İşte 'Kaybedenler Kulübü'!

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
İşte 'Kaybedenler Kulübü'!

Tolga Örnek imzalı filmin, tanıtım videosu yayınlandı

570786_detay.jpg

Yeni senenin en çok beklenen filmlerinden Tolga Örnek imzalı 'Kaybedenler Kulübü'nün yeni tanıtım videosu yayınlandı. Başrollerini Nejat İşler, Yiğit Özşener ve Ahu Türkpençe’nin paylaştıkları filmde aykırı, eğlenceli, başkaldırı dolu hayatlara sahip, iki radyo programı yapımcısının hayatları beyaz perdeye aktarıyor.

[SDNTV3]http://ciner.mncdn.net/5B128B5AAAE53B1FE98BDE622C0EFAB9_c.mp4[/SDNTV3]

Fikri Mehmet Ada Öztekin’e ait olan filmin senaryosu, Tolga Örnek ve Mehmet Ada Öztekin tarafından kaleme alındı. Güçlü, şaşırtıcı ve mizah dolu bir senaryoya sahip olan filmin yapımcılığı, Ekip Film ve Tiglon tarafından gerçekleştirilecek. Aynı anda Red Camera ve Canon Mark II kamerası kullanılarak Türkiye’de çekilecek ilk film olma özelliği de taşıyacak olan 'Kaybedenler Kulübü', Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü ile koordineli bir çalışmanın ürünü olacak.

Çekimlerine geçtiğimiz günlerde başlanan film, 11 Mart 2011 tarihinde vizyona girecek.

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Tolga Örnek'in 90’lı yıllarda efsane haline gelen radyo programı "Kaybedenler Kulübü"nden yola çıkarak çektiği filmi eleştirmenler beğendi. Sevişme sahnelerini de ‘estetik’ buldular

15-yas-siniriyla-gosterimde-1219952.Jpeg

Tolga Örnek'in 90’lı yıllarda efsane haline gelen radyo programı "Kaybedenler Kulübü"nden yola çıkarak aynı adla çektiği filmine eleştirmenlerden tam not geldi.
Başrollerini Yiğit Özşener, Nejat İşler, Ahu Türkpençe ve Rıza Kocaoğlu'nun paylaştığı filmin basın gösterimi dün sabah Maçka G- Mall Sinemaları'nda yapıldı.

Cuma vizyonda
"Sizinle yatmış mıydık" gibi replikleriyle akıllarda yer eden radyocular Mete Avunduk ve Kaan Çaydamlı’nın hikâyesini anlatan film “Ekip film tedirginlikle sunar, pompalamaya hazır mısınız?“ sloganıyla cuma günü seyirciyle buluşacak. Filme içerdiği sevişme sahneleri nedeniyle 15+ yaş sınırı verildi.
Yönetmen Tolga Örnek'in, Mehmet Ada Öztekin'le senaryosunu yazdığı filmin oyuncuların isteğiyle fragmanda yer verilmeyen grup seks sahnesi ise eleştirmenler tarafından çok estetik bulundu.
Nejat İşler ve Yiğit Özşener'in iki genç kızla oynadıkları, uzaktan ve hızlı tempoda gösterilen sahnede yönetmen Örnek oyuncular rahat etsin diye kendisi de şortuna kadar soyunmuştu.
Gerçek kaybedenler çarşamba izleyecek
Yönetmen Örnek, "Kaybedenler Kulübü"nün iki gerçek kahramanı Mete Avunduk ve Kaan Çaydamlı’nın ise filmi ilk kez çarşamba günü Kadıköy'de yapılacak galada izleyecekleri belirtti.

Mete Avunduk (sol altta) ve Kaan?Çaydamlı’nın (sağda) hikâyesini anlatan filmde Nejat İşler ve Yiğit Özşener başrolde...

ELEŞTİRMENLER NE DEDİ?

Nil Kural: 90’ların ruhunu yansıtıyor

Türkiye'de pek çekilmeyen bir alt kültür örneği... 90'lı yılları hatırlayanlar için o dönemin ruhunu çok iyi yansıtan bir film. Oyunculuklar başarılı. Eğlenceli bir film ortaya çıkmış.
Atilla Dorsay: Sevişme sahneleri çok estetik
Sinemamızda son dönemde yapılmış en modern, en genç işi film. Gerçekten varolmuş bir radyonun öyküsü. Bütün bohem hayatı ve mutsuz gençliği, tatminsiz insanları anlatıyor. Oyunculukların hepsi birinci sınıf. Nejat'la Yiğit harika... Sevişme sahneleri çok estetik verilmiş. Hiç rahatsız etmiyor. Tolga iyi bir yönetmen, bir kere daha gördük.
Serdar Akbıyık: Bu film fenomen olacak
Son dönemde seyrettiğim gençlere seslenen en başarılı film. Gerçek bir hayat hikâyesi. Şu anda toplumdaki iletişimsizliğin içinde iletişimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu anlamda filmde birçok gönderme var. Bu filmde onlar, bütün toplumsal değerlerin dışına çıkarak özgür olmaya çalışıyorlar. Tolga'nın bakışını çok beğendim. Bu filmde turnayı gözünden vurmuş. Oyunculuklar da çok başarılı. Bu film fenomen olacak diyorum. Bir sinema filminde olması gerektiği kadar sevişme sahnesi var. Bu sahneler sömürülmüyor.
Alper Turgut: Rol Nejat'a çok yakışmış
Beklentimden iyi bir filmdi. Figürasyon çok kötüydü. Kadın oyuncular dışında bütün oyuncular iyiydi. Kadın erkek ilişkilerinde batar diye düşünüyordum ama iyi toparlamışlar. Rol Nejat İşler'e çok yakışmış, hiç sırıtmamış. Sevişme sahneleri de çok dozunda.

FİLMİN FRAGMANI:

http://video.milliyet.com.tr/Kaybedenler-Klubu_1_48031.htm?auto=1

Kaynak

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
WykHY.jpg

Yapım:2010 ~ Türkiye
Tür:Dram, Komedi, Psikolojik, Romantik
Yönetmen:Tolga Örnek
Oyuncular:Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkpençe, Serra Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Barış Bağcı, İdil Fırat, Nazlı Gonca Vuslateri, Cengiz Bozkurt, Aslı, Erdal Küçükkömürcü, şafak Başkaya, şenol Erdoğan
Senaryo:Tolga Örnek, Mehmet Ada öztekin
Yapımcı:Tolga Örnek, Murat Dörtbudak, Kemal ş.kaplanoğlu, Neslihan Dörtbudak
Görüntü Yönetmeni:Burak Kanbir
Müzik:Erdem Tarabuş, Can Gox
Filmin Websitesi:www.kaybedenlerkulubufilm.com
Süre:1 saat 45 dk

Alternatif kitaplar basan bir yayınevinin sahibi olan Kaan (Nejat İşler) ile Kadıköy’de bar işleten, çok sıkı bir plak ve efemera koleksiyoneri olan Mete (Yiğit Özşener), 90’lı yılların ikinci yarısında, sanki bir yerde oturmuş konuşuyorlarmış ve kimsenin bundan haberi yokmuş gibi bir radyo programı yapmaya başlarlar. Yaptıkları program zaman içinde hem onların hem de dinleyenlerin hayatını değiştirecektir. Programın şöhreti hızla yayılırken Kaan ve Mete eski hayatlarına aynen devam ederler. Hergün başka kadınlarla yalnızlığını gidermeye çalışan Kaan, aradığı aşkı Zeynep’de (Ahu Türkpençe) bulur ve bu aşkı tutkuyla yaşamaya çalışır; aralarındaki hayat görüşü farklılığına rağmen... Bu arada herkesin ‘kendi kaybını’ bulduğu ‘Kaybedenler Kulübü’, toplumun farklı kesiminden insanları biraraya getirerek adeta bir ‘ortak mahalle’ de buluşturur. Kendi yalnızlıklarıyla bile dalga geçen, sisteme her gün başkaldıran, hayatın kıyısında yaşayan Kaan ve Mete’nin renkli hayatlarını yansıtan programın tutkunları, ‘Kaybedenler Kulübü’nün üyeleridir artık.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Issız Adam gibi çok gaz verecekler sanırım buna da. Onun gibi bir balon çıkar yine. :) Posteri bir yerden hatırlayacağım ama.

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence film gayet başarılı, standartlar bozulmasın , erol egemen kim ya :) gayet güzel ;)

interpool

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ben filmi izledim , izleyenlerin bildiği üzere "O" sahneler hariç hiç heyecan yok filmde.... Ölüm bir film olmuş adeta..

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bence film boş, derdi olanları sigara ve alkole özendirmekten başka bir şey göremedim filmde. Film sırasında onlar sigara içtikce bende içtim :D:D Allahtan yanımda alkol yoktu:D

interpool

Profesör
Reaksiyon puanı
11
@lord87 aynen katılıyorum... Ölü toprak resmen. Yok bu sizinle yatmışmıydık falan..
Ama gerçekten esinlenmiş bir film saygı duymakta lazım BİRAZ.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
İzledim ama film bittikten sonra bilgisayarı kapatınca aklımda filmden hiçbir şey kalmadı.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@lord87 aynen katılıyorum... Ölü toprak resmen. Yok bu sizinle yatmışmıydık falan..
Ama gerçekten esinlenmiş bir film saygı duymakta lazım BİRAZ.

oyunculukları çok güzeldi, oyunculuklarına laf söyleyemem ama dediğim gibi genel bakacak olursak boş film.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
genel olarak Türk sinemasında ekşın biraz az, en son ekşın olarak ejder kapanı filmini izlemiştim, bence güzel bir film, izlenebilir.

interpool

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Onu bende seyretmiştim geçen yaz. Güzeldi, Sonuda güzel bitti. Olaylardan birden çözüldü tıpkı av mevsimi gibi.. AV Mevsimi hakkında ne diyorsun @lord87

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Onu bende seyretmiştim geçen yaz. Güzeldi, Sonuda güzel bitti. Olaylardan birden çözüldü tıpkı av mevsimi gibi.. AV Mevsimi hakkında ne diyorsun @lord87
av mevsiminde filmin yarısında olayı çözdüm, sonu benim için süpriz olmadı, cem yımaz'ın oyunculuğunu beğendim, konusuda güzeldi parasıyla herşeyi satın alabileceğini düşünen bir zengin kızı için organ lazım oluyor ve olmadık işlere giriyor.

interpool

Profesör
Reaksiyon puanı
11
av mevsiminde filmin yarısında olayı çözdüm, sonu benim için süpriz olmadı, cem yımaz'ın oyunculuğunu beğendim, konusuda güzeldi parasıyla herşeyi satın alabileceğini düşünen bir zengin kızı için organ lazım oluyor ve olmadık işlere giriyor.
Yaa filmi çoğu insan yarısında çözmüş niye acaba :) Ben konsantre problemi mi var ya :)

interpool

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Geçenlerde provadayız, İşte yönetmen dedi içinizden gönüllü bi kaç kişi çıksı dışarı odadaki bazı şeylerin yerini değitirerek dikkat taraması yapacm faln. Çıktı bi arkadaş sonra geldi ve buldu değiştirilenleri. Bi olay anlattı sonra.
- Film izliyor şimdi filmdede bi sahne var o biçim çatışma, Adam sonra yanındakine demiş bu arkadan geçen araba eski tekel arabalarına benizyor o mu demiş yanındakine, o da yok ya ne arabası araba faln geçemedi kurşundur o demiş sonra filmi geri almış ve bakmışlar ki
Arkadan hakikaten tekel arabası geçmiş :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Geçenlerde provadayız, İşte yönetmen dedi içinizden gönüllü bi kaç kişi çıksı dışarı odadaki bazı şeylerin yerini değitirerek dikkat taraması yapacm faln. Çıktı bi arkadaş sonra geldi ve buldu değiştirilenleri. Bi olay anlattı sonra.
- Film izliyor şimdi filmdede bi sahne var o biçim çatışma, Adam sonra yanındakine demiş bu arkadan geçen araba eski tekel arabalarına benizyor o mu demiş yanındakine, o da yok ya ne arabası araba faln geçemedi kurşundur o demiş sonra filmi geri almış ve bakmışlar ki
Arkadan hakikaten tekel arabası geçmiş :D
o nasıl bir dikkatdir yaa, bırak filmi benim yanımdan geçse ben yine farketmem :D:D

interpool

Profesör
Reaksiyon puanı
11
:D :D :D farklı bi yapı işte. Bende mesal bir şeye bakarken tsarım gözüyle bakıyorum.. odaya girdiğimde tv'nin markasına bak satıcısı. Ben konumuna bakıyorum çervesideki renk uyumuna :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
insanların beyin yapısına göre değişiyor, ben mesela konumuna felan hiç bakmam. mesela bende izlediğim bir filmin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen filmin içinden bir fotoğraf karesi gördüğümde filmi izleyip izlemediğimi direk hatırlarım. (bu özellik herkesde de olabilir sakın bizde de var sen kendini zeki mi zannediyon diye dalga geçmeyin :D:D)

interpool

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yok dalga değil... Bu olayın herkes de olabileceğini düşünmüyorum. Heleki film eleştirmenlerinin yada çok film izleyenler bilgi birikimi olamaz. Derlemek ve Yenileme olur. Sen ortalama 2-3 haftada 1 filmi izliyorsun ?

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben film buldukca izlerim, boş zamanımda dizi izlerim, haftada ortalama 3-4 film izlerim yani.

interpool

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ooo sen baya uçmuşsun :) Oda güzel... Bende bi aralar yani 2-3 hafta öncesine kadar her güne bir film programı yapmıştım hafta başında ayarlıyorum hangi gün ne izleyeceğimi, Ona göre 7 film belirleyip izliyorum sinema tarzi güzel oluyordu... Şimdi bezdim :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
iki yıl önce ben sınırları zorlamıştım, günde 3 film izlediğimi bilirim, bir ara izleyecek film bulamamıştım, hatta o arada sinemaya çıkmamış bir filmi torrent de buldum izledim bir siteye film hakkında yorum yazdım 1 gün sonra yorumumu sildiler çıkmamış filmi nasıl izledin diye.:D

interpool

Profesör
Reaksiyon puanı
11
:D :D :D :D ... Bilinç altı bozulmasın ya... Bende ilm izlediktan bi mayhoşluk oluyor onu sevmiyorum ya...

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
sonradan toparladım kendimi, şu sıralar pek film izlemiyorum, en son iki gün önce izlemiştim, yarın bir tane daha izlemeyi düşünüyorum.

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Film Çok pis ya... Ben o kadarda beğenmedim açıkcası. Yalnız güzel Sahneler var ... orası için aksi yorum yaparsam yalnış olur :)