ThunderBeast
Asistan
İşinizden memnun değilseniz mutsuzsanız ayrılın.
Abisi kaç yaşındasın sen ? 15 falan mı ? Neymiş seni darlayan patronun sürekli oturmasıymış vay vay vay. Adı üstünde patron.. ister oturur, ister sosyal medyada takılır seni ne bağlar ? bayılıyorum bu çoluk çocuğun kendini bir şey sanıp daha yolun başında her şeyi eleştirmesine. Daha vasıflı biriysen git daha düzgün bir yerde çalış. Hee ama hatırlatayım oralarda da patronlar oturup goygoyunu yapar. Bu kafayla devam edersen sen ayrılmadan sana yol verirler zaten
Kendisi de aynı davranıyorda o yüzden. Sorsan personeline biz bir aileyiz biz birlikte çalışıcaz birlikte kalkınıcaz sadece sen değil bende çalışıcam edebiyatı yapar. Cebine az kul hakkından fazla para girsin hemen azmaya karşıki dağları ben yarattım havasına girmeye başlar. Personeli olmasa yapayalnız hiçbir şey yapamayacağını bilmez.Bu nasıl bir aşağılayıcı aptal bir tepki? Adam kendisi yorulurken patronu goygoy yapsın istemeyebilir sanane tanımadığın insanları çoluk çoçuk diye aşağılayıp ne kazandığını sanıyorsun?
lütfen saygılı ol yazdığın mesajların hiçbiri doğru değil her patron aynı değildirGeri zekalı mısın çocuğum ?
Heyt be abisi geldi. Aç abicim devlet kontenjanını senin evde 2 tane bakamadığın çocukla ilgilenen benim. Vasıflıymış. 17 senemi millete kölelik yapmak için okumadım ben. Sen kahvede o dayıdan öyle olmuş bu dayıdan böyle olmuş diye ağzın açık rivayet dinlerken biz rusların sıcak denizlere inme politikası altında nasıl ortadoksluğu yaymaya çalıştıklarını osmanlı devletini bu amaçla yıktıklarını, 1071 e de ooo bunlar bizimle aynı dilden demekki Türk bunlar diyip bizansın içindeki türklerin birden saf değiştirmediğini hazırlıklarını, 1.göktürk ile 2.göktürk devleti arasında kurulan ama kimsenin bilmediği 6 türk devletini Osmanlı devletindeki celali isyanlarının temelinin kıtlık olduğunu ve daha nicelerini makaleler okuyarak öğreniyorduk. Sen böyle nitelikle yetiştirdiğin kişiyi alır onun bunun yanına açlık sınırının altında çalıştırıp, ilkokul mezunu parası var diye mekan açmış sonra mekanım var diye kasım kasım oturan birisinin yanına koyarsan ne bekliyorsun ? Sonra yurt dışına gidince de vatan haini ilan ediyorsunuz. Sana tarihini öğretecek olan benim sonra gider ingilizlerin sana seni ezik olarak öğrettiği tarihi okursun. Çocuklara tarihin iç yönünü anlatsak nasıl kin nefret duyarlar bilmiyorsun. Sonra gelirsin buraya ama lozan 2023 de bitiyor yazarsın. 41 sayfa 142 maddelik metinin orijinalini bile nereden bulacağını bilemezsin.
Benim yorumum kişiye odaklı değil okuyan, kendine pay biçmesi gereken mesajı alır.
Millet onu istiyor sanırım ???Adam Tarih Öğretmeniyim diyor özel okullar,dershaneler bile kapalı atama falan bekliyor girecek işi yok napsın gidip ustalık mı öğrensin tarih öğretmeni olduktan sonra![]()
İsteyen istediğini alır. Sen laf cambazlığını bırak söylecek edecek mantıklı iki kelamın yok değilmi![]()
Kendisi de aynı davranıyorda o yüzden. Sorsan personeline biz bir aileyiz biz birlikte çalışıcaz birlikte kalkınıcaz sadece sen değil bende çalışıcam edebiyatı yapar. Cebine az kul hakkından fazla para girsin hemen azmaya karşıki dağları ben yarattım havasına girmeye başlar. Personeli olmasa yapayalnız hiçbir şey yapamayacağını bilmez.
Çocuklar iş hayatı kendini vazgeçilemez sananlarla dolu.. Ben olmasam bu iş yeri durur diye düşünenlerle dolu. Bu kafaya girmişsen hayal kırıklığına uğraman yakındırBu nasıl bir aşağılayıcı aptal bir tepki? Adam kendisi yorulurken patronu goygoy yapsın istemeyebilir sanane tanımadığın insanları çoluk çoçuk diye aşağılayıp ne kazandığını sanıyorsun?
Çocuklar iş hayatı kendini vazgeçilemez sananlarla dolu.. Ben olmasam bu iş yeri durur diye düşünenlerle dolu. Bu kafaya girmişsen hayal kırıklığına uğraman yakındır
Ve aptalca tepki diyen çocuk adam. İş hayatı bu, ya seve seve yada seve seve çalışacaksın. Hayatında iş hayatı nedir bilmeyen tipler gelmiş yorum yapıyor burada.. Önce bir büyüyün eminim seve seve öğretirler![]()
İyi hoş diyorsun da kardeşim ben öğretmenim uzman olmam bir şey değiştirmiyor. Sen sanıyorsun ki oo ticarettikş gibi değil öyle 35 yaşının altında profösör yok. Üniversite ye devam etsem evliliği 40 yaşına ertelerim sanırım ustanın yanında yetişmek farklı kademe kademe gitmek farklı. Sonra gelirsin burada ben ustanın yanında böylr yetiştim sizde yetişin dersinAdam ne diyor sen ne diyorsun işiniz gücünüz kuru siyaset yapıp laf çalmak. Şu yazdıkların varya bomboş şeyler balondan başka bir şey değil. Sağdan soldan Alinin, Mehmetin düşüncelerini benimseyip olayı çözdüğünü zannediyorsun hepsi o.
17 yılını okumaya harcamışsın peki ne biliyorsun hangi dalda uzmanlığın var? Eğer sen bir konuda uzman olsaydın çoktan yolunu bulmuş para kazanmaya başlamıştın. Kendi başarısızlığını başkalarına mal etmeye çalışma. Sorunu önce kendinde sonra başkasında ara. Türkiye hemen hemen her sektörde gerçekten iş bilen uzman personellere aç. Aç oğlu aç.. Artık diploma bile aranmıyor yeterki işi bil işe hakim ol. Ama gerçekten bil heleki fiziki zanaat gerektiren bir mesleğin varsa ve işe hakimsen para kazanamamak gibi bir kötü şansın ASLA yok...
Ben kendimi bildim bileli elektronik ile iç içe oldum. Liseden sonra okumadım meslek hayatına atıldım. Uzun bir süre Romanyalı bir ustanın yanında çalışıp kendimi mesleğimde daha üst seviyelere taşımaya çalıştım. Bir sene önce endüstriyel elektronik kart tamiri üzerine bir iş yeri açtım. Çeşitli firmalarla bağlantılarım var sürekli arızalı kartlar geliyor yetiştiremiyorum.
İşten anlayan gerçekten bilgi sahibi olan elemanlar arıyorum ilanlar veriyorum. Çoğunlukla üniversite mezunu arkadaşlar geliyor. Havaları bir göreceksin.. Zor bela tekleye tekleye, karı kızla para yemekten, ders nedir bilmeden okulunu bitirmiş derme çatma bir şekilde diplomasını almış sözde möhendis olmuş tipler.. Kendini beyaz yaka olarak görmeler.. Direk maaşı 5 bin tl ve yukarısından açmalar..
Eyvallah deyip gel bir süre çalışalım maharetlerini göreyim diyorum. Önüne lise meslek derslerinde verilen bilgiler ile çok rahat tamir edebileceği bir kart koyuyorum tamir etmeyi bırak daha kartın üzerinden entegre sökemiyor kartı çöp edip bırakıyor. Hani sen mühendistin? Kağıt mühendisi..
Yukarıda söylediğim konunun özetidir. istediğin kadar oku eğer kendini yetiştirmeyi becerememişsen, üniversite okurken önceliğin gelecek kaygısı değilde üni ortamı, karı kız ortamı olmuşsa hayat okulun başladığında çakılıp kalmak senin için kaçınılmazdır. Liseli çocuklara bakıyorum cebinde 10 bin tl lik telefon 10 seneye yakın meslek/ticari hayatım var benim cebimde 10 bin liralık telefon yok. Ben onun gibi baştan aşağı marka giyinmiyorum. Şimdiki gençlerin en büyük sorunu çok rahat bir yaşam yaşamaları sürekli devlete atıp kesiyorlar ama aslında yokluk nedir hiç görmemişler. Dünyanın en kötü şeyi yukarıdan aşağıya düşmektir. Allah sizlere bu günleri aratmasın yoksa haliniz nice olur şüphem yok.
Öğreneli çok oluyor merak etme. 17 sene okuyup bir öğretmen bu halde ise okumadaymışım da bir zanaat öğrenseymişim diyorsun. 16 yaşından beri bir orada bir burada çalışmazdım öğretmen olucam ben demezdim. 17 sene emek verip babayı alınca merak etme her şeyi çok iyi öğreniyorsunÇocuklar iş hayatı kendini vazgeçilemez sananlarla dolu.. Ben olmasam bu iş yeri durur diye düşünenlerle dolu. Bu kafaya girmişsen hayal kırıklığına uğraman yakındır
Ve aptalca tepki diyen çocuk adam. İş hayatı bu, ya seve seve yada seve seve çalışacaksın. Hayatında iş hayatı nedir bilmeyen tipler gelmiş yorum yapıyor burada.. Önce bir büyüyün eminim seve seve öğretirler![]()
hmm. Senin durumun sıkıntılıymış. Bence işten ayrılmadan çnce etrafındaki yeni işleri ir incele eğer daha uygununu bulursan ayrılOlmadı o iş. Bizim sektörle alakası yok demiş müdürleri. Olmaz demişler
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kuryecilikten yana sıkıntım yok. Dükkan işleri beni darlayan ve patronun sürekli oturması veya arkadaşları ile sohbet etmesi. Benim arkadaşım gelse dükkana ben siparişe gidiyorum. Onun arkadaşı gelse siparişi hem hazırlayıp hem götürüyorum.
Adını ne zaman görsem aklıma şu geliyor.Bilenler bilir kuryelik yapıyorum. 12 saat çalışıyorum. Sigorta yok. Asgari ücret alıyorum.
Çiğ köftecide çalışıyorum. Öğlen 1 gece 1 çalışma düzeni var. Gün nasıl geçiyor diyorsanız
Öğlen 1 de geliyorum önce nar ekşisi ve acı sos dolduruyorum sonra turşu doğruyorum. Bunlar bitince marul yoksa marul yıkıyorum. Arada sipariş oluyor siparişe gidiyorum. Kahvaltı yapıyorum saat 3 olmuş oluyor. Namaz kılıyorum o sırada siparişler başlıyor. Namazdan sonra siparişe gidiyorum. Siparişin paketlemesini de yapıyorum. Köpük dediğimiz malzemeye ön tarafta eksildiyse arada onları dolduruyorum. Dolapta kola vs eksildiyse onları da dolduruyorum. Sipariş yanına roka ve maydanoz koyuyoruz onları da ben yıkıyorum. Sonra zaten ilkindi vakti giriyor arada namaz kılıyorum. Siparişler devam ediyor. Boşluk olursa cam tezgahı filan siliyorum. Geceye kadar bu şekilde eksilen olursa nar ekşisi acı sos marul yıkamak gibi bütün arka plandaki işleri yapıyorum. Bazen dükkanda patron olmuyor tezgahs geçip çiğ köfte dürüm veya paketi hazırlamasını da yapıyorum. Gece olunca siparişe devam. Dükkanı kapatırken bulaşık yıkama yerleri süpürüp paspas işini de bitirip çıkıyorum. Butün bunlar olurken patron ya sipariş hazırlıyor yoksa arkadaşları ile oturuyor veya sosyal medyada takılıyor. Sipariş yoksa hep oturma modunda. Sizce işten ayrılmalı mıyım ?
Ulen yaa???Adını ne zaman görsem aklıma şu geliyor.
(Yolcu 360 ! Araç kiralamak ne kolaymış!)
Senle çok şey konuşurdum da hem platform uygun değil hem de objektif değilsin. Hayatında başarılar büyük ağabeyim. ?Hımm senin derdin şimdi anlaşıldı..
Valla ne olarak görüyorsan evet oyum membaıyım hemde.. Benim için sorun değil ki bu.. Çünkü senin ne gördüğünün hiç bir önemi yok, bakış açının hiç bir önemi yok.. İstediğin gözle açıyla bakabilirsin. Bakıp kendini tatmin edebilirsin kendi hamurunda yoğrulup durabilirsin.
Hedef 2023 tür evet çok şeyler değişecek.. Bundan seneler önce şimdi olanlar sizlere söylendiğinde hayal görmeyin deyip dalga geçiyor küçümsüyordunuz. Dün yediğiniz hurmalar bu gün gelip sırtınızı (?) tırmalar... Bu hazımsızlığınız oradan geliyor. 2023 ten sonra Türkiyenin ipleri çözülür sende böyle kenardan izler durur hazımsızlığından kavrulursun
Yine anlayacaksmısın? Tabiki hayır. Yine o zaman gelecek ve yine siz böyle üzüleceksiniz
Saygılar sevgiler küçük kardeşim.
Yerinde karar ? Sanada başarılar dilerim.Senle çok şey konuşurdum da hem platform uygun değil hem de objektif değilsin. Hayatında başarılar büyük ağabeyim. ?
kasiyerlik fena meslek değil ama sabırlı olmanız lazım ve hızlı ayrıca okuyormusunuz okuyorsanız ne okuyorsunuz ona göre iyi bir tavsiye verebilirimOlmadı o iş. Bizim sektörle alakası yok demiş müdürleri. Olmaz demişler
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kuryecilikten yana sıkıntım yok. Dükkan işleri beni darlayan ve patronun sürekli oturması veya arkadaşları ile sohbet etmesi. Benim arkadaşım gelse dükkana ben siparişe gidiyorum. Onun arkadaşı gelse siparişi hem hazırlayıp hem götürüyorum.