neskalii
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 23
Direk başlığı görür görmez aklıma geldi aganigi naganigi
yazdım iştene yapayım 

Bak Gireusun fındığı yeme fındığıdır. Ordu fındığı ise sanayilerde kullanılır. Yani yurt dışına falan gider. Gireusun fındığı kuru yemişlerde falan kullanılır.
Giresun fındığı en iyi fındıktır fakat sektörde çalışmış biri olarak kesinlikle söyleyebilirimki ferrero,ülker Ordu fındığıda alır.
Ferreronun ilk tercihi Progıdadır ama Orduda Gürsoydan da fındık alır. Hatta fındık bulma sıkıntısı yaşarsa piyasada çürükçü diye bilinen firmalardan bile alırlar.
Ordu' nun fındığı 1. kalite demeyin, yıpratırım![]()
Yav hu birader, Ülker'in Giresun/Keşap'daki fabrikasının bilgisayar sistemlerini yaptım, babam Başkanlar'a fındık fabrikası inşaa etti, Gürsoylara da bir çok iş yaptık. Kuzenlerde, uzak akrabalarda bir sürü fındık tüccar var, yakın bir akrabam da ülkerin ortağı idi. Senelerce bu işlerin içinde bulundum, bırakda o kadar bilelim.
Ordu fındığına neden küflü dedim biliyor musun? Bu bir iftira değil, hakikattir. Giresun kalite fındıkta aflatoksin oranı çok düşüktür, Giresun dışında yetişen tüm fındık türlerinde kabuk kalın olduğu için tam kuruma olmaz, içi küflenir ve toksik madde miktarı fazladır.
Giresunda 13-14-15 numara fındıklar çerezlik ve çikolatalık ayrılır, kalanı yağlık bırakılır. İnsanları yanlış yönlendirmek en çok Ordu' ya zarar. Sen sabaha kadar Ordu fındığı iyi de. Terazi ortada, bilimsel çalışması duruyor, bu değişen bir durum da değil. Giresun dışında, dünyanın hiç bir yerinde, İspanya' da bile 1. kalite fındık yetişmez.
Babamın kuzeni tüm fındığı italyanlara ve almanlara satıyor. Almanlar afedersiniz akılsız mı, sadece Giresunda yetişen fındığı alıyor. Neden ordudan, trabzon, rizeden veya azerbaycandani gürcistandan fındık almıyor. Bırakın bu işleri...
İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Gerçeği öğrendiklerinde olan Ordu' nun itibarına olur.