İsrail, Heron operatörlerini geri çekti

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Tüm İsrail malları çıksın gitsin ülkemizden. ASELSAN ne güne duruyor? İşiniz ne, oturun yapın Türk yapımı bir Heron.

Aslında bunu TSK yapmalıydı. Hükümet kararıyla bunlar geri iade edilmeliydi.

ve

Biz kendi kendimize öğreneriz o Heraon'ları kullanmayı.Size kalmadık.Ah birde şunları bizim Türkler imal edip dışa bağımlı olmasak!

Vestel Savunma Sanayii A.Ş. ile Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin çalışmaları var.
Baykar Makinanın web adresi : http://www.baykarmakina.com/
Sitede videolar var. İzleyin. Medyamız heronlar çıktığında vay vay vay diye haber yapıyor anca yerli yapım olunca haber değeri bile görmüyor.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Tübitak'a güvenim kalmadı. Bir kaç tasarı düşüncem var ama geri çevriliş tarzları hiç hoş değil. Neye göre seçiyorlar anlamış değilim ki.

projeleri tamamen sunuma göre seçiyolar. eğer bi projen varsa onu çok iyi sunmalısın

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Heron boyutunda olmasa ve o denli bilinmese de Türk üretimi İGA (insansız gözlem aracı) var.
Heronlar zaten teslim aşamasında da germişti insanları. Şimdi de operatörlerinin geri çekilmesiyle sorun oldu.
Artı hem yedek parça, hem de yazılım olarak bizi İsraile mecbur bırakan bir proje.
Keşke o şans yerli üreticilere verilseydi. Eminim daha iyisini yaparlardı.

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
1. Arkadaşım bu konularda TSK tek yetkili değil. Yapılan antlaşmaların altında Milli Savunma Bakanlığı^nın yani hükümetin imzası var...

2. Yerli üretimde çok önemli atılımlar başlattık. Ancak sizin takip ettiğiniz medya bunları yayınlamıyor:flowers:

Daha önceden de söylemiştim şimdi yeniden söylüyorum; forum TSK'ya saldırı merkezi haline geldi...

Burhan kardeşim kaç yaşındasınız bilmiyorum ama iyi bildiğim bir mevzuda TSKnın al dediğinin altına imza atanın Mili SAvunma Bakanlığı olduğudur. MSB karar makamı değildir TSK için. Darbe yaparkende mi MSB'nin imzasını bekliyorlardı bugüne kadar? Burda TSK ya saldıran yok. TSKya esas saldırı yaptıkları yanlışlara da alkış tutmaktır. En nihayetinde onlarda insan ve kirli işlere bulaşıyorlar. Öyle olmasaydı mahkemelere ne gerek vardı. TSKnın dokunulmazlığı denetimsizliğinin sonuçlarıdır bunlar.
Yerli üretim bu hükümetle sıçradı bunu göremiyormusunuz? Ah şu siyasi görüşü kenara bırakıp objektif olabilesniz aslında çok iyi insansınız.

maxtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, gemiler baskın krizinin ardından Heron eğitimi veren uzmanların İsrail’e geri dönmeleriyle ilgili olarak ''Bizim elemanlar Heron uçaklarını kullanabilir. Aksaklık olmaz” dedi.

Haberin devamı