İşlemci Sıcaklık Değerleri Çok Yüksek

hozukcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarı açıktan sonra fan sanki araba motoruymuş gibi çalışıyor.bilgisayarda metal kasa olduğundan çabuk ısınıyor ve bazen bilgisayara bile dokunamıyorum.Garantiside devam ediyor ama sınavlar ve ödev teslim tarihlerim yaklaştığı için garantiye veremiyorum acaba farklı çözüm yolları varmıdır benim kendim çözebileceğim?

1nb0.jpg

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Fanı temizle arkadaşım aynı sorun bende de vardı herşey yaptım olmadı, en son fanı temizledim sesi kesildi ısınma problemi gitti toz v.b şeyler fanın deliklerini tıkıyor.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Fanı temizleyip düzelmediyse, fanı değiştir.

fahabaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir yanlış anlaşılma olmuş.Tavsiyeler fiziksel müdahale şeklinde olmuş arkadaşın bilgisayarı işlemcisine bakılırsa bir laptop.Bu nedenle -fiziksel müdahaleyi evde yapması çok zor.
Bence ilk önce bir format at ve bios ayarlarından fanların sürekli çalışmasını sağla.Bir süre böyle dene.olmazsa gücünü usbden almayan(pcyi zorlamaması için) bir soğutucu alman iyi olur.

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir yanlış anlaşılma olmuş.Tavsiyeler fiziksel müdahale şeklinde olmuş arkadaşın bilgisayarı işlemcisine bakılırsa bir laptop.Bu nedenle -fiziksel müdahaleyi evde yapması çok zor.
Bence ilk önce bir format at ve bios ayarlarından fanların sürekli çalışmasını sağla.Bir süre böyle dene.olmazsa gücünü usbden almayan(pcyi zorlamaması için) bir soğutucu alman iyi olur.

Laptoplar da elektrikli süpürgeyle temizlenebiliyor. illaki içini açmaya gerek yok.

fahabaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptoplar da elektrikli süpürgeyle temizlenebiliyor. illaki içini açmaya gerek yok.
Elektrikli süpürge kullanmak laptopların iç aksamı için çok zararlı.Genede isteyen kullanabilir ama burada tavsiye ederek üzerinize sorumluluk alıyorsunuz.Yarın birgün biri çıkıpta size sen demiştin dememesi için sağlıksız yöntemler önermemeniz iyi olur.

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elektrikli süpürge kullanmak laptopların iç aksamı için çok zararlı.Genede isteyen kullanabilir ama burada tavsiye ederek üzerinize sorumluluk alıyorsunuz.Yarın birgün biri çıkıpta size sen demiştin dememesi için sağlıksız yöntemler önermemeniz iyi olur.

LAptopun garantisi devam ediyorsa sorun olucağını sanmam. Bana bunu öneren teknik servisti ve herhangi tehlikeli bir zararı olsaydı söylerlerdi sanırım. Aldığımdan beri yapıyorum, Laptopum şuan 3 yaşında. Hiç bir sorun çıkmadı.