İşten ayrılmalı mıyım ?

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Abisi kaç yaşındasın sen ? 15 falan mı ? Neymiş seni darlayan patronun sürekli oturmasıymış vay vay vay. Adı üstünde patron.. ister oturur, ister sosyal medyada takılır seni ne bağlar ? bayılıyorum bu çoluk çocuğun kendini bir şey sanıp daha yolun başında her şeyi eleştirmesine. Daha vasıflı biriysen git daha düzgün bir yerde çalış. Hee ama hatırlatayım oralarda da patronlar oturup goygoyunu yapar. Bu kafayla devam edersen sen ayrılmadan sana yol verirler zaten

Bu nasıl bir aşağılayıcı aptal bir tepki? Adam kendisi yorulurken patronu goygoy yapsın istemeyebilir sanane tanımadığın insanları çoluk çoçuk diye aşağılayıp ne kazandığını sanıyorsun?

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Bu nasıl bir aşağılayıcı aptal bir tepki? Adam kendisi yorulurken patronu goygoy yapsın istemeyebilir sanane tanımadığın insanları çoluk çoçuk diye aşağılayıp ne kazandığını sanıyorsun?
Kendisi de aynı davranıyorda o yüzden. Sorsan personeline biz bir aileyiz biz birlikte çalışıcaz birlikte kalkınıcaz sadece sen değil bende çalışıcam edebiyatı yapar. Cebine az kul hakkından fazla para girsin hemen azmaya karşıki dağları ben yarattım havasına girmeye başlar. Personeli olmasa yapayalnız hiçbir şey yapamayacağını bilmez.

0M42

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Heyt be abisi geldi. Aç abicim devlet kontenjanını senin evde 2 tane bakamadığın çocukla ilgilenen benim. Vasıflıymış. 17 senemi millete kölelik yapmak için okumadım ben. Sen kahvede o dayıdan öyle olmuş bu dayıdan böyle olmuş diye ağzın açık rivayet dinlerken biz rusların sıcak denizlere inme politikası altında nasıl ortadoksluğu yaymaya çalıştıklarını osmanlı devletini bu amaçla yıktıklarını, 1071 e de ooo bunlar bizimle aynı dilden demekki Türk bunlar diyip bizansın içindeki türklerin birden saf değiştirmediğini hazırlıklarını, 1.göktürk ile 2.göktürk devleti arasında kurulan ama kimsenin bilmediği 6 türk devletini Osmanlı devletindeki celali isyanlarının temelinin kıtlık olduğunu ve daha nicelerini makaleler okuyarak öğreniyorduk. Sen böyle nitelikle yetiştirdiğin kişiyi alır onun bunun yanına açlık sınırının altında çalıştırıp, ilkokul mezunu parası var diye mekan açmış sonra mekanım var diye kasım kasım oturan birisinin yanına koyarsan ne bekliyorsun ? Sonra yurt dışına gidince de vatan haini ilan ediyorsunuz. Sana tarihini öğretecek olan benim sonra gider ingilizlerin sana seni ezik olarak öğrettiği tarihi okursun. Çocuklara tarihin iç yönünü anlatsak nasıl kin nefret duyarlar bilmiyorsun. Sonra gelirsin buraya ama lozan 2023 de bitiyor yazarsın. 41 sayfa 142 maddelik metinin orijinalini bile nereden bulacağını bilemezsin.

Adam ne diyor sen ne diyorsun işiniz gücünüz kuru siyaset yapıp laf çalmak. Şu yazdıkların varya bomboş şeyler balondan başka bir şey değil. Sağdan soldan Alinin, Mehmetin düşüncelerini benimseyip olayı çözdüğünü zannediyorsun hepsi o.

17 yılını okumaya harcamışsın peki ne biliyorsun hangi dalda uzmanlığın var? Eğer sen bir konuda uzman olsaydın çoktan yolunu bulmuş para kazanmaya başlamıştın. Kendi başarısızlığını başkalarına mal etmeye çalışma. Sorunu önce kendinde sonra başkasında ara. Türkiye hemen hemen her sektörde gerçekten iş bilen uzman personellere aç. Aç oğlu aç.. Artık diploma bile aranmıyor yeterki işi bil işe hakim ol. Ama gerçekten bil heleki fiziki zanaat gerektiren bir mesleğin varsa ve işe hakimsen para kazanamamak gibi bir kötü şansın ASLA yok...

Ben kendimi bildim bileli elektronik ile iç içe oldum. Liseden sonra okumadım meslek hayatına atıldım. Uzun bir süre Romanyalı bir ustanın yanında çalışıp kendimi mesleğimde daha üst seviyelere taşımaya çalıştım. Bir sene önce endüstriyel elektronik kart tamiri üzerine bir iş yeri açtım. Çeşitli firmalarla bağlantılarım var sürekli arızalı kartlar geliyor yetiştiremiyorum.

İşten anlayan gerçekten bilgi sahibi olan elemanlar arıyorum ilanlar veriyorum. Çoğunlukla üniversite mezunu arkadaşlar geliyor. Havaları bir göreceksin.. Zor bela tekleye tekleye, karı kızla para yemekten, ders nedir bilmeden okulunu bitirmiş derme çatma bir şekilde diplomasını almış sözde möhendis olmuş tipler.. Kendini beyaz yaka olarak görmeler.. Direk maaşı 5 bin tl ve yukarısından açmalar..

Eyvallah deyip gel bir süre çalışalım maharetlerini göreyim diyorum. Önüne lise meslek derslerinde verilen bilgiler ile çok rahat tamir edebileceği bir kart koyuyorum tamir etmeyi bırak daha kartın üzerinden entegre sökemiyor kartı çöp edip bırakıyor. Hani sen mühendistin? Kağıt mühendisi..

Yukarıda söylediğim konunun özetidir. istediğin kadar oku eğer kendini yetiştirmeyi becerememişsen, üniversite okurken önceliğin gelecek kaygısı değilde üni ortamı, karı kız ortamı olmuşsa hayat okulun başladığında çakılıp kalmak senin için kaçınılmazdır. Liseli çocuklara bakıyorum cebinde 10 bin tl lik telefon 10 seneye yakın meslek/ticari hayatım var benim cebimde 10 bin liralık telefon yok. Ben onun gibi baştan aşağı marka giyinmiyorum. Şimdiki gençlerin en büyük sorunu çok rahat bir yaşam yaşamaları sürekli devlete atıp kesiyorlar ama aslında yokluk nedir hiç görmemişler. Dünyanın en kötü şeyi yukarıdan aşağıya düşmektir. Allah sizlere bu günleri aratmasın yoksa haliniz nice olur şüphem yok.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Adam Tarih Öğretmeniyim diyor özel okullar,dershaneler bile kapalı atama falan bekliyor girecek işi yok napsın gidip ustalık mı öğrensin tarih öğretmeni olduktan sonra :D

0M42

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Benim yorumum kişiye odaklı değil okuyan, kendine pay biçmesi gereken mesajı alır.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Benim yorumum kişiye odaklı değil okuyan, kendine pay biçmesi gereken mesajı alır.

Adamın mesajını alıntılayıp

"Adam ne diyor sen ne diyorsun işiniz gücünüz kuru siyaset yapıp laf çalmak. Şu yazdıkların varya bomboş şeyler balondan başka bir şey değil. Sağdan soldan Alinin, Mehmetin düşüncelerini benimseyip olayı çözdüğünü zannediyorsun hepsi o.

17 yılını okumaya harcamışsın peki ne biliyorsun hangi dalda uzmanlığın var? Eğer sen bir konuda uzman olsaydın çoktan yolunu bulmuş para kazanmaya başlamıştın. Kendi başarısızlığını başkalarına mal etmeye çalışma. Sorunu önce kendinde sonra başkasında ara. Türkiye hemen hemen her sektörde gerçekten iş bilen uzman personellere aç. Aç oğlu aç.. Artık diploma bile aranmıyor yeterki işi bil işe hakim ol. Ama gerçekten bil heleki fiziki zanaat gerektiren bir mesleğin varsa ve işe hakimsen para kazanamamak gibi bir kötü şansın ASLA yok..."

Bunları yazınca o kişiye değil mesajı alana mı yazmış oluyorsun yani bunları. :D :D :D

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
286
Kendisi de aynı davranıyorda o yüzden. Sorsan personeline biz bir aileyiz biz birlikte çalışıcaz birlikte kalkınıcaz sadece sen değil bende çalışıcam edebiyatı yapar. Cebine az kul hakkından fazla para girsin hemen azmaya karşıki dağları ben yarattım havasına girmeye başlar. Personeli olmasa yapayalnız hiçbir şey yapamayacağını bilmez.
Çocuklar iş hayatı kendini vazgeçilemez sananlarla dolu.. Ben olmasam bu iş yeri durur diye düşünenlerle dolu. Bu kafaya girmişsen hayal kırıklığına uğraman yakındır :)
Ve aptalca tepki diyen çocuk adam. İş hayatı bu, ya seve seve yada seve seve çalışacaksın. Hayatında iş hayatı nedir bilmeyen tipler gelmiş yorum yapıyor burada.. Önce bir büyüyün eminim seve seve öğretirler :)

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Çocuklar iş hayatı kendini vazgeçilemez sananlarla dolu.. Ben olmasam bu iş yeri durur diye düşünenlerle dolu. Bu kafaya girmişsen hayal kırıklığına uğraman yakındır :)
Ve aptalca tepki diyen çocuk adam. İş hayatı bu, ya seve seve yada seve seve çalışacaksın. Hayatında iş hayatı nedir bilmeyen tipler gelmiş yorum yapıyor burada.. Önce bir büyüyün eminim seve seve öğretirler :)

Ya senin sorunun ne yaşını sanını bilmediğin insanlara çocuk deyip duruyorsun?

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Adam ne diyor sen ne diyorsun işiniz gücünüz kuru siyaset yapıp laf çalmak. Şu yazdıkların varya bomboş şeyler balondan başka bir şey değil. Sağdan soldan Alinin, Mehmetin düşüncelerini benimseyip olayı çözdüğünü zannediyorsun hepsi o.

17 yılını okumaya harcamışsın peki ne biliyorsun hangi dalda uzmanlığın var? Eğer sen bir konuda uzman olsaydın çoktan yolunu bulmuş para kazanmaya başlamıştın. Kendi başarısızlığını başkalarına mal etmeye çalışma. Sorunu önce kendinde sonra başkasında ara. Türkiye hemen hemen her sektörde gerçekten iş bilen uzman personellere aç. Aç oğlu aç.. Artık diploma bile aranmıyor yeterki işi bil işe hakim ol. Ama gerçekten bil heleki fiziki zanaat gerektiren bir mesleğin varsa ve işe hakimsen para kazanamamak gibi bir kötü şansın ASLA yok...

Ben kendimi bildim bileli elektronik ile iç içe oldum. Liseden sonra okumadım meslek hayatına atıldım. Uzun bir süre Romanyalı bir ustanın yanında çalışıp kendimi mesleğimde daha üst seviyelere taşımaya çalıştım. Bir sene önce endüstriyel elektronik kart tamiri üzerine bir iş yeri açtım. Çeşitli firmalarla bağlantılarım var sürekli arızalı kartlar geliyor yetiştiremiyorum.

İşten anlayan gerçekten bilgi sahibi olan elemanlar arıyorum ilanlar veriyorum. Çoğunlukla üniversite mezunu arkadaşlar geliyor. Havaları bir göreceksin.. Zor bela tekleye tekleye, karı kızla para yemekten, ders nedir bilmeden okulunu bitirmiş derme çatma bir şekilde diplomasını almış sözde möhendis olmuş tipler.. Kendini beyaz yaka olarak görmeler.. Direk maaşı 5 bin tl ve yukarısından açmalar..

Eyvallah deyip gel bir süre çalışalım maharetlerini göreyim diyorum. Önüne lise meslek derslerinde verilen bilgiler ile çok rahat tamir edebileceği bir kart koyuyorum tamir etmeyi bırak daha kartın üzerinden entegre sökemiyor kartı çöp edip bırakıyor. Hani sen mühendistin? Kağıt mühendisi..

Yukarıda söylediğim konunun özetidir. istediğin kadar oku eğer kendini yetiştirmeyi becerememişsen, üniversite okurken önceliğin gelecek kaygısı değilde üni ortamı, karı kız ortamı olmuşsa hayat okulun başladığında çakılıp kalmak senin için kaçınılmazdır. Liseli çocuklara bakıyorum cebinde 10 bin tl lik telefon 10 seneye yakın meslek/ticari hayatım var benim cebimde 10 bin liralık telefon yok. Ben onun gibi baştan aşağı marka giyinmiyorum. Şimdiki gençlerin en büyük sorunu çok rahat bir yaşam yaşamaları sürekli devlete atıp kesiyorlar ama aslında yokluk nedir hiç görmemişler. Dünyanın en kötü şeyi yukarıdan aşağıya düşmektir. Allah sizlere bu günleri aratmasın yoksa haliniz nice olur şüphem yok.
İyi hoş diyorsun da kardeşim ben öğretmenim uzman olmam bir şey değiştirmiyor. Sen sanıyorsun ki oo ticarettikş gibi değil öyle 35 yaşının altında profösör yok. Üniversite ye devam etsem evliliği 40 yaşına ertelerim sanırım ustanın yanında yetişmek farklı kademe kademe gitmek farklı. Sonra gelirsin burada ben ustanın yanında böylr yetiştim sizde yetişin dersin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öğreneli çok oluyor merak etme. 17 sene okuyup bir öğretmen bu halde ise okumadaymışım da bir zanaat öğrenseymişim diyorsun. 16 yaşından beri bir orada bir burada çalışmazdım öğretmen olucam ben demezdim. 17 sene emek verip babayı alınca merak etme her şeyi çok iyi öğreniyorsun

Son düzenleme:

yigithankose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşım en önemlisi bence patron ve çalışanın birbirine saygısı olmalıdır.İlk öncelikle patronun sana saygısı yok.Sigortan da yok.Bence 1 dakika durma.

KRZMNİTK

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,071
Olmadı o iş. Bizim sektörle alakası yok demiş müdürleri. Olmaz demişler

Kuryecilikten yana sıkıntım yok. Dükkan işleri beni darlayan ve patronun sürekli oturması veya arkadaşları ile sohbet etmesi. Benim arkadaşım gelse dükkana ben siparişe gidiyorum. Onun arkadaşı gelse siparişi hem hazırlayıp hem götürüyorum.
hmm. Senin durumun sıkıntılıymış. Bence işten ayrılmadan çnce etrafındaki yeni işleri ir incele eğer daha uygununu bulursan ayrıl

SkateBoard???

Asistan
Reaksiyon puanı
218
Bilenler bilir kuryelik yapıyorum. 12 saat çalışıyorum. Sigorta yok. Asgari ücret alıyorum.
Çiğ köftecide çalışıyorum. Öğlen 1 gece 1 çalışma düzeni var. Gün nasıl geçiyor diyorsanız
Öğlen 1 de geliyorum önce nar ekşisi ve acı sos dolduruyorum sonra turşu doğruyorum. Bunlar bitince marul yoksa marul yıkıyorum. Arada sipariş oluyor siparişe gidiyorum. Kahvaltı yapıyorum saat 3 olmuş oluyor. Namaz kılıyorum o sırada siparişler başlıyor. Namazdan sonra siparişe gidiyorum. Siparişin paketlemesini de yapıyorum. Köpük dediğimiz malzemeye ön tarafta eksildiyse arada onları dolduruyorum. Dolapta kola vs eksildiyse onları da dolduruyorum. Sipariş yanına roka ve maydanoz koyuyoruz onları da ben yıkıyorum. Sonra zaten ilkindi vakti giriyor arada namaz kılıyorum. Siparişler devam ediyor. Boşluk olursa cam tezgahı filan siliyorum. Geceye kadar bu şekilde eksilen olursa nar ekşisi acı sos marul yıkamak gibi bütün arka plandaki işleri yapıyorum. Bazen dükkanda patron olmuyor tezgahs geçip çiğ köfte dürüm veya paketi hazırlamasını da yapıyorum. Gece olunca siparişe devam. Dükkanı kapatırken bulaşık yıkama yerleri süpürüp paspas işini de bitirip çıkıyorum. Butün bunlar olurken patron ya sipariş hazırlıyor yoksa arkadaşları ile oturuyor veya sosyal medyada takılıyor. Sipariş yoksa hep oturma modunda. Sizce işten ayrılmalı mıyım ?
Adını ne zaman görsem aklıma şu geliyor.
(Yolcu 360 ! Araç kiralamak ne kolaymış!)

muhammedyusuf30

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
65
eğer haksızlığa uğruyorsan bence hiç durma ama gitmekte kalmakta senin kararına kalmış

K8GERSKY

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Hımm senin derdin şimdi anlaşıldı..

Valla ne olarak görüyorsan evet oyum membaıyım hemde.. Benim için sorun değil ki bu.. Çünkü senin ne gördüğünün hiç bir önemi yok, bakış açının hiç bir önemi yok.. İstediğin gözle açıyla bakabilirsin. Bakıp kendini tatmin edebilirsin kendi hamurunda yoğrulup durabilirsin.

Hedef 2023 tür evet çok şeyler değişecek.. Bundan seneler önce şimdi olanlar sizlere söylendiğinde hayal görmeyin deyip dalga geçiyor küçümsüyordunuz. Dün yediğiniz hurmalar bu gün gelip sırtınızı (?) tırmalar... Bu hazımsızlığınız oradan geliyor. 2023 ten sonra Türkiyenin ipleri çözülür sende böyle kenardan izler durur hazımsızlığından kavrulursun :)

Yine anlayacaksmısın? Tabiki hayır. Yine o zaman gelecek ve yine siz böyle üzüleceksiniz :)

Saygılar sevgiler küçük kardeşim.
Senle çok şey konuşurdum da hem platform uygun değil hem de objektif değilsin. Hayatında başarılar büyük ağabeyim. ?

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
520
Sigortasız çalıştığınız için şikayet edin haklarınızı alın çıkın bedava işçi arıyor hep patronlar

Reaksiyon puanı
645
Olmadı o iş. Bizim sektörle alakası yok demiş müdürleri. Olmaz demişler

Kuryecilikten yana sıkıntım yok. Dükkan işleri beni darlayan ve patronun sürekli oturması veya arkadaşları ile sohbet etmesi. Benim arkadaşım gelse dükkana ben siparişe gidiyorum. Onun arkadaşı gelse siparişi hem hazırlayıp hem götürüyorum.
kasiyerlik fena meslek değil ama sabırlı olmanız lazım ve hızlı ayrıca okuyormusunuz okuyorsanız ne okuyorsunuz ona göre iyi bir tavsiye verebilirim

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Adil olmayan bir çalışma yönetimi. Sigortasız çalıştırmak. Bence yeni bir iş bulmadan bu dönemde işi bırakmayın. Sigortalı iş bulursanız direkt oraya atlayın. Patronu da sigortasız işçi çalıştırdığından ötürü sonrasında şikayet edin. Bu durumda sizi sigortasız çalıştırdığı dönemlerin de sigortasını yaptırmak zorunda kalacak bildiğim. Bir tanıdığınız var ise bu işlerden anlayan, ona danışın.

na_rda

Asistan
Reaksiyon puanı
107
Eğer gerçekten memnun değilsen ve sevmiyorsan o işi yapmanın bir manası yok. Aksi takdirde kendine zarar verirsin, böyle bir şeyin olmasına izin verme.