Dell marka laptop’a sahibim 1.5 yıl önce aldım uzun süredir oyun oynuyorum fakat son 10 15 gündür aşırı ısınmaya başladı. Bilgisayarın çalıştığını bile anlamazken oyun oynarken sal beni diye bağırıyor resmen. İki çekirdekte 70 in üstüne çıkıyor
Kesinlikle.70 gayet iyi bir değer. Zaten laptop ile 70-75bderecenin altında oyun oynayamazsınız.
o yüzden millet klavye fare takıp oynuyor...
Nasıl yani pek anlamadım, abim bilgisayarcı olduğu için hiç bu işlere merak salmadım fazla da anlamıyorum açıkçası sanki bana hiç temizlememiş gibi geldi..![]()
Yaptırdığın teknik servis seni biraz yemiş![]()
Çok fazla oyun oynarsan ekran kartı yanar mevzusunu kastetmiştim, sistem sıcaklığı tehlikeli düzeye ulaştığında otomatik olarak kendini kapatır, reset atar. Ana kartında besleme sorunu yoksa böyle bir şeyle karşılaşmazsın.Nasıl yani pek anlamadım, abim bilgisayarcı olduğu için hiç bu işlere merak salmadım fazla da anlamıyorum açıkçası sanki bana hiç temizlememiş gibi geldi..
Elbette var fakat cihazın sıcaklığı gayet normal sorun elinizi yakması ise ekstra klavye mouse almanızı öneririm.Anladım soğutucu kullansam bu ısıyı düşürme şansım var mı acaba?
AnladımElbette var fakat cihazın sıcaklığı gayet normal sorun elinizi yakması ise ekstra klavye mouse almanızı öneririm.
Soğutucu almanız (Aldığınız soğutucuya göre değişecektir) cihazınızın çok fazla soğumasını sağlamaz 5-6 derece belki.
Aldığınız soğutucu da kasanın alt kısmını ilgilendirdiği için eliniz yanmaya devam edecektir![]()
ben değil çoğu öyle kullanıyor fare klavye ile...![]()
Yaptırdığın teknik servis seni biraz yemiş![]()
Yok onu KorCeyCey'e söyledim benben değil çoğu öyle kullanıyor fare klavye ile...
Zaten 2 ay içinde masaüstü toplıyacağım laptop tamamen eziyet ve dert. Önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.Arkadaşların söylediği gibi ısı değerleri gayet normal. Endişe edilecek bir durum yok yani. Arkadaşların söylediklerine ek olarak cihazınızın temizliğini yılda iki, en azından da her sene mutlaka bir kerede olsa yaptırırsanız daha sağlıklı olur.