Iso dosyası yazdıramıyorum...dvd okumuyor

Bu konuyu okuyanlar

samokantur

Öğrenci
Katılım
17 Şubat 2009
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ARKADASLAR bende hl-dt-st-dvd-ram-gsa-h55n. aygıt yazılımı.1.0........ıso dosyası yazdıramıyorum...dolu olan dvd leri bos gösteriyo...ama normal cd lerde istediğimi yapabiliyorum...ıso yazma programını kullandığımda dosya bölümünde hl-dt-st-dvd-ram-gsa-h55n kısmında özelliklerine baktığımda su secenekler var....cd okuma evet.cdrw okuma evet.cdmrw okuma hayır,cdr yazma evet,cdrw yazma evet,cdmrv yazma hayır.....dvd&dvd- özelliklerinde:dvd rom okuma,dvd-r okuma, dvd-rv okuma,dvd-r ve dvd-rw yazma secenekleri evet.....dvd+ özelliklerinde:dvd+r,dvd+rw okuma evet, dvd-mrw okuma hayır,dvd+yazma ve dvd+rw yazma evet,dvd-mrw yazma hayır.....dvd-ram özelliklerinde:dvd ram okuma ve yazma evet......bd özelliklerinde:bd okuma,bd-r yazma ve bd-re yazma hayır.....hd dvd özelliklerinde seceneklerde hayır.....şimdi bu özelliklerden neden iso dvd dosya yazamadığım konsunda fikirleri olan varmı....
donanımsal olarak bişe yapmammı lazım....kullandığım nero ve ıso dosya yazıcılar dahil programlarda kalıp dosyası yazdır seceneğini kullanamıyorum....cd yi dısarı atıyor bos dvd koyuın diyo halbuki dvdler boş zaten...herçeşit dvd denedim.....nedir sıorun?
 

Cuslaw

Öğrenci
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
24
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Eğer Dvd-rw ' da sorun varsa buna müdahalede bulunarak çözüme ulaşılması mümkün değil.Bir yakınından yada arkadaşından dvd-rw alıp bilgisayarında deneyebilirsin.Aynı sorun devam ederse o zaman anla ki yazılımsal bir sorun var.
Benimde Dvd-rw ' ım Dolu cd leri boş gösteriyor ve okumuyor.Dvd leri okuyor.Dvd-rw 'ımda donanımsal bi problem olduğunu biliyorum yani buna yapılacak bişey yok.Garantisi varsa garantiye götürüceksin , yoksa da yeni bir Dvd-rw alman gerekiyor.
Kolay gelsin.
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
Valla birşey anlamadım az daha aralık bıraksaydın daha iyi olurdu.
 

Acil Destek

Asistan
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
130
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Nero kullanıyorsam hem cd hem dvd aktif olduğundan emin ol, kalıp dosya yazdır dediğinde orada yazılacak kaynak dvd rom seçildiğinden emin olacaksın, bunlar yine fayda etmiyorsa Alcohol 120 kullan yine sorun varsa dvdni firmware upgrade edeceksin yok beceremem diyorsan garantiye vereceksin, tamam.
 
Üst