İstiklal Caddesi'nde Patlama!

hesapsilinsin

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Tek derdi akp ve erdoğan ile olanların vatanı savunması zaten beklenemez.

“Siz nasıl olursanız, öyle idare edilirsiniz.” demiş peygamber efendimiz. Diyecek başka bir söz yok.
Yav ben ne diyorum sen diyorsun ya devleti kim yönetiyor chp mi mhp mi hdp mi yönetiyor ipler kimin elinde ?

Mit'in başındaki adam, Hakan Fidan milletvekili olabilmek için istifa etmişti görevinden. Şimdi son 1 senede yüzlerce masum sivil, asker, polis hayatını kaybetti. Kendisine sormak lazım, makam koltuğu bu insanların hayatlarından daha mı değerli?

Niçin barış sürecinde şehirlere stoklanan bombalara izin verdiniz? Niçin valilerle operasyonları durdurdunuz? Niçin bu canlı bombaları yakalayamadınız?

Bu yazıya da cevabınız fatiha fln olucak sanırım.O yüzden ben sizi temizinden ignorelıyım.Hayatta başarılar tabi yaşayabilirseniz..

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Siyasete gireceği icin pek yorum yapmak istemiyorum forum kuralları gereği ama kendimi tutamıyorum. Bu lanet olası bela yıllardır var, neden var bazı kişilerin çıkarları dışında hareket ettiğimiz icin bu sadece bizim ülkemiz icin değil tüm ülkeler icin geçerli birşey.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Siyasi mesajlarin yasak oldugunu hatirlatmak isterim. Secimler disinda hala bu kural gecerli arkadaslar. Her konuyu siyasi tartismaya cevirmeyin.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Terör olayı olduğu andan itibaren günah keçisi aramak yerine birlik olalım diyoruz adamlar hala o parti bu parti. Anlayın artık siyasetten kimseye bir fayda yok.

MrBlack

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yol yapmaya devam edeceğiz diye bir cümle kurmamış.
Ama siz kendiniz uyduruyor kendiniz inanıyor ardından da düşmanlık yapıyorsunuz.
Gerçi sizin tarafın işi kolay böyle her soylediklerine inanan bir kitleleri var. Dinlemiyor arastirmiyor okumuyor.
Siyah zemin üzerine sarı kırmızı yazılan kısa sloganvari sözleri gerçek zannedip fikir sahibi olmaya çalışıyorsunuz.
O siyah zemin üzerindeki sarı yazılar ile mutluluklar sana.

Tartışmaya girmeyeceğim

Benim tarafım net. Türkiye Cumhûriyeti...

Cumhuriyet?

MrBlack

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Burda birlik bütünlük zırvalıkları söylenenler polyannacılık oynamaya devam etsin. Bugünkü patlama abimin çalıştığı yere yakın gerçekleşti, bir saat telefonla ulaşamadık benim ve ailemin o an yaşadıklarını yaşamadınız veya bir yakınını kaybeden ailenin psikolojisini... Kendinizi bunlarla avutmaya devam edin. Sizin gibi pasif insanların ülkelerinin sonu afrika ülkeleridir. Siz güdülmeye merakınız hiçbir zaman ipleri elinize alacak hakkınızı ve adaleti savunacak cesaretiniz olmadı. Buyüzden bu kafadaki insanlarla birlik olmam.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
@Karargaht @Elbruz46
Burada kendi fikirleriyle konuşmayan şahıslara hiçbir şey anlatamazsınız. Boşa yormayın kendinizi. Hele birisi var ki kendi diliyle bile konuşamıyor. "blok"liyim, "ignore"liyim falan. Boşa yoruyorsunuz parmaklarınızı. Muhatap dahi almayın..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Burda birlik bütünlük zırvalıkları söylenenler polyannacılık oynamaya devam etsin. Bugünkü patlama abimin çalıştığı yere yakın gerçekleşti, bir saat telefonla ulaşamadık benim ve ailemin o an yaşadıklarını yaşamadınız veya bir yakınını kaybeden ailenin psikolojisini... Kendinizi bunlarla avutmaya devam edin. Sizin gibi pasif insanların ülkelerinin sonu afrika ülkeleridir. Siz güdülmeye merakınız hiçbir zaman ipleri elinize alacak hakkınızı ve adaleti savunacak cesaretiniz olmadı. Buyüzden bu kafadaki insanlarla birlik olmam.

Güneydoğu'ya oğlunu operasyona gönderen aileler de seninle aynı fikirde mi acaba? Senin zihniyetinle hiçbir zaman birlik ve bütünlüğe ulaşamayız zaten o kesin..

hesapsilinsin

Asistan
Reaksiyon puanı
32
@Karargaht @Elbruz46
Burada kendi fikirleriyle konuşmayan şahıslara hiçbir şey anlatamazsınız. Boşa yormayın kendinizi. Hele birisi var ki kendi diliyle bile konuşamıyor. "blok"liyim, "ignore"liyim falan. Boşa yoruyorsunuz kendinizi. Muhatap dahi almayın..
Bir gün akraban veya yakınının başına gelince dediklerimi anlayacaksın ama çok geç olacak.Yazık gerçekten yazık.Azcık şu gözlüğünüzü çıkarın artık ben size laf anlatmaktan yoruldum ama hata bende.

Son olarak şu son kendi dediğiniz cümleyi size hatırlatıyorum ve bu lafı ülkemiz için düşünmenizi rica ediyorum
6474744fec.png

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Türk Türk'ü korumazsa Tanrı Türk'ü korumaz. Halen siyasetçilerin yalan olduğunu anlamadı bu ülke. Müebbet olan Devlettir. Hükümet değil. Devlet ve hükümet kelimesi birbirinden tamamen farklı kelimeler. Devlete güvenimiz tam olup beraber birleşirsek bizi kimse ayıramaz. Mesela dünü hatırlayalım. Fenerbahçe ülkemizi temsil ediyordu. Hakem kararları yüzünden UEFA'dan elendi. Buna Bragalılardan çok içimizde sevinenler oldu. Hiçbir konuda bir olamıyoruz. Bir olamadığımız için düşmanlarımız da bize zulmediyor.

Reaksiyon puanı
10,327

“SOSYAL MEDYADA BİR MEKANİZMA DEVREYE GİRDİ”

Sosyal medyada yer alan mesajlara itibar etmemek gerekiyor. Bu da oyunun bir parçası. Büyük bir çoğunluğu bilinçli olarak toplumda bu tür bir kaos yaratacak karmaşa yaratacak, paniğe ve korkuya sebebiyet verecek şekilde bir mekanizmanın devreye girdiği gözüküyor. Bu da halkımızın dikkat etmesi gereken bir şey. Yapılacak şey güvenlik kuvvetlerinin ortaya koyacakları açıklamalara itibar etmek. Aksi halde zaten terör örgütünün tuzağına düşmüş oluyoruz. Amaçları sadece saldırı ile bir kumpas değildi, saldırıdan sonrası da kumpasın bir parçasıydı.

Eylemlerin katlayıcı etkisinden istifade etmek de bir amaçtır ve bu bir dalga. Bu dalga geçecektir. Bu belki yakın zamanda da devam edecektir ama geçecektir. Sonuçta imkan ve kabiliyetleri bu kadar. Belki bunun üç beş adım ötesini yapma imkanları olacak ama derinlikleri bu kadar.

Bu paragrafı bir yazarımızın makalesinden alıntıladım. Sizin gibi düşünenlerin yorumlarına bakınca takıldı birden aklıma... "Yoksa siz o gruptan mısınız?!" :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Balık baştan kokar işi ehline verin sözü ne kadar doğru.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Türk Türk'ü korumazsa Tanrı Türk'ü korumaz. Halen siyasetçilerin yalan olduğunu anlamadı bu ülke. Müebbet olan Devlettir. Hükümet değil. Devlet ve hükümet kelimesi birbirinden tamamen farklı kelimeler. Devlete güvenimiz tam olup beraber birleşirsek bizi kimse ayıramaz. Mesela dünü hatırlayalım. Fenerbahçe ülkemizi temsil ediyordu. Hakem kararları yüzünden UEFA'dan elendi. Buna Bragalılardan çok içimizde sevinenler oldu. Hiçbir konuda bir olamıyoruz. Bir olamadığımız için düşmanlarımız da bize zulmediyor.
burada devletin bekasını, devlet ebed müddet kaidesini bilmeyen, herşeyi hükümetten ibaret sanan, devlet sisteminden bihaber o kadar adam var ki, bu dediğin laflar boşa gidiyor...

baksana adama, balık baştan kokar demiş, baştaki adam da diyecek ki, fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış...

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Herkesin aynı görüşte olması imkansız. Zaten doğalı da bu. Medenice tartışmak gerekir. Ancak zihniyetleri küçümsediğin anda o medeniyet ve konuşma orada biter, sevgili güzel kardeşlerim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hakaret etmeden fikir beyan edemeyen insanlar akıl hocalığı yapar olmuş bu ülkede. Bomba patlasa nolur, patlamasa nolur?

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
İstiklal Caddesi'nde 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 kişinin yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu DNA testiyle kesinleşti. Terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğu belirtilen Öztürk'ün babası ve kardeşi de gözaltına alındı. Olayla ilgili gözaltı sayısı 5'e yükseldi. -Hürriyet-

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Terörün amacının ne olduğunu, bugün burada okuduklarımdan gayet iyi anladım. İnsanları görüş ve taraf ayrılığına düşürmek. Terörün özel olarak bu günlerde ve de belirli noktalarda gerçekleşmesinin birimnci amacı ise, bu günlerde Aurupa ülkelerinde yaz tatili için erken rezervasyonlar kabul görüyor. Önümizdeki ay da, Hristiyan'ların Paskalya bayramı var ve yine tatil var tabiki. Kimse terör olan bir ülkeye gitmek istemez. Ülkemize senelik kaç milyon Turist geliyor? bilmiyorum. Ancak, bunların en az yarısı Türkiye yerine başka bir ülkeyi tercih ettilermi, Otellerimizin çoğu zarar edecek. Otellerde çalışanların en az yarısı işsiz kalacak. Turistlerin yiyecek ve içeçek ihtiyaçlarını karşılayan Tarım ve Gıda sektörü milyonlarca kişilik müşterilerindan olacaklar. Otellerde ve çevresinde yatırm yapmış, kuyumcu, Derici. Textil mağazaları zarar edecek. Bunlara Kredi açmış olan Banka sektörü, bazı Kredilerini geri alamayacak. Otomobil sektörü, kuyumcu, büfeci, Otelci v.s. kişilere yeni modellerini satamayacak. İkinci el piyasasına yeni "eski modeller" gelemeyecek, çünkü halen eski kullanıcıları kullanıyor olacaklar. Otomotiv yan sanayii de çalışanlar işinden olacaklar. Mahalle bakkallarıda bu durumdan etkilenecekler, çünkü işsiz kalan müşteileri alış verişlerini en aza indirecekler. Devlete ödenen vergilerde azalmış olacak ve Devlet Memurlarına gelecek sene veya bu yaz ek Zam yapılamayacak veya çok cüzzi kalacak. Babanız siize yeni bir İphone almayı red edercek, çünkü para yok. 4.5 G'li ytelefonlar elde kalacak. 4.5 g'ye harcanan paralar, operatörlerin zararı olacak. Ve bu zararın düzelmesi de bir kaç yıl sürecek. Bugün bir başkası Başbakan olsaydı ve bugün istifa etseydi ne olacaktı? Bize düşen, geleceği doğru algılayıp, kendi önlemimizi almak. (Mesela: Tamek hisselerine yatırım yapmamak, Yeni ceptelefonu için ayırdığınız parayı, kötü günler için saklamak. Nisan, Mayıs aylarında Turistik bölgelerde bulunmamak) Tahminim şöyle; Antalya, Muğla yada izmirde de önümüzdeki aylarda bir patlama gerçekleşebilir. Çünkü buralar turistlerin doğrudan gidecekleri hedefler.

hesapsilinsin

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Kınama makinesi ayağınıza geldi olayların sadece kınamayla geçişmesi gerektiğini düşünenler hadi yine iyisiniz.

(Bu konuya son yorumum olarak ta yarın dersim var ve gitmeye korkuyorum başıma birşey gelicek mi veya sevdiklerime birşey olucak mı diye teşekkürler türkiyem)

Son düzenleyen moderatör:

hesapsilinsin

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Maalesef site çökmüş dün en son 250 kişi kinamisti.Yönetici yukaridaki yorumumu düzenleyebilir.