İspanya'da fındık yasağı!

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Dünya fındık üretiminde önemli bir konumu sahip olan İspanyollar, Türk fındığının zararlı toksin maddeler içerdiğini ileri sürerek Avrupa Birliği'ne ihracatının derhal yasaklanmasını istedi.

İspanya Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği'ne yapılan fındık ihracatının yüzde 90’ının Türkiye üzerinden gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek bu fındıklarda insan sağlığına zararlı aflatoksin maddesine rastlandığını ve alımların durdurulması istendi.
Avrupa Komisyonu'nun Türk fındığı ihracatına karşı yeni ve sert düzenlemeler getirdiği de hatırlatılan açıklamada bu uygulamanın acilen hayata geçirilmesi talep edildi.
Açıklamada ayrıca, fındık alımlarında Avrupa Birliği’nin üye olmayan ülkelerden istediği sıkı şartların aynısının Türkiye’ye de uygulanması çağrısı yapıldı.
İspanya Fındık İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Pekka Posenen ise, Avrupa komisyonunun birlik üyesi ülkelerden istediği normların aynısını Türkiye’den istemediğini iddia ederek bu çifte standardı bitireceklerini söyledi.

http://m.milliyet.com.tr/News/Article?ID=1792733

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kaldıramıyorlar Ordu'nun Fındığını. :P

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Onu Alma Beni Al diyor :)
Zavallı İspanya Kriz Öyle bir vurdu ki bunlara artık ne yapacaklarını şaşırdılar, Yunanistandan beter olmanız dileğimle(ki o yolda hızla ilerliyorlar)

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
yalanın daniskası.karadenizden fındık alan dünyanın en ünlü çikolata üreticileri test etmiyormu sanıyorlar!

örneğin nutella 1000adet fındıkta 2 adet deforme olmuş fıkdığı kabul ediyor 3 olursa aynen geri iade ediyorlar.bukadar hassas olan üreticiler toksit madde varmı yokmu bakmıyorlarmı!

sadece türk markaları maliyeti azaltmak için çürük kalitesiz fındıkları alıp üretim yapıyorlar.

yazdıklarım kafadan savma değil bizzat fındık işleme fabrikası olan ve nutella nın fabrikasına üretim yapan kişinin dediği bilgiler

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Aynen bunlar krizin tavan noktası.

Kendi üretimlerini sattırmak için herşeyi yapıyorlar

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bu sene vakumlanmış çıktı fındık bunu kabullenirim. :) Genel olarak Ordu kadar güzel fındık çıkaran var mıdır? :tongue:

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Dünyada fındık-ceviz fiytlarını Türklerin belirlediğini biliyo muydunuz?

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Sıkıyosa yasaklansın (:

Vakumlu fındık neymiş la?

Üretici olarak diyorum. Çoğu kişi doğal gübre hariç hiçbişey atmıyo. Bi toksitlenme varsa o üreticiden değil saklanma koşullarındandır.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Piyasanın 4/3'üne hakimmişiz ama fiyatı Almanya'daki borsa belirliyor.

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İspanya' da fındık yetiştirildiğini ilk defa duydum şimdi. Neyse, Akçakoca' da fındık yetiştiren tanıdıklara söyleyim de biraz daha organik olsunlar (!)

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
la koskoca nutelleya falan avrupaya fındık satıyoz biride demedi sizin fındığınız bok bu ispanyollar yanlış yapmışlardır testleri boşverin siz onları :D zaten ekonomik kriz yaşıyolar kendi hallerine bırakın :D

yigitk2834

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ordu Fındığı Giresun Fındığının Yanına Bile Yanaşamaz Dünyanın En İyi Fındığıdır Giresun Fındığı Boşuna Yazmıyor Giresun'un Girişinde Fındığın Başkenti Kirazın Anavatanı Diye

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Sıkıyosa yasaklansın (:

Üretici olarak diyorum. Çoğu kişi doğal gübre hariç hiçbişey atmıyo. Bi toksitlenme varsa o üreticiden değil saklanma koşullarındandır.

Vakumlu fındık yeni olan bir şey değil... Fındık fabrika da işlendikten sonra havası alınıp paketleme işlemidir.. Bu sayede havası alınmış fındıklar aha uzun süre dayanırlar.. Tahmin edersiniz ki uzun süre dayanmasıda ihraçaat kısmında baya işe yarıyor.. :)
Vakumlamanın toxic ile yakından uzaktan bir alakası yoktur..

Munitionis

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Yalan haber hocam bunlar böyle bir şey yapıyorlarsa Nutella yida yasaklamalari lazim.Onun ne biçin hastalari var ağızlarını burunlarını dağıtırlar bu söyliyenlerin :mrgreen:

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Sıkıyosa yasaklansın (:

Tosin dedikleri Aflatoksin. Daha çok fındık kurutulurken ve depolama şartlarından oluşuyor. Fakat genellikle 11mm ve üstü fındıklarda pek görülmez. 9mm altı tane fındık,fındık ezmesi ve tozunda rastlanıyor. Bu firmalar aslında hammadde alırken hangi firmanın nasıl ürün sattığını aslında çok iyi biliyorlar ama işlerine geldiği gibi davranıyorlar.
Yasaklar hikayeden kendi üretimini korumak içiyor yapıyor bunu Avrupa. Yoksa fındık az olduğu dönemlerde hiçbir değere bakmadan alıyor bu adamlar. Fındık üretimi çoksa yok o olmaz, yok bu olmaz başlıyorlar.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Türkiye'deki fiyatları sadece biz belirleyebiliyoruz, Ancak onların bunları söylemesi normal, biz fındık borsasını Almanyadan Türkiye'ye getirmediğimiz sürece daha çok şey duyarız biz bunlarda.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Yav Giresun vs Ordu = Ordu kazanır. :D

Bu Ordululara ne oluyor. Kalın kabuklu, küflü, 4. kalite fındığı tepeye çıkarmaya çalışıyorlar.

Ben ülkerle, ferrero ile çalıştım arkadaşım. Ordu fındığı neymiş. Rüyadan uyanın artık.

Ülker, ferrero, nutella sadece Giresundan fındık alır. Niye diye bir sorun bakalım.

Kim ne yapsın ordunun küflü fındığını. Ordulu, Giresuna komşu diye kendi kendini bir havalara çıkarıyor. Bu ne ya. Yeter artık, insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Ey tüketici, 1. ve 2. kalite fındık, Giresundan başka dünyanın HİÇ BİR YERİNDE YETİŞMEMEKTEDİR.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Ordunun fındığı küflü değil. Giresun fındığı ile Ordu fındığı farklıdır evet. Çünkü Giresun fındığı yağlı fındık, Ordunun ki ise daha sade. Bu yüzden çikolata firmalarının yağlı fındığı kullanmak işlerine geliyor. Ama özellikle kalorisi ve yağı az olan çikolata v.b. ürünlerde Ordu fındığı kullanılır.

İkisinin tadı da güzeldir. İkiside KÜFSÜZdür. Sadece Giresun fındığı yüksek yağ oranı nedeni ile daha fazla şekere sahiptir.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bu Ordululara ne oluyor. Kalın kabuklu, küflü, 4. kalite fındığı tepeye çıkarmaya çalışıyorlar.

Ben ülkerle, ferrero ile çalıştım arkadaşım. Ordu fındığı neymiş. Rüyadan uyanın artık.

Ülker, ferrero, nutella sadece Giresundan fındık alır. Niye diye bir sorun bakalım.

Kim ne yapsın ordunun küflü fındığını. Ordulu, Giresuna komşu diye kendi kendini bir havalara çıkarıyor. Bu ne ya. Yeter artık, insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Ey tüketici, 1. ve 2. kalite fındık, Giresundan başka dünyanın HİÇ BİR YERİNDE YETİŞMEMEKTEDİR.

yavhehe.gif

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
fındık demişken yuvarlak fındıkların tadı güzel değil.
uzun yassı fındıklar çok daha iyi.
onlardan daha çok üretelim. :D

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Giresun fındığı en iyi fındıktır fakat sektörde çalışmış biri olarak kesinlikle söyleyebilirimki ferrero,ülker Ordu fındığıda alır.
Ferreronun ilk tercihi Progıdadır ama Orduda Gürsoydan da fındık alır. Hatta fındık bulma sıkıntısı yaşarsa piyasada çürükçü diye bilinen firmalardan bile alırlar.