı sokaklarda bisiklet ile geziyor araç kullanmak yerine. Upuzun bir Bisiklet yolu bile yapıldı 240 km galiba. Bu insanlar utanmıyor da sen mi utanacaksın![]()
Zaten günübirlik geziyorlar. Iki tekerlek bisiklet grubu var. Birçok insan buna katılıyor.Keşke fırsatım olsada bende katılsam ama şehir içinde ne bileyim dediğim gibi günübirlik böyle yapılsa etkinlikler hep katılırım toplu şekilde o zaman utanmam hiç![]()
Zaten günübirlik geziyorlar. Iki tekerlek bisiklet grubu var. Birçok insan buna katılıyor.
Bir yere vurduysan sekiz çizmesi normaldir .![]()
Bu zihniyet değişmedikçe ülkemizde bisiklete ve bisikletçiye verilen önem böyle olur zaten.Bisiklet sürmeyi çok seviyorum ama çocuk işi gibi geliyor sokağa falan bisikletle çıksam çok utanırım sizdede öyle bişey var mı![]()
Bu zihniyet değişmedikçe ülkemizde bisiklete ve bisikletçiye verilen önem böyle olur zaten.
Bisiklet sürmenin neyi çocukluk? Utanılacak neyi var?
Ben Allah'a şükür bisiklet sayesinde hastalıklara karşı ayakta durabiliyorum.
1,5 sene oldu aradan 10 yıl geçtikten sonra aldım bisikleti.
Sürmeden önce grip nezle isimlerini duysam hemen o kişiden uzaklaşırdım, tabi fayda etmez hastalanırdım.
Ondan sonrasında o hastalıklar gece başlangıç işareti verirdi ama ilaçsız geçmeyen hastalık sabaha kalmaz oldu çok şükür.
Bisiklet hiç bir şekilde çocuk işi değil.
Şunu da söyleyeyim grubumuzda yaşı 50nin üstünde birine 7 8 yaşındaki çocuk "abi bisiklet sürmek için çok geç değil mi?" diye sordu. Çocuk soruyor bunu dikkatinizi çekerim, onlarla aynı zihniyette olmayın derim.
Bisiklet seçerken bile insanlar 300 400 liralık çelik yığını bisikletlere yönleniyor. Neden? Çünkü çocukların bindiği şey fazla para vermeye değmez dedikleri için böyle. Bu şekilde de alınan bisikletler zırt pırt arıza çıkardığı için herkes soğuyor ondan sonra bir köşeye çürümeye bırakılıyor.Kardeşim kusura bakmada sen böcekten korkarsın ben sana derim ki neden korkuyorsun seni öldürmez huy edinmişsin ne olursa olsun bunu değiştiremezsin. Buda böyle bişeydir bence senin yaptığın yanlış. Ben isterim ki bu huyum değişsin utanarak çıkmayayım bisikletle sokağa. Lütfen böyle düşünme gerçekten saçma oluyor
Bisiklet seçerken bile insanlar 300 400 liralık çelik yığını bisikletlere yönleniyor. Neden? Çünkü çocukların bindiği şey fazla para vermeye değmez dedikleri için böyle. Bu şekilde de alınan bisikletler zırt pırt arıza çıkardığı için herkes soğuyor ondan sonra bir köşeye çürümeye bırakılıyor.
İşin utanma kısmı farklı ama yine de bunun utanılacak hiç bir şeyi yok. Biz grup halinde geceleri giderken tüm gözler üzerimizde oluyordu, insanların yüzü ayrı gülüyordu. Hoşlarına gidiyordu çünkü.
Tek başıma kral yarış bisikletinide sürsem gene utanırım bilmiyorum popom her halde arabaya alıştı aşağısı kesmiyor olabilir yani
Bu lafa göre arabanızın da hatrı sayılır bir şey olması lazım.
Polo 1.4 2001 model ama kız gibi bakıyorum![]()
O zaman utancınız size bakılmasından değil ve sadece bisiklet sürmekse, durum varsa bir de 1300 liralık bisiklet alın.
Ondan sonra dönüp bakanları saymaya başlayın
Bisiklet kötüyse belki çelik yığını felansa o utandırıyordur![]()
ben çakma sarda pwer kullanıyordum utanmıyordum millete çarpınca da utanmıyordum topukluyordum dünyanın en kötü yayaları türkiyede sonuçta be adam bisiklet geliyor çekilsene zınk diye durmuyor ki...
Ben bacaklarımın gücüyle ulaştığım hızlardan zevk alıyorum, gaza basıp hızlanma devri bende 4 sene önce bitmişti(arabayı satmıştık)Ne bileyim amele gibi pedal çevir çevirBide haklısın herhalde turşu bisikletleri sürmekten öyle bi bilinçaltı olmuştur
![]()
Ben bacaklarımın gücüyle ulaştığım hızlardan zevk alıyorum, gaza basıp hızlanma devri bende 4 sene önce bitmişti(arabayı satmıştık)Bisikleti alınca da ben nereye o oraya
![]()
durmaya çalışıyordum bmx frenleri ha deyince durmuyordu çarpıyor kaçıyordum...Ne bileyim amele gibi pedal çevir çevirBide haklısın herhalde turşu bisikletleri sürmekten öyle bi bilinçaltı olmuştur
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Bide böyle karşına insan gelince sen sağa oda sağa sonra sen sola oda sola sonra birbirinize çarparsınız ya işte ondanda sürmek istemiyorum![]()
durmaya çalışıyordum bmx frenleri ha deyince durmuyordu çarpıyor kaçıyordum...
Bisiklet çocuk işi değildir, Bisiklet bir spordur,
Bisiklet bir hobidir,
Bisiklet kolay, doğaya zarar vermeyen ve masrafsız ulaşım aracıdır,
Kısacası bisiklet zevk meslesidir.
Bide şey vardı ayağı arkaya atıp tekeri ayakkabıyla sıkıştırıp fren yapardık ayakkabı sonra delinirdi ahh o günler![]()