işlemcim çok ısınıyor

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
867
Cpu pili mi ne ondadır belki arıza ilk açıldığında gücünü tutamıyordur
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu kapanma sorunu 2 gündür var ama yeni bişey parçaların garantisi var zaten sorunun kaynağını bulsam parçadansa garantiye yollarım zaten

uefi nedir ilk defa duydum
[/QUOTE
internetten bak

oha bug buldum

lxlionx in bugu

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Cpu pili mi ne ondadır belki arıza ilk açıldığında gücünü tutamıyordur

oha bug buldum

lxlionx in bugu
ne bugu :D

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
867
neyse uefi ye internetten bak

mesajı sen yazdın gibi gösteriyor

alsana bugggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

ben desdina halay çekmeyi çok severem ben efegamingggggxxxxxxxxx

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
neyse uefi ye internetten bak

mesajı sen yazdın gibi gösteriyor

:D yok artık

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Kasanız nedir? Hava sirkülasyonu sorun olabilir.

Ek olarak, MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atın.

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40

kasa modelim sharkoon tg4 oyun içini atıcam birazdan şuan pc formatladım bi oyun yükleyeyim :D

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Kasanızın önü tamamen cam, hava sirkülasyonu pek iyi bir model değil.
öyle ama genede ısı değeri fazla değilmi önü komple cam ama yanlarda hava alması için bölge var ve 3 fan arkada 1 egzoz fanı toplam 4

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    505.4 KB · Görüntüleme: 97

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
öyle ama genede ısı değeri fazla değilmi önü komple cam ama yanlarda hava alması için bölge var ve 3 fan arkada 1 egzoz fanı toplam 4
Önde 3 fan var ama fanın yeterli derecede hava alabileceği bir yer yok. Yanlardan zar zor içerisine hava almaya çalışıyor.

MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atabilir misiniz oyun yüklediyseniz?

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Önde 3 fan var ama fanın yeterli derecede hava alabileceği bir yer yok. Yanlardan zar zor içerisine hava almaya çalışıyor.

MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atabilir misiniz oyun yüklediyseniz?
buyrun yaklaşık 30 dakika oynadım 1 normal maç

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    505.4 KB · Görüntüleme: 104

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
R5 1600 AF kullanıyorsunuz sanırım.

Sıcaklıklar oldukça yüksek, kasanın ön panelini çıkartıp deneyebilir misiniz?
ön paneli değilde bir dönem yan kapağı çıkarıp kullandım 10 derece kadar düşme oldu belki daha fazla kasada soğutma sorunu var onunda sebebi fanlar aslında fanlar eski kasalarda bulunan o küçük fanlardan bile çok daha az hava veriyor denedim yan yana koyup ama yinede işlemcinin bukadar ısınması tuaf geliyor sadece o sebepden 95 dereceleri görmesi mantıklımı sence ekran kartı 3 fanlı model çok ısınmaması normal ama rx 580 ısınan kart normalde kasadan olsa oda en azından 70 dereceleri görmezmi ben 60 üstü görmedim hiç

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
1600 AF mi kullanıyorsunuz?
ön paneli değilde bir dönem yan kapağı çıkarıp kullandım 10 derece kadar düşme oldu belki daha fazla kasada soğutma sorunu var onunda sebebi fanlar aslında fanlar eski kasalarda bulunan o küçük fanlardan bile çok daha az hava veriyor denedim yan yana koyup ama yinede işlemcinin bukadar ısınması tuaf geliyor sadece o sebepden 95 dereceleri görmesi mantıklımı sence
Evet, mantıklı bir sebep. Sadece yan paneli açınca 10 derece fark ettiriyorsa ön paneli açınca daha da fark ettirir. Ön paneli açıp öyle denemenizi öneririm.

Onun haricinde MSI Afterburner değerlerinizde voltaj değerleri görünmüyor, onları da ekleyip paylaşabilir misiniz?

rx 580 ısınan kart normalde kasadan olsa oda en azından 70 dereceleri görmezmi ben 60 üstü görmedim hiç
ROG STRIX soğutması iyi olan bir model. Üç fanlı bir kart, görmemesi normal.

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
1600 AF mi kullanıyorsunuz?

Evet, mantıklı bir sebep. Sadece yan paneli açınca 10 derece fark ettiriyorsa ön paneli açınca daha da fark ettirir. Ön paneli açıp öyle denemenizi öneririm.

Onun haricinde MSI Afterburner değerlerinizde voltaj değerleri görünmüyor, onları da ekleyip paylaşabilir misiniz?

ROG STRIX soğutması iyi olan bir model. Üç fanlı bir kart, görmemesi normal.
ne yapmalıyım sence 1600af kullanıyorum yeni fanmı almalıyım kasaya içinde gelen fanlar fazla yavaş geliyor anlayamadığım bi şekilde bana yavaşdan öte elimi arkasına koyduğumda bi rüzgar alamıyorum doğru düzgün

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
ne yapmalıyım sence 1600af kullanıyorum yeni fanmı almalıyım kasaya içinde gelen fanlar fazla yavaş geliyor anlayamadığım bi şekilde bana yavaşdan öte elimi arkasına koyduğumda bi rüzgar alamıyorum doğru düzgün
Yeni fan almanız çok fazla bir etki sağlamayacaktır, zira kasanızın her tarafı camla kapalı.

Kasayı değiştirmeniz uzun vadede çok güzel bir çözüm olacaktır, kasayı değiştiremiyorsanız modifikasyon yapabilirsiniz veya ön kapağı çıkarabilirsiniz, tabii o zaman da kasanın garantisi gidebilir.

Mesela başka bir forumda bir arkadaş CM MasterBox Lite 5 kasasına önüne delikler açtırarak çok güzel bir modifikasyon yapmış.

Yine aynı konuda da bir başka arkadaş sineklik telleri kullanarak bir modifikasyon yapmış:

Başka bir konuda da yine bir arkadaş MasterBox Lite 5 kasaya böyle bir modifikasyon yapmış:

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,490
Ryzenlerde stock fan hiç soğutmuyor Dark işlemci fanını öneririm

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Yeni fan almanız çok fazla bir etki sağlamayacaktır, zira kasanızın her tarafı camla kapalı.

Kasayı değiştirmeniz uzun vadede çok güzel bir çözüm olacaktır, kasayı değiştiremiyorsanız modifikasyon yapabilirsiniz veya ön kapağı çıkarabilirsiniz, tabii o zaman da kasanın garantisi gidebilir.

Mesela başka bir forumda bir arkadaş CM MasterBox Lite 5 kasasına önüne delikler açtırarak çok güzel bir modifikasyon yapmış.

Yine aynı konuda da bir başka arkadaş sineklik telleri kullanarak bir modifikasyon yapmış:

Başka bir konuda da yine bir arkadaş MasterBox Lite 5 kasaya böyle bir modifikasyon yapmış:
mantıklı çözümler aslında kasanın garantisi derken parçaları ayrı ayrı alıp kendim topladım hepsinin ayrı garantisi var ancak kasanın öndeki jelatini bile duruyor yandakini çıkardığıma pişmanım :D toz filtresi tarzı bişey bulursam yan tarafdaki cam bölümü değiştirebilirim ancak gibi

Ryzenlerde stock fan hiç soğutmuyor Dark işlemci fanını öneririm
stok fanı övüyolar genelde bu modeldeki eminmisin elimde bi soğutucu var aslında ama bu ana karta uyumlumu bilmiyorum çinden almışdım

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
toz filtresi tarzı bişey bulursam yan tarafdaki cam bölümü değiştirebilirim ancak gibi
Toz filtresi çok ince bir şey değil mi? Bilmiyorum ama çok fazla etki edeceğini zannetmiyorum.

Ayrıca kasa havayı normalde yan taraftan almaz. Tipik bir bilgisayar kasası soğuk havayı ön ve alt taraftan alır, sıcak havayı üst ve arka taraftan atar.

stok fanı övüyolar genelde bu modeldeki eminmisin elimde bi soğutucu var aslında ama bu ana karta uyumlumu bilmiyorum çinden almışdım
AM2+ ve AM3 soket yapısına uygun, AM4'e değil. Dolayısıyla kullanamazsınız.

Son düzenleme:

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Toz filtresi çok ince bir şey değil mi? Bilmiyorum ama çok fazla etki edeceğini zannetmiyorum.

Ayrıca kasa havayı normalde yan taraftan almaz. Tipik bir bilgisayar kasası soğuk havayı ön ve alt taraftan alır, sıcak havayı üst ve arka taraftan atar.

AM2+ ve AM3 soket yapısına uygun, AM4'e değil. Dolayısıyla kullanamazsınız.
aramızda 3ün 4 ün lafımı olur ya sokalım gitsin :D

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,490
mantıklı çözümler aslında kasanın garantisi derken parçaları ayrı ayrı alıp kendim topladım hepsinin ayrı garantisi var ancak kasanın öndeki jelatini bile duruyor yandakini çıkardığıma pişmanım :D toz filtresi tarzı bişey bulursam yan tarafdaki cam bölümü değiştirebilirim ancak gibi

İşlemcin AM4 soket olduğu için bu uymaz

desdinaa

Asistan
Reaksiyon puanı
40
İşler öyle yürümüyor. :) O zaman LGA1155 ile 1156 arasında da fark yok, takalım gitsin. :)
1156 için almışdım bu fanı zamanında kasayı satarken stok fanı takıp bunu çıkardım okadar parayı elinoğlu alsın kullansın diyemi verdik :D