İsrail'in utanç duvarına çimentoyu ya Filistin veriyorsa..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Soru şu:
- İsrail’in Filistin’e ördüğü duvarın çimentosunu kim veriyor?

(Not: Lütfen bu yazıya şöyle bir yorum göndermeyin: Fatih Bey yeni mi anladınız? Ortadoğu’ya güven olmaz...)

İddia şu:
- Filistin Meclis Başkanı Ahmed Kurey...

Evet inanılır gibi değil.. Üstelik büyük ihtimalle doğru.

Düşünün ki, İsrail, Gazze’yi kuşatmış. Açlık ve sefalet var. İlaç bile giremiyor. İsrail işte bu çağdışı kuşatma için duvar örüyor...

Ve o duvarın çimentosunu Filistin Meclis Başkanı sağlıyor...

Kahire sokaklarında duydum bunu... Aslında daha önceden biliniyor olabilir. Ama ben böyle bir skandalın duyulup da neden Türkiye’de bizi çarpmadığını merak ediyorum.

Örneğin İstanbul’da her gece İsrail konsolosluğu’nun önünde gösteri yapan kardeşim, bunu duysa o anda ne yapacaktı?

Gidip Filistin temsilciliğinin önünde “ikiyüzlü” diye Filistin Meclisi’ni protesto mu edecekti?

Eder miyiz?

Etmeliyiz...

Her türlü ihaneti, ikiyüzlülüğü, sahici olmamayı protesto etmeliyiz...

Fatih Çekirge

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
kaynağı hürriyet olan bir yazıyı iki kere okur on defa düşünürüm. Zaten yazının başlığında da " Bu iddia doğruysa ne yapacağız " yazıyor. Kulaktan dolma ve yanlı gibi geliyor bana. Şu Ramazan ayında Filistin'e yapılacak veya yapılabilecek yardımların önünü kesmek için bile olabilir. Ne diyelim ....Doğruysa ?D

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
o zaman kızmamız gereken filistinin başındaki satılmışlar olur orada kafalarının üstüne bomba yiyen halk değil !

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
emin olun geçerli bir denenleri vardır israil böylece güvenliğini sağlıyorsa filistin içinde o duvarlarda hayırlı bir sebep vardır yok kere 2 kere yanlış yapılmaz

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu ne kadar saçma bir yazıdır.Hiç bir delill yok kanıt yok..

Duyumlara göre yazmış..İşi filistini protesto etmeye götürmüş..,,

Komik ve acınacak bir yazı..

Bir de yazar diye buna maaş veriyorlar..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Gidip Filistin temsilciliğinin önünde “ikiyüzlü” diye Filistin Meclisi’ni protesto mu edecekti?

Eder miyiz?

Etmeliyiz...

Sonuç olarak bir şey elde eder miyiz? Etmeyiz. Dünyadaki bütün sorunları TV'den sinema izler gibi izlediğimiz müddetçe, buradan Lübnan'a giden Kızılay yardımı için, "niye elin Arabına yardım gönderiyoruz" dediğimiz müddetçe, Irak'taki katliamları görmezden gelip vaktiyle para karşılığında sattığımız Musul ve Kerkük hayalleri kurduğumuz müddetçe, sadece bağırdığımızla kalırız.

Her gün işkenceyle yüzlerce insan öldürülüyor, yanı başımızda ABD Irak'a saldırdığında insanlar hala "ABD'nin yanında yer alalım" diyebiliyor, sözde "ülke menfaatleri için".

Bugün forumda güzel bir nükte gördüm; papaz diyor ki bir gün solcuyu götürdüler, ses çıkarmadım çünkü solcu değilim, filanı götürdüler falanı götürdüler hiçbirine ses çıkarmadım çünkü onlardan değildim. Sonra beni götürmeye geldiler, etrafıma baktım ses çıkaracak kimse kalmamıştı.. Bu da o hesap. Biz kendi adımıza baktığımızda hala Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur deyip ırkçılık yapar da üstüne bir de kendi milletimize kazık atarsak, yarın biz de gidenlerden olacağız ve kimse ses çıkarmayacak. Ne gariptir ki, "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" diyenlerin aynı zamanda "bu devirde babana bile güvenmeyeceksin" dedikleri bir ülke Türkiye. İki tane dolandırıcı yüzünden tüm hayırseverleri töhmet altında bırakan ve "iyilik"ten, "ahlak"tan, "güzellik"ten, "insanlık"tan söz açanları "bağnaz, yobaz" diye etiketleyen "bağnaz ve yobazların" olduğu bir ülke Türkiye.

Özellikle uluslararası arenada her türlü çirkefliğin ve pisliğin meşrulaştırıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Türkiye'ye de bulaşıyorlar. İsrail Lübnanla savaşında Hizbullah TV kanalını ele geçirince ilk iş çıplak kadın videoları yayınlamak oldu. O aşama Türkiye'de çoktan geçildi. Biz bunlara "çağdaşlık, modernlik" diyeduralım, dünyada insanları bir bir götürüyorlar ve biz ses çıkarmıyoruz. Hatta daha kötüsü, artık o kadar meşrulaştırılmış ki bütün namussuzluklar, artık işkenceye destek de veriyoruz. Hiçbir zaman gerçekleşmeyecek ülke çıkarları için ABD ile birlikte mi girsek Irak'a diye hesap yapıyoruz. Hatta utanmıyoruz ve binlerce insan işkenceyle ölürken biz hala para karşılığında resmen sattığımız Kerkül ve Musul'u oldu bittiye getirip savaştan faydalanarak almanın planlarını yapıyoruz.

Biz de gidiciyiz. Tüm dünya gitse de Türkiye kalır zannediyor bazılarımız belki psikolojik olarak. Ama bu masalları yuttuğumuz sürece birilerinin planladığı "tek dünya devleti" herkesi yeyip yutacak.

Neyse ki hedeflerine asla ulaşamayacaklar; ama bu uğurda tüm dünyaya zarar verdikleri kesin.

Hz. İbrahim'i yakmak istediklerinde su taşıyan karıncanın öyküsünde sadece karınca ve Nemrut var; ya Nemrut olacaksın ya da karınca.. şeklinde bir zanna kapılırsak hataya düşeriz. Çünkü o hikayede aşikar edilmeyen fakat var olan başkaları da var; mancınığı "ekme parası" için yapanlar, ya da gerdirip İbrahim'i içine koyanlar veya ortamda bulunup ne olacak acaba diye seyredenler, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler de var. "Ben Nemrut değilim nasılsa" diye sevinenler, karınca olmadıklarını da unutmasınlar. Çünkü ya bunlardan biridirler, ya da seyre dalmış halktan biri.

Ne kadar yazsak bunun sonu gelmeyecek. Tek teselli her şeyi var edenin her şeyi gördüğü. Kendisinden büyük bir gücün varlığını kabullenemeyenlerin zannının aksine, tabi ki bizler bu imkanlarla başıboş değiliz.

paşalı

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yazara dikkat etmek gerekir,inanmak istemiyorum,ancak:israildeki buyuk orgutleren birini abd kendisi meydana getirdi.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bu tayfa FILISTIN, TÜRKİYE'ye karşı rum kesimini destekliyor diyen tayfa..Daha sonra haberlerini yalanlamak zorunda kalan bu pislikler tayfasının hiç bir haberine inanmam ben..

Hele ki bi doğan medya düşmanı olarak inanmam mümkün değil.

Her ne olursa olsun, kulaktan dolma bile olsa, InşAllah bu asparagas haberin doğru olmaması ümidiyle...

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Fatih beye diyecegim su , cekirke bir atlar, iki atlar, 3.de yakalanir, , fatih bey siz coktan yakalandiniz haberiniz yok.