Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
2019694_620x410.jpg

Bu yıl ilk defa denenecek olan üniversite giriş sınavı YKS, öğrenci ve veliler tarafından heyecanla bekleniyor. YKS sınav yerleri ve YKS sınavının ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgiler haberimizin detayında yer alıyor... Öte yandan konuyla ilgili ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. İşte YKS sınav yerleri ve YKS sınav tarihi ile ilgili detaylar...

Üniversites giriş sistemi değişti. YGS ve LYS dönemi bu yıl sona erdi. Yeni sistemde YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı üniversite kapısının kilidini açıyor. YKS tarihinin yaklaşmasıyla birlikte üniversite adayı öğrencileri ve velileri heyecan sardı. Öğrenci ve veliler sınav tarihi ve sınava giriş yerlerini merak ediyor. Ayrıca adayların bilgilerini sorgulaması ve değişiklik işlemleri için ÖSYM'den üniversite adaylarına son dakika uyarısı geldi.


YKS sınavı ne zaman? YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak?... Merak edilen sorular ve daha fazlası haberimizin detayında...
YSK SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
YKS sınav yerleri, sınav tarihininin 10 gün öncesinden itibaren sınava girecek adaylar tarafından ÖSYM’nin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Ana Sayfa adresinden görülebilecek. Adaylar sisteme TC Kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile girebilecekler.
YKS sınavı ise 30 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında 2 tur olarak yapılacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ilk oturum olarak 30 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise ikinci oturum olarak 1 Temmuz’da yapılacak. TYT saat 10.15’te başlayacak. Adaylara toplam 120 soru yöneltilecek ve 135 dakika süre verilecek. TYT’de Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört alt test yer alacak. Sorular ortak müfredata dayalı olacak. Türkçe ve matematik testlerinde adaylara 40’ar soru yöneltilecek.


Adayların bilgilerini kontrol etmeleri ve değişiklik işlemleriyle ilgili ÖSYM'nin resmi internet sitesinden son dakika uyarısı yapıldı.
İşte ÖSYM'nin açıklaması:
2018-YKS başvurularında, e-okul’dan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 18 Haziran 2018 tarihinde açılacaktır.
Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.
ÖSYM Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi - Sisteme Giriş kullanıcı bilgileri ÖSYM Başvuru Merkezi İşlemleri Sistemi - Sisteme Giriş kullanıcı bilgileri ile aynıdır. ÖSYM Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi - Sisteme Giriş kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.
SINAVA REKOR BAŞVURU OLDU
Sınavın birinci oturumu TYT’ye 2 milyon 322 bin 421 kişi, ikinci oturumu AYT’ye ise 1 milyon 982 bin 669 kişi başvurdu. Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girecek aday sayısı ise 128 bin 457 oldu.
SONUÇLAR TEMMUZDA TERCİHLER AĞUSTOSTA
Üniversite adaylarının yerleştirme puanları 31 Temmuz’da açıklanacak. Bu adaylar için ağustos ayı ise tercih dönemi olacak. 7-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihleri yapılacak. Eylül ayında ise yükseköğretim kurumlarında yeni öğretim yılı başlayacak.
HER SORU AYNI PUANI GETİRECEK
Uzmanların adaylara önerisi ise yaklaşık 2 hafta kalan sınava sadece test çözerek hazırlanmamaları yönünde. TYT’de her sorunun puan değeri 1.33. Yani matematik sorusundan da sosyal sorusundan da öğrencinin alacağı puan aynı. Bu yüzden de matematikte kendilerini iyi hissetmeyen öğrenciler sosyal çözerek de bu açığı kapatabilir.
ALES SORULARINA BAKMAK GEREKİYOR


Örnek sorular incelendiğinde bilgiyi kullanma, akıl yürütme ve yorumlamayla ilgili olduğu görülüyor. Geçmiş yıllarda çıkmış ALES sorularını bulup çözmek özellikle Türkçe, matematik ve geometri dersleri için en büyük hazırlık olur. Bu zaman açısından da süreyi kontrollü kullanmalarını sağlar.
ZAMAN SORUNUNU DENEMELERLE ÇÖZÜN
Adayların bu son haftalarda deneme sınavlarına girmesi ve bu sınavlarda süreyi gerçek sınavdaki gibi kullanması gerekiyor.
TEK OTURUM ODAKLI ÇALIŞMAYIN
Adayların büyük çoğunluğu TYT ağırlıklı çalışıyor. Ancak sınavın ikinci oturumu AYT yüzde 60 etkili. Bu yüzden de çalışmalarını dengeli tutmalı, sadece AYT için hazırlanmamalı.
SADECE TEST ÇÖZEREK HAZIRLANMAYIN
Sadece test çözerek sınava hazırlanamazsınız. Özellikle AYT için konu çalışmak gerekiyor. Çünkü AYT’deki soru sayıları geçen yılın yarısı kadar. Bu yüzden de birkaç konuyu içeren sorular olacaktır.
0.5 HAM PUAN DEĞİŞİKLİĞİ RAHATLATTI
BU yıl ilk kez üniversiteye giriş sınavında puanların hesaplanabilmesi için TYT’de Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden 0.5 ham puan alma şartı adaylarda endişeye neden olmuştu. Üstelik bu kural AYT için de geçerliydi. Bu kuralı yerine getirmeyen adayların puanları hesaplanmayacaktı.


Ancak YÖK bu kuralı değiştirdi ve tek testten yarım net çıkaranların puanlarının hesaplanacağına karar verdi. YÖK Genel Kurulu, geçtiğimiz 31 Mayıs’ta aldığı kararda “TYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik testlerinin en az birinden en az 0.5, AYT’de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0.5 ham puan almış olmaları gerek” dedi. Bunun anlamı da matematik sorularını çözmeyen adayların da puanları hesaplanacak.
Bu karar, özellikle matematik sorularını yapamayacaklarından endişe eden sözelci adayları rahatlatmış oldu.
HER OTURUM İÇİN AYRI BELGE ALINACAK
2.3 milyon aday, sınava nerede gireceklerini gösterecek sınava giriş belgelerini 20 Haziran’dan itibaren TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sitesinden alabilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacak. Sınava giriş belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgelerinin renkli veya siyahbeyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda. Sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunlu. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeli. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınava giriş belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebilecek.
Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak sınav ücretini yatırmayan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

Kaynak: Habertürk
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst