İstek Üzerine Splash Pro Önerilen Ayarlar!

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
İstek üzerine Mirillis Splash Pro EX ayarlarını paylaşıyorum arkadaşlar. Ayarları tamamen kendim yaptım fakat kişiye göre değişebilir. Onun için ayarların ne anlama geldiğinden de bahsedeceğim. Bu konuyu 2009 da açmıştım fakat ozamanlar bu program pek bilinmiyordu ve cevapsız kalmıştı.

Burada Best Quality seçeneğini işaretlerseniz kaliteli Oynatmayı aktif etmiş olursunuz. Ekran kartınıza güveniyorsanız benim gibi işaretleyin.

Motion2 seçeneğini bir firma yapmıştı ilk hatırlayamadım. 2009 da ayrıntılı belirtmiştim bu özellikten ama neyse bu özellik yumuşuk kaydırma özelliği tabirimce. Yani cep telefonunzdan bir video çektiniz ve eliniz sağa sola oynatarak videonun içine ettiniz. Videoda ki sarsıntıyı yumuşatıyor nerdeyse profesyonel bir çekim yapmış gibi oluyorsunuz bu seçenekle. Bu görüntüyü benmi çektim diyeceksiniz. 10 'a getirin korkmayın. Elinizi korkak alıştırmayın.

Detail Boost adındanda anlaşılacağı gibi Detayları artırıyor. Elinizdeki film DVDRip :) seçmesenizde olur. Yok illaki detay istiyorum diyorsanız önereceğim ayar 2 dir. Bluray veya DVD izliyorsanız 5-6.

Light Boos da aydınlık ve renk veriyor. Buda DVD rip ise seçmemenizi öneririm. Çünkü görüntü çamurlaşacak ve bozulacaktır. Detail Boostla aynı ayarlar bundada geçerli.

Demo Mod ise bu seçtiğin ayarlar ile seçmemiş olsaydınız hani :) filmi nasıl izleyecektinizde ki ayarlar. Bi nevi Splash Pro firmasının artistliği de denebilir tabirimce. :)

Temel Video Kontrolleriyle oynamasanızda olur. Videoya ve kişinin zevkine göre parlatın veya renklendirin.

Hemen yanda Audio Boost var oda normal sesi 2 kat artırıyor fakat sesde bozulmalar olabilir bazılarınızda.

isXhrmOYMzF9I.jpg

Burdaki ayarlarım bu şekilde.

ibobGF4Sl7zcz2.jpg

Burdaki ayarlarım bu şekilde. Bahsetmemi istedğiniz özellik ve ayar varsa bahsederim ayrıca.

ij3lUeciQLL5t.jpg

5+1

iVtRiCOhQg8Pn.jpg

Altyazı

iUQo6B1n6CodE.jpg

Diğerleri de ıvır zıvır işte. En önemli ayarları en başta verdim zaten. Bu yazı tamamen bana aittir. Okadar yazdım zaman ayırdım. Benden habersiz kullanmayın sakın :) Hakkımı helal etmem bak .. :D

Hazırlayan: @S4B0T4J

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Denerim uygun bir zaman teşekkürler.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
neuview benim için en iyi oynatıcıdır her zaman, kaliteyi baya arttırıyor, arkadaşlarımda bunu kullanıyor artık

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
çok sade bir görüntüsü var zaten programın, hiç karşık değil, araştırırsan programın full sürümünü bulursun portable olarak

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
2gb ram 1gb ekran kartım var ancak bende kasma problemi oluyor nadirde olsa
kaliteli sunum izlediğim zamanlarda özellikle 720p vs.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Benzer ayarları kullanıyorum. 1080p ve true hd de daha iyisi yok. Diğer filmler içinde pot player :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
motion2 seçeneğini açmanızı, açtıysanız da full lemenizi hiç tavsiye etmem. film izlerken çok yapmacık bir görüntü ortaya çıkıyor. yeni aldığım tv'de de bu özellik vardı, bu yapmacık görüntü tv den kaynaklanıyor sanıp neredeyse tv yi iade edecektim ama meğerse bu naneden kaynaklanıyormuş. kapatıp kurtulmuştum.

belgsel seyrederken açılabilir. ya da bahsettiğin gibi kendi çekmiş olduğumuz dandik videolarda.

akilli55

Asistan
Reaksiyon puanı
41
motion2 seçeneğini açmanızı, açtıysanız da full lemenizi hiç tavsiye etmem. film izlerken çok yapmacık bir görüntü ortaya çıkıyor. yeni aldığım tv'de de bu özellik vardı, bu yapmacık görüntü tv den kaynaklanıyor sanıp neredeyse tv yi iade edecektim ama meğerse bu naneden kaynaklanıyormuş. kapatıp kurtulmuştum.

belgsel seyrederken açılabilir. ya da bahsettiğin gibi kendi çekmiş olduğumuz dandik videolarda.

motion2 yi açmassan ne anladık programdan. Asıl esprisi zaten budur. Motion2 olmadığında filmleri izleyesim gelmiyor. "Şimdi izlemeyeyim, daha sonra splashpro ile açarım, filme yazık etmeyeyim" diyorum. Düşün yani o kadar :)

vimjunon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dün kurdum, @S4B0T4J'ın verdiği ayarları uyguladım. 42'' LA690S LG televizyona bağladım PC'yi. Görüntü akışı muhteşem oldu. En sevdiğim player olan PotPlayer'la -ayarları beceremediğimden olduğunu zannediyorum- küçük takılmalar yaşıyordum, Splash'le yaşamadım. Görüntü yapmacıklaşıyor eleştirisine bir parça katılmakla beraber, seyir zevki arttığından görmezden geliyorum. Bilgisayarı Tv'ye bağlayarak kullanacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Bilgisayarda forever PotPlayer! :)

Ayarlar için teşekkürler @
S4B0T4J

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Potplayer'ın kendim yaptığım ayarlarını paylaşabilirim aslında ince yapılmış ayarlar. Ama kiminin pc de özelliklerden dolayı takılmalar olacak bu sefer sonra sevap işlerken küfür yiyecem :) diye paylaşmadım.

vimjunon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben Lavfilters'la kullanmaya çalışırken başaramıyorum sanırım. Güncellemeler, program versiyonları mı uyumsuz nedir anlamadım. Paylaşırsan bir de o ayarları denemek isterim tabi ki :)