İşte 1 Milyon Liralık Fikir!

Bu konuyu okuyanlar

S_T_A_L_K_E_R

Müdavim
Katılım
19 Aralık 2009
Mesajlar
2,946
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Üçüncüsü düzenlenen "birFİKRİNmiVAR" yarışmasında Abdullah Ercan'ın fikri birinci oldu

540546_detay.jpg



Yarışmaya bu yıl tam 3.250 başvuru yapıldı.
Üniversitelerarası Girişimcilik Serüveni yarışmasında ödüller, 9 Ağustos 2010 tarihinde İngiltere Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ana sponsorluğunda, LabX ve Özyeğin Üniversitesi’nin önderliğinde, WMG-University of Warwick, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), Microsoft, UK Trade and Investment ve Kariyer.net’in desteği ile hayata geçen birFİKRİNmiVAR? Üniversitelerarası Girişimcilik Serüveni 2009/2010 Ödül Töreni Türkiye’nin önde gelen yatırımcılarıyla geleceğin ümit vadeden girişimcilerini bir araya getirdi. Yarışmanın birincisi “Yeni Nesil Eğitim Aracı” projesiyle Abdullah Erdoğan olurken, Çağrı Yüzbaşıoğlu ikincilik ve Mehmet Emre Doğukaya da üçüncülük ödülüne layık görüldüler.

Kazananlar ödüllerini, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Eczacıbaşı, İngiltere İstanbul Başkonsolosu Jessica Hand, LabX Genel Müdürü Fuat Sami, Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Civanlar, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve University of Warwick’i temsilen Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu’nun elinden aldı.

birFİKRİNmiVAR? Üniversitelerarası Girişimcilik Serüveni 2009/2010’da birincilik ödülünü alan Abdullah Erdoğan, bir yandan patronluk yolunda ilk adımını atarken diğer yandan da girişimcilik konusunda eğitimine devam etme şansı yakalayacak. Yarışma birincisi Erdoğan, LabX’in desteği ile melek yatırımcılardan sağlanacak 300.000 TL’lik yatırım sermayesinin yanı sıra WMG-University of Warwick’ten 300.000 TL’lik inkübasyon desteği ve Özyeğin Üniversitesi’nden 20.000 TL değerinde kurulum sermayesi ile 50.000 TL’lik Yönetici Eğitim Bursu almaya hak kazandı. Erdoğan ayrıca Microsoft’tan, iş fikrini EU VC Summit’10’da sunma imkanı da elde etti.

Yarışmada ilk üçe giren iş fikirlerinin sahipleri ise WMG-University of Warwick’ten 45.000 TL ve 30.000 TL değerinde yüksek eğitim bursu ile Microsoft’tan ücretsiz Microsoft BizSpark üyeliği kazandılar. Ayrıca yarışmanın ikinci ve üçüncüleri Özyeğin Üniversitesi’nin sağladığı sırasıyla 30.000 TL ve 10.000 TL’lik Yönetici Eğitim Bursu imkanına da sahip oldular.

Dünyanın Dört Bir Yanından Başvurular
birFİKRİNmiVAR? Üniversitelerarası Girişimcilik Serüveni, üçüncü senesinde dünyanın her kıtasından ve Nijerya’dan Almanya’ya, Çin’den Amerika’ya kadar birçok ülkeden 3.256 adet başvuru alarak kendi rekorunu kırdı!

İŞTE ÖDÜL KAZANAN FİKİRLER

Birincilik Ödülü: Kolay Ulaşılabilir Yeni Nesil Eğitim Aracı

Girişimci: Abdullah Erdoğan
Doğum Tarihi: 21.07.1984
Şehir: İstanbul
Üniversite-Bölüm: İstanbul Teknik Üniversitesi, Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Yüksek Lisans Öğrencisi

Çalıştığı Kurum: San-Tez Destekli Metinden Bağımsız Otomatik Konuşmacı Doğrulama Projesinde Araştırma Görevlisi

1.000.000 TL’lik Büyük Ödülü Kazanan İş Fikri:

Teknolojinin ilerlemesi ile artık Türk eğitim sisteminde de modern teknoloji ile donatılmış yeni nesil eğitim araçları daha çok kullanılarak gençlerimize daha iyi bir eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ve özel okullar tarafından rağbet edilen bu yeni nesil eğitim araçları, çoğunlukla yurtdışında üretilmeleri ve yüksek maliyetleri nedeniyle Türkiye’deki gerçek potansiyeline henüz ulaşamamıştır. Sunulan iş fikri, piyasadaki ithal ve yüksek maliyetli alternatiflerine göre düşük maliyeti ve taşınabilirlik gibi özellikleriyle üstünlük sağlayan yepyeni biri eğitim aracıdır. Bu iş fikri hem Türk eğitim sistemine büyük katma değer yaratacak ve eğitimcilere dünya standartlarında bir teknolojiye sahip ama düşük maliyetli bir araç ile eğitim vermelerini sağlayacak hem de yerli üretim nedeniyle Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına destek olacak yenilikçi bir iş fikridir.

İkincilik Ödülü: Kirschner Teliyle Küçük Kemik (Parmak Ve El Tarak Kemikleri) Kırıklarına Yönelik Operasyonların Otomatize Edilmesi

Girişimci: Çağrı Yüzbaşıoğlu
Doğum Tarihi: 12.12.1979
Şehir: Ankara
Üniversite-Bölüm:
- İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Doktora Öğrencisi
- Bilkent Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
- ODTÜ Elektronik Mühendisliği Lisans

Çalıştığı Kurum: MEPGEM Elektronik Ltd. Şti., Ar-Ge Direktörü


2.lik Ödülünü Kazanan İş Fikri:

Ülkemizde, plastik cerrahi ve ortopedi alanında yapılan ameliyatlarda, özellikle parmak kemiklerinin ve benzeri ince uzun kemiklerin kırıklarının tedavisinde çeşitli zorluklar yaşanmaktadır. Projenin amacı, manuel olarak ve Kirschner teli kullanılarak yapılan operasyonların, yüksek hassasiyetli elektronik kontrollü mekanizmalar yardımıyla yapılmasını mümkün kılmaktır. Yüksek hassasiyet gerektiren bu operasyonun, hala elle yapılması, şimdiye kadar, bu işi otomatize olarak yapmak için gerekli donanımın pahalı olması ve çeşitli tekniklerinin yetersiz kalmasıyla açıklanabilir. Geliştirilmiş olan ürünün hastanelerde yaygın kullanımıyla, parmak ve el tarak kemiği kırıklarının hızlı ve etkili tedavisi sağlanacak, operasyon süresi kısalacak ve operasyon sırasında oluşabilecek komplikasyonlar en aza indirilecektir; böylece sadece yeni teknoloji üretimi ve Ar-Ge alanlarında değil aynı zamanda operasyonlarda hataların minimize edilerek hastaların sağlıklarının korunması da hedeflenmektedir.

Üçünlük Ödülü: Doğru Doktor Doğru Tanı Doğru Tedavi

Girişimci: Mehmet Emre Doğukaya
Doğum Tarihi: 17.05.1984
Şehir: Ankara
Üniversite-Bölüm: ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi

Çalıştığı Kurum: Siemens, Yazılım Geliştirme ve Sistem Mühendisi

3.lük Ödülünü Kazanan İş Fikri:

Türk sağlık sisteminin en önemli sorunlarından biri hatalı reçeteler ve bu hatalı reçetelere bağlı olarak gerçekleşen fazla ödemelerdir. İş fikrinin amacı mevcut sosyal güvenlik sistemlerinde reçetelerde ve hastane harcamalarında görülen yanlışlıkların veri madenciliği yöntemleriyle belirlenmesi ve denetlenmesidir. Veri madenciliği üzerine kurulan sistem, mevcut yanlışlıkları bulup sağlık harcamalarındaki zararları en aza indiriyor, her durumda doğru tanıya doğru ilacın verilmesini ve doğru hastaya doğru tetkiklerin yapılmasını sağlıyor ve böylece Türk sağlık sistemine milyonlarca dolarlık katma değer yaratmayı hedefliyor.

Jüri Özel Ödülü: Dünya Çapında Lüks Moda Markası Yaratmak

Girişimciler:


Mihrican Damba

Doğum Tarihi: 25.10.1981
Şehir: Londra
Çalıştığı Kurum: Mihrican Damba Art & Fashion Ltd., Genel Müdür ve Moda Tasarım Direktörü

Çağrı Çorbacı

Doğum Tarihi: 31.12.1985
Şehir: İzmir
Çalıştığı Kurum: Dekon Incentive ve Event, Proje Süpervizörü


Alper Seren

Doğum Tarihi: 12.01.1985
Şehir: Londra
Üniversite-Bölüm: London School of Business & Finance, Finans ve Risk Yönetimi Yüksek Lisans Öğrencisi

Moda Sanatçısı Mihrican Damba yarattığı “DAMBA” markası ile Türk modasını gerçek anlamda Dünya’ya tanıtmayı ve en üst seviyeye getirmeyi amaç edinmiştir. DAMBA, duruşları ve tavırları ile fark yaratmak isteyen kitlelere farklılıklarını gösterebilecekleri malzemeler sunan bir moda platformu oluşturmayı hedefler. Sunulan iş fikrinde, klasik moda anlayışına fark getirecek yeni bir bakış açısıyla çığır açacak tasarımları, görsellik ve sanat çalışmaları ile geliştirerek güncel, yaşayan yeni bir pazar oluşturulacaktır.

Markanın kurucusu ve tasarımcısı Mihrican Damba halen İngiltere’de yaşamakta olup bugüne kadar moda alanında birçok önemli başarıya imza attı. Damat Tween’in baş tasarımcılığını yaptıktan sonra Londra’ya taşınan Mihrican Damba, burada Alexander McQueen gibi dünyaca ünlü tasarımcılarla birlikte çalıştı. Oscar ödül törenlerinde ve çeşitli filmlerin galalarında tasarımları şimdiden boy göstermeye başlayan Mihrican Damba, sunduğu iş fikri ile yarattığı başarılı lüks moda markasını ve moda dünyasına getirdiği yepyeni bakış açısını, birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik Yarışması ile bir sonraki aşamaya taşımayı hedefliyor.


İşte 1 milyon liralık fikir! - HTEkonomi

1. olanın fikri ne pek anlamadım. 1 milyon hakedecek gibi birşey değil gibi...
 

ahky

Müdavim
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
4,548
Reaksiyon puanı
65
Puanları
48
Mevcut eğitim araçlarının yerini tutacak farklı bir ürün önerisi mi var,böyle bir ürün varda burada mı yazmadılar?Anlamadım ben bişey.
 

topalsolucan

Müdavim
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
stanbul Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Doktora Öğrencisi
- Bilkent Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
- ODTÜ Elektronik Mühendisliği Lisans

Çalıştığı Kurum: MEPGEM Elektronik Ltd. Şti., Ar-Ge Direktörü

Not: bu insanmı?
 

POWER

Müdavim
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
Benim bir fikrim var!

Bu fikirden bişe anlamadım :D
 

Mert Ahmet

Müdavim
Katılım
16 Mayıs 2010
Mesajlar
5,706
Reaksiyon puanı
41
Puanları
48
gitti bi milyooon :D:D

çok para bence ya :D herhalde düşünceyle kazanılabilecek en büyük paradır türkiyede :D:D
 
Üst