Selamlar. Ben ASP .NET ve C# ile programlama için kursa gidiyorum. Şimdiye kadar öğrendiklerimle söyleyebilirim ki bu programlar gerçekten kullanıcı dostu. Yani birçok şeyi sana otomatik olarak sunma imkanına sahip. Sadece bir eksi yönü ASP.Net in görsel tasarım kısmında yetersiz kalması. Ama ek olarak dreamweaver kullanırsan çok güzel işler çıkacağına eminim. C# ve asp.net in çok da aman aman bir farkı yok. Bir çok ortak yöne sahipler. Bence .NET ortamında program geliştirmek çok güzel bir olay. Çünkü hem giriş seviyesine hemde enteroprise seviyede program yazmaya uygun bir zemini var. Bu yolda başrılar dilerim..........
kişisel fikrimi sorarsan ilerisi için bunların yanına mutlaka JAVA eklemelisin...
Çok platform var, JAVA ile yazdığın programlar platform bağımsız olacaktır.
C# ile de farklı platformlara yönelik program yazabilirsin. Ama Kaberdey'in dediği ve işin özünde olan olay şu; C# ile farklı platformlara farklı program yazmak ve farklı derlemek zorundasın. Zaten C# 'ın varsayılan olarak farklı platform desteği de yok, üçüncü parti gruplar bu desteği sağlıyorlar.
Kısacası; C# ile bir Windows programı yazdığında bu program başka bir platformda çalışmaz. Başka platforma göre o programı yeniden yazmalısın ve başka platforma göre derlemelisin. Yani ikinci defa sanki başka bir program yazıyor gibi neredeyse sıfırdan yeniden yazarsın.
Ancak Java ile yazdığın program, her platforma uygun bir java yorumlayıcısı olduğu için, yeniden yazmana gerek kalmadan, tüm platformlarda çalışır. Örneğin Windows üzerinde bir Java programı yazdın; bu program Linux, Solaris vb üzerinde de aynı şekilde çalışabilir.
Bana zamanında yapılan bir tavsiye:
-çok oku ama kesinlikle ezberleme
-çok (program)yaz ama gelişi güzel değil
-ve unutma sadece bilmek yeterli değil bunu sağlam kafayla düşünerek yazman her zaman en iyisidir.yani kafan rahat olsun.
gerisi gelir...
Birde benden tavsiye;
-Birçok dili/platformu bil, ama bir tanesini yut. görünüşe göre sen .net tarafını düşünüyorsun
haydi kolay gelsin...
Diğer arkadaşlarında dediğine katılıyorum. Popüler olan bir programla başlama, önce C, Pascal gibi MSDos modunda çalışan derleyicileri öğren. Burada Syntax ve algoritma çalışmaları yap. İnsanlar Batch dosyaları (.bat) ile bile neler yapıyorlar ... Temel mantığı iyi yerleştir. Ne zaman For...Do, ne zaman While...Do, Case...,vs. adım adım ilerle, sağlam ilerle. Diller araba gibidir. Hepsi seni istediğin yere götürür. Biri ile hızlı ve güvenli gidersin, diğeri ile dolambaçlı yollara saparsın. Biri güçlüdür, diğeri hızlıdır vs. Ama hepsinin temeli aynıdır. Binary code 0 1 0 1...İkilik düzen. Bu matematiksel bilgileri de öğrensen iyi olur. Bir Byte kaç bittir, bir bit ne kadar yer tutar, Integer mı Byte mı vs...Temelin sağlam olsun, hiç bir deprem yıkamaz. Ve sağlam temel üzerine ancak iyi bir inşaat yapılır.Programcılık yönünde kendimi geliştirmek ve gelecekte iyi bir programcı olmak istiyorum. Bu yöndeki tavsiyelerinizi bekliyorum.
Asp.NET & C# ile başlamak istiyorum.
Saygılar.
Popüler olan bir programla başlama, önce C, Pascal gibi MSDos modunda çalışan derleyicileri öğren.
Burada Syntax ve algoritma çalışmaları yap.
Aslında kastım, Visual programlardan önce, non-visual programlarla başla. Ne tür programlar kodlamak istediğinde önem arzediyor. Veritabanı uygulamaları geliştireceksen durum farklı, algoritma gerektirecek uygulamaları geliştireceksen durum farklı. Tercih senin. http://bluebones.net/evolution/evo-prog-lang.png Burada yazılım dillerinin gelişimini görebilirsin. Gördüğün gibi C# son aşamadan bir önceki aşamaya ait bir dil. Sana demek istediğim, eğer gerçek bir yazılımcı olmak istiyorsan işin temelinden başla. Hatta Assembly bile öğren. İhtiyacın olduğunda kullanırsın. ( ... )
Diyagramı anlatayım, sanırım biraz yetersiz kalmış. Burada dillerin gelişim evresi anlatılıyor. C++ ve Java C# tabanını oluşturuyor. Şöyle düşünebilirsin Win98 üzerine WinXp geldi, XP Network uygulamaları ile daha başarılı ve destekli. İhtiyaçlara göre bu diller değişim geçirmekteler. Win98 bilmeden WinXP öğrenebilirsin ama işin temelinin nasıl geldiğini öğrenemezsin, sana bir çok şey hazır gelmiş olur. Öncekilerin ne sıkıntı çektiğini anlamazsın. VB6 denemiştim bir aralar, Component desteği yetersiz geldi, hızlı kod yazılıp program oluşturulamıyordu. Çoğu şeyi kendin yazmak zorunda kalıyordun. Bu sebeple ondan vazgeçtim. Anladığım kadarı ile sen web tabanlı anket, quiz, grafiksel uygulamalar vs. geliştirmek istiyorsun. Seçimin iyi. Buna ilave olarak Php gibi diğer dilleri ve betikleri öğrenirsen faydalı olur. Bunları da öğren ama bir tanesinde uzmanlaş. Neyi nerede kullanacağını bildikten sonra yazılımda korkmana gerekecek hiç bir şey yoktur. 3N kuralı, Ne kullanacaksın Nerede kullanacaksın Ne zaman kullanacaksın... Umarım tavsiyelerim favdalı olur, sana şimdiden kolay gelsin der başarılı haberlerini beklerim.
Farketmez, ama önce .Net 2003 ile 2005 ve 2008 arasında ne fark var, ilgili siteden özelliklerine bir bak. Yeni olduğun için pek önem arzetmez, çünkü profesyonel uygulama yapamayacaksın doğal olarak ve ekstra bileşen ve özelliklere ihtiyacın olamayacak. Tabi kod hırsızlığı yapıp da kurcalamazsan 2003 için SP1 buradan indirebilirsin. 2008 Pro versiyonunu da buradan 90 günlük indirip kullanabilirsin.
Herşey senin kabiliyetinle alakalı. Görsel tasarımlar yapacaksan ayrı arka plan tasarımları yapacaksan ayrı. Şu an çalıştığım proje de 46 kişi çalışmakta. Bunların bir kısmı Interface(Arayüz), bir kısmı database(Veritabanı), bir kısmı GPU(Görüntü işleme), bir kısmı da donanımla alakalı çalışıyor. Burada söylemek istediğim şu, herkesin kapasitesi ve yetenekleri farklı. Proje ve tasarım büyüdükçe uzmanlaşmış elemanlar aranıyor. Ama bunların çoğunu kendi bünyende barındırabilirsen senin için faydalı olur. Arkadaşlarının dediğine aldanma. Sen kendine iyi bir hedef koy ve bu hedefe ulaşmak için elinden geleni yap, azmet, çalış. Seni hiç bir şey yıldırmasın. 1-2 ay gibi kısa sürede hiç bir şey olmaz, olduğunu sansanda kendini kandırmış olursun. Sana tavsiyem önce herkesin yaptığı ve yapabildiği şeyleri öğren, çünkü kaynak ve yardımı fazlaca bulabilirsin. Sonra da sektörde neye ihtiyaç var nerede eksik var o konulara yönel. Benim sana söyleyeceğim şimdilik bunlar. Ama herşeyin başı önce "Sabır".
:d:d:d:d"msajj " abimizin yazdiklari icin sadece sadakallahul azim diyorum abi , virgullerine bile katiliyorum,