- Reaksiyon puanı
- 177
[SDNTV]http://st2.uzmantv.com/c/p0QdL2AjAWR_421_806b061d06e032f6e9ea03d64b6bd7bf.flv[/SDNTV]
Çekirdek konusunda daha önceden tek çekirdekli işlemciler mevcuttu fakat üretim teknolojilerinin gelişmesiyle çekirdek sayısı arttırılmaya başlandı. Yaklaşık 2-3 sene öncesine kadar oldukça yaygın oldu çift çekirdekli, dört çekirdekli işlemciler ve hemen hemen her eve girdi denebilir.
Teknolojinin hızla ilerlemesiyle artık çekirdek sayıları artan işlemciler üretildi ve bu kullanıcılar için oldukça ideal. Özellikle oyun tutkunları için sürekli işlemcilerin çekirdek sayılar artması ve hızları arttıkça yeni nesil her oyunu kaldırabilecek işlemcilerde gerek intel gerek amd üreticileri tarafından üretiliyor.
Yüksek çekirdekli işlemcilerin sağladığı avantajlar daha hızlı bir işletim sistemi, programların daha hızlı açılması ve çalışması, çekirdeğin bir tanesinin uygulamalara yönelmişken diğerinde işletim sistemi altında çalışan antivirüs ve diğer günlük kullandığımız programlara yönelmesi gibi avantajları var. Yüksek çekirdekli işlemcilerde bu durum daha avantajlı oluyor.
İntelin son çıkarttığı işlemciler olan i serileri hızını yaptğınız uygulamalara göre ayarlayan turbo boost teknolojisiyle donatılmıştır.