İşletim sistemi ile donanım kontrolü( Yardm!)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KlpRnS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Bana işletim sisteminin donanımı(rom, CPU gbi) nasıl çalıştırdığını anlatabilir misiniz? Ya da herhangi bir kaynak önerebilir misiniz? Kısacası bir işletim sistemiyle cihazı nasıl kontrol edebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Hocam donanım dediğimiz bölüm 3 bölümden oluşur.Kernel, çekirdek ve kabuk.Kernel ve çekirdek bilindiği üzere donanım olarak en merkezdeki birimlerdir.Kabuk ise işletim sistemi ile donanım arasındaki bağlantıyı sağlayan bölümdür.Ayrıca bunu anakart üzerinde chipsetler yapar.

Başka sorun varsa veya anlamadığın bir yer, cevaplayabilirim.

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bana asıl yapmak istediğim şey bir cihaza android kurmak bunu için ne yapabilirim?

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Henüz cihazın parçalarını almadım. Önerinilerinize göre birşeyler yapmayı düşünüyorum.

--- Mesaj Güncellendi ---

Bana işletim sistemini roma yada işlemciye nasıl adapte edebileciğimi anlatabilir misin?

Kuracağın cihazın işlemcisi ne? Hangi komut setlerini destekliyor?
Henüz Hangi cihaza kurucağıma tam olarak karar verdim, gerekirse internetten parça siparişi vericem.

Hocam donanım dediğimiz bölüm 3 bölümden oluşur.Kernel, çekirdek ve kabuk.Kernel ve çekirdek bilindiği üzere donanım olarak en merkezdeki birimlerdir.Kabuk ise işletim sistemi ile donanım arasındaki bağlantıyı sağlayan bölümdür.Ayrıca bunu anakart üzerinde chipsetler yapar.

Başka sorun varsa veya anlamadığın bir yer, cevaplayabilirim.
Bir telefonun HDD sine nasıl bağlanabilirim? işletim sistemini kurmak için. Diyelim kurdum işletim sistemi bu cihazı nasıl çalıştıcak?

Reaksiyon puanı
189
Cihazı kullanış amacınız nedir? İşlemci için bir sistemi ayarlamak kernel'e bir sürü kod eklemekten geçer (bilinmedik ve desteklenmeyen bir işlemci ise). Bu yüzden yapacağınız işe göre bence hazır bir cihazı modlamaya yönelebilirsiniz...

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cihazı kullanış amacınız nedir? İşlemci için bir sistemi ayarlamak kernel'e bir sürü kod eklemekten geçer (bilinmedik ve desteklenmeyen bir işlemci ise). Bu yüzden yapacağınız işe göre bence hazır bir cihazı modlamaya yönelebilirsiniz...
Örneğin ilk denemek istediğim şey çin malı bir telefon.

Reaksiyon puanı
189
Ben hala hiç bir şey anlamadım açıkçası dediklerinizden. Yapmak istedikleriniz ile ilgili detaylı bilgi verirseniz gerektiği şekilde sizi yönlendirmeye çalışırız...

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Ben hala hiç bir şey anlamadım açıkçası dediklerinizden. Yapmak istedikleriniz ile ilgili detaylı bilgi verirseniz gerektiği şekilde sizi yönlendirmeye çalışırız...

Aynı fikirdeyim.Sizin amacınızı bende anlamış değilim.

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şöyle anlatiyim. Ben Bir telefon yada bir kol saatine android işletim sistemi kurmak istiyorum. Bunu ilk olarak çinmalı dokunmatik bir telefonda deniycem. Bunun için neler yapabilirim?

Reaksiyon puanı
189
Kullanacağınız cihazın bu tip bir şeye desteği olup olmadığını biliyor musunuz peki? Yazılım kitleri var mı ROM'a müdahale için?

MsGNGR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı şeyi bende araştırıyorum. mesela kendi ürettiğimiz bir üründe (örneğin basit bir tablet vb.) xp, linux, android veya kendi yazdığımız bir işletim sistemini nasıl çalıştırabiliriz.
Donanımlar nasıl olmalı, yazılım nasıl olmalı, bunları nasıl birbiri ile bağlayabiliriz ? yani donanımlar nasıl olursa ürün çalışır ve işletim sisteminide çalıştırabilir?

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya karismayin allahin isine carpilicaksiniz. romlar camurdan yaratilmis yok kumdandi herneyse. onlari acmak kurcalamak sakincali bence carpilirsiniz valla :P
neyse bikac tiyo veiym. once bios nedir onu anlamaniz lazim bios nedir anladiktan sonra ... neyse carpilcaz ben daha ileri gidemiycem :D
bios b.i.o.s. dir. o nedir derseniz sonu olmayan bi hikaye. :P
sonucta bi program program nedir onu anlamak gerekir o da ayri bi hikaye.. :P neyse bukadar yeter.