İşte Cumhuriyet'ten bekledigimiz netice..

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
0.jpg

Atatürk, Mudanya yolu ile Bursa’ya gidiyordu. Kalabalık bir halk kitlesi iskelede etrafını çevirmiş bulunmakta idi. Bir kadının, elinde bir kağıtla Atatürk’e yaklastığı görüldü. İhtiyar, zayıf bir kadındı. Ata’nın yolunu keserek titrek bir sesle:

- Beni tanıdın mı oğul? Ben sizin Selanik’te komşunuzdum. Bir oğlum var; devlet demiryollarına girmek istiyor. Siz onu işe alsinlar dediniz. Fakat müdür dinlemedi. Oğlumu yine işe almamış. Ne olur bir kere de siz söyleseniz.

Atatürk’ün çelik bakışlı gözleri samimiyetle parladı. Elleriyle geniş jestler yaparak ve yüksek sesle :

- Oğlunu almadılar mı? Ben tavsiye ettiğim halde mi almadılar? Ne kadar iyi olmuş. Çok iyi yapmışlar. İşte Cumhuriyet böyle anlaşılacak...

Kadın kalabalığın içinde kaybolmuştu ve Atatürk adeta vecd (coşku) dolu bir sesle:

- İşte Cumhuriyet'ten beklediğimiz netice. Diyordu.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
İşin ehline verilmesi lazım ama malesef düzen kayırmacılık üzerine kurulu. İnsanlar ırkları, dinleri, mezhepleri, siyasi görüşleri ve hatta isimleri yüzünden; niteliklerine bakılmaksızın saf dışı ediliyorlar. Güç kimdeyse onun adamı iş başı yapıyor.

DenizErdur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güzel paylaşım teşekkürler. şimdiki siyasiler bunu okumamışlar herhalde çünkü meclis çalışanları arasında milletvekili akrabaları ve tanıdıklarıyla dolup taşıyor ( özellikle iktidar milletvekillerinin )

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Şimdikiler dedikleri yapılmasa, o adamın hayatını bitirir. Bu millet boşuna yıllardır Atatürk'e saygı duymuyor. Şimdikiler 2-3 gün sonra unutulur ama Atatürk unutulmaz.

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
Şimdikiler dedikleri yapılmasa, o adamın hayatını bitirir. Bu millet boşuna yıllardır Atatürk'e saygı duymuyor. Şimdikiler 2-3 gün sonra unutulur ama Atatürk unutulmaz.

:clap: tamamıyla katılıyorum bu yazdıklarına kelimesi kelimesine ....

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
haketmedikleri halde haketmedikleri görevlerde bir sürü insan var kayırmacılık yol almış gidiyor.