İşlemci sıcaklığı +75 derece

Roskevv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Dell marka laptop’a sahibim 1.5 yıl önce aldım uzun süredir oyun oynuyorum fakat son 10 15 gündür aşırı ısınmaya başladı. Bilgisayarın çalıştığını bile anlamazken oyun oynarken sal beni diye bağırıyor resmen. İki çekirdekte 70 in üstüne çıkıyor

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Havalar oldukça sıcak tabii ne tür bir ortam da çalıştırıyosunuz bilemem.
1.5 yıl boyunca tozunu alıp termal macununu yenilediniz mi?
Ya da 10-15 gün öncekine göre yine aynı şartlar altında mı çok ısınmaya başladı?

Roskevv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Dün yaptırdım ilk defa temizliği ve termal macun değişimini. Sonuç değişmedi.

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
70 gayet iyi bir değer. Zaten laptop ile 70-75bderecenin altında oyun oynayamazsınız.

Roskevv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Biraz araştırmıştım çok kötü bir değer değil fakat elimi yakıcak şekil de ısınıyor laptopun eline elimi attığım da kapakta yanıcak gibi duruyor, ayrıca yaptırdığım teknik servis termal macunu az daha değiştirmezsem ekran kartının yanabilceğini belirtti yani üstü kararmış biraz, fazla oyun oynamamı söyledi.

Reaksiyon puanı
16,128
o yüzden millet klavye fare takıp oynuyor...
ısılar iyi.

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
Sıcaklıklar* güzel.

Roskevv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
:D :D
Yaptırdığın teknik servis seni biraz yemiş :)
Nasıl yani pek anlamadım, abim bilgisayarcı olduğu için hiç bu işlere merak salmadım fazla da anlamıyorum açıkçası sanki bana hiç temizlememiş gibi geldi..

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Nasıl yani pek anlamadım, abim bilgisayarcı olduğu için hiç bu işlere merak salmadım fazla da anlamıyorum açıkçası sanki bana hiç temizlememiş gibi geldi..
Çok fazla oyun oynarsan ekran kartı yanar mevzusunu kastetmiştim, sistem sıcaklığı tehlikeli düzeye ulaştığında otomatik olarak kendini kapatır, reset atar. Ana kartında besleme sorunu yoksa böyle bir şeyle karşılaşmazsın.

Roskevv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Anladım soğutucu kullansam bu ısıyı düşürme şansım var mı acaba? Ya da usb vantilatör tarzı..

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Anladım soğutucu kullansam bu ısıyı düşürme şansım var mı acaba?
Elbette var fakat cihazın sıcaklığı gayet normal sorun elinizi yakması ise ekstra klavye mouse almanızı öneririm.
Soğutucu almanız (Aldığınız soğutucuya göre değişecektir) cihazınızın çok fazla soğumasını sağlamaz 5-6 derece belki.
Aldığınız soğutucu da kasanın alt kısmını ilgilendirdiği için eliniz yanmaya devam edecektir :D

Roskevv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Elbette var fakat cihazın sıcaklığı gayet normal sorun elinizi yakması ise ekstra klavye mouse almanızı öneririm.
Soğutucu almanız (Aldığınız soğutucuya göre değişecektir) cihazınızın çok fazla soğumasını sağlamaz 5-6 derece belki.
Aldığınız soğutucu da kasanın alt kısmını ilgilendirdiği için eliniz yanmaya devam edecektir :D
Anladım :)) çok teşekkür ederim

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşların söylediği gibi ısı değerleri gayet normal. Endişe edilecek bir durum yok yani. Arkadaşların söylediklerine ek olarak cihazınızın temizliğini yılda iki, en azından da her sene mutlaka bir kerede olsa yaptırırsanız daha sağlıklı olur.

Roskevv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşların söylediği gibi ısı değerleri gayet normal. Endişe edilecek bir durum yok yani. Arkadaşların söylediklerine ek olarak cihazınızın temizliğini yılda iki, en azından da her sene mutlaka bir kerede olsa yaptırırsanız daha sağlıklı olur.
Zaten 2 ay içinde masaüstü toplıyacağım laptop tamamen eziyet ve dert. Önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.