- Reaksiyon puanı
- 12,506
@Constantin87 Zaten ne oluyorsa veya olduysa Araplar yüzünden oluyor. Keşke Asya'dan göç etmeyip kalsaydık ve biz Çin yerine güçlü olabilseymişiz. Belki halen kendi dilimizi ve dinimizi konuşurduk. Kendi alfabemizi kullanırdık belki. Ama işte hata yaparak oraya buraya göç ettik.
Mesela Duha veya Dukha Türkleri halen gerçek Türkler.
Doğu Türkistan yani Uygur Türkleri içinde keşke bir şeyler yapılabilse. Savaş olmadan yardım edebilsek çok isterdim. Ama maalesef bir şeyler yapmaya çalışsak Çin rahat durmayacaktır kesin.
Tek Uygur Türklerinin değil her Türklerin bağımsız, özgür ve rahatça yaşamasını isterdim. Mesela Rusya'dakileri falan diyorum.
Maalesef ancak yazıyorum. Ben 20 yaşındayım ve normal insanım. Elimden başka bir şey gelmiyor. ?
Mesela Duha veya Dukha Türkleri halen gerçek Türkler.
Doğu Türkistan yani Uygur Türkleri içinde keşke bir şeyler yapılabilse. Savaş olmadan yardım edebilsek çok isterdim. Ama maalesef bir şeyler yapmaya çalışsak Çin rahat durmayacaktır kesin.
Tek Uygur Türklerinin değil her Türklerin bağımsız, özgür ve rahatça yaşamasını isterdim. Mesela Rusya'dakileri falan diyorum.
Maalesef ancak yazıyorum. Ben 20 yaşındayım ve normal insanım. Elimden başka bir şey gelmiyor. ?