İzleniyor muyuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BoSS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya dün ve önceki gün almanyadayken haberlerde duydum işte devlet Terör saldırısı v.b bir ihtimal olmadıkça normal kullanıcıların sabit disklerini izleyemiycekmiş. Bu izlemeyi de özel devlet tarafından yapılan Truva atları ile yapacakmış ve mağlum devlet yapıyorsa antivirüs ve firewall üreticileri ile anlaşıp bunların yakalanmamasını sağlayabilir.

Acayip taktım bu konuya şimdi Windowsu kaldırmayı düşünüyorum , MS bizi izliyor olabilir mi kaynak kodu kapalı hiçbirşey bilmiyoruz acaba gizliden birşeyler gidiyor mudur MS'e. Aynı şey Mac OS içinde geçerli , Linux düşünüyorum ama ondada emin değilim ortada kaldım.

(Aslında en iyisi PCleri kullanmamakta , olmuyor işte :S )

Ne yapayım ne dersiniz. Şimdi böyle düşününce maillerede aklım takıldı şifrelemeden gönderiyoruz onlarıda şifrelemeyi düşünüyorum.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Microsoft seni zaten izliyo. Devlette izlemiş çokmu :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
BoSS şeyler bunlar

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bigbigbird dedi ki:
BoSS şeyler bunlar

Boş şeyler dediğin şey senin özel hayatın. 24 saat bir kamera seni izlese ne hissederdin ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Microsoft zaten herşeyi izliyo mail atmanı, msn konuşmalarını kayıt altına alıp önemli bir kelmeler olursa onları kayıttan buluyo.Yani bir devletin izlemsi çok bişi ifade etmez.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
BoSS, bunu Chip dergiside yazmıştı, hatta Almanya'da devlet daireleri, askeri vs. Linux'a geçmiş. Windows'un bilgi sızdırdığına inanıyorlar ama kanıtlanmış değil. Sanırım bu bir tek Almanlara oluyor ;D

Windows'un bilgi gönderdiği doğru ama Sp2 ile kapatıldı diye biliyorum ama hala iletişimde olduğuna inanılıyor :D :D

İzlese bile bizim bilgileri ne yapacak ki, msn şifrelerini, e-posta şifrelerini zaten biliyor :D hem o kadar çok bilgisayarı gözetleyebilse ortada korsan windows kopyaları olmazdı :D :D

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Korsancılar genelde o izlemeyi birazda olsa kaldırıyolar güncelleme yapmayıncada problem olmuyomuş :D

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ikxan dedi ki:
BoSS, bunu Chip dergiside yazmıştı, hatta Almanya'da devlet daireleri, askeri vs. Linux'a geçmiş. Windows'un bilgi sızdırdığına inanıyorlar ama kanıtlanmış değil. Sanırım bu bir tek Almanlara oluyor ;D

Windows'un bilgi gönderdiği doğru ama Sp2 ile kapatıldı diye biliyorum ama hala iletişimde olduğuna inanılıyor :D :D

İzlese bile bizim bilgileri ne yapacak ki, msn şifrelerini, e-posta şifrelerini zaten biliyor :D hem o kadar çok bilgisayarı gözetleyebilse ortada korsan windows kopyaları olmazdı :D :D

Korsan windowsların hepsini biliyorlar ama önlem almıyorlar çünkü biz böle küçük çocukken windowsa alışıyoruz büyüyünce windowsdan başka işletim sistemi kullanmayacağız iş yeri açıncada mecburen lisans alıyoruz ( ne zeka adamlardaki)

Ben linuxa geçeceğim bu adamlara belli olmaz ne yapacakları. Aslında ondada emin değilim google bile bizi izlerken :S

sniffer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşalr yapmış olduğunuz güncelemerl microsoftta bak ben bunları yaptım haberin olsun demek gibi bişey:D

O yuzden kesinlikle ve kesinlike güncelleştirmelri kapalı tutmak belki bir nevzede olsa özel bilgilerini almalarınıza engel olabilir.:D

Korsan yazılımlarda olamsa ap açık meydandayız...

serhatoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Amerikalıların 9/11 olayından sonra bu konulara el atmayacaklarını düşünemiyorum ama bizim devletimiz bunu ne kadar yapabilir onu kestiremiyorum ama sanırsam msn olayını ttnet tarafından kontrol edebiliyorlar gerçi herşeyi kontrol edebilirler de sonuçta büyük bi proxy üzerinden çıkıyoruz internet alemine..

Bu arada şuanda beni izleyenlere iyi nöbetler..

uzaktan algilama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi öncelikle devlet oturup tek tek herkesin bilgisayarında ne var diye uğraşmaz, mantık bunu anahtar kelime araması üzerine olacağı yönünde (sdn'de msn ve papaz olayı gibi). almanya bir trojan vb bir şeyle böyle bir şey yapmayı planladığı ama sivil toplum örgütlerinin buna kişilik hakları açısından karşı çıktığıda doğru lakin ingiltere polisinin bir açıklamasında skype'nin şifrelemesini çözememekten şikayet etmeside doğru. msn messenger konuşmalarınız zaten istenildiği an ağdaki bir kişi bile takip edebilir (bkz: msn sniffer). bu iş bu kadar basitken , devlet şüpheli gördüğü kişinin her şeyini takip edebilir. bunun windows yada linux ile ilgisi yok. linux kurupta gerekli güvenlik tedbirlerini veya şifrelemesi kötü programları kullanırsanız linux sizi kurtarmaz. Bu kadar paranoyaksanız internette gezerken proxy kullanın, bilgisayarınıza çift işletim sistemi kurun ve biriyle asla internete bağlanmayın, bilgisayarınıza adminstör olarak giriş yapmayın. Terli terli su içmeyin. Güncellemeler zaten korsan xp kullanıyorsanız çalışmıyor yapmayı verin ama mavi ekran alıncada niye bu böyle oldu diye de ağlamayın.

korsan film yayınlıyormuş diye imdb kapatılabilirken, bilgisayarımız izleniyormuş tartışması yapmakta çok acaipmiş.

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
uzaktan algilama dedi ki:
Şimdi öncelikle devlet oturup tek tek herkesin bilgisayarında ne var diye uğraşmaz, mantık bunu anahtar kelime araması üzerine olacağı yönünde (sdn'de msn ve papaz olayı gibi). almanya bir trojan vb bir şeyle böyle bir şey yapmayı planladığı ama sivil toplum örgütlerinin buna kişilik hakları açısından karşı çıktığıda doğru lakin ingiltere polisinin bir açıklamasında skype'nin şifrelemesini çözememekten şikayet etmeside doğru. msn messenger konuşmalarınız zaten istenildiği an ağdaki bir kişi bile takip edebilir (bkz: msn sniffer). bu iş bu kadar basitken , devlet şüpheli gördüğü kişinin her şeyini takip edebilir. bunun windows yada linux ile ilgisi yok. linux kurupta gerekli güvenlik tedbirlerini veya şifrelemesi kötü programları kullanırsanız linux sizi kurtarmaz. Bu kadar paranoyaksanız internette gezerken proxy kullanın, bilgisayarınıza çift işletim sistemi kurun ve biriyle asla internete bağlanmayın, bilgisayarınıza adminstör olarak giriş yapmayın. Terli terli su içmeyin. Güncellemeler zaten korsan xp kullanıyorsanız çalışmıyor yapmayı verin ama mavi ekran alıncada niye bu böyle oldu diye de ağlamayın.

korsan film yayınlıyormuş diye imdb kapatılabilirken, bilgisayarımız izleniyormuş tartışması yapmakta çok acaipmiş.
Ya haklısın fazla abarttım konuyu. Ama yine tedbirleri elden bırakmıyacağım önemli verileri şifreleyeceğimi. Antivirüs Firewall anti spyware v.b zaten standart.

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu arada bu Skype şifrelemesini çözememekten şikayet ettiğinden bahsediyorsun. Skype ne kadar güvenli? Yani ağda yine bir sniffer ile izlenebilir miyiz ? Dışarıdan izlemek yine çok mu kolay biraz skype hakkında bilgiye ihtiyacım var :)

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
sizin ilettiğiniz veri kaynağına aktarılmadan başkasına iletilemez (örneğin msn ile sohbetlerde önce mesaj ms'e gönderilir ordan yazıştığınız kişiye. bir diğer örnek olarak e-postalar verilebilir). yani bu gibi programlarda siz önce kaynağa verinizi yollarsınız, kaynak da iletilecek kişiye ilgili veriyi yollar. bu mantıkla çalışır herşey.

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
:) Görende sanicak herkes CIA Ajanı...
Neyi bu kadar takiyosunuz anlamiyorum...

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Phabio dedi ki:
:) Görende sanicak herkes CIA Ajanı...
Neyi bu kadar takiyosunuz anlamiyorum...

Öylesine beyin fırtınası işte :D

kullanıcı dedi ki:
sizin ilettiğiniz veri kaynağına aktarılmadan başkasına iletilemez (örneğin msn ile sohbetlerde önce mesaj ms'e gönderilir ordan yazıştığınız kişiye. bir diğer örnek olarak e-postalar verilebilir). yani bu gibi programlarda siz önce kaynağa verinizi yollarsınız, kaynak da iletilecek kişiye ilgili veriyi yollar. bu mantıkla çalışır herşey.

Ya tamam o mantıkla çalışıyor ama galiba veri sunucu ve client arasında şifreli bir şekilde aktarılıyor ki ingiliz polisi bunu okuyamıyor. Eğer öyle ise Skype'ı tekrar kullanmaya başlarım sadece skypeda çalışan abilerimiz dışında kimse okuyamaz :D

uzaktan algilama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BoSS dedi ki:
Bu arada bu Skype şifrelemesini çözememekten şikayet ettiğinden bahsediyorsun. Skype ne kadar güvenli? Yani ağda yine bir sniffer ile izlenebilir miyiz ? Dışarıdan izlemek yine çok mu kolay biraz skype hakkında bilgiye ihtiyacım var :)

Msn hariç hemen hemen bütün anında mesajlaşma programları mesajı iletirken önce mesajı şifreler daha sonra yollar. Msn bunu yapmaz, direk olarak yolladığı için hemen bütün yazıları ağda takılan biri izleyebilir. (patron dahil)

http://www.effetech.com/msn-sniffer/

bahsettiğim program bu. Merak eden demosunu izleyebilir yada kurabilir. (ücretlidir)

bunun haricinde radikal gazetesi M. Serdar Kuzuloğlu'nun bir yazısından alıntı yapacağım.

"Ben MSN kullanmıyorum ama kullanıyor olsaydım hemen getir.net/6es adresine gider ve SimpLite adlı bedava MSN kriptolama uygulamasını yüklerdim. Dünyanın en yoğun MSN nüfusuna sahip bir ülkede kullanıcıların hoyratlığına mı yoksa bütün rakipleri şifreli ortama geçmişken Microsoft'un şifresiz devam etmesine mi şaşmalı bilemiyorum. Eğer o mahrem sohbetlerin aslında ne kadar uluorta olduğunu görmek isterseniz de getir.net/6et adresindeki küçük yazılımı yükleyin ve ta-taa! İşte ağınızdaki bütün sohbetler ekranınızda canlı yayında! Siz bir de profesyonel olarak buna kafayı takanların yaptıklarını düşünün"

makalenin devamı için http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=sa&haberno=3821

bilmem anlatabildim mi :)

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya biliyorum o SimpLite'ı da ben kursam bütün kişi listemdekilere kurdurtmam gerekir oda zor iş :S

Ama diğerlerinin şifreli olarak iletildiğini öğrendiğim iyi oldu :D

Sniffer deyince aklıma ilk olarak ethereal geliyor daha kapsamlı o snifferden :D ama kullanımı kolay değil.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
amaaaan zaten microsoft da benim bilgisaarımdak eş dost ve akrabaların resimlerine ders notlarıma müzik lerime videoları kliplerime çok meraklıydı :D
bil gates geçen arkadaşları toplamış benim bilgisayardan benim resimlere bakmışlar :D
msn şifremi alıp arkadaşlarla konuşmuşlar... yaw kendinizi çok kıymetli görmeyin... siz kimsiniz ki sizi izlesinler... önce izlenecek adam olun ondan sonra biiz izliyorlarm ı diye düşünün... Gizli belgeleriniz bilgileriniz varsa o zaman dert edinin böyle şeyleri...

KARA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence artik devlet teknolojileri korunulamayacak bir hal aldi.. Ne yapsak bo$..