İspanya'da fındık yasağı!

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Direk başlığı görür görmez aklıma geldi aganigi naganigi :D yazdım iştene yapayım :D

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ordu' nun fındığı 1. kalite demeyin, yıpratırım :)

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bak Gireusun fındığı yeme fındığıdır. Ordu fındığı ise sanayilerde kullanılır. Yani yurt dışına falan gider. Gireusun fındığı kuru yemişlerde falan kullanılır.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bak Gireusun fındığı yeme fındığıdır. Ordu fındığı ise sanayilerde kullanılır. Yani yurt dışına falan gider. Gireusun fındığı kuru yemişlerde falan kullanılır.

Yav hu birader, Ülker'in Giresun/Keşap'daki fabrikasının bilgisayar sistemlerini yaptım, babam Başkanlar'a fındık fabrikası inşaa etti, Gürsoylara da bir çok iş yaptık. Kuzenlerde, uzak akrabalarda bir sürü fındık tüccar var, yakın bir akrabam da ülkerin ortağı idi. Senelerce bu işlerin içinde bulundum, bırakda o kadar bilelim.

Ordu fındığına neden küflü dedim biliyor musun? Bu bir iftira değil, hakikattir. Giresun kalite fındıkta aflatoksin oranı çok düşüktür, Giresun dışında yetişen tüm fındık türlerinde kabuk kalın olduğu için tam kuruma olmaz, içi küflenir ve toksik madde miktarı fazladır.

Giresunda 13-14-15 numara fındıklar çerezlik ve çikolatalık ayrılır, kalanı yağlık bırakılır. İnsanları yanlış yönlendirmek en çok Ordu' ya zarar. Sen sabaha kadar Ordu fındığı iyi de. Terazi ortada, bilimsel çalışması duruyor, bu değişen bir durum da değil. Giresun dışında, dünyanın hiç bir yerinde, İspanya' da bile 1. kalite fındık yetişmez.

Babamın kuzeni tüm fındığı italyanlara ve almanlara satıyor. Almanlar afedersiniz akılsız mı, sadece Giresunda yetişen fındığı alıyor. Neden ordudan, trabzon, rizeden veya azerbaycandani gürcistandan fındık almıyor. Bırakın bu işleri...

İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Gerçeği öğrendiklerinde olan Ordu' nun itibarına olur.

HSYN89N

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İspanyollar almasa nolcak tüm Dünyaya biz ihrac ediyoruz.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Giresun fındığı en iyi fındıktır fakat sektörde çalışmış biri olarak kesinlikle söyleyebilirimki ferrero,ülker Ordu fındığıda alır.
Ferreronun ilk tercihi Progıdadır ama Orduda Gürsoydan da fındık alır. Hatta fındık bulma sıkıntısı yaşarsa piyasada çürükçü diye bilinen firmalardan bile alırlar.

Bildiğiniz üzere fındık üretimi tonaj olarak her sene aynı değildir. Sürekli değişir. Ancak diyebilirim ki, yine kendilerinin ürettiği 2. kalite ürünlerde bunu kullanırlar, örneğin afrika veya güney amerika ülkelerine gönderdiği ürünler için bunu kullanır.

Bu sadece tahmin. Ben çok iyi biliyorum ki, firmalar en iyi ürünleri için giresundan fındık almaktadır. Hatta ve hatta, Ülker özellikle Giresun tirebolu ve karabulduk da bulunan üreticilerden birebir gider ve fındığı alır. Birinci kalite fındık Tirebolu ve karabulduktan çıkar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kusuruma bakmayın, biraz sert bir üslupta yazdım, mesajları da düzeltemiyorum. Sadece bilimsel gerçekler ve piyasa tercihleri ortada iken, böyle bir şeyi hoş göremiyorum.

Biz Giresunlular için fındığımıza ve çayımıza, bunların kalitesine laf söylenmesi, abartmıyorum, Gaziantep baklavasını, yunanlıların sahiplenmesi gibi birşeydir.

Bu önemli. Allah vermiş, Giresunun fındığı apayrıdır, bizde bize verilen bu nimete sonuna kadar sahip çıkarız. Kırıcı oldu isem affedin.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ordu' nun fındığı 1. kalite demeyin, yıpratırım :)

Ordunun fındığı güzel olsa para ederdi zaten:)
Gerçi kurutulunca noluyor tadı nasıl oluyor bilmiyorum ama bizim millet fındığı hemen satmasa biraz para ederdi.
Biz de dahil kurutacak yeri olmayan adam fındığı ilk ay ederinden epey ucuza satıyor, sonraki ayda piyasa durulunca fiyat yükselmeye başlıyor.
Özellikle okulların başlamasına gelince kurutmaya niyeti olan bile satıyordur, fındığı hemen satınca da fiyatlar düşük oluyor.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yav hu birader, Ülker'in Giresun/Keşap'daki fabrikasının bilgisayar sistemlerini yaptım, babam Başkanlar'a fındık fabrikası inşaa etti, Gürsoylara da bir çok iş yaptık. Kuzenlerde, uzak akrabalarda bir sürü fındık tüccar var, yakın bir akrabam da ülkerin ortağı idi. Senelerce bu işlerin içinde bulundum, bırakda o kadar bilelim.

Ordu fındığına neden küflü dedim biliyor musun? Bu bir iftira değil, hakikattir. Giresun kalite fındıkta aflatoksin oranı çok düşüktür, Giresun dışında yetişen tüm fındık türlerinde kabuk kalın olduğu için tam kuruma olmaz, içi küflenir ve toksik madde miktarı fazladır.

Giresunda 13-14-15 numara fındıklar çerezlik ve çikolatalık ayrılır, kalanı yağlık bırakılır. İnsanları yanlış yönlendirmek en çok Ordu' ya zarar. Sen sabaha kadar Ordu fındığı iyi de. Terazi ortada, bilimsel çalışması duruyor, bu değişen bir durum da değil. Giresun dışında, dünyanın hiç bir yerinde, İspanya' da bile 1. kalite fındık yetişmez.

Babamın kuzeni tüm fındığı italyanlara ve almanlara satıyor. Almanlar afedersiniz akılsız mı, sadece Giresunda yetişen fındığı alıyor. Neden ordudan, trabzon, rizeden veya azerbaycandani gürcistandan fındık almıyor. Bırakın bu işleri...

İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Gerçeği öğrendiklerinde olan Ordu' nun itibarına olur.

Şimdi bi' fındık için kavga etmeyelim, bozuşmayalım gerek yok yani. Önüne gelen fındık istiyor zaten benden. :P

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Bi önerim var, moderatörlere Ordu ve Giresun'dan fındık gönderin, karar verelim :D kavga etmemiş olursunuz :D