İyi bir programcı nasıl olunur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mesajj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Programcılık yönünde kendimi geliştirmek ve gelecekte iyi bir programcı olmak istiyorum. Bu yöndeki tavsiyelerinizi bekliyorum.

Asp.NET & C# ile başlamak istiyorum.

Saygılar.

mehmetbey660

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar. Ben ASP .NET ve C# ile programlama için kursa gidiyorum. Şimdiye kadar öğrendiklerimle söyleyebilirim ki bu programlar gerçekten kullanıcı dostu. Yani birçok şeyi sana otomatik olarak sunma imkanına sahip. Sadece bir eksi yönü ASP.Net in görsel tasarım kısmında yetersiz kalması. Ama ek olarak dreamweaver kullanırsan çok güzel işler çıkacağına eminim. C# ve asp.net in çok da aman aman bir farkı yok. Bir çok ortak yöne sahipler. Bence .NET ortamında program geliştirmek çok güzel bir olay. Çünkü hem giriş seviyesine hemde enteroprise seviyede program yazmaya uygun bir zemini var. Bu yolda başrılar dilerim..........

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
kişisel fikrimi sorarsan ilerisi için bunların yanına mutlaka JAVA eklemelisin...
Çok platform var, JAVA ile yazdığın programlar platform bağımsız olacaktır.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamlar. Ben ASP .NET ve C# ile programlama için kursa gidiyorum. Şimdiye kadar öğrendiklerimle söyleyebilirim ki bu programlar gerçekten kullanıcı dostu. Yani birçok şeyi sana otomatik olarak sunma imkanına sahip. Sadece bir eksi yönü ASP.Net in görsel tasarım kısmında yetersiz kalması. Ama ek olarak dreamweaver kullanırsan çok güzel işler çıkacağına eminim. C# ve asp.net in çok da aman aman bir farkı yok. Bir çok ortak yöne sahipler. Bence .NET ortamında program geliştirmek çok güzel bir olay. Çünkü hem giriş seviyesine hemde enteroprise seviyede program yazmaya uygun bir zemini var. Bu yolda başrılar dilerim..........

Yorumunuz için teşekkür ederim. Aynı fikirdeyim. Görsel tasarımı daha iyi gerçekleştirmek için biraz grafik çalışmak istiyorum. Sanırım daha iyi olur. Tabi ki; Dreamweaver tasarımın ayrılmaz parçasıdır.

kişisel fikrimi sorarsan ilerisi için bunların yanına mutlaka JAVA eklemelisin...
Çok platform var, JAVA ile yazdığın programlar platform bağımsız olacaktır.

C# 'da platform desteği yok mudur? İkisi de nesne tabanlı sanırım. Asp.NET ile uyumlu çalışması üzerine C# 'ı seçtim. C# Java'ya ihtiyaç bırakmıyor, diye duydum. Bu sebeple daha seçici davrandım.

Tabiki, sizler bu konuda çok iyisiniz, fikirleriniz önemli. Yorumunuz için teşekkürler.

Saygılar.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
C# ile de farklı platformlara yönelik program yazabilirsin. Ama Kaberdey'in dediği ve işin özünde olan olay şu; C# ile farklı platformlara farklı program yazmak ve farklı derlemek zorundasın. Zaten C# 'ın varsayılan olarak farklı platform desteği de yok, üçüncü parti gruplar bu desteği sağlıyorlar.

Kısacası; C# ile bir Windows programı yazdığında bu program başka bir platformda çalışmaz. Başka platforma göre o programı yeniden yazmalısın ve başka platforma göre derlemelisin. Yani ikinci defa sanki başka bir program yazıyor gibi neredeyse sıfırdan yeniden yazarsın.

Ancak Java ile yazdığın program, her platforma uygun bir java yorumlayıcısı olduğu için, yeniden yazmana gerek kalmadan, tüm platformlarda çalışır. Örneğin Windows üzerinde bir Java programı yazdın; bu program Linux, Solaris vb üzerinde de aynı şekilde çalışabilir.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bana zamanında yapılan bir tavsiye:
-çok oku ama kesinlikle ezberleme
-çok (program)yaz ama gelişi güzel değil
-ve unutma sadece bilmek yeterli değil bunu sağlam kafayla düşünerek yazman her zaman en iyisidir.yani kafan rahat olsun.
gerisi gelir...
Birde benden tavsiye;
-Birçok dili/platformu bil, ama bir tanesini yut. görünüşe göre sen .net tarafını düşünüyorsun ;)
haydi kolay gelsin...

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
C# ile de farklı platformlara yönelik program yazabilirsin. Ama Kaberdey'in dediği ve işin özünde olan olay şu; C# ile farklı platformlara farklı program yazmak ve farklı derlemek zorundasın. Zaten C# 'ın varsayılan olarak farklı platform desteği de yok, üçüncü parti gruplar bu desteği sağlıyorlar.

Kısacası; C# ile bir Windows programı yazdığında bu program başka bir platformda çalışmaz. Başka platforma göre o programı yeniden yazmalısın ve başka platforma göre derlemelisin. Yani ikinci defa sanki başka bir program yazıyor gibi neredeyse sıfırdan yeniden yazarsın.

Ancak Java ile yazdığın program, her platforma uygun bir java yorumlayıcısı olduğu için, yeniden yazmana gerek kalmadan, tüm platformlarda çalışır. Örneğin Windows üzerinde bir Java programı yazdın; bu program Linux, Solaris vb üzerinde de aynı şekilde çalışabilir.

Evet, dediklerinizde çok haklısınız. Bu konuda Java'nın üstünlüğü açık ara öndedir. Buna birşey diyemem. Fakat başlangıç seviyesinde olan biri için Java'yı öğrenmek zordur. Zaten kaberdey 'da ilerisi için tavsiye de bulunuyor. Çünkü eğitim dokümanları inceleme fırsatı bulabileceğimiz hazır kod, öğreticiler Java'ya oranla .NET dillerinde çokdur. İşte .NET dillerinin bu rahatlığı mevcut.

Yorumunuz için teşekkürler.

Bana zamanında yapılan bir tavsiye:
-çok oku ama kesinlikle ezberleme
-çok (program)yaz ama gelişi güzel değil
-ve unutma sadece bilmek yeterli değil bunu sağlam kafayla düşünerek yazman her zaman en iyisidir.yani kafan rahat olsun.
gerisi gelir...
Birde benden tavsiye;
-Birçok dili/platformu bil, ama bir tanesini yut. görünüşe göre sen .net tarafını düşünüyorsun ;)
haydi kolay gelsin...

Kesinlikle haklısınız. Dediklerinize sizin gibi değerli bir abimizden okuduğum şu yorumu eklemek isterim;

1- Önce bir algoritmayı yala yut. Çay demledin mi hiç? Çay demlerken yaptıklarını adım adım yaz. :)

2- Doğru forumlarda doğru başlıklarda gez.

3- Program yaz. Programlama dili kitapları okuyarak programcı zor olunur. 10 kitap okuyacağına bir program yaz ( yazarken zaten ihtiyacın olacak 20 kitap okursun. )

Hangi dil olduğu o kadarda önemli değil bu devirde. önemli olan senin karşına gelen sorunu çözebilecek düzeyde program yazabilmen.

4- Algoritman ne kadar önemli olduğunu ilk programını yazdıktan sonra ancak anlayacaksın ve belki programı tekrar yazacaksın. :)

Saygılar.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
phd120104s.gif

Burada bizden daha çok deneyimli arkadaşlardan tüyolar almayı beklerken, bende Net'te arayıp ve beğendiğim bir yazıyı paylaşıyorum.

Programcı olabilmek ?

Çok uzun çok. Anlatılacak çok şey var, hangisinden başlayayım, bilemiyorum.

Birazcık (çok değil) programlama ile ilgilendiğim için forumlara girerim her girdiğim de benzer bir başlık bulurum. İçerik de aşağı yukarı aynı olur hep.

Birileri dilden girer, öbürleri algoritmadan çıkar.
Birileri web dillerini över bir diğer OOP (Nesneye yönelik programlama) der.
Benim gibi C fanatikleri de tutturur C de C diye.

Her neyse ;
Bu sefer bir değişiklik yapayım başka bir yerde yazmadığım şekilde yazayım.
Sonda söyleyeceğimi başta söyleyim :)
Yirmi yıldır uğraşıyorum ben programcı oldum diyemedim. Nasıl olunur sorusuna cevap yok bu nedenle.

Yalnız size şunu söyleyim. Akademik olarak işler nasıl yürür anlatsak işin tersi sadece programlamada yaşanır. Yani bilimsel çalışmayı yaparsınız ardından makale yayınlarsınız sektörde bunu alır ürüne çevirir. Bunun tek istisnası bilgisayar sektörüdür. Siz daha bir şeyin bilimsel açıklamasını getirmeden birileri yeni bir ürün getirir. Kısacası akademi her zaman bilgisayar sektörünün gerisinde kalıp ürettiklerini belkelemek ve kanıtlamakla uğraşmak zorunda kalacaktır. (Tarihe not düştüm.)

Bu nedenle bilimsel makale okumakla, kitap okumakla şunla bunla kursla asla iyi bir programcı olunmaz. Ama ilk adımı atmaya yardımcı olur.

Soruyu soran arkadaşa maksadı bilmiyorum. Para kazanmaksa; Ben o işte yokum bunu anlatamam.

Ama yeni iyi birşeyler yapmaksa; dediğim gibi ben sadece yirmi yılımı verebildim ve öğrenecek çok şeyim olduğunu gördüm.

Dillerle uğraşırsan ki gördüğüm asp falan web programcısı olur çıkarsın. Web sayfası tasarlar para kazanırsın. Yada arkadaşların dediği dillerden birini yada bir kaçını öğrenirsen muhasebe programı yazar durursun.

Dil seçimi ayrı konu buna değinmeyeceğim.

İşin felsefesi karışık herşeyde tek mesaja sığmayacak. Öncelikle elinin biraz havyaya değmesi lazım. Yani devre teorilerini okumakla o devreleri kurmak farklı şeylerdir. Elin biraz kirlenecek biraz havya dumanı yutacaksın.

O devre elamanlarını kurcalarken göreceksin ki bellek modülleriyle PIC lerle ve PLC lerle uğraşmaya başlayacaksın.

Sonra dünya bakış açın değişecek, içinde belleği bulunan PLC ve PIC entegreleri ve burada sayamadığım başka tümleşik devre elemanları bulunan herşeyin bir şekilde programlanabildiğini kavrayacaksın.

Yani artık dünya senin için, PC den ibaret değil her türlü programlanabilir elektronik aletin nasıl programlanabildiğini çözümlemek için bir gözlem sahası haline gelecek. Zaten devreleri tanıdıkça ne demek istediğimi anlayacaksın.

Sonra arkadaşların ucundan kıyısından bahsettikleri, diller devreye girecek. O kadar karmaşık kodlar ve tekrarlar yazmaya başlayacaksın ki bunları daha basit dillerle çözümlemeye başlayacaksın bu dillere üst düzey diller deniyor. Bu diller sadece işleri kolaylaştırıyor fakat bazan bunlardan vaz geçip başa döneceksin çünkü üst düzey diller kısıtlanmış dillerdir. Bu durumda tekrar eline data sheetleri manualleri alacaksın...

141.jpg

Üst düzey diller konusu diller konusunun bir kısmı. Dilleri yüzlerce şekilde sınıflayabilirsin.

Yapısal diller
Nesneye Yönelik Diller
Yorumlanan Diller
Derlenen Diller
Web dilleri, scripler,
vs vs kategorileme yöntemine göre değişir.

Dil konusuna takılma, bir iki dili öğrenince hepsindeki mantığı anlayabilecek hale gelirsin.
Dil konusunda bir abi nasihati: Dil öğrenmek başka şeydir edebiyatı başka şeydir. Her dil bilen kitap yazamaz...

Bu aşmada arkadaşlar algoritmadan bahsetmişler bu işin edebiyatı algoritmadır. Bir işi yapmanın yol haritası ve basamaklarıdır da diyebiliriz. Yöntemlerin ne kadar özgün ve sade ise o kadar saygıdeğer çözümler üretirsin. Algoritma kitaplarını inceler öğrenirsin. Bulanık mantık yapay zeka gibi popüler konularda kulağına çalınacak...

Algoritma konusunda abi nasihatım: Sadelik zerafettir.

Bitti mi maalesef: bu başlangıçtı, ilerleyen yıllarda öğrendim ki iyi edebiyat için iyi matematik lazım. Olasılık teorileri, ikili sayı sistemleri, diferansiyel denklemler, matrisler, sonlu eleman yöntemleri, nümerik analiz, laplace açılımları ve sayamadığım bir çok konuda bilgi edinmen gerekecek. Çünkü; Programlama matematiktir...

Sonra bir yol ayrımına geleceksin;
PC programlama yada otomasyon ve gömülü sistemler.
Tahminim PC seçeksin; bu nedenle otomasyon ve gömülü sistemlerden bahsetmeyeceğim.

PC üzerinde de yol ayrımları çok. Windows çu mu olacaksın Linux çu mu yada her ikisi de mi?

Windows cu isen bir kötü haberim daha var; API (Aplicatin Programming Interface) denilen yüzbinlerce api fonksiyonu ile boğuşmaya başlyacaksın. Sanırım ömründen bu apiler bir kaç yıl götürür.

Sonuç mu muhasebe programı yazmak isteyeceksin ve göreceksin ki muhsebe de bilmen gerekecek, mühendislik programları için mühendislik, oyun programları için grafik vs vs. Ve yine anlayacaksın ki bu oyun tek kişilik bir oyun değil ekip işi uzmanlar ve takım çalışması gerektirecek...

Web konusu ise TCP/IP ve diğer protokolleri öğrenmek, OSI nin ne demek olduğunu öğrenmek, ağ topolojilerini öğrenmek gibi bir takım ek külfetler sonunda sizi ya C# yada ASP gibi Microsoft ürünlerine köle yapacak yada ucuz web sitesi pazarlamacısı haline getirir.

Virüs yazma hayalleri ve hackerlık oynamak ise bambaşka bir konu burada anlatmam. :)

Neyse çok uzatmayım. Yazsam yine kitap olacak bir konu.
Sonuç bir ata sözü: Bilgisayarın bildiği tek bir dil var 10011011...

Saygılarımla.

Alıntı.
-------------------------------------------------------------------------------
Son olarak;

İyi bir programcı nasıl olunur. ( Güzel bir yazı dizisi )

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Programcılık yönünde kendimi geliştirmek ve gelecekte iyi bir programcı olmak istiyorum. Bu yöndeki tavsiyelerinizi bekliyorum.

Asp.NET & C# ile başlamak istiyorum.

Saygılar.
Diğer arkadaşlarında dediğine katılıyorum. Popüler olan bir programla başlama, önce C, Pascal gibi MSDos modunda çalışan derleyicileri öğren. Burada Syntax ve algoritma çalışmaları yap. İnsanlar Batch dosyaları (.bat) ile bile neler yapıyorlar ... Temel mantığı iyi yerleştir. Ne zaman For...Do, ne zaman While...Do, Case...,vs. adım adım ilerle, sağlam ilerle. Diller araba gibidir. Hepsi seni istediğin yere götürür. Biri ile hızlı ve güvenli gidersin, diğeri ile dolambaçlı yollara saparsın. Biri güçlüdür, diğeri hızlıdır vs. Ama hepsinin temeli aynıdır. Binary code 0 1 0 1...İkilik düzen. Bu matematiksel bilgileri de öğrensen iyi olur. Bir Byte kaç bittir, bir bit ne kadar yer tutar, Integer mı Byte mı vs...Temelin sağlam olsun, hiç bir deprem yıkamaz. Ve sağlam temel üzerine ancak iyi bir inşaat yapılır.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Popüler olan bir programla başlama, önce C, Pascal gibi MSDos modunda çalışan derleyicileri öğren.

Burada Syntax ve algoritma çalışmaları yap.

Bu değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

İyi bir programcıdan dinledim. Dedi ki; birçok yerde programlamaya örneğin; Basic, sonra Visual Basic , VB.NET şeklinde devam edilmesinin gerekli olunduğu belirtiliyor. Bunun yerine örneğin direkt VB.NET 'den başlayabilirsiniz, şeklinde açıklamasını hatırlıyorum..
Sizde tam tersini söylediniz. Bunu benim için biraz ayrıntılı açıklamanız mümkün mü? C# yerine C 'yi kullanmanın mantığı nedir?

Belirttiğiniz ve değişik algoritmalar için herhangi bir kitap veya link tavsiyesi verebilir misiniz?

:helpsmilie:

Saygılar.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Aslında kastım, Visual programlardan önce, non-visual programlarla başla. Ne tür programlar kodlamak istediğinde önem arzediyor. Veritabanı uygulamaları geliştireceksen durum farklı, algoritma gerektirecek uygulamaları geliştireceksen durum farklı. Tercih senin. http://bluebones.net/evolution/evo-prog-lang.png Burada yazılım dillerinin gelişimini görebilirsin. Gördüğün gibi C# son aşamadan bir önceki aşamaya ait bir dil. Sana demek istediğim, eğer gerçek bir yazılımcı olmak istiyorsan işin temelinden başla. Hatta Assembly bile öğren. İhtiyacın olduğunda kullanırsın. Ama ben hızlı giriş yapayım, popüler uygulamalar yazayım/geliştireyim dersen o da senin tercihin. Eğer vaktin ve sabrın varsa tavsiyem alt seviye kodlama programları ile işe başla. Bu sayede nasıl component oluşturulur, Windows'a nasıl müdahale edilir, işletim sistemi ile mesajlaşma nasıl gerçekleşir, Thread nasıl oluşturulur vs. hepsini öğrenirsin. Sana sonsuza kadar alt seviye programlarla uğraş demiyorum. Kitap olayı da senin hangi dili seçeceğine bağlı. Sen kararını ver. Ama bir ön tavsiye, eğer ingilizcen varsa yabancı kaynaklardan faydalan derim. Hem konu olarak hem açıklama olarak seni tatmin edeceğine eminim.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslında kastım, Visual programlardan önce, non-visual programlarla başla. Ne tür programlar kodlamak istediğinde önem arzediyor. Veritabanı uygulamaları geliştireceksen durum farklı, algoritma gerektirecek uygulamaları geliştireceksen durum farklı. Tercih senin. http://bluebones.net/evolution/evo-prog-lang.png Burada yazılım dillerinin gelişimini görebilirsin. Gördüğün gibi C# son aşamadan bir önceki aşamaya ait bir dil. Sana demek istediğim, eğer gerçek bir yazılımcı olmak istiyorsan işin temelinden başla. Hatta Assembly bile öğren. İhtiyacın olduğunda kullanırsın. ( ... )

Hocam gerçekten bilgi seviyeniz çok iyi, bunu bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Programlamadaki hedefim bu işten belli bir süre sonra para kazanmak.. Benim çok yoğun algoritmalar gerektirecek yapay zeka uygulamaları üzerinde şuanlık uğraşmam imkansız. Hemde gereksiz. Avantası olacağını düşünmüyorum. Bunu zamanla başaracağıma inanıyorum.

Birde şunu sorayım: Piyasada araştırdığım kadarıyla C# ile iş yapılmaktadır. Benim en iyi kullanabildiğim Visual Basic 6 idi. VB.Net 'i kullanmak isterdim. VB.NET genelde okullarda öğretiliyor. Bununla piyasada iş yapıldığını duymadım.

Sizin görüşünüzü almak isterim. C# & Asp.Net seçimi uygun mu? Değilse ne tavsiye edersiniz? Bulunduğum ilde hazır PC programları kullanılıyor. En çok web programcılığı & tasarım & grafik elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum.

Sizin fikriniz ne olur? Tavsiyeleriniz hangi yönde olur?

C,C++,C# gibi yoldan ilerleyerek C# öğrenmemi tavsiye ettiniz, bunu uygulayacağım. Turbo C 'yi önceden kullandım, yeterli bilgim var. Ancak C++ ile uğraşım yok. Biraz yabancı gelecek. Bakalım dediğinizi uygulamak için gayret edeceğim. Birde bunun yanına çok iyi bir matematik eklemek gerekir herhalde, çünkü iyi bir programcı iyide bir matemetik bilmek zorunda...

Birde yukarıdaki linkte bulunan resimde C,C++,Java ve sonra C# 'ın öğrenilmesi isteniyor. Şuanlık Java ile uğraşmam gerekli mi? Yoksa yukarıda zikrettiğim şekilde mi, gideyim.

Saygılarımla.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Diyagramı anlatayım, sanırım biraz yetersiz kalmış. Burada dillerin gelişim evresi anlatılıyor. C++ ve Java C# tabanını oluşturuyor. Şöyle düşünebilirsin Win98 üzerine WinXp geldi, XP Network uygulamaları ile daha başarılı ve destekli. İhtiyaçlara göre bu diller değişim geçirmekteler. Win98 bilmeden WinXP öğrenebilirsin ama işin temelinin nasıl geldiğini öğrenemezsin, sana bir çok şey hazır gelmiş olur. Öncekilerin ne sıkıntı çektiğini anlamazsın. VB6 denemiştim bir aralar, Component desteği yetersiz geldi, hızlı kod yazılıp program oluşturulamıyordu. Çoğu şeyi kendin yazmak zorunda kalıyordun. Bu sebeple ondan vazgeçtim. Anladığım kadarı ile sen web tabanlı anket, quiz, grafiksel uygulamalar vs. geliştirmek istiyorsun. Seçimin iyi. Buna ilave olarak Php gibi diğer dilleri ve betikleri öğrenirsen faydalı olur. Bunları da öğren ama bir tanesinde uzmanlaş. Neyi nerede kullanacağını bildikten sonra yazılımda korkmana gerekecek hiç bir şey yoktur. 3N kuralı, Ne kullanacaksın Nerede kullanacaksın Ne zaman kullanacaksın... Umarım tavsiyelerim favdalı olur, sana şimdiden kolay gelsin der başarılı haberlerini beklerim.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Diyagramı anlatayım, sanırım biraz yetersiz kalmış. Burada dillerin gelişim evresi anlatılıyor. C++ ve Java C# tabanını oluşturuyor. Şöyle düşünebilirsin Win98 üzerine WinXp geldi, XP Network uygulamaları ile daha başarılı ve destekli. İhtiyaçlara göre bu diller değişim geçirmekteler. Win98 bilmeden WinXP öğrenebilirsin ama işin temelinin nasıl geldiğini öğrenemezsin, sana bir çok şey hazır gelmiş olur. Öncekilerin ne sıkıntı çektiğini anlamazsın. VB6 denemiştim bir aralar, Component desteği yetersiz geldi, hızlı kod yazılıp program oluşturulamıyordu. Çoğu şeyi kendin yazmak zorunda kalıyordun. Bu sebeple ondan vazgeçtim. Anladığım kadarı ile sen web tabanlı anket, quiz, grafiksel uygulamalar vs. geliştirmek istiyorsun. Seçimin iyi. Buna ilave olarak Php gibi diğer dilleri ve betikleri öğrenirsen faydalı olur. Bunları da öğren ama bir tanesinde uzmanlaş. Neyi nerede kullanacağını bildikten sonra yazılımda korkmana gerekecek hiç bir şey yoktur. 3N kuralı, Ne kullanacaksın Nerede kullanacaksın Ne zaman kullanacaksın... Umarım tavsiyelerim favdalı olur, sana şimdiden kolay gelsin der başarılı haberlerini beklerim.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Verdiğiniz bilgilerden işi ezberlemeyip mantığını anlayarak gitmenin daha faydalı olduğunu anladım. Söylediklerinizi elimden geldikçe yapmaya çalışacağım.

Saygılarımla.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar elimde Visual Studio .NET 2003 mevcuttur. Bu serinin 2005 ve 2008 sürümleri de yayında...

2003 ver. 'dan uygulamaya başlasam uygun olur mu? Yoksa tavsiyeniz ne olur?

Birde 2003 serisinin herhangi bir paket program halinde Service Pack'i var mı?

Saygılar.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Farketmez, ama önce .Net 2003 ile 2005 ve 2008 arasında ne fark var, ilgili siteden özelliklerine bir bak. Yeni olduğun için pek önem arzetmez, çünkü profesyonel uygulama yapamayacaksın doğal olarak ve ekstra bileşen ve özelliklere ihtiyacın olamayacak. Tabi kod hırsızlığı yapıp da kurcalamazsan :) 2003 için SP1 buradan indirebilirsin. 2008 Pro versiyonunu da buradan 90 günlük indirip kullanabilirsin.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Farketmez, ama önce .Net 2003 ile 2005 ve 2008 arasında ne fark var, ilgili siteden özelliklerine bir bak. Yeni olduğun için pek önem arzetmez, çünkü profesyonel uygulama yapamayacaksın doğal olarak ve ekstra bileşen ve özelliklere ihtiyacın olamayacak. Tabi kod hırsızlığı yapıp da kurcalamazsan :) 2003 için SP1 buradan indirebilirsin. 2008 Pro versiyonunu da buradan 90 günlük indirip kullanabilirsin.

Her yazdığım soruya hızır gibi yetişip cevap veriyorsunuz. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.

Çalıntı yapabilecek ve çalıntılanan kodları anlayacak durumda neyazık ki, değilim.

Hocam son olarak çalışacağım bilişim sektörüne yönelik ne gibi tavsiyeleriniz olabilir. Yani bazı arkadaşlar türkiyede web tasarımdan ötey gidemezsin, diğer bazıları daha farklı fikirleri olabiliyor.

Tecrübenizle ne gibi şeylere dikkat etmem gerekir, ne gibi alanlarda kendi mi, geliştirmem, nelere ağırlık vermem gerekir.

Öğreneceğim bileşenler: Asp.Net & C# , CSS,HTML,XHTML, Scriptler ...
Sonra Flash, Photoshop, İllustrasyon ...
Dreamwear 'dir.

Saygılar.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Herşey senin kabiliyetinle alakalı. Görsel tasarımlar yapacaksan ayrı arka plan tasarımları yapacaksan ayrı. Şu an çalıştığım proje de 46 kişi çalışmakta. Bunların bir kısmı Interface(Arayüz), bir kısmı database(Veritabanı), bir kısmı GPU(Görüntü işleme), bir kısmı da donanımla alakalı çalışıyor. Burada söylemek istediğim şu, herkesin kapasitesi ve yetenekleri farklı. Proje ve tasarım büyüdükçe uzmanlaşmış elemanlar aranıyor. Ama bunların çoğunu kendi bünyende barındırabilirsen senin için faydalı olur. Arkadaşlarının dediğine aldanma. Sen kendine iyi bir hedef koy ve bu hedefe ulaşmak için elinden geleni yap, azmet, çalış. Seni hiç bir şey yıldırmasın. 1-2 ay gibi kısa sürede hiç bir şey olmaz, olduğunu sansanda kendini kandırmış olursun. Sana tavsiyem önce herkesin yaptığı ve yapabildiği şeyleri öğren, çünkü kaynak ve yardımı fazlaca bulabilirsin. Sonra da sektörde neye ihtiyaç var nerede eksik var o konulara yönel. Benim sana söyleyeceğim şimdilik bunlar. Ama herşeyin başı önce "Sabır".

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herşey senin kabiliyetinle alakalı. Görsel tasarımlar yapacaksan ayrı arka plan tasarımları yapacaksan ayrı. Şu an çalıştığım proje de 46 kişi çalışmakta. Bunların bir kısmı Interface(Arayüz), bir kısmı database(Veritabanı), bir kısmı GPU(Görüntü işleme), bir kısmı da donanımla alakalı çalışıyor. Burada söylemek istediğim şu, herkesin kapasitesi ve yetenekleri farklı. Proje ve tasarım büyüdükçe uzmanlaşmış elemanlar aranıyor. Ama bunların çoğunu kendi bünyende barındırabilirsen senin için faydalı olur. Arkadaşlarının dediğine aldanma. Sen kendine iyi bir hedef koy ve bu hedefe ulaşmak için elinden geleni yap, azmet, çalış. Seni hiç bir şey yıldırmasın. 1-2 ay gibi kısa sürede hiç bir şey olmaz, olduğunu sansanda kendini kandırmış olursun. Sana tavsiyem önce herkesin yaptığı ve yapabildiği şeyleri öğren, çünkü kaynak ve yardımı fazlaca bulabilirsin. Sonra da sektörde neye ihtiyaç var nerede eksik var o konulara yönel. Benim sana söyleyeceğim şimdilik bunlar. Ama herşeyin başı önce "Sabır".

Bazı arkadaşların yorumlarını okuyorum, tavsiyelerine bakıyorum. Sonra dönüp herhalde benim bu işle uğraşmam faydasız. Bu işten ekmek yenilmez, gibi bir karamsarlık insanda olabiliyor.

Ancak sizin yorumlarınızdan işin öyle olmadığını işi iyi bilenin kazanabileceğini vurguluyorsunuz.

Diğer tavsiyelerinizde çok güzel, memnun oldum. Şimdi var gücümle bu işi öğrenmek, tabi ki, belirttiğiniz gibi 1, 2 ayda olacak iş değil.. Sabır gerekiyor.

Herşey için teşekkürler.

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
"msajj " abimizin yazdiklari icin sadece sadakallahul azim diyorum abi , virgullerine bile katiliyorum,

Enesİnce27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bana göre c programlama ile başlamalı ondan sonra c# geçmelisin
c# örendikten sonra phyton ile devam etmelisin
phyton ile hiçbir kodu tekrar yazmadan bütün platformlara uygulama geliştirebilirsin
ios android xbox mac windows linux symbian vs. platformlar phyton dilini desteklemektedir

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Konu 2008 senesinde açılmıştı.

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Biraz eski oldu ama iyi programcı olmanın en iyi yolu öncelikle iyi bir coder olmaktan geçiyor eğer code yazmasını hiç sevmiyorsanız hiçbir zaman iyi bir programcı olmazsınız...