İşletim tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LaX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar, Windows'un üzerine Ubuntu yüklemek istiyorum.

Sizce pişman olur muyum ?

Birisi bana Ubuntu'da yüklediğin programının masaüstündeki kısayolunu silersem bile, o programın tüm dosyaları silinip, çalışmayacığını söyledi.

O yüzden, yüklemekte kararsızım..

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Doğru söylemiş, Ubuntuyu bırak , PARDUS kur :D
Sorunu keşke biraz daha düşünüp sorsaydın, Windows'ta kısayolu silince programı Program Files klasöründen veya Başlat menüsünden çalıştırabilirsin. Linux dağıtımlarında da öyledir. Hatta programı arayıp çalıştırabileceğin bir düzenek de mevcut başlat menüsü içerisinde.

Ubuntu yerine Kubuntu önerebilirim. Gnome arayüzü çoğu kullanıcı tarafından beğenilmiyor. Forumda Ubuntu ve Gnome severler mevcut, onlar sana daha fazla yardımcı olabilir. Dual sistem kurmadan önce sanal makineye kur ve dene..

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Teşekkürler..
Belki Pardus denerim :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Sana öyle söyleyen arkadaşına söyle biraz inandırıcı sallasın bundan sonra..

Ubuntu kurabilirsin. Hiç sorun yaşayacağını sanmıyorum..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Pişman olmassın ama gerek yok Ubuntu deneme amaçlı yüklüyorsan 2. PC 'in varsa yükleyebilirsin veya HDD yi ikiye ayırarak olabilir

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ubuntu GNOME ile güzel, GNOME da Ubuntu ile. :)

Bence denemekte sakın geç kalma ancak ilk başta sadece dene, hemen sabit diskini ikiye bölme yoluna gitme. Veya Windows'u kaldırıp sadece Ubuntu kurma. Ama şunu da unutma, sanal makine yazılımları ile kurduğun Ubuntu'da gerçek performansı tam olarak alamazsın. Ekran kasabilir, donmalar olabilir, vs. Bu sebeple performans olarak bakma, gözün ve ellerin alışsın uçbirim ve komutlara, daha sonra sabit diskini ikiye böl ve keyfine bak! :)

Performansı nasıl anlayacaksın peki?

O konuda sana güvence veriyorum. :)

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ubuntu ve pardusun son sürümlerini denedim... Ubuntu'nun 9.10 sürü daha beta aşamasınd aolmasına rağmen çok beğendim... Nedense Pardus'ta çok donmalar yaşadım... Ama Ubuntunun bu son sürümü çok güzel olmuş... Onu da ekran kartını güncelleyim derken pert oldu... Zaten ne zaman Linux kullanmaya kalksam bu driver olayı vazgeçiriyor beni...

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ubuntu düşünmedim diil ama hala bir konuda söylediğim gibi soğuk geliyor bana.