İsrail, Heron operatörlerini geri çekti

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
İsrail, Türkiye'ye sattığı 10 adet Heron insansız istihbarat uçağının kullanımıyla alakalı Türk subaylarını eğitmekte olan operatörlerini geri çağırdı.

Zaman'ın savunma çevrelerinden edindiği bilgiye göre, Batman'da bulunan İsrailli operatörler halihazırda Türkiye'yi terk etmiş durumda. Türk subayların eğitiminin henüz tamamlanmadığını söyleyen bu çevreler, mevcut şartlarda Heronların uçurulamayacağını da kaydetti. T
ürkiye'nin İsrail'in Gazze'ye gitmekte olan insani yardım gemilerine operasyon düzenlemesi ve dokuz Türkiye vatandaşının hayatını kaybetmesine sebep olmasından sonra bu ülkeye yönelik yaptırımları tartışmakta olduğu bir dönemde İsrail'in tek taraflı olarak böyle bir adım atması anlamlı bulundu. Böylelikle dolaylı da olsa ilk yaptırımı İsrail, Türkiye'ye uygulamış oldu.

kaynak: zaman.com.tr

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Tüm İsrail malları çıksın gitsin ülkemizden. ASELSAN ne güne duruyor? İşiniz ne, oturun yapın Türk yapımı bir Heron.

Aslında bunu TSK yapmalıydı. Hükümet kararıyla bunlar geri iade edilmeliydi.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
İsabet olmuş. Çöpünüzü de toplayın, gidin.

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
TSKnın öteden beri İsrail ile gizli açık bir çok faaliyeti var bu hükümetler üstü tutuldu. TSK her yıl bütçeden aslan payını alan bir kruum olarak nice ARGE firmasının bütçesine taş çıkartacak bir gelire sahipti ama bu tür mevzularda ilerciilik namına hiç bir şey yapmadılar ve teknoloji olarak üç beş paletli biberon ve namludan başka bir şey yapamadık. Aselsan'a imkan (emir) verilse neler yapabileceğini bir kaç örnekle gördük. Peki TSK niçin bunca gelire ve dokunulmazlığa rağmen silah konusnda dışa bağımlı?

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Tüm İsrail malları çıksın gitsin ülkemizden. ASELSAN ne güne duruyor? İşiniz ne, oturun yapın Türk yapımı bir Heron.

Aslında bunu TSK yapmalıydı. Hükümet kararıyla bunlar geri iade edilmeliydi.

Heron'a alternatif olarak Dominator'lar kiralanmıştı diye biliyorum.

Ayrıca yavaş yavaş yerli savunmada önemli atılımlar başlattık.

Aşağıdaki linkten TİHA'lar hakkında bilgi alabilirsiniz.

TİHA için tıklayınız...

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bir ara aselsanda calısan ust duzey muhendıslerı anıden ve pespese genc yasta olduler. akıbetı ortaya cıkmamıstı

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Biz kendi kendimize öğreneriz o Heraon'ları kullanmayı.Size kalmadık.Ah birde şunları bizim Türkler imal edip dışa bağımlı olmasak!

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Sizin Heron'unuza mı kaldık? Defolun gidin.

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Turkıye nın yapamadıgını ısraıl yapıyor...

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
TSKnın öteden beri İsrail ile gizli açık bir çok faaliyeti var bu hükümetler üstü tutuldu. TSK her yıl bütçeden aslan payını alan bir kruum olarak nice ARGE firmasının bütçesine taş çıkartacak bir gelire sahipti ama bu tür mevzularda ilerciilik namına hiç bir şey yapmadılar ve teknoloji olarak üç beş paletli biberon ve namludan başka bir şey yapamadık. Aselsan'a imkan (emir) verilse neler yapabileceğini bir kaç örnekle gördük. Peki TSK niçin bunca gelire ve dokunulmazlığa rağmen silah konusnda dışa bağımlı?

1. Arkadaşım bu konularda TSK tek yetkili değil. Yapılan antlaşmaların altında Milli Savunma Bakanlığı^nın yani hükümetin imzası var...

2. Yerli üretimde çok önemli atılımlar başlattık. Ancak sizin takip ettiğiniz medya bunları yayınlamıyor:flowers:

Daha önceden de söylemiştim şimdi yeniden söylüyorum; forum TSK'ya saldırı merkezi haline geldi...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Tai'den de Savronik'ten de ve daha birçok yerli firmadan da haberdarım çok şükür, bu firmalara imkanlar sağlanırsa ciddi anlamda dünya'yı sallayacak güçteler...

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
1. Arkadaşım bu konularda TSK tek yetkili değil. Yapılan antlaşmaların altında Milli Savunma Bakanlığı^nın yani hükümetin imzası var...
Sende her fırsatta hukumete saldırır oldun

2. Yerli üretimde çok önemli atılımlar başlattık. Ancak sizin takip ettiğiniz medya bunları yayınlamıyor:flowers:
yerli üretimi yapan kim devlet dolayısıyla hukumet degıl mı?

Daha önceden de söylemiştim şimdi yeniden söylüyorum; forum TSK'ya saldırı merkezi haline geldi...
TSK heron yaptı da hükümet mi olmaz biz dışardan alacaz dedi.?

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Bılmeden konusmamak lazım !!!

Turkıye nın yaptıgı ''Heron''lar !!

TIKLA

ee hukumet yapmayın kardesım ıstemıyoruz mu demıs.. konunun ozu baska arkadasım. konu ısraıl ve turkıye arasında yasananlardı bırısı cıktı laf soyledı bende ona cevaben tsk yaptı da hukumet mı ıstemedı dedım.
anlamadan konusmamak lazım!!!

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
altı üstü bir uçak işte bir kumandası var birde kendisi nasıl uçurulamayacak sangi görende varya uzay mekiği almişiz astronot yok sanar haber yalan ikitane sivri zeka zıpır üni öğrencisi Türk çocuklar bile uçurur o heronları

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
yaseta

Arkadaşın yazdığı mesajda açık bir şekilde İsrail'le kasıtlı bir şekilde TSK'nın antlaşmalar imzaladığı yazıyor. Bende ona cevap olarak o antlaşmaların altında Milli Savunma Bakanlığı'nın imzası olduğunu söyledim.

Ayrıca yerli savunma sanayii konusu tek tarafın yapacağı bir şey değildir. Devlet ile TSK bu konuda ortak hareket etmek zorundadır.

Reaksiyon puanı
0
İmkan sağlandığında her türlü projenin yapılabileceğine inanıyorum. Sanırım bu işlerde de bir takım karanlık güçler aktif rol oynuyor. Ne zaman bizi bizimle bırakacaklar anlamış değilim?

aXXo

Doçent
Reaksiyon puanı
39
Sende her fırsatta hukumete saldırır oldun

Yorumları okursan Milli Savunma Bakanlığının imzası var demiş bunun neresi yanlış ve neden bunu hükümete bir saldırı olarak algıladın.

yerli üretimi yapan kim devlet dolayısıyla hukumet degıl mı?

Yerli üretimi yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti dir. Hükümetler geçici Devletler kalıcıdır. Kaldı ki zaten bu hükümet döneminde yerli malı da kalmadı.

TSK heron yaptı da hükümet mi olmaz biz dışardan alacaz dedi.?

Evet ama hükümetlerin görevi insan gücü yetiştirilmesine ve yerli üretimin özendirilmesine kaynak ayırmaktır. Bugünkü durumu söylemeye gerek yok sanırım, herşey özelleştirildi ve yabancı sermayeye satıldı. Ne yerli üretim teşvik ediliyor ne de bunun için kaynak ayrılıyor. Sadece özelleştirme yolu ile tüketim toplumuna doğru hızla ilerliyoruz.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Yerli üretimini bizim yayınlar yayınlamıyormuş. Peh! Güler geçerim :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49

Bu meseleyi araştırmanızı tavsiye ediyorum. Bu konu çok doğru

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Yerli üretimini bizim yayınlar yayınlamıyormuş. Peh! Güler geçerim :)

Basının genelinden bahsediyorum.

Yerli üretim haberlerinin çoğu verilmiyor. Verilmiş olanlarda en fazla bir bültende veriliyor, devamlılığı olmuyor.

Ben mesele basında ATMACA ya da AKYA hakkında bir haber göremedim. HIZIR hakkında da bir haber göremedim:rolleyes:

Büyük ihtimalle sende bunları ilk defa duyuyorsun...

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bu Operatörler mutlaka belli bir sözleşmeye bağlı olmalı nasıl böyle işi yarıda bırakıp gidebiliyorlar? Aklım almıyor doğrusu..

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Çalıştırılamazmış ... Yesinler sizi :D

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15

Yerli üretim haberlerinin çoğu verilmiyor. Verilmiş olanlarda en fazla bir bültende veriliyor, devamlılığı olmuyor.

Ben mesele basında ATMACA ya da AKYA hakkında bir haber göremedim. HIZIR hakkında da bir haber göremedim:rolleyes:

AKYA hariç diğerlerini duydum. Genel olarak bu durum var. Çünkü biz gereken önemi göstermiyoruz ki gazeteciler de göstersin.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65

Ben duymadım bunları, bizi de bilgilendirirsen sevinirim.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
çok da ....... yani. Merak etmeyin arkadaşlar Tübitak kendi insansız hava aracını yaptı. Hem de herondan daha üstün. seneye ordu envanterine giriyor.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
çok da ....... yani. Merak etmeyin arkadaşlar Tübitak kendi insansız hava aracını yaptı. Hem de herondan daha üstün. seneye ordu envanterine giriyor.
Tübitak'a güvenim kalmadı. Bir kaç tasarı düşüncem var ama geri çevriliş tarzları hiç hoş değil. Neye göre seçiyorlar anlamış değilim ki.