İşlemciyi değiştirmek mantıklımı ?

Alişan Güvercin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamun aleyküm arkadaşlar. yeni bir pc aldım. technopc adında. ati radeon hd 5450 2.8 gb ( 1 gb harici ) ekran kartı var. 4 gb ram ve 750 gb hafızaya sahibim. eski bilgisayarımda çok düşük ekran kartı oldugu için senelerce ekran kartından yakındım ve ekran kartını iyi gördüğüm ilk pc yi aldım işin açıkcası pekte araştırma fırsatım yoktu. uygun taksit oldugundan yön avm den almam gerekti. ordaki adam bana elindeki en iyi bilgisayarın bu oldugunu söyledi açıkcası ben casper nirvana serisine yönelecektim.

ekran kartı ve ram sorununu çözdüm fakat dikkatsizliğimden pentium işlemcili pc almışım haberim yok. ve ne yapsam ne etsem işlemci karşıma çıkıyor. özellikle söyledim grafiği yüksek oyunlar oynıcam diye inadına bunu verdiler. şuan gta 4 bile oynayamıyorum ! ki gta 5 i bekliyordum bir zamanlar. biraz araştırdıgımda işlemci fiyatlarının çok yüksek oldugunu gördüm. 2.8 gb ekran kartı ve 4 gb ram e sahipken oyun oynayamamak beni delirtiyor !

önerilerinizi bekliyorum..

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Size kötü bir haberim olacak lütfen alınmayın. Sizi çok kötü kandırmışlar. Aldığınız bilgisayarın ekran kartı ekrana görüntü vermekten başka bir işe yaramaz. Ekran kartlarında önemli olan bellek değildir bilgisayar satanlar belleği fazla diye kandırırlar, önemli olan aldığınız kartın modelidir mesela HD 5850 o karttan daha iyidir, çünkü 2. sıradaki numarası daha yüksektir.
Üzgünüm ama tek önerebileceğimiz şey bilgisayarı aldığınız yere geri teslim edebiliyorsanız edin.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
o bilgisayarı satan tam sopalık onunla auto cad bile zor açarsın iade et paranı kurtar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
casper bayisine gittim adama bu pc ye 2.000 tl verdiğimi söyleyince adam bana sen o parayı bana versen sana kapalıyken oyun açan pc verirdim dedi :crying:

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Paranıza çok yazık olmuş. Bilmemek ayıp değil tabiki ancak yine de bu tarz teknoloji forumlarına danışmanızdan hiçbir sakınca gelmezdi. Malesef halkımız bu şekilde kandırıldıkça hiç bir şey olmaz bu ülkeden. 500 liralık bilgisayarı 2000TL'ye satmak nedir!!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilmemek değilde pek araştırmadım .. daha çok ram ve ekran kartı konusuna yönlendim. işlemci konusuna pek bakmadım ve ekran kartı modellerini pek önemsemedim. yoksa pc konusunda bilgim var elbet ama dediğim gibi çokta araştırma şansım yoktu

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
gb a kanıp almışsınız keşke araştırsaydınız yada buraya 2000 tl ye toplama bilgisayar tavsiyesi konusu açsaydınız şimdi elinizdekinden en az 10 kat daha iyi bir pc olurdu

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Dostum o makinayıla bişeycik yapamazsın hele o ekran kartıyla hiç olmaz aldığın yere iade edip paranı kurtar derim.