İşte ÖSYM'nin YGS'de şifre savunması!

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
ÖSYM'nin Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne verdiği savunma 17 sayfadan oluşuyor

11 Mayıs 2011 Çarşamba, 11:34:34
629485_detay.jpg

YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın iptali istemiyle Konyalı bir öğrenci adına Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne dava açılmış ve mahkeme, ÖSYM'den savunma istemişti. ÖSYM, önceki gün savunmasını ilgili mahkemeye verdi.

17 sayfadan oluşan savunmada şu başlıklar öne çıktı:
"Savcılık soruşturması tamamlandı, bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Sonuçlar açıklandı, dava başarısız adaylar tarafından kullanılıyor.

Adaylar arasında hiçbir üstünlüğe yol açmayan, bilimsel olarak yerindeliği test edilerek uygulanan bir sınavın iptalinin istenmesinin hukuki gerekçesi ve kamu yararı bulunmamaktadır.

ÖSYS Kılavuzu'nu YÖK onayladı; bu durumda YÖK de davalı olmalı.

Hiçbir aday soruyu çözmeden cevapları işaretlemedi.

Sınavda yer alan soruların bir şifre tekniği kullanılarak cevap anahtarının oluşturulduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır.

Şifre algoritmanın doğal sonucudur.

20 ve üzeri net yapan adayların kitapçıklarından rastgele yapılan seçim ve incelemelerde de bu konuda normal dışı bir durum tespit edilememiştir."

"ÖSYM BAŞKANI İTİRAF ETTİĞİ ŞİFREYİ SAVUNMADA KABUL ETMİYOR"
Davayı açan avukat Ahmet Gürol Şağban, dün konuyla ilgili açıklamada bulunmuş ve ÖSYM'nin savunmada şifreyi yalanladığını belirtmişti. Şağban, açıklamasında şunlara değindi: "Şifre yok diyorlar, sistem yanlış çalışmış deniyor. ÖSYM Başkanı'nın itiraf ettiği şifre savunmada yalanlanıyor. Yine ÖSYM Yönetim Kurulu üyelerinin itiraf ettiği kurgulama hadisesinin doğru olmadığı ifade ediliyor. O zaman ÖSYM Başkanı ve Yönetim Kurulu mu bize yanlış bilgi verdiler yoksa savunmayı yapan avukat arkadaşlar mı?
Ortada artık skandaldan da öte bir rezalet yaşıyoruz. Az önce içerde bir öğrenci arkadaş denk geldi, iki farklı sonuç gelmiş kendisine. Birisinde siz LYS'ye katılabilirsiniz diyor, diğerinde LYS'ye katılamazsınız diyor. Bu işin cılkı çıkmıştır. Ancak yargı konuyu enine boyuna irdeleyecektir ve en doğru kararı verecektir. Biraz daha bekleyeceğiz. Süreç işliyor. Benim tahminim bu hafta içinde olumlu veya olumsuz bir karar çıkacaktır.''
AJANSLAR

haberturk

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Bu sansür iddialarında olduğu gibi, şimdi de olmayan bir şeyin olmuş gibi gösterilmesi; beni HaberTürk'ün yalan habercilik ilkesini benimsediğine ikna ediyor.

BTK başkanı sansür yok derken HaberTürk "sansür var dediler" şeklinde haber yaptı. Şimdi de ÖSYM başkanı hiçbir zaman "şifre var evet, şifreli yapıldı sınav" şeklinde bir açıklama yapmamışken "şifre var diye itiraf etti" şeklinde haber yapıyorlar. ÖSYM başkanı, baştan beri yazılım hatası var diyordu, onun yaptığı itiraf, "yazılım hatası sonucu böyle bir durum oluşmuş" şeklindeydi, "şifre koyduk doğrudur" şeklinde değil. Şimdi savunmada da aynı şeyi söylemişler, dolayısıyla "önce öyle diyorlardı şimdi böyle diyorlar" cümlesinin muhatabı doğrudan doğruya bu haberin yazarıdır.

leventcemaydan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah'arindan bulsunlar bu kadar insanin hakkini yiyip sonra o koltuktan bile inmeye tenezzul etmiyorlar...

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bu sansür iddialarında olduğu gibi, şimdi de olmayan bir şeyin olmuş gibi gösterilmesi; beni HaberTürk'ün yalan habercilik ilkesini benimsediğine ikna ediyor.

BTK başkanı sansür yok derken HaberTürk "sansür var dediler" şeklinde haber yaptı. Şimdi de ÖSYM başkanı hiçbir zaman "şifre var evet, şifreli yapıldı sınav" şeklinde bir açıklama yapmamışken "şifre var diye itiraf etti" şeklinde haber yapıyorlar. ÖSYM başkanı, baştan beri yazılım hatası var diyordu, onun yaptığı itiraf, "yazılım hatası sonucu böyle bir durum oluşmuş" şeklindeydi, "şifre koyduk doğrudur" şeklinde değil. Şimdi savunmada da aynı şeyi söylemişler, dolayısıyla "önce öyle diyorlardı şimdi böyle diyorlar" cümlesinin muhatabı doğrudan doğruya bu haberin yazarıdır.
Hiç öyle bir açıklama yapmadı mı ? Eminmisin ? Sen sadece Habertürk mü okyorsun ?
Haber 7 Milliyet hatta ve hatta kendiside dile getirdi SEHVEN YAPILDI DİYE. Hiç duymadın hiç görmedin mi.

Sadece HABERTÜRK yazdı diyorsun bu bir iftiradır ÖSYM başkanı bu durumda zaten hakkını alır. Ama kendiside çıktı medyanın karşısına iki kelimeyi birleştiremedi. İzledin mi ? İNan bana iyi yetiştirilmiş küçük ondan daha mantıklı ve daha iyi konuşur.
Senin dışında ki herkes şunu bilir ;
Ali demir , "Sadece basına verilen kitapçıklarda şifre var, Acemice hazırlandı, Meteksanın İŞGÜZARLIĞI, Sistemde hata var...." gibi bir sürü idda ortaya atmadı mı ? Şİmdi sen apaçık bir şekilde demedi diyorsun bunları.
Ali Demir S****k mı ki demediği şeyleri diyor medya, hiç çıkıpta itiraz etmiyor. Ali'nin gıkı çıkmıyor konuşamıyor ki.
Sende şimdi söylediklerini söylemediler diyorsun. Ne farkın var Cin Ali'den ?
Gel gelim ki sen de şifrenin yazılım hatası sonucu olduğunu söylüyorsun. Buna nasıl inanırsın. Yazılım hatası ile bu şekilde sorular nasıl çözülebilir. Bilgisayar akıllı bir varlık mı ?
Hani desem ki sorular ve cevaplar genellikle hep aynı şık çıktı veya hep benzerdi gibi hatalar çıksa tamamda. Sorular resmen bir şeklde bir alogaritma ile çözülüyor. Bunu bizler bilmiyoruz kendi adamlarına vermediler mi eminmisin ?
Konuyu saptırmak içinde SINAVDA KOPYA YOKTUR ÇEKİLMEMİŞTİR dyorlar. Sanki biz kopya var diye idda ediyoruz. Sınavın güvenli olduğu izlenimini verdiler durdular. İyice saçmaladılar. Ve bu saçmalıklara da sen ve senin gibiler inandı.
Kpss sınavı hakkında da bir şey de o zaman. Cematciler varya işte onların işi idi bunu herkes biliyor. Ama medya bunu yansıtamıyor izin verlmiyor hiç verilir mi ?
Kardeşim sen kimin tarafındansın tarafsızmısın onu söyle sana yorum yazayım. Sen onlardansan eğer, haksz olduklarını hilebaz olduklarını bile bile zaten savunursun. Aynı şimdi yaptığın gibi.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
nicktenban dedi ki:
SEHVEN YAPILDI DİYE.

Sehven ne demektir biliyor musun arkadaşım? Sehven, yanlışlıkla yapılmıştır demek. Yani ilk açıklamayla bugünkü açıklama değişmedi. Adamlar ilk başta "evet şifreli yapmıştık" demediler ki bugün söylediklerine "aa dün böyle diyorlardı şimdi öyle diyorlar" şeklinde yorum yapılsın.

İlk açıklama neyse, bugün de aynı açıklama yapılmış; yani HaberTürk'ün yaptığı "ilk başta itiraf etmişlerdi şimdi kabul etmiyorlar" şeklindeki ifadeyi eleştirdim ben; ki bunun yalan olduğunu ifade ettim. Çünkü hiç kimse çıkıp "sınavı şifreli yaptık" demedi; o gün de yazılım hatası demişlerdi, bugün de yazılım hatası diyorlar. Yani benim eleştirim HaberTürk'ün yaptığı yalan habere yönelikti.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İyiki İlk Öğretimde bırakmışım okulu:):):)

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ne yazıkki devlet içindeki derin yapı sonunda öğrencilerimize dahi zarar vermeye başlamıştır bir dut ağacını sarar gibi milletin bağrını saran bu asalaklar her konuda milleti isyana yöneltmek için çalışma içine girmişlerdir.Bu öğrenci kardeşlerimize böyle yansımıştır.Bu yapı öyle dehşet verici boyutlara ulaşmıştırki bünyesinde her düşünceden kişileride barındırmaktadır Esas amaç bu tür kışkırtmalarla halkın sokaklara dökülmesi çıkacak isyan ve abd nin duruma el koyarak ülkemizi bölmesidir.
yanlış bir uygulamamı vardır evet ne zaman olmadıki eskiden pkk da olan sınav hakimiyeti şimdi büyük ölçüde kalkmış kalanıda derinin eline geçmiştir ösym içine çöreklenmiş derin nüveleri fırsat buldukça bu yanlış uygulamaları devreye sokmaktadırösym yi karıştıran el ... liderini video ile değiştiren eldir ... partili 4 kişiyi rezil edendir ve önümüzdeki günlerde seyredeceğimiz yine şok görüntülerle değişik parti ve cemaat liderlerinin bazen gerçek bazen fotomontajlı çalışmalarını bize sunacak olandır
bu olaylar gelişirken şer odaklarının artık ayrılalım devlet kuralım bağırtıları tv lere taşınmıştır
evet bir sirkteyiz ve adamın biri cambaza bak derken içimizi boşaltmaktadır
agah olalım
agah kalalım

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Sehven yanlışlıkla yapıldı demektir biliyorum.
Habertürkün yanlış bir haber yapması kafamızda ki şüpheleri asla yok etmedi etmeyecektirde.
Ygs de ki ŞİFRENin yanlışlıkla yapılması bir kandırmacadır. Aklı olan bunu kabullenmez. Ama ispat da edemez. Her görülen her duyulan söylenemediği, ispat edilemediği için hakkımızı alamayız.
Sana ösym başkanı Ali Demir'in, baştan beri söylediklerini yazayım. Bunları ben çokca duydum. Sadece habertürk'ten değil.
1-İlk önce sadece basına verildi. ( Şifreli kitapçık basına verilmiş)
2-Sora sadece engelliler için.
3-Daha sonra acemice hazırlandı
4- YGS de yanlış tarih iddasını ortaya attılar
5- ÖSYM BAŞKANI ALİ DEMİR'İN AÇIKLAMASI : "Demir, "Kişiye özel kitapçık iddialarını anlamak mümkün değil. Basına verilen kitapçık biraz acemice hazırlandı. Basına kitapçığın verilmesi METEKSAN'ın işgüzarlığı. " Amaçları 50 yıllık Meteksan'a yıkmaktı buda olmadı.

Bunların bazıları ÖSYM kurumunun açıklaması bazılarıda ALİ'nin açıklaması.
Hepsinin delili var. Linkleride atabilirim. Hani sen uydurdun deme diye.
Haberlerde şu ibareyi çokca duymussundur ; Ali Demir kendisi ile tutarsız. Bi öyle diyor bi böyle.
Adam ne diyecek ki zaten, evet şifre vardı mı dicek. O zaman sorarız neden şifre var ? Verecek zerre cevabı olmaz. E s'alak değil böyle demez. Geri kalıyor sadece tek bir cevap "yanlışıkla, SEHVEN" yapıldı. Bunuda ancak onun beyni alır.
O zeka, o makamda oturan o kafa, yanlışlıkla oldu diyorsa şu pc başında klavye eskiten ben sehven yapılmadı diyorsam sen karar ver hangmiz mantıklı, hangimiz kuş beynli sığırın tekidir.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Konuyu saptırmak içinde SINAVDA KOPYA YOKTUR ÇEKİLMEMİŞTİR dyorlar. Sanki biz kopya var diye idda ediyoruz. Sınavın güvenli olduğu izlenimini verdiler durdular. İyice saçmaladılar. Ve bu saçmalıklara da sen ve senin gibiler inandı.

Demek istenilen "Şifre birilerini başarılı yapmak amacıyla yapılmamıştır, ancak karıştırma için tasarlanan algoritma yetersiz olup algoritmanın sonucu olarak doğru cevapları elde edebilecek bir yöntem açığa çıkmıştır. Sınav sonuçlarından da bu yöntemin kullanılarak sınavda avantaj elde edildiği görülmemiştir." Arkadaşlar unutmayın orada cidden sınavda kendi bileğinin emeği ile derece yapanlar, kazananlar var. İptal edilmesi hakkıyla kazananlara bir cezadır, iptal edilmemesi şifre yöntemini kullanarak başkalarının hakkını yiyenlere ciddi bir avantajdır. Siz o konumda olsanız bunları da düşünmek zorunda olduğunuz bir devlet adamı olgunluğuna eriştiğinizde siyasi görüşünüz ne olursa olsun sizin de aklınıza gelebilecek bir şeydir.

Kpss sınavı hakkında da bir şey de o zaman. Cematciler varya işte onların işi idi bunu herkes biliyor. Ama medya bunu yansıtamıyor izin verlmiyor hiç verilir mi ?
Kardeşim sen kimin tarafındansın tarafsızmısın onu söyle sana yorum yazayım. Sen onlardansan eğer, haksz olduklarını hilebaz olduklarını bile bile zaten savunursun. Aynı şimdi yaptığın gibi.

Kpss hakkında hiçbir şey denilmedi diye iddia edenler de Doğan grubu yayınlarının internetten arşivlerine baksınlar. Doğrudan demiyorlar işte diye diyenlere de eğer ki durum dedikleri gibi çıkmazsa altında kalacakları ağır ithamlar tüm medya grubunu bitirecek güçtedir de ondan diyebilirim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
@nicktenban, ben HaberTürk'ün yalanını eleştirmiştim, konuyu biraz ilgisiz bir yere götürmüşsün, fakat hala yanlış olan bir şey var; ÖSYM'nin ilk açıklamasıyla bugünkü açıklaması arasında fark yok. Diyorlar ki itiraf etmişlerdi, şimdi kabul etmiyorlar; bu doğru değil, muhtemelen de kasıtlı olarak yapılmış bir yalan haber; "şifreli sınav yaptık" şeklinde bir itiraf varmış da şimdi kabul edilmiyormuş gibi bir çarpıtma var; vatandaşların çoğu (ki mesajından anladığım kadarıyla sen de dahil) buna kanıyor.

Zannediyorum programlama da bilmediğin için bunun yanlışlıkla olabileceği ihtimalini algılamak biraz zor geliyor. Shiftdelete geçen yıllarda forum sistemini değiştirdiğinde çok küçücük bir program hatası nedeniyle yöneticilerin şifreleri kırıldı. Sadece bir yerde ünlem işareti yerine eşittir işareti yapıldığı için, kullanıcılar şifrelerini değiştirseler bile eski şifreleriyle giriş yapabiliyorlardı, bu da büyük bir güvenlik açığı doğurdu. Dolayısıyla algoritmada yapılabilecek küçük bir hata; gördüğün gibi büyük sonuçlara yol açabilir.

Elbette kesin böyle oldu demek güç; ama ortaya atılan iddalara inanmak için, gerçekten saf olmak lazım. Mesela herkes tüm testlerde şifre olduğunu ve bu şifreyi bilenin full çekebileceğini söylediler. Halbuki sorun sadece matematik testinde çıktı. İkinci olarak, "ÖSYM şifre olduğunu itiraf etti" dediler, halbuki ÖSYM başından beri yazılım hatası var dedi.

Araştıralım, eleştirelim; ama durduk yerde de kamuoyunu yanıltacak yalanlar da söylemeyelim; hele ki bu yalanlar "haber" adı altında medya tarafından yayınlanıyorsa..

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Tamam dediğinin hepsi mantıklı. Bak ne güzel mantıklı düşünüyorsun. Programlamada bir hata olur, o hata yüzünden herşey mahvolur saçma sapan şeyler ortaya çıkar.
Ama bir programlama hatası yüzüden harika bir şifreleme olayı nasıl çıkar.
Soruların şifre ile nasıl yapıldığını biliyorsundur. Küçük şık, büyük şık, sağ şıkkın yanında sol şıkkın yanında gibi bir kaç zırva yöntemle bu soruları çözebilyoruz. Bakın sadece bir yöntemde değil. Bir kaç soruyu farklı bir yöntemle çözüyoruz, aynı yöntemle çözülemeyen diğer sorularıda farklı yöntemler aracılığı ile çözüyoruz.
Sizin yazdığınız aynen şu dikkat lii okuyun ;
Shiftdelete'de bir sorun çıktı ve herşey karıştı yeni şifreler geçerli olmayıp eski şifreleri tekrar geçerli kıldı " bir yazılım, prgoramlama...yanlışlığı"
Birde diyorsunuz ki yazılım hatası yüzünden şifreleme olayı meydana geldi. Ama bu bu hata gibi gözükmüyor ki. Mükemmel bir şekilde programlanan akıl ürünü bir şey. Yani yazılım hatasından dolayı düzenlii mantıklı bir cevaplama yöntemi meydana geldi.
Dediğiniz iki şey arasında ki farkı görebildiniz mi ? Bir yazılım hatası olur, herşey berbat olur, bir yazılım hatası olur mükemmel bir şifreleme mantığı ortaya çıkar.
Buda yazılım hatası nedeniyle oluşan bir saçmalıktır demek çok SAÇMADIR. Başka inandıracak bir şeyleri olmadığı için ancak buna inandırmaya çalışırlar.
Herneyse oldu bitti geçti iptal olmadı. Bir sürü dalavera oldu. Daha konuşmaya tartışmaya bile gerek yok çünki faydası yok.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Yukarıda da söylediğim gibi, programlama bilmediğin için böyle düşünmen çok normal. Ortaya çıkan "çok düzenli bir sistem" değil programlamaya göre. Veritabanından program tarafından doğru cevaplar zaten sıralı olarak alınır, kendiliğinden bir sıralama var yani. İşte programda bu sıralı gelen cevapları karıştıracak kısımda bri kodlama hatası olduysa, bu durum doğal olarak oluşacaktır.

Örneğin bir isim listesi olduğunu düşün, herkesin isminin yanında başarı sıralaması yapılacak olsun. Programda yanlışlıkla başarı sıralaması yapılmazsa eğer, isim listesine göre kendiliğinden sıralanmış gelme ihtimali çok yüksek olacaktır. Bunlar örnek tabii ki; teknik detayları bilmiyorum, sadece programlamada bu tür şeylerin çok olağan olduğunu anlatıyorum.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
1-ÖSYM zaten karalanmış adı iyice pisliğe bulaşmış bir kurum yani sütten çıkmış ak kaşık değil. Geçen seneki olaylarda PMO KPSS ÖN LİSANS KPSS sınavlarında baya bi rezlliği oldu. ÖSYM'den beklenir kopya çıkar menfaat.
2-Programla bilen tek sen değilsin, o kadar programlama alanında uzman olan kişi var hepsi senin dediğini demiyor. Nedense ak partililer ve belli bir cemaat üyesi ( biliyorsun) olanlar hep yazılım hatasını veya başka şeyleri ileri sürerler.
Çok akıllı bu yazılımı çok iyi bilenlerde var neden onların hepsi bu mantığı savunmaz ki ? Eğer senin dediğin gibi ise yani programlamadan her anlayan mutlaka yazılım hatası der. Ama öyle de değil.
Ben ve benim gibiler ispat edebilirmiyiz kopya çekildiğini hiliebazlık adam kayırma olduğunu ispat edebilirmiyiz ? Yok edemeyiz. Duyduklarıma rağmen bir delilim yok.
Peki sen ispat edebilirmisin hilebazlık pislik kul hakkı yemediklerini ? Asla ispat edemessin. Öyle ki benim ispat etme şansım, inandırma şansım senden, senin bakış açından olanlardan daha fazla. Bunu inkar edebilirmisin ? Hayır.
Ayrıca o ki programlama hatası diye tutturuyorlar, kendi yazılım mühendisleri veya TÜBİTAK'a emir versinler bunları kamooyunun ve insanların anlayabileceği bir biçimde medya yolu ile anlatsınlar. Ben bilgisar hakkında cahil olan bir kişi değilim ki, çok uzun zamandır bilgisayarla ilişiği olan bir kişiyim, bana bunu anlatsalar yada benim gibi binlerce kişiye anlatsalar, saçmalıyorlar mı yoksa gerçekten doğru diyorlar diyebilecek bir kanıya varacak bir bilgimiz var.
Bir insan doğru söylediğini insanlara aktarmak istiyor ise her yolu dener araştırır. İnsanlardan saklamaz.
Bu dediğim yollada bunu yapmak hiç de zor değil. Ama neden yapılmıyor ? Madem kendini aklamak istiyor Ali, Aliciler ve yandaşları neden sus pus kalıyor ( KALDI). Neden çıkıpta sert eleştiriler yapmadı ? Neden savunmadı.
Çıktı bir kere konuştu, pardon konuşmaya çalıştı iki cümle edemedi 'ee ...' falan filan saçmaladı zırvaladı gitti.
Kendisininde kopya çektiği ortaya çıktı sorulunca o konuları eski konuları açmayalım dedi.
Kardeşim hiç mi bunları görmezsniz ? Nasıl göz ardı edersiniz. Sizinde savunacak şeyiniz elbette vardır. Ama tek bir savunma. Tek bir cevap. SEHVEN. Bizim ise bir sürü ŞÜPHEMİZ var.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
1- Haber kanalları tam da seçim öncesinde istedikleri hedefe ulaşmış oldular; bunu ıspat ettiğin için teşekkür mü etsem bilemedim.
2- Programlama bilen kaç tane uzman açıklama yaptı ki "onlar öyle demiyor" diyorsun güzel kardeşim? :)

Programlama bilmeme konusunda seni küçümsemek için söylemedim yanlış anlama; sadece bunun çok olağan olduğunu, illa da tasarlanmış olmasının gerekmediğini anlatmaya çalıştım; yoksa ÖSYM'den şüphelenme, ÖSYM hiç kusur etmez, gökten inmiştir gibi bir düşünce koymadım ortaya. Sadece çarpıtma var diyorum, aslında bu tozu kaldıranlar, şifre varmış yokmuş umursayan kişiler değil; maksat suyu bulandırıp başka yerlere dikkat çekmek, gördüğün gibi sen de bunu ıspat ediyorsun, şifreyi geçmiş artık kurumu sorguluyorsun, yani aslında sana verilen mesajı alıyorsun.

Karıştırmamak gerekir; sistemi eleştirmek başka, sistem üzerinden başka maksatlara yelken açıp alakasız şeyleri eleştirmek başka. Yoksa emin ol; bu ülkede benim kadar sistem mağduru çok az insan bulabilirsin; o yüzden söylediklerimin yanlış anlaşılmasını istemem, herhangi bir kurumun veya şahsın savunması beni çok ilgilendirmiyor, lakin dikkatlerin dağıtılması ve hedefin gösterilenden farklı olması ve böylece her dediğine inanılan medya organlarının ortaya çıkıp kasıtlı olarak yalan yanlış bilgiler vermeleri, bu ülkenin bir vatandaşı olarak beni rahatsız ediyor.

Enisor

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bence biraz medya da abarttı bunu yani bilgisayar sistemlerini yeni olduğu için sorular belli bir düzende gelmiş ama bu kimsenin eline geçmemiş denildi ee o kadar araştırma yapıldı bunlarla oyalanmamak gerek geçen adam bu sayede mi geçti ya da geçemeyen varsa kopya hepsi Allahından bulsun ama öğrenciler bunlara takılmamalı önlerine bakmalılar

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
"o kadar programlama alanında uzman olan kişi var hepsi senin dediğini demiyor." Ben bunu yazdım. Şuna güvenerek yazdım, bu sitede senin gibi programlamdan anlayan arkadaşlar var dimi. Bu sitede şifre iddaları ile ilgili konu açıldığında senin dediklerinin tersi cevap verenlerde oldu. Sadece buda değil ki. Diğer forumlarda yok mu ? Kitapçık sayısı ile ilgili modmedyan araştırması, kaç şık olduğu 1 milyon 700 tane olmayacağı saçma olduğu böyle mantıklı bir şeyin ortaya çıkmayacağı tartışıldı değil mi. Belkide ben bu konuları çok okuduğum için bu siteyede açtığım için biliyorum bu tartışmaları ve cevapları...

Herneyse, mesajı çok iyi alıyorum kardeşim. Ama, bunların adam kayırdıklarınıda şerefsizliklerinide çok iyi biliyorum.
Bazen sistemi eleştirecek delili elinde bulunduramassın ama bilirsin. O zaman dersin ki şu başında ki adama bakalım namuslumu hakka riayet ediyor mu diye... Bakarsın ki adam kopyacının çakalın teki. O zaman şüphelerin aklına daha fazla kök salar. Dediklerinede inanmassın. Sahip olduğu makamada kurumada değer vermessin. Şahisiyetine değer vermessin. Geçmişine bakarak bir insana güvenip güvenmeyceğine karar verirsin.
Bir çok haber sitesinde okudum, ne ilginç ki sadece bunların yandaşlarının köşe yazılarında kendilerni savunduklarını gördüm. Ama tarafsız olan habercilik yok mu ? Vardır elbet. Bu tarafsızlar hangileri bilemem ama dediğim gibi bunları savunanlarda bunların kölesi.
Beni de o kadar çok rahatsız ediyor ki, yargı bile artık güvenilir değil. ÇÜNKİ ;
""""Abbas Güçlü

Savcılık bu soruşturmayı 3 günde bitirdi, KPSS’yi 9 ayda bitirdi. Savcının gerekçelerini görmek gerekir. Bu kararı nasıl verdi bu kadar karışıklık varken bu karar nasıl verildi araştırmalı.

Sanki çok acele kapatılıyor gibi geliyor bana. Ama her geçen gün bir kağıt çıkıyor ortaya. Bir hatalar zinciri var. Çok acele verilen bir karar. Savcılık hep suçlayıcı bir makam olurdu ama şimdi koruyucu bir makam haline geldi. Hukuki açıdan verilen bir karar var. Ama hatalar ne olacak nasıl açıklanacak. Savcı açıklasın elindeki belgeleri. Çok başka gerekçeler, belgeler çıkıyor. İnşallah yeni belgeler ortaya çıkmaz. Yargı sorgulanır hale gelmesin, güveneceğimiz başka bir organ kalmadı çünkü. """" (KAYNAK)

Diyorsun ki " böylece her dediğine inanılan medya organlarının ortaya çıkıp kasıtlı olarak yalan yanlış bilgiler vermeleri "
Abbas Güçlü'de medyadanın içinde olduğuna göre, sence bu yazısında Abbas Güçlü abarttı mı ? Sence yargıya da güven olur mu ? Bırakalım diğer medyaların ne dediğini ne haber yaptığını, yargının verdiği karar ve açıklayamadığı veya açıklanmaması gerektiğini düşündüğü bir karar yok mu gizli olan ? Kpss ile ilgili hikayeyi uydurdular YGS ile ilgili hikayeyide uydurdular işte.

Şunu unutma medya her zaman abartır. Okunması hit kazanması gerekir kendi düşüncelerine göre.
Bende hem medyanın hem yargının hemde Ali Demir'in hükümeti hava alanında gidip tatmin edip ( Hani açıkladı başbakan ve GÜL ; biz tatmin olduk) yaptığı açıklamalarına bakarak tüm düşüncelerimi aktarıyorum.
Yeter mi.
Sende haksız değilsin !