Soru İşlemci temel frekansını değiştirebilir miyim?

Adige244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Mesela temel frekansı 2.6 , max./turbo 3.5 olan bir laptop işlemcisi.
Amd üzerinden gidelim
Overclocktan bahsetmiyorum ,bu temel işlemci hızını 2.7 veya 2.8 e ayarlayabilir miyim?
Yani temel frekans 2.6 yerine daha üste sabitlenecek

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Temel frekansı arttıramazsın. Hele laptoplarda hiç mümkün değil. Masaüstü bazı anakartlar bus frequency dediğimiz temel saat hızını çok az arttırmaya müsaade edebiliyorlar. O da hem temel saat hızını, hem de turbo hızını etkiliyor.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
O zaman benim işlemcinin temel hızı 1.00Ghzde kalacak. ./
Keşke değiştirilebilseymiş. :(
Değiştirmeye gerek yok ki. Masaüstü iken,o hızlarda çalışır. Fazla bile o hız, masaüstüne. İşlemcin oyun,ağır bi program vs. gibi yüke bindikçe,o saat hızının üzerine, kademeli olarak ve ihtiyaca göre, turbo boosta pompalamaya başlar,tüm çekirdekleri.

Adige244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Frekanslar üzere araştırmalarım var.
Temel frekansı arttıramazsın. Hele laptoplarda hiç mümkün değil. Masaüstü bazı anakartlar bus frequency dediğimiz temel saat hızını çok az arttırmaya müsaade edebiliyorlar. O da hem temel saat hızını, hem de turbo hızını etkiliyor.
Laptop ramlerinde de ayrı durum var mı? Mesela 2400 olan hızı olanı daha aşağı çekip kullanabilir miyim?
Mesela 2100 Mhz ye sabitlemek?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Masaüstünden kastım ,laptop içinde geçerli olan bi deyim. Yani laptopun yüksüz iken demek istedim.

Ram olayı farklı. Laptopunun biosunda ,ram frekans seçeneği varsa ,tabi ki frekans hızını düşürebilirsin.

Adige244

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Frekans ,elektromanyetik alan v.b araştırmalarım.Belli frekansların insan üzerinde etkileri var,kimi zarar kimi fayda.
Bu yüzden frekans değerlerini değiştirebileceğim bir durum arıyorum.
Tavsiyem wifiden mümkün mertebe uzak kalın,ethernet kablosu kullanın,geceleri yatarken kapatın.
Aluminyum gibi malzemeler frekansı bloklayıp yönlendirebilir.Mesela wifi gücü arttırmada alimünyum bir kap vb. kullanılabilir ben aynı yöntemi maruz kalanınan frekansı önlemek adına çözüm arıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Özellikle 5g ,Wifi 5ghz gibi teknolojiler maruz kalınan zararı ve dna hasarını arttırıyor.
Mümkünse 3g ve kablolu internet.Zararı azaltma..