Işlemci overclock nasıl yapılır?

Canberk61ts

Doçent
Reaksiyon puanı
250
Arkadaşlar benim işlemcim,
AMD athlon x2 250 3.00ghz nasıl overclock yapabilirim?
Not:Oyun oynadıktan sonra(2 saat)işlemci sıcaklığı 35c yi geçmiyor.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Arkadaşlar benim işlemcim,
AMD athlon x2 250 3.00ghz nasıl overclock yapabilirim?
Not:Oyun oynadıktan sonra(2 saat)işlemci sıcaklığı 35c yi geçmiyor.
eti neki budu ne olsun :D OC kesmez o işlemciyi :) tüm sistemi atarsan daha net hız artışı sağlarsın, ssd var mı sistemde?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550

ram olarak anakartın en fazla 8 gb destekliyor, yukarıdaki ram gibi bir ram takviyesi ilerde yapabilirsin.

ssd alırsan eğer anakartın sata2 destekliyor, yani sata 3 hızını alamayacaksın... :(

Canberk61ts

Doçent
Reaksiyon puanı
250
o sistemi emekli etmelisin hayırlı bayramlar.
Hmmm :)
Ama istediğim oyunları oynayabiliyorum.
Gta 5 oynamama gerek yok :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

ram olarak anakartın en fazla 8 gb destekliyor, yukarıdaki ram gibi bir ram takviyesi ilerde yapabilirsin.

ssd alırsan eğer anakartın sata2 destekliyor, yani sata 3 hızını alamayacaksın... :(

Ayrıntılı bilgi için teşekkür ederim
Siz olsanız ne yapardınız

o sistemi emekli etmelisin hayırlı bayramlar.
Sizede hocam

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
İşinizi görüyorsa yükseltme yapmanıza gerek yok ancak bazı noktalarda yetersiz kalıyorsa RAM ve SSD takviyesi yapın.

Canberk61ts

Doçent
Reaksiyon puanı
250
İşinizi görüyorsa yükseltme yapmanıza gerek yok ancak bazı noktalarda yetersiz kalıyorsa RAM ve SSD takviyesi yapın.
Hocam oyunlarda ssd etkisi yaratır mı?
Çünkü gerçekten pc im 1dk24sn yede açılıyor.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Hocam oyunlarda ssd etkisi yaratır mı?
Çünkü gerçekten pc im 1dk24sn yede açılıyor.
Oyunlarda sadece haritaların/bölümün yüklenme hızı artar FPS'e bir etkisi olmaz, SSD'ler sadece okuma/yazma işlemlerinde farkını ortaya koyar zaten bu işe yararlar bunun dışında bir etkisini görmezsiniz.

Canberk61ts

Doçent
Reaksiyon puanı
250
Oyunlarda sadece haritaların/bölümün yüklenme hızı artar FPS'e bir etkisi olmaz, SSD'ler sadece okuma/yazma işlemlerinde farkını ortaya koyar zaten bu işe yararlar bunun dışında bir etkisini görmezsiniz.
Hocam sağolun bu arada gif iniz komikmiş :)
Bu arad overclock yaparsam işlemcim in ömrü kisalirmi?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Hocam sağolun bu arada gif iniz komikmiş :)
Bu arad overclock yaparsam işlemcim in ömrü kisalirmi?
Overclock cihazların ömrünü kısaltır doğrudur, özellikle ekran kartlarında bunun zararları görülüyor. O cihaz için uygun limitler belirlenmiş ve fabrikadan o şekilde çıkmış, bir oynama yaparsanız hedeflenen ömürde de oynama olacaktır.

Canberk61ts

Doçent
Reaksiyon puanı
250
Overclock cihazların ömrünü kısaltır doğrudur, özellikle ekran kartlarında bunun zararları görülüyor. O cihaz için uygun limitler belirlenmiş ve fabrikadan o şekilde çıkmış, bir oynama yaparsanız hedeflenen ömürde de oynama olacaktır.
Hocam çok iyi yazmışsınız,sanki yapay zekalı bir asistan var karşımda:)

Bu arada neden ekran kartına nasıl zararı oluyor?
Onu hiç anlamadım

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Sistem ile biraz daha idare et ya da sata 3 özellikli bir anakart bulmalı, eski sata 3 anakartlarda 300 TL den satışa çıkarılmış ama ederi 200TL dir... :D

Sistemi satışa çıkarırdım ya da birine hediye ederdim çünkü alan pek çıkmaz, o zamana kadar da para birilktirip sabredip usb 3.0 ve sata 3 ssd'li özellikli çok daha hızlı bir işlemcili, işine göre bir ekran kartlı sistem toplardım... 1000 TL bana yeterdi ama ekran hariç..

Canberk61ts

Doçent
Reaksiyon puanı
250
Sistem ile biraz daha idare et ya da sata 3 özellikli bir anakart bulmalı, eski sata 3 anakartlarda 300 TL den satışa çıkarılmış ama ederi 200TL dir... :D

Sistemi satışa çıkarırdım ya da birine hediye ederdim çünkü alan pek çıkmaz, o zamana kadar da para birilktirip sabredip usb 3.0 ve sata 3 ssd'li özellikli çok daha hızlı bir işlemcili, işine göre bir ekran kartlı sistem toplardım... 1000 TL bana yeterdi ama ekran hariç..
Beynim şöyle dedi,
Neden bunlarla uğraşmak yerine yeni bir pc satın almıyorsun?
:)

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683

Bu arada neden ekran kartına da zararı oluyor?
Onu hiç anlamadım
Ekran kartları da tıpkı işlemciler gibi belirli limitler konularak fabrikadan çıkıyor, mühendisler bu limitler üzerinden giderek cihazın ömrü hakkında çalışmalar yapıyor yani bu limitlerde oynama yapmak demek hesaplamaları da alt üst etmek demektir. Demek istediğim overclock yapılmış bir cihazın ömrünün çoook büyük bir oranda düştüğü değil, bu biraz cihazın ısısına ve yeni verilen çarpan değerine bağlı yani o ömür 10 yıl da düşebilir 1 yıl da düşebilir. Asıl sebep ise cihazın sürekli ısınıp soğumaya geçmesidir, elektronik devreler bu tip durumlara pek alışık değil tabi siz bir yandan cihazın sınırlarını da zorlayarak zamanla devrelerin zarar görmesine sebep olursunuz. Overclock yeri geldiğinde önerilecek yeri geldiğinde önerilmeyecek bir şeydir, bazısı hobi edinir bazısı ihtiyaçtan yapar ama bu gerçek değişmez.

Canberk61ts

Doçent
Reaksiyon puanı
250
en güzeli bu işte.... eski ile uğraşmak tecrübeli değilsen baya zorlar, masrafı da çıkar... idare et ve para biriktir.
Aynen ama şaşırtıcı şekilde iyi bir oyun oynayabiliyorum oda far cry3 (orta ayar 50 fps)neyse
Toplamamı alayım yoksa hazırmı?

Canberk61ts

Doçent
Reaksiyon puanı
250
Ekran kartları da tıpkı işlemciler gibi belirli limitler konularak fabrikadan çıkıyor, mühendisler bu limitler üzerinden giderek cihazın ömrü hakkında çalışmalar yapıyor yani bu limitlerde oynama yapmak demek hesaplamaları da alt üst etmek demektir. Demek istediğim overclock yapılmış bir cihazın ömrünün çoook büyük bir oranda düştüğü değil, bu biraz cihazın ısısına ve yeni verilen çarpan değerine bağlı yani o ömür 10 yıl da düşebilir 1 yıl da düşebilir. Asıl sebep ise cihazın sürekli ısınıp soğumaya geçmesidir, elektronik devreler bu tip durumlara pek alışık değil tabi siz bir yandan cihazın sınırlarını da zorlayarak zamanla devrelerin zarar görmesine sebep olursunuz. Overclock yeri geldiğinde önerilecek yeri geldiğinde önerilmeyecek bir şeydir, bazısı hobi edinir bazısı ihtiyaçtan yapar ama bu gerçek değişmez.
Sağolun
Gece gece beyin XD OLDU.

Hazıra dağ dayanmaz masaüstünde en iyisi toplama olmalı...
Hmm. sağolun toplama bencede iyi.

arkadaşlar teşekkür ederim ne yapacağıma karar verdim. overclock yapmamaya karar verdim.
daha çoook sorum var ama beyin bi yere kadar :)