AliOzkara42
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Arkadaşlar geçen günlerde CPU mining gibi bir olay gördüm bir haftalığına denek istedim ne gibi bir sorun olabilir ki niyetinde ama mining hızını maksimuma çektiğimde büyük bir fan bağırtısı duymaya başladım bende CPU sıcaklığını kontrol etmek istedim AIDA64, hardwaremonitör ve MSI Afterburner gibi programlardan inceledim işlemci sıcaklığı 80-90 derecelerde dolaşıyordu şaşırdım çünkü ilk defa bu kadar yüksek bir sıcaklık görmüştüm hemen miningi durdurdum boşta iken 40-50 civarı dolaşıyor kalorifere yakın bir konumda bilgisayar ama kalorifer aman aman bir sıcaklığı yok hatta neredeyse soğuk bir etkisi yoktur dedim ama termal macun kirlilik gibi sorunları ortadan kaldırdım termal macun yeniledim kasanın tozunuda aldım artık hiçbir şey 90 dereceleri görmemizi sağlayamazdı ama mining maksimum güçte açıkken yine aynı sıcaklıklarda dolaşıyordu şaşırdım forumlarda gezinmeye bir çözüm bulmaya çalıştım olay mining değil işlemci ağır yükteyken bu kadar ısmasıydı bir çözüm bulmalıydım ama yok bulamıyorum yardımınıza ihtiyacım var gerçekten.
(Stok fan mevcut, 4,5 yıllık bir kasa kendisi) sizce normal mi?
Fanı takarken zorlandım ama şu an bir oynama yok tam oturmuş anlamına gelir bu da fandan tutup anakartı bile taşıyabilirim o derece sıkı ve termal macunuda ince bir katman sürdüm patatesi ketçaba batırır gibi bolca koymadım.
(Stok fan mevcut, 4,5 yıllık bir kasa kendisi) sizce normal mi?
Fanı takarken zorlandım ama şu an bir oynama yok tam oturmuş anlamına gelir bu da fandan tutup anakartı bile taşıyabilirim o derece sıkı ve termal macunuda ince bir katman sürdüm patatesi ketçaba batırır gibi bolca koymadım.